Powell zagra w Eurolidze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 marca 2005, 13:06

Drax pisze:Zgadzam się. Na stronie Gambrinusa w a nkiecie 55% twiedzi że przejdą Gdynię, Machova w wywiadzie mówi że sa faworytem, ale nie znam na tyle pieknego czeskiego żeby stwierdzić czy tylko meczy z Lotosem, czy całej Euroligi.... :roll:

Przecież każdy przy zdrowych zmysłach wie, że
Samara wygra w tym sezonie {to oczywiście pisze jako niezależny obserwator ;) }

bo jako Kibic Lotosu wiadomo co napisze ;) :) 8)
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 marca 2005, 13:19

pisałem już to dzisiaj

Zgodnie z przepisami FIBA sankcje nałożone przez związki
narodowe nie dotyczą rozgrywek europejskich. Więc to jest problem nie Plkk tylko FIBA

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Drax
Żak

Postautor: Drax » 10 marca 2005, 14:17

KIBIC pisze:
Drax pisze:Zgadzam się. Na stronie Gambrinusa w a nkiecie 55% twiedzi że przejdą Gdynię, Machova w wywiadzie mówi że sa faworytem, ale nie znam na tyle pieknego czeskiego żeby stwierdzić czy tylko meczy z Lotosem, czy całej Euroligi.... :roll:

Przecież każdy przy zdrowych zmysłach wie, że
Samara wygra w tym sezonie {to oczywiście pisze jako niezależny obserwator ;) }

bo jako Kibic Lotosu wiadomo co napisze ;) :) 8)

Wiadomo, wiadomo :lol:
Osobiście chociaż potępiam czyn Amerykanki, nie jestem w sumie zwolennikiem jej odsunięcia z euroligi. To raczej spory problem klubu z Gdyni, który wiedząc (podobno) o tragicznym (podobno) stanie psychicznym Powell powinien sie DOBRZE zastanowic czy wystawic ją do gry z czeszkami.
Niewesoły raczej dylemat: bez niej - prawdopodobnie baty
z nią - :? :roll: któż to wie....... :?:

A co do Samary - widocznie czesi myślą inaczej. Albo nie mają schiz i nie hołdują spiskowej teorii dziejów....

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 marca 2005, 14:38

Nie wiem dlaczego optujecie za odsunięciem Powell od zawodów w Eurolidze. Przecież wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę ,że bez niej nie wyeliminujemy Gambrinusa. Liczy się dobro polskiej koszykówki i naważniejszy jest tej w chwili awans do Final Four. Owszem to co zrobiła Elaine to tragedia jestem zwolennikem surowych kar ale w obrębie ligi! Absencja chociażby jednej zawodniczki z podstawowego składu w meczu z zepolem Bobra rowna sie niestety porazce....Tym bardzie j,że z bezczelnym trenerem Gambrinusa mamy stare porachunki i bardzo miło będzie mu ponownie pokrzyżować szyki, może wtedy wyciągnie z tego dla siebie pewną lekcję pokory.
Chcialem sie jeszcze odniesc do niektorych wpisow ,nazywanie zawodniczki "czarnym g..." i wpisy w podobnym tonie sa tak żenujące ,że aż głowa boli.Tak ordynarne i prymitywne inwektywy wołają o pomstę do nieba i świadczą niestety ,że w naszym spoleczenstwie drzemie ukryty powierzchownie rasizm ,ktory przy pierwszej lepszej okazji daje sobie upust.....

Zagloba
Żak

Postautor: Zagloba » 10 marca 2005, 14:49

Nie ma nic gorszego jak RASIZM i SZOWINIZM.
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 10 marca 2005, 16:06

simon pisze:
Waldi pisze:
Hersi pisze:Chcemy czy nie chcemy, ale los drugiego miejsca w Eurolidze jest teraz w rękach Lotosu. w przypadku porażki z Brnem bedzie ciężko obronić drugie miejsce, bo w kolejce czekają np. takie drużyny jak: Barcelona, Ramat Hasharon, Phard Napoli czy Fenerbahce.

Znam parę drużyn, które były w tym roku za Wisłą, dlaczego więc Polska miałaby stracić miejsce w eurolidze?
W moim pytaniu chodziło mi bardziej o sam fakt ukarania. nie trzeba wyrzucać żeby ukarać, patrz kary finansowe (trochę pieniędzy by zaoszczędzono np. na grupy młodzieżowe).
oj to jak sądzę nie tak łatwo jak myślisz...To chyba nie są pieniądze "z worka" tylko "celowe". Jeśliby było tak jak mówisz - to pewnie że dobry pomysł, ale może być właśnie tak jak myślę - zatem albo są na ten cel, albo ich nie ma...

Ps. Nie jestem za rozpatrywaniem pewnych (takich) dylematów wychowawczych poprzez "pryzmat" wyższych potrzeb, dobra polskiej koszykówki, racji stanu itd. Takie sprawy muszą wynikać z zachowań czystych, zdrowych bez rozpatrywania tego, że przegramy jak ją (przykładowo oczywiście) ukarzemy - tylko czy zasłużyła na karę, za co i na jaką...
Nie można złodzieja wypuszczać z kicia tylko dlatego, że nie ma kto odśnieżyć chodnika przed jego domem...
Jeśli jedynym powodem braku kary byłoby to, że chcemy zachować miejsce w eurolidze, to znaczy że znaleźliśmy się na takim poziomie, iż śmiało możemy zacząć internetową gadkę ile i komu trzeba dać łapówy aby to miejsce zachować lub czyją żonę uprowadzić w tej sprawie celem szantażu (taniej wyjdzie) ….

Facet to że jesteśmy sojusznukiem USA i mamy własną strefe okupacyjną nie znaczy ma mamy wpływ na wojne w Iraku.
Nie słuchaj mądrych ludzi z PZkosz i ich dylematów uczuciowych czy zawiodomić czy nie FIBE,jakby od nich tu coś zależało (pewnie myślą że to dzięki nim i ich wyrozumiałości Powell może grać)
Tu wszystko jest w rękach FIBY a ta ma jasny regulamin który dopuszcza do gry Powell

Twoje słowa są niewątpliwie mądre....lecz troche do Pana Boga.
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 marca 2005, 16:20

ravvafan pisze:Tu wszystko jest w rękach FIBY a ta ma jasny regulamin który dopuszcza do gry Powell

dokładnie TAK JEST

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 marca 2005, 16:29

ravvafan pisze:
Tu wszystko jest w rękach FIBY a ta ma jasny regulamin który dopuszcza do gry Powell

Wg słów Pałusa regulamin (ja go nie znam) jest taki, że PZKosz może zgłosić sprawę, ale nie musi. No i Pałus doszedł do wniosku, że jeżeli nie musi to nie zgłasza (dla dobra polskiej koszykówki):lol:

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 10 marca 2005, 16:34

Waldi pisze:
ravvafan pisze:

Wg słów Pałusa regulamin (ja go nie znam) jest taki, że PZKosz może zgłosić sprawę, ale nie musi. No i Pałus doszedł do wniosku, że jeżeli nie musi to nie zgłasza (dla dobra polskiej koszykówki):lol:

Ale gdyby zgłosił to też nic by nie dało i by padł mit o tym że dzięki Pzkosz Powell gra w Eurolidze.A tak Pałus może uważać że działa dla dobra polskiej koszykówki.Zresztą Pałus wszystko robi dla dobra polskiej koszykówki :P :P :P

Zresztą czuje w majtkach że z Powell czy bez i tak Lotos w tym roku nie zagra w FF
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Daniello

Postautor: Daniello » 10 marca 2005, 19:28

Saletra pisze:Chcialem sie jeszcze odniesc do niektorych wpisow ,nazywanie zawodniczki "czarnym g..." i wpisy w podobnym tonie sa tak żenujące ,że aż głowa boli.Tak ordynarne i prymitywne inwektywy wołają o pomstę do nieba i świadczą niestety ,że w naszym spoleczenstwie drzemie ukryty powierzchownie rasizm ,ktory przy pierwszej lepszej okazji daje sobie upust.....

Ja o tym pisałem już przedwczoraj :roll: ale niestety bez większego odzewu i rezultatu :twisted:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”