19 kolejka FGE: MUKS Poznań - Odra Brzeg 60-61

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

19 kolejka FGE: MUKS Poznań - Odra Brzeg 60-61

Postautor: Kuba » 29 stycznia 2010, 07:55

30.01.2010, godz. 18.00

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 19 kolejka FGE: MUKS Poznań - Odra Brzeg

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 14:08

każdy mecz jest teraz dla podopiecznych Jaboli spotkaniem o życie!!! myślę,że Maurita Reid i spółka dadzą z siebie wszystko,aby rywalizację z Odrą rozstrzygnąć na swoją korzyść....słowem rywal,który nie wygrał w tym roku jeszcze żadnego meczu jest całkowicie w zasięgu możliwości i umiejętnosci koszykarek MUKsu...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 stycznia 2010, 20:27

Jednym punktem wygrała Odra, bo Antczak z MUKS na chyba trzy sekundy przed końcem spudłowała oba wolne

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 20:40

ajaja pisze:Jednym punktem wygrała Odra, bo Antczak z MUKS na chyba trzy sekundy przed końcem spudłowała oba wolne

i już mogę sobie wyobrazić co działo się po tym w obozie MUKSiku.... :( Szkoda,ale mam nadzieję ,że sympatyczne koszykarki z Poznania się nie poddadzą i nadal będą tak zapalczywie walczyć o utrzymanie w FGE!!!

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 30 stycznia 2010, 20:58

MUKS Poznań 60-61 Odra Brzeg

Zwycięstwo zaledwie jednym punktem, ale wynik nie jest ważny. Najważniejsze, że udało się wygrać i możemy dopisać sobie 2 punkty do ligowej tabeli.
Dobrze, że mimo braku formy uporaliśmy się ze wzmocnionym MUKS-em. Może będzie to mecz na przełamanie i w lidze znowu zaczniemy walczyć i regularnie wygrywać.

Co do MUKS-u to z każdym meczem mają bliżej do opuszczenia ekstraklasy... Może gdyby od początku sezonu mieli aktualny skład (w szczególności Reid) inaczej by się to potoczyło.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 22:37

najważniejszy mecz dla MUKS-u to moim zdaniem ten za tydzień w Bydgoszczy..... 8)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 30 stycznia 2010, 22:40

A w evalach 71:47 dla MUKSu :!: I mimo to przegral :shock:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 30 stycznia 2010, 22:45

matrix pisze:najważniejszy mecz dla MUKS-u to moim zdaniem ten za tydzień w Bydgoszczy..... 8)

wydaję mi się, że to będzie ich najwazniejszy mecz, ale Bydgoszcz powinna sobie łatwo z Muksem poradzic ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 22:46

bigbird pisze:A w evalach 71:47 dla MUKSu :!: I mimo to przegral :shock:

z czego 47 to dorobek zdolnych Amerykanek.... :P

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 30 stycznia 2010, 22:48

Nie moge dzis komentować tego meczu, bo jedyne co mi się cisnei na usta to brzydkie słowo zaczynające się na k, i to w wielokrotnej ilosci :twisted: :twisted: :twisted:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 stycznia 2010, 22:52

Saletra pisze:

Nie moge dzis komentować tego meczu, bo jedyne co mi się cisnei na usta to brzydkie słowo zaczynające się na k, i to w wielokrotnej ilosci :twisted: :twisted: :twisted:

ja Ciebie akurat dobrze rozumiem..... 8) ,a zwycięstwa tym młodym ambitnym dziewczynom naprawdę szczerze życzyłem.

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 31 stycznia 2010, 12:57

Po przerwie wyszedł inny zespół - komentarze po meczu MUKS Poznań - Odra Brzeg
ł
Po wygranym przez Odrę Brzeg 61:60 meczu z MUKS Poznań Jarosław Zyskowski cieszył się z wyniku, ale nie z gry swoich koszykarek. Gospodynie żałowały, że kolejne spotkanie przegrały w samej końcówce.
Jarosław Zyskowski (trener Odry Brzeg): Chciałem pogratulować zespołowi z Poznania, bo postawił nam bardzo trudne warunki. Mieliśmy w tym meczu ogromne problemy na desce i z zatrzymaniem Maurity Reid. Dopiero w ostatnich sekundach udało nam się wyjść na prowadzenie. MUKS miał kilka szans na odwrócenie rezultatu, na szczęście Denson nie zadrżała ręka. Mamy zwycięstwo, a na temat naszej gry nie można za wiele powiedzieć, bo była bardzo słaba. Mamy problem z drugą wysoką - Ibekwe nie spełnia oczekiwań, ale dziś ładnie walczyła Ewelina Buszta. Wszystkie zespoły wzmocniły się pod koszami, więc będzie nam bardzo trudno walczyć w dalszej części sezonu.

Iwona Jabłońska (trener MUKS Poznań): Do przerwy byłam zadowolona z gry, po przerwie z szatni wyszedł już całkiem inny zespół. Może za szybko myślałyśmy, że wygramy. Poza walką na tablicach, gdzie przegrałyśmy czterema zbiórkami, wszystkie elementy były po naszej stronie, ale przegrałyśmy rzutami osobistymi. Nie trafiłyśmy ich siedem, co w takim meczu nie może się zdarzać. Szkoda, bo punkty są nam bardzo potrzebne. W końcówce zabrakło zimnej krwi Paulinie Antczak, która mogła przesądzić o wyniku. Jest to młodość, psychika tych dziewczyn. Ale z drugiej strony trenujemy na tej hali i powinniśmy trafiać wolne.

Ewelina Buszta (Odra Brzeg): Cieszymy się z wygranej. Zdecydowała dobra obrona w czwartej kwarcie. Dążyłyśmy do zwycięstwa, które jest dla nas bardzo ważne po tylu ligowych porażkach.

Aleksandra Semmler (MUKS Poznań): Jest mi przykro, że kolejny raz przegrałyśmy zacięte spotkanie. Te cztery punkty bardzo by się nam przydały. Porażki w samej końcówce bolą.

sportowefakty.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”