23 kolejka FGE(awansem):Energa Toruń - TS Wisła Kraków 81-67

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 23 kolejka FGE(awansem):Energa Toruń - TS Wisła Kraków

Postautor: Greebo » 17 lutego 2010, 20:12

zibiz pisze:A może Wisła chce zająć 6 miejsce przed PO i w ten sposób uniknąć półfinału z Gorzowem. Bo teraz bliżej do 6 niż 3 miejsca.

Przykro mi, na 6 miejsca szans nie mamy.. Ogólnie czeka nas emocjonujący PO, o ile nie zakończy sie na 1 rundzie :lol:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 17 lutego 2010, 20:28

W końcu Monia zagrała z nami dobry mecz, w końcu Edo z nami wygrał, gratulacje. Choć jestem zdziwiona, że Toruń nie dopiął swego do końca i nie zrobił 15 punktów przewagi by nam ostatecznie odebrać marzenia o 4tym miejscu, bo nie bardzo wierzę w to by nasze o tych 14punktach pamiętały...

To co dziewczyny wyprawiają w lidze jest już po prostu, delikatnie mówiąc niesmaczne. Powinno się chyba zakończyć już głaskanie zawodniczek za euroligę, a zacząć karanie za co to robią w plkk, bo 24 straty to jest kompromitacja, której już nie można tłumaczyć tym, że śnieg, zima, kontuzje i ogólnie walka o F4 niedługo itd.
Nie będę personalnie nikogo na podstawie statystyk atakować, bo wszystkie się powinny zastanowić nad sobą, ale tym które mówią czasem trenerowi, że na boisko nie wejdą, bo koleżanki zrobiły +20 więc nie ma po co, proponuje zmożoną autorefleksję.

Generalnie chyba marzymy o powtórzeniu tego co zrobiła Muszynianka -czyli MP z 5tego miejsca, tyle że jak tak dalej pójdzie to "yes factor" i spółka skończą ku swojemu zdziwieniu na walce o 5te miejsce w lidze z tekstem na ustach "nie wiemy co się działo w plkk, ale wiemy, że w eurolidze szło nam najlepiej w historii"...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

kristofer
Kadet

Re: 23 kolejka FGE(awansem):Energa Toruń - TS Wisła Kraków 81-67

Postautor: kristofer » 17 lutego 2010, 20:34

kurcze, Wisła z czołówką ligi w czwartej kwarcie jest nienormalna. Z Gorzowem, Lotosem, teraz Energą przegrywa mecz przez fatalną ostatnią kwartę.

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 lutego 2010, 20:42

Brawa dla Torunianek :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 lutego 2010, 20:55

Hmm tak jakby Wisła przegrywała te mecze w lidze specjalnie. Ze spokojem powinna pyknąć z takim składem Gorzów, Lotos, Orła, Toruń. Nie wiem o co chodzi, czyzby Hernandez nie lubił naszej ligi? Dzisiejsza porazka barodz dziwi, bo Wisła mimo wszystko ma koszykarki "markowe" rodem z WNBA< a Torun mozna powiedziec "niemarkowe" a wynik jest zaskakujący.

W tym szalenstwie brak metody, bo ze spokojem moznaby wygrać z Zabinami i Energą, a niekonieczne tylko np oszczędzać się na Euro. Bez obrazy ale Toruń to nie tytan ligi.

Gratulacje zwyciestwa dla Torunia

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 lutego 2010, 20:57

Trzy przyjaciółki z parkietu czyli Gajda(grająca z urazem!!!)-Krawiec i Radwan pokazały w meczu przeciwko byłym koleżankom prawdziwą klasę.....Pojedynek moim zdaniem rozstrzygnął się w trzeciej kwarcie(choć nie widać tego po wyniku),kiedy Energa kilkoma trójkami z rzędu nie dała się złamać Wisełce...to była dobra alternatywa,bo najlepiej w drużynie gości spisywały sie podkoszowe....Paula mnie(i chyba nie tylko :shock: ) swoją grą zawiodła....Specjalnie dałem w jednym z postów(przed tym pojedynkiem) zdjęcia zawodniczek pierwszej piątki Torunia,bo właśnie te dziewczyny + Magda Radwan i Natalia Waligórska spisały się bardzo dobrze!!! Czy ktoś kiedyś narzekał na grę Pati Gulak? 8) Dziękuję dziewczynom....
PS. Osiem trójek toruńskie koszykarki rzuciły w tym spotkaniu(co nie zdarzyło się dawno...) i to też był klucz do sukcesu!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 17 lutego 2010, 21:12

kluczowy moment meczu to dwie straty Cohen z rzędu, po których najpierw chyba była trójka dla Energi a potem akcja za dwa.

yanek
Żak

Postautor: yanek » 17 lutego 2010, 21:16

Coś pięknego ! Koledzy z Krakowa ta porażka i te straty nie były błędami wiślaczek. Po prostu "Katarzynki" grały dzisiaj świetnie w obronie.

W przerwie byłem pewny, że ten zespół, który odjedzie drugiemu wygra. Odjechały gospodynie to wygrały.

