Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: ann » 09 lutego 2010, 06:43

po ostrzeżeniu dla Dżi ej el ej oraz Didi 23 m.in za te punkty regulaminu które wskazał tadziu, dla Didi23 dodatkowo za obraźliwy post w kierunku innego forumowicza.
aha i przepraszam, że nie spędzam 24/dobę na forum, niestety czas mi na to nie pozwala, jednakże Aktualności mają jeszcze 3 innych moderatorów( z Gorzowa zresztą też)...
każdy kolejny post nie związany z tematem będzie kasowany, a jego autor nagradzany.
p.s. i uwaga do Didi23: nie uważam za konieczne poświęcanie kilku tematów na tym forum zawodniczce Gali(a to że Omanic jak uderzył, teraz że ma kontuzję), dlatego też wątek zlikwidowałam i przeniosłam do zbiorczego o Lotosie!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 09 lutego 2010, 09:19

Czy wiadomo juz cos na temat kontuzji Gali? Co tam sie stalo z jej kolanem i ile bedzie pauzowac?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 lutego 2010, 09:25

Jack Napier pisze:Czy wiadomo juz cos na temat kontuzji Gali? Co tam sie stalo z jej kolanem i ile bedzie pauzowac?

z tego co wiem to chodzi o staw skokowy,a to kontuzja,która wyklucza zawodniczkę na nieco dłuższy czas..
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 14 lutego 2010, 18:30

Matrix Ty chyba serio jak Twoj nick wskazuje nie na tym swiecie zyjesz.. poza tym z tych rejonow to chyba kazdy jakos inaczej stapa po swiecie. Gala ma rozwalone kolano przeszla rekonstrukcje, wiec zachowaj godnosc jak na czlowieka przystalo i zycz dziewcyznie powrotu do zdrowia ,bo szkoda ,zeby taki talent sie zmarnowal. Swoja droga teraz kwestionujecie to ,czy ma talent czy go nie ma a jak byla w Toruniu malo co nie "dochodziliscie" ze "boze taki talent w naszym toruniu" no ludzie troche samokrytyki w tym wszystkim, pogodzcie sie ,ze juz jej u Was nie ma i nie wieszajcie na niej psow, bo dziewczyna ma pecha , jak nie nawiedzony trener to teraz kontuzja.. skonczcie juz i zacznijcie dobrze jej zyczyc albo sie nie wypowiadac zle na jej temat ,bo juz po prostu nie wypada! Dla mnie nie podlega dyskusji jakim wielkiem talentem jest Gala, i sami zobaczycie jaka kariere zrobi ta dziewczyna, bo to co ma juz za soba nie jedna zawodniczke juz by zniszczylo, a ona ciagle idzie naprzod! Normalny czlowiek mialby problem zeby to przetrwac, a Wy umiecie tylko ja oczerniac, "kibice" z Torunia ktorzy majac ja u siebie traktowali jak diament a tracac jest juz skonczona ,niespelniona koszykarka.. Zycze Wam zebyscie dozyli jeszcze jej lat kiedy to bedzie zachwycac oczy kibicow swoja gra! przepraszam ,ze tak drastycznie pisze dozyli ,ale czuje od was szydere ludzi w podeszlym juz wieku .

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 lutego 2010, 18:46

Didi23: To ze talent ma dziewczyna to mozna smiało przyznać. Jednak sam talent nie jest wyznacznikiem tego jakim ona bedzie graczem za pare lat. Jak kontuzje na nia wplyna itd. Przykladem moze byc Agnieszka, ktora grala w Gorzowie i innych klubach... miała Wielki Talent ale niestety... nie wyszlo tak jak wszyscy tego oczekiwali.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 14 lutego 2010, 19:49

Miejmy nadzieje ,ze jednak wszystko bedzie ok!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 lutego 2010, 13:46

Didi23 pisze:Matrix Ty chyba serio jak Twoj nick wskazuje nie na tym swiecie zyjesz.. poza tym z tych rejonow to chyba kazdy jakos inaczej stapa po swiecie. Gala ma rozwalone kolano przeszla rekonstrukcje, wiec zachowaj godnosc jak na czlowieka przystalo i zycz dziewcyznie powrotu do zdrowia ,bo szkoda ,zeby taki talent sie zmarnowal. Swoja droga teraz kwestionujecie to ,czy ma talent czy go nie ma a jak byla w Toruniu malo co nie "dochodziliscie" ze "boze taki talent w naszym toruniu" no ludzie troche samokrytyki w tym wszystkim, pogodzcie sie ,ze juz jej u Was nie ma i nie wieszajcie na niej psow, bo dziewczyna ma pecha , jak nie nawiedzony trener to teraz kontuzja.. skonczcie juz i zacznijcie dobrze jej zyczyc albo sie nie wypowiadac zle na jej temat ,bo juz po prostu nie wypada! Dla mnie nie podlega dyskusji jakim wielkiem talentem jest Gala, i sami zobaczycie jaka kariere zrobi ta dziewczyna, bo to co ma juz za soba nie jedna zawodniczke juz by zniszczylo, a ona ciagle idzie naprzod! Normalny czlowiek mialby problem zeby to przetrwac, a Wy umiecie tylko ja oczerniac, "kibice" z Torunia ktorzy majac ja u siebie traktowali jak diament a tracac jest juz skonczona ,niespelniona koszykarka.. Zycze Wam zebyscie dozyli jeszcze jej lat kiedy to bedzie zachwycac oczy kibicow swoja gra! przepraszam ,ze tak drastycznie pisze dozyli ,ale czuje od was szydere ludzi w podeszlym juz wieku .

Miej godność i daj ty człowieku wreszcie tej Ewelinie święty spokój(myślę,że oprócz zdrowia tego też teraz najbardziej dziewczyna potrzebuje) i jesteś chyba chory,jak się czegoś o niej w krótkim czasie nie napisze...(monotematyzm Cię raczej przynajmniej lekki ogarnął)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Re: Galcia idzie pod nóż..

Postautor: markylipek » 15 lutego 2010, 15:05

hermes46 pisze:
Didi23 pisze:Galcia idzie pod nóż...
Szczegółowe informacje dopiero jutro ,ale niestety nie obejdzie się bez operacji..

ogłosmy załobe narodowa!

Co by nie było to jednak należy dziewczynie współczuć, jest jedną z nadziei polskiej koszykówki i taka kontuzja powinna zasmucić każdego prawdziwego kibica więc takie sarkastyczne, złośliwe i w pewien sposób deprecjonujące jej osiągnięcia i talent wpisy są mimo wszystko nie na miejscu

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 15 lutego 2010, 15:33

wasze wywody a w jednym przypadku zwody w temacie Eweliny Gali pozwoliłem założyć specjalny temat tylko o Niej. A tu dajcie miłym gdynianom informowac wszystkich o wydarzeniach w klubie!
Oto adres
viewtopic.php?f=2&t=10007
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 15 lutego 2010, 18:58

Orientuje się ktoś komu przysługuje bilet ulgowyna mecz gwiazd euroligi?

Z góry dzięki...

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 15 lutego 2010, 19:19

Zapewne uczniom i studentom do 25 roku życia ;>

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 lutego 2010, 11:43

Prosta droga do finału FGE

Do końca sezonu regularnego Lotos Gdynia rozegra jeszcze trzy mecze. Już teraz widać jednak, że z grona kandydatów do mistrzostwa, to właśnie gdyńskie koszykarki będą miały najłatwiejszą drogę do finału.
Pierwsza piątka ligi wygląda tak: 1. Lotos (21 meczów, 39 pkt), 2. AZS Gorzów Wielkopolski (19, 38), 3. Energa Toruń (20, 34), 4. CCC Polkowice (19, 33), 5. Wisła Kraków (19, 32). Czołówka zagra ze sobą jeszcze cztery mecze: Energa - Wisła (środa 18.30), Lotos - Energa, AZS - Wisła i Lotos - AZS. Jeżeli w ostatnich kolejkach nie będzie żadnych większych sensacji, to Lotos powinien zakończyć rundę zasadniczą na drugim miejscu. Pierwszy będzie AZS, trzeci CCC, czwarta Wisła. A wszystko za sprawą Lotosu, który pokonał w sobotę krakowianki, czym niemal pozbawił je szans na trzecie miejsce. Oczywiście z korzyścią dla siebie. Dlaczego Wisła nie ma szans na trzecie miejsce? Dlatego, że już teraz ma punkt straty do CCC, a polkowiczanki do końca sezonu regularnego nie grają już z czołówką: Odra Brzeg (wyjazd), Artego Bydgoszcz (w), Utex ROW Rybnik (w), Inea AZS Poznań (dom) i Super Pol Tęcza Leszno (w). Podopieczne Krzysztofa Koziorowicza mogą nawet przegrać mecz (lub mecze) i zrównać się punktami z Wisłą, a i tak będą wyżej mając lepszy bilans bezpośrednich spotkań (dwa zwycięstwa CCC).

- Jestem niemal pewny, że zagramy w finale - mówił w niedawnej rozmowie z "Gazetą" prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk. Jego słowa zaczynają nabierać kształtów. Jeżeli pierwsza czwórka zakończy rundę w przewidzianym układzie, wówczas pierwsza runda powinna być dla niej spacerkiem. W półfinale zmierzą się więc ze sobą Lotos - CCC (gdynianki z przewagą parkietu) i AZS - Wisła (AZS z przewagą parkietu). Mistrzynie Polski będą faworytem w starciu z CCC. W dwóch meczach w tym sezonie gdynianki przegrały na wyjeździe 42:54 (w drugiej kolejce) i wygrały u siebie 81:59. - CCC zagrało wtedy bardzo słaby mecz, dlatego nie można ich oceniać z perspektywy porażki z nami - stwierdza Krawczyk. Drużyna z Polkowic nie wydaje się jednak mieć składu (jeszcze) na grę w finale. Tak więc awansuje do niego Lotos. W drugim półfinale "wykrwawią" się AZS z Wisłą i obojętnie, która z tych drużyn awansuje do finału, będzie miała w nogach półfinałowe starcia. Większe szanse na awans daje się Wiśle (teraz myśli raczej o grze w 1/4 finału Euroligi). Jeżeli tak się stanie, wtedy Lotos ponownie będzie miał przewagę swojego parkietu i ogromną szanse na obronę mistrzowskiego tytułu. Jak pokazał mecz w minioną sobotę, Wisła, kiedy w jej składzie przez cały mecz muszą grać dwie polskie koszykarki, jest zupełnie inna od tej euroligowej (nie istnieje tam taki przepis). - Moje drużyny zawsze cechuje walka. Zaangażowanie jest w meczu najważniejsze. Wiadomo, nie wychodzi to w każdym spotkaniu. Co do Wisły, to w ostatnim meczu była zmęczona po Eurolidze i nie pokazała w pełni umiejętności. Teraz jednak skupiamy się na najbliższym spotkaniu bez dalekosiężnych spekulacji - stwierdził po meczu z Wisłą trener Lotosu Jacek Winnicki.

Marcin Dajos
gazeta wyborcza

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 17 lutego 2010, 19:35

Dajos - IV wieszcz Rzeczpospolitej

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 17 lutego 2010, 19:36

Kuba pisze:Prosta droga do finału FGE

Do końca sezonu regularnego Lotos Gdynia rozegra jeszcze trzy mecze. Już teraz widać jednak, że z grona kandydatów do mistrzostwa, to właśnie gdyńskie koszykarki będą miały najłatwiejszą drogę do finału.
Pierwsza piątka ligi wygląda tak: 1. Lotos (21 meczów, 39 pkt), 2. AZS Gorzów Wielkopolski (19, 38), 3. Energa Toruń (20, 34), 4. CCC Polkowice (19, 33), 5. Wisła Kraków (19, 32). Czołówka zagra ze sobą jeszcze cztery mecze: Energa - Wisła (środa 18.30), Lotos - Energa, AZS - Wisła i Lotos - AZS. Jeżeli w ostatnich kolejkach nie będzie żadnych większych sensacji, to Lotos powinien zakończyć rundę zasadniczą na drugim miejscu. Pierwszy będzie AZS, trzeci CCC, czwarta Wisła. A wszystko za sprawą Lotosu, który pokonał w sobotę krakowianki, czym niemal pozbawił je szans na trzecie miejsce. Oczywiście z korzyścią dla siebie. Dlaczego Wisła nie ma szans na trzecie miejsce? Dlatego, że już teraz ma punkt straty do CCC, a polkowiczanki do końca sezonu regularnego nie grają już z czołówką: Odra Brzeg (wyjazd), Artego Bydgoszcz (w), Utex ROW Rybnik (w), Inea AZS Poznań (dom) i Super Pol Tęcza Leszno (w). Podopieczne Krzysztofa Koziorowicza mogą nawet przegrać mecz (lub mecze) i zrównać się punktami z Wisłą, a i tak będą wyżej mając lepszy bilans bezpośrednich spotkań (dwa zwycięstwa CCC).

- Jestem niemal pewny, że zagramy w finale - mówił w niedawnej rozmowie z "Gazetą" prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk. Jego słowa zaczynają nabierać kształtów. Jeżeli pierwsza czwórka zakończy rundę w przewidzianym układzie, wówczas pierwsza runda powinna być dla niej spacerkiem. W półfinale zmierzą się więc ze sobą Lotos - CCC (gdynianki z przewagą parkietu) i AZS - Wisła (AZS z przewagą parkietu). Mistrzynie Polski będą faworytem w starciu z CCC. W dwóch meczach w tym sezonie gdynianki przegrały na wyjeździe 42:54 (w drugiej kolejce) i wygrały u siebie 81:59. - CCC zagrało wtedy bardzo słaby mecz, dlatego nie można ich oceniać z perspektywy porażki z nami - stwierdza Krawczyk. Drużyna z Polkowic nie wydaje się jednak mieć składu (jeszcze) na grę w finale. Tak więc awansuje do niego Lotos. W drugim półfinale "wykrwawią" się AZS z Wisłą i obojętnie, która z tych drużyn awansuje do finału, będzie miała w nogach półfinałowe starcia. Większe szanse na awans daje się Wiśle (teraz myśli raczej o grze w 1/4 finału Euroligi). Jeżeli tak się stanie, wtedy Lotos ponownie będzie miał przewagę swojego parkietu i ogromną szanse na obronę mistrzowskiego tytułu. Jak pokazał mecz w minioną sobotę, Wisła, kiedy w jej składzie przez cały mecz muszą grać dwie polskie koszykarki, jest zupełnie inna od tej euroligowej (nie istnieje tam taki przepis). - Moje drużyny zawsze cechuje walka. Zaangażowanie jest w meczu najważniejsze. Wiadomo, nie wychodzi to w każdym spotkaniu. Co do Wisły, to w ostatnim meczu była zmęczona po Eurolidze i nie pokazała w pełni umiejętności. Teraz jednak skupiamy się na najbliższym spotkaniu bez dalekosiężnych spekulacji - stwierdził po meczu z Wisłą trener Lotosu Jacek Winnicki.

Marcin Dajos
gazeta wyborcza

:lol: :lol: :lol: szkoda że już nie koronował Lotosu na mistrza...

Wasz Pan 666

Postautor: Wasz Pan 666 » 18 lutego 2010, 19:59

dobre, tak trzymac! Gorzów i Wisła to co Wy na noze bedziecie grac??? :mrgreen:
A widzicie jest reakcja na debilnmy tekst? Jest! Czasami tym "dziennikarzom" o to chodzi!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”