A oferty już leżały na stole u mnie w klubie
Regulamin Fantasy PLKK 2009/10
Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy
Re: Regulamin Fantasy PLKK 2009/10
Łe 
A tak przy okazji kiedy można spodziewać się tej ostatniej licytacji? Już po najbliższej kolejce czy raczej później?
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
BARTOLINO pisze:A tak przy okazji kiedy można spodziewać się tej ostatniej licytacji? Już po najbliższej kolejce czy raczej później?
No chciałbym juz teraz, tylko nie wiem czy PLKK poda do wiadomości już zamknięte składy drużyn (włącznie z tajemniczym nowym nabytkiem Gdyni
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Kwestia Gahan: w trackie licytacji usuwałem te zawodniczki które były oddawane przez grających a mały już nie grać w PLKK wiec ich nie można brać z listy wolnych zawodniczek (chyba ze w którejś grupie tam sie znajduje, bo byla oddana wcześniej). Dotyczy to w tym momencie zwłaszcza Gahan, która oddam do najbliższej licytacji (rozpocznie sie najprawdopodobniej we wtorek a skończy w czwartek)
I jeszcze jedna kwestia; w grupie B punkty do końca RS będzie zliczał krysti.
I jeszcze jedna kwestia; w grupie B punkty do końca RS będzie zliczał krysti.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Chciałbym prosić o wyjaśnienie kwestii średniego evalu jeśli cyfrą po przecinku jest "5". W dotychczasowych przypadkach w tym sezonie było zaokrąglane w dół, a teraz krysti w swojej grupie zaokrągla w górę. Czy mogę prosić o jasne sprecyzowanie tej sprawy?
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
Powinno być w dół, tak jak do tej pory.
dla mnie całe życie jak coś było "i pół" to zaokrąglano w górę. ale spoko - może być w dół. przepraszam za zamieszanie 
Licytacja ruszy jutro w godzinach rannych
bo teraz nie mam do tego głowy 
W niedziel o 24-tej zostanie zamoknięte okienko transferowe w fantasy. W związku z tym ostatnia licytacja (o ile będzie konieczna) zawodniczek zacznie się w sobotę. Zawodniczki oddane w trakcie tej licytacji już nie będą mogły byc więcej pozyskane.
hmmm taki szaleńczy pomysł mnie naszedł przed momentem. zbliżają się play-off. wyczerpujące dla wszystkich zawodniczek, mecze co dwa dni itd. takze nasze koszykarki w druzynach fantasy mogą odczuwac takie zmeczenie stad pomysł - sporo wolnych zawodniczek jest na listach. Co powiecie (gracze i Ojciec Prowadzący - Greebo), aby wyznaczyć jeden termin dla wszystkich grup, kiedy wg ustalonej kolejnosci (najlepiej wg tabeli, ale od tyłu, bo teoretycznie słabsze zespoły miały większe szanse) każdy mógł uzupełnić swój skład o dowolną zawodniczkę z listy wolnych. powiększając tym samym kadrę swoich o jedno nazwisko, które w wyczerpującym momencie sezonu moze być normalnie wykorzystywane w graniu. bo zdarzają się kontuzje, wyjazdy, "niepowroty" itd. mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłem.
proponowałbym formułę ściśle określoną - konkretna data, konkretna godzina - 10 min dla każdego na decyzje maksymalnie. żeby nie przeciągać tego jak draftu. wybrałeś/łaś - gitara, masz szerszy skład. Nie było Cię? nie wybrałeś/łaś nikogo? zostajesz z tym, kogo masz...
co sądzicie?
proponowałbym formułę ściśle określoną - konkretna data, konkretna godzina - 10 min dla każdego na decyzje maksymalnie. żeby nie przeciągać tego jak draftu. wybrałeś/łaś - gitara, masz szerszy skład. Nie było Cię? nie wybrałeś/łaś nikogo? zostajesz z tym, kogo masz...
co sądzicie?
Jestem przeciw. Polek wolnych i tak nie ma dobrych, a zagranicznych większość osób ma w składzie na tyle, że i tak w każdej kolejce musi którąś odstawić. Poza tym jeśli zwiększyć liczbę zawodniczek do 9 w składzie to i tak według mnie nie byłoby prawa zwiększać dozwolonej liczby zagranicznych czyli 5 maksymalnie jak było powinno pozostać. A jak już pisałem Polek wcale nie ma jakichś dobrych na listach FA.
No i dodatkowo jestem przeciwko wszystkim zmianom reguł w trakcie trwania rozgrywek i to tyle mojego zdania...
No i dodatkowo jestem przeciwko wszystkim zmianom reguł w trakcie trwania rozgrywek i to tyle mojego zdania...
Tez jestem zdecydowanie przeciwny takim zmianom. To tak jakby teraz w PLKK nagle ogłoszona że jednak w PO na parkiecie musi grac zaledwie jedna polka, albo że w kadrze może być np 8 zagranicznych. Nie rozumiem tez dlaczego uprzywilejowane miałyby by osoby które są na dole tabeli. No i tak jak napisał Bartolino: jestem zdecydowanie przeciwny zmianom w grze w trakcie rozgrywki o ile nie zmusza do tego sytuacja zewnętrzna (jakieś zmiany w PLKK)
kadry zespołów w PLKK powinny być juz w miarę stabilne, jedynie w PO te zespoły które poodpadają w PO pewnie kogoś zwolnią, ale to można bylo uwzględnić budując zespól
kadry zespołów w PLKK powinny być juz w miarę stabilne, jedynie w PO te zespoły które poodpadają w PO pewnie kogoś zwolnią, ale to można bylo uwzględnić budując zespól
Jak to będzie z typowaniem 23 kolejki, skoro mecz Wisły będzie teraz już? Wtedy policzy się evale zawodniczek?
golew pisze:Jak to będzie z typowaniem 23 kolejki, skoro mecz Wisły będzie teraz już? Wtedy policzy się evale zawodniczek?
Oczywiście że średnie evale, jak zawsze w takich wypadkach.
Następną kolejka niestety będzie zdominowana przez średnie evale. Normalnie będa punktować tylko Panie grające w spotkaniach: Lotos-ŁKS, Gorzów-AZS Poznań i Lider - ROW
Przypominam ze średnie evale będą sie liczyć tylko tym paniom, które graly w ostatnim meczu swojego zespołu.
Przypominam ze średnie evale będą sie liczyć tylko tym paniom, które graly w ostatnim meczu swojego zespołu.
Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”