Czytając kilka postów, doszedłem do wniosku, że sądzicie iż ta dzisiejsza porażka Wisły to kompromitacja, żenada itp. Otóż nie dziś torunianki były po prostu lepsze. Miały swój dzień. A Wiślaczki wcale nie zagrały źle.
:)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 lutego 2010, 21:29

Gratulacje dla Katarzynek. Uważam co prawda, że na tę porażkę Wisła mogła sobie pozwolić, to statystyka (7 przegranych) jest kompromitująca przy zespole tej klasy albo w najlepszym razie świadczy o lekceważeniu ligi. :roll:
Być może krakowianki w decydującej grze będą grać jak się od nich oczekuje, ale póki co nic nie wskazuje na to, że Paula okazała się "złotym środkiem" (zwłaszcza, że sporo gra i to nieźle, a skuteczność Wisły w wygrywaniu ważnych ligowych spotkań w dalszym ciągu wynosi zero).

W meczach z czołówką wyniki Wisły są zatrważające, a jeszcze do rozegrania spotkanie z Gorzowem...

Torunianki pokazały klasę, bo za darmo się z takim rywalem nie wygrywa. Brawo.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 lutego 2010, 21:51

Ałgaja pisze:Nie będę personalnie nikogo na podstawie statystyk atakować, bo wszystkie się powinny zastanowić nad sobą, ale tym które mówią czasem trenerowi, że na boisko nie wejdą, bo koleżanki zrobiły +20 więc nie ma po co, proponuje zmożoną autorefleksję.
.

Gdyby miała 15 lat mniej to pewno by nie mogły usiedzieć na ławce a tak na starość nic nie robić i zarabiać każdy by chciał.

Prawda jest taka że taka doświadczona gwiazda Wielebnowska
PLKK 17m. 17min 4,7pkt ev.6,4 ------Euroliga 10m 7,5min ev.0,6
wnosi tyle samo do gry co u nas Sosnowska (czyli 20lata z "ciemnego lasu" wzięta) PLKK 20m 19min 5,8pkt ev. 6,8---- Euroliga 9m 12min ev 1,1
Zarabiają pewno "trochę" inaczej
Porównywać PLKK I Euro Oliwki z Doris nie ma nawet sensu.

Moim zdaniem Hernandez już dziś powinien odstawić od składu te dwie panie one kompletnie nic nie wnoszą i mają w sumie "100 lat".
I tak niezależnie od wielkiego sukcesu na końcu sezonu lub jego braku Wisłę będzie trzeba przewietrzyć na końcu sezonu zaczynając od doświadczonych Polek. Tylko jest problem władze PLKK wymyśliły 5/7 i znów będzie żal bo gdzie znajdziemy lepsze.

Co do meczu.
W przednim meczu Wisła pozwoliła szaleć Jujce w 4kwarcie z 4 faulami w tym meczu jeszcze to przebiła.To obciąża też trenera.
Ale Wisła nadal na papierze jest najsilniejszym i najbardziej kompletnym zespołem w Polsce więc ja bym się specjalnie nie cieszył że na nią można wpaść w playoffach.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 lutego 2010, 21:56

Panowie i panie(z poza Torunia) tak z ręką na sercu kto z Was widział w miesiącach styczeń-luty grę popularnych Katarzynek na ligowych parkietach na własne oczy,a nie w telewizji? :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

karr.
Nowy na forum

Postautor: karr. » 17 lutego 2010, 22:08

matrix pisze:Panowie i panie(z poza Torunia) tak z ręką na sercu kto z Was widział w miesiącach styczeń-luty grę popularnych Katarzynek na ligowych parkietach na własne oczy,a nie w telewizji? :shock:

A czy Ty jeździsz po całej Polsce na mecze innych zespołów?
Gorzowska potęga !

anatol
Żak

Postautor: anatol » 17 lutego 2010, 22:11

reaktywacja pisze:Gratulacje dla Katarzynek. Uważam co prawda, że na tę porażkę Wisła mogła sobie pozwolić, to statystyka (7 przegranych) jest kompromitująca przy zespole tej klasy albo w najlepszym razie świadczy o lekceważeniu ligi. :roll:
Być może krakowianki w decydującej grze będą grać jak się od nich oczekuje, ale póki co nic nie wskazuje na to, że Paula okazała się "złotym środkiem" (zwłaszcza, że sporo gra i to nieźle, a skuteczność Wisły w wygrywaniu ważnych ligowych spotkań w dalszym ciągu wynosi zero).

W meczach z czołówką wyniki Wisły są zatrważające, a jeszcze do rozegrania spotkanie z Gorzowem...

Torunianki pokazały klasę, bo za darmo się z takim rywalem nie wygrywa. Brawo.

Pawlak miała być alternatywą na PLKK ale nie jest.O ile z twierdzeniem że gra dużo trzeba się zgodzić to z tym że nieżle na pewno nie!!! W Gdyni walnęła 2 straty w kluczowym momencie a dziś przy Gajdzie nie istniala.Postawa Wisły w PLKK jest skandaliczna i zadziwiająca. Jak zespół z takimi zawodniczkami może zaliczać tyle wpadek.Chyba że okażę się że to nie byly wpadki tylko te zawodniczki nie sprawdzą się w PLKK.To co pokazuje Cohen jest bardzo dużym rozczarowaniem.A jeśli Wisła w polskich rozgraywkach robi sobie jaja to czarny scenariusz może być faktem.Załużmy że Energa wygrywa wszystko do końca a Lotos ze względów takrtcznych nie musi być zainteresowany zwycięstwