Odnośnie dywagacji o ewentualnym (nie)odpuszczaniu meczów pod koniec sezonu, to może być i taka wersja tabeli przed 2 ostatnimi kolejkami:
KSSSE AZS PWSZ 44
Lotos Gdynia 41
Wisła Can Pack 39
CCC 37
Energa Toruń 36
Odra Brzeg 33
Super Pol Tęcza 31
Utex Row Rybnik 31
Blachy Pruszyński Lider 30
Artego Bydgoszcz 29
INEA AZS Poznań 29
ŁKS Siemens AGD Łódź 25
MUKS Poznań 25
Jest to wersja bardzo optymistyczna pod kątem AZS-u Gorzów, bo w Brzegu i Rybniku my wygrywamy a CCC tam przegrywa

No i jeszcze kontrowersyjnie założyłem, że Wisła wygra w Gdyni
Biorąc pod uwagę formę CCC a także transfer na lini Gdynia - Kraków taka tabela wcale nie musi okazac się fikcją.
W tym momencie AZS jeszcze przed ostatnimi meczami z Wisłą i Lotosem ma zapewnione 1 miejsce i natomiast wcale nie musi nikomu odpuszczać, bo Wisła może mieć 2 pkt przewagi nad CCC już w tej kolejce, wtedy nawet jak przegra w Gorzowie, to ma ostatni mecz u siebie z Pruszkowem.
My możemy potknąc się też w Lesznie, ale tak samo tam potknąc może się Lotos, więc zakładam status quo między nami.
Jest jeszcze kilka bardzo ważnych meczów dla obu walczących ze sobą drużyn, jak Rybnik - Polkowice na 3 kolejki przed końcem. Wydaje mi się, że Odra Brzeg będzie najmniej napinać sie na mecze z czołówką, bo pozycji Energi nie przeskoczy a nie może wtopić meczów np. z Artego, to i jej nie przeskoczą. Także w Brzegu szansę powinny zobaczyć Polkowice, aby zmienić tą "moją" tabelę

To tylko takie spekulacje z mojej strony, a nie napinka, więc proszę nie wyciagać tego za jakiś czas, że oto Gorzów juz sie ustawił na 1 miejscu i skreślił Polkowice itd. Zdaje sobie sprawę, że nam nikt nie będzie podawał punktów na tacy a i Wisła od razu nie będzie musiała okazać się taka silna z Pawlakową, ale pospekulować można.