19 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. -Orzeł Polkowice 69-57

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: 19 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Postautor: friel » 31 stycznia 2010, 09:07

Mam nadzieję że buduje tą formę tak jak w zeszłym roku :P Bo chyba wpadniemy na siebie w półfinale :D
co do Sam to brak formy widać gołym okiem ale jak znam naszego trenera to Sam pewnie dużo z panem Jurkiem pracuje by wyglądało to jeszcze lepiej niż w grudniu 2009 .
A w tym meczy no cóż była podwajana często mało miejsca do gry więc trochę idzie ją usprawiedliwiać
Co do Ludy też uważam ,że już powinni z nią o kontrakcie rozmawiać ,ale znając naszych działaczy.......(niezręczna cisza)....
Kasia zagrała to co się od niej wymaga i tak naprawde to co potrafi :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 31 stycznia 2010, 10:34

friel pisze:Mam nadzieję że buduje tą formę tak jak w zeszłym roku :P Bo chyba wpadniemy na siebie w półfinale :D
co do Sam to brak formy widać gołym okiem ale jak znam naszego trenera to Sam pewnie dużo z panem Jurkiem pracuje by wyglądało to jeszcze lepiej niż w grudniu 2009 .
A w tym meczy no cóż była podwajana często mało miejsca do gry więc trochę idzie ją usprawiedliwiać
Co do Ludy też uważam ,że już powinni z nią o kontrakcie rozmawiać ,ale znając naszych działaczy.......(niezręczna cisza)....
Kasia zagrała to co się od niej wymaga i tak naprawde to co potrafi :)

Szanse że spotkamy się w półfinale oceniłbym 50/50..Owszem Polkowice mogą się jeszcze potknąc gdzieś na wyjeździe (może i z dwa razy nawet) ale Wisła ma znacznie gorszy kalendarz bo gra u nas, w Gdyni i Toruniu..

Co do meczu to ustawiła go praktycznie I kwarta. Później kontrolowaliśmy już przebieg meczu z małym przestojem.
Pokonaliśmy silny zespół pokazując że mamy jeszcze spore rezerwy. To cieszy 8)

friel
Kadet

Postautor: friel » 31 stycznia 2010, 10:50

Bart ,ale możemy to rozegrać też tak, że odpuszczamy Wisłę i kolejkę puźniej na ryzyko Wygrana z Lotosem albo nic ....troche ryzykowane ale pozwala ustawić wszystko tak by z Polkowicami spotkać się w półfinale
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2010, 12:57 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

papageno
Amator

Postautor: papageno » 31 stycznia 2010, 11:20

myślę że Wisła zakończy sezon na 4 pozycji, a Polkowice na 3, ale i tak jest duża szansa że zagrają w półfinale z Gorzowem (który może być 2) oczywiście zakładając, że oba zespoły przejdą 1 rundę

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 stycznia 2010, 11:48

friel pisze:Bart ,ale możemy to rozegrać też tak że odpuszcamy Wisłę i kolejkę puźniej na ryzyko Wygrana z Lotosem albo nic ....troche ryzykowane ale pozwala ustawić wszystko tak by z Polkowicami spotkać się w półfinale

Wez sobie czlowieku do reki mlotek i te kompleksy Wisly wybij sobie z głowy. Co za roznica z kim sie spotkamy. Mamy zdobyc MP, wiec bez roznicy czy sie spotkamy z Wisla w polfinale czy w finale.
... I ZADNEGO ODPUSZCZANIA :!: A najlepiej jak przed play-off skonczymy z kompletem zwyciestw :mrgreen: ... ale na pewno bedzie to trudne :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 stycznia 2010, 11:53

Endrju pisze:
friel pisze:Bart ,ale możemy to rozegrać też tak że odpuszcamy Wisłę i kolejkę puźniej na ryzyko Wygrana z Lotosem albo nic ....troche ryzykowane ale pozwala ustawić wszystko tak by z Polkowicami spotkać się w półfinale

Wez sobie czlowieku do reki mlotek i te kompleksy Wisly wybij sobie z głowy. Co za roznica z kim sie spotkamy. Mamy zdobyc MP, wiec bez roznicy czy sie spotkamy z Wisla w polfinale czy w finale.
... I ZADNEGO ODPUSZCZANIA :!: A najlepiej jak przed play-off skonczymy z kompletem zwyciestw :mrgreen: ... ale na pewno bedzie to trudne :)

Endrju - nie ma co się przejmować, tym bardziej, że gościu chyba sam nie zdaje sobie sprawy z tego, że głupoty gada. no i nie grzeszy umiejętnościami ortograficznymi.

Friel - nawet jeśli "dacie" Wiśle wygrać to i tak nie ma pewności, że wyprzedzi nas ona w tabeli. mamy z nią 2:0, więc na dobrą sprawę wystarczy, że do końca sezonu nasz bilans bedzie identyczny. a my mamy np. Rybnik, Leszno czy Pruszków, a Wisłą - Gdynię, Gorzów i Toruń. także wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą, że wygrana Wisły w Gorzowie da im 3. miejsce. Jasne - z taką formą jaką aktualnie prezentujemy, należy obawiać się każdego meczu, ale jestem niemal pewien, że teraz będzie już szło tylko 'ku lepszemu'. oby.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 stycznia 2010, 12:40

Ja mam pytanie odnosnie Ford. Łabedz komentujac wiele razy podkreslal ze moze nie zostac w Polkowicach? Moze ktos do tego sie ustosunkowac ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 31 stycznia 2010, 12:48

Endrju pisze:Ja mam pytanie odnosnie Ford. Łabedz komentujac wiele razy podkreslal ze moze nie zostac w Polkowicach? Moze ktos do tego sie ustosunkowac ?

eee?? ja tego nie słyszałem, za to laurka na cześć "samarytanki" piękna - szkoda, że trzeba ją oglądać grającą w tych imadłach

PS. pomponiary w Gorzowie - pierwsza klasa :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 stycznia 2010, 12:53

jimmy pisze:
Endrju pisze:Ja mam pytanie odnosnie Ford. Łabedz komentujac wiele razy podkreslal ze moze nie zostac w Polkowicach? Moze ktos do tego sie ustosunkowac ?

eee?? ja tego nie słyszałem, za to laurka na cześć "samarytanki" piękna - szkoda, że trzeba ją oglądać grającą w tych imadłach

PS. pomponiary w Gorzowie - pierwsza klasa :lol:

ja natomiast nie słyszałem tej laurki o której wspomina Paulo - może przybliżysz trochę o co chodziło? :wink:
natomiast to o czym pisał Endrju, padało z ust Łabędzia conajmniej kilka razy i też się zastanawiałem o czym on gada... to bylo mniej więcej tak: 'działacze CCC Polkowice będą mieli do podjęcia ważną decyzję, czy przedłużać kontrakt z Ford do końca sezonu'.
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 31 stycznia 2010, 13:00

ja myślę że Łabędź dostał jakiś talon na zakupy w sklepach CCC - za to że przez cały mecz gadał o FORD . Nieraz aż po prostu nie dało się tego słuchać... No ale jeśli za to ma płacone - to co z tego...

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 31 stycznia 2010, 13:26

Tez sluchajac Labedzia zastanawialem sie czy mu totalnie nie odbilo... No niby w teorii jest to mozliwe, ze CCC odesle do jutra Ford do domu, ale jest to równie prawdopodobne, co odeslanie Burse do domu przez Wisle :P Przeciez Ford jest klasowa zawodniczka i nawet jesli jest w slabej formie odsylanie jej do domu jest totalnym samobójstwem :P A az tak glupi jak nasi dzialacze, którzy odeslali Beard do domu ( :evil: :evil: :evil: ), w Polkowicach chyba nie sa...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2010, 13:31

niby tak, ale jeśli zawodniczka(Ford) przylatuje do Polski kompletnie nieprzygotowana i gra za zapewne niemałe pieniądze, to po co ją trzmać?
A Łabędź jak to Łabędź, coś gdzieś usłyszał, nie wiadomo czy w ogóle o Ford i powtarza. dobrze choć, że łatwe nazwisko do wymównienia :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

feri
Młodzik

Postautor: feri » 31 stycznia 2010, 13:38

Odnośnie dywagacji o ewentualnym (nie)odpuszczaniu meczów pod koniec sezonu, to może być i taka wersja tabeli przed 2 ostatnimi kolejkami:

KSSSE AZS PWSZ 44
Lotos Gdynia 41
Wisła Can Pack 39
CCC 37
Energa Toruń 36
Odra Brzeg 33
Super Pol Tęcza 31
Utex Row Rybnik 31
Blachy Pruszyński Lider 30
Artego Bydgoszcz 29
INEA AZS Poznań 29
ŁKS Siemens AGD Łódź 25
MUKS Poznań 25

Jest to wersja bardzo optymistyczna pod kątem AZS-u Gorzów, bo w Brzegu i Rybniku my wygrywamy a CCC tam przegrywa 8) No i jeszcze kontrowersyjnie założyłem, że Wisła wygra w Gdyni :)
Biorąc pod uwagę formę CCC a także transfer na lini Gdynia - Kraków taka tabela wcale nie musi okazac się fikcją.

W tym momencie AZS jeszcze przed ostatnimi meczami z Wisłą i Lotosem ma zapewnione 1 miejsce i natomiast wcale nie musi nikomu odpuszczać, bo Wisła może mieć 2 pkt przewagi nad CCC już w tej kolejce, wtedy nawet jak przegra w Gorzowie, to ma ostatni mecz u siebie z Pruszkowem.

My możemy potknąc się też w Lesznie, ale tak samo tam potknąc może się Lotos, więc zakładam status quo między nami.

Jest jeszcze kilka bardzo ważnych meczów dla obu walczących ze sobą drużyn, jak Rybnik - Polkowice na 3 kolejki przed końcem. Wydaje mi się, że Odra Brzeg będzie najmniej napinać sie na mecze z czołówką, bo pozycji Energi nie przeskoczy a nie może wtopić meczów np. z Artego, to i jej nie przeskoczą. Także w Brzegu szansę powinny zobaczyć Polkowice, aby zmienić tą "moją" tabelę ;)

To tylko takie spekulacje z mojej strony, a nie napinka, więc proszę nie wyciagać tego za jakiś czas, że oto Gorzów juz sie ustawił na 1 miejscu i skreślił Polkowice itd. Zdaje sobie sprawę, że nam nikt nie będzie podawał punktów na tacy a i Wisła od razu nie będzie musiała okazać się taka silna z Pawlakową, ale pospekulować można.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 31 stycznia 2010, 13:54

feri pisze:Odnośnie dywagacji o ewentualnym (nie)odpuszczaniu meczów pod koniec sezonu, to może być i taka wersja tabeli przed 2 ostatnimi kolejkami:

KSSSE AZS PWSZ 44
Lotos Gdynia 41
Wisła Can Pack 39
CCC 37
Energa Toruń 36
Odra Brzeg 33
Super Pol Tęcza 31
Utex Row Rybnik 31
Blachy Pruszyński Lider 30
Artego Bydgoszcz 29
INEA AZS Poznań 29
ŁKS Siemens AGD Łódź 25
MUKS Poznań 25

Jest to wersja bardzo optymistyczna pod kątem AZS-u Gorzów, bo w Brzegu i Rybniku my wygrywamy a CCC tam przegrywa 8) No i jeszcze kontrowersyjnie założyłem, że Wisła wygra w Gdyni :)
Biorąc pod uwagę formę CCC a także transfer na lini Gdynia - Kraków taka tabela wcale nie musi okazac się fikcją.

W tym momencie AZS jeszcze przed ostatnimi meczami z Wisłą i Lotosem ma zapewnione 1 miejsce i natomiast wcale nie musi nikomu odpuszczać, bo Wisła może mieć 2 pkt przewagi nad CCC już w tej kolejce, wtedy nawet jak przegra w Gorzowie, to ma ostatni mecz u siebie z Pruszkowem.

My możemy potknąc się też w Lesznie, ale tak samo tam potknąc może się Lotos, więc zakładam status quo między nami.

Jest jeszcze kilka bardzo ważnych meczów dla obu walczących ze sobą drużyn, jak Rybnik - Polkowice na 3 kolejki przed końcem. Wydaje mi się, że Odra Brzeg będzie najmniej napinać sie na mecze z czołówką, bo pozycji Energi nie przeskoczy a nie może wtopić meczów np. z Artego, to i jej nie przeskoczą. Także w Brzegu szansę powinny zobaczyć Polkowice, aby zmienić tą "moją" tabelę ;)

To tylko takie spekulacje z mojej strony, a nie napinka, więc proszę nie wyciagać tego za jakiś czas, że oto Gorzów juz sie ustawił na 1 miejscu i skreślił Polkowice itd. Zdaje sobie sprawę, że nam nikt nie będzie podawał punktów na tacy a i Wisła od razu nie będzie musiała okazać się taka silna z Pawlakową, ale pospekulować można.

nie mam nic przeciwko żeby tak było na koniec rundy zasadniczej :wink:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 stycznia 2010, 14:01

koszykarz pisze:
nie mam nic przeciwko żeby tak było na koniec rundy zasadniczej :wink:

ja też z tym,ze Energa mogłaby się zamienić miejscami z Polkowicami(nawet do rymu...) :lol:
a Łabędziowi to chyba plazma na oczy padła!!! Ford złapała bezpańską piłkę,a on zobaczył świetny przechwyt....,a co mnie obchodzi,ze Cheryl była kiedyś prywatnie u Amishy?!!! :lol:
u mnie dzisiaj na obiedzie była Lauren Jackson i chciałem z nią omówić warunki kontraktu do gry w Enerdze na 2036 rok,ale się śpieszyła... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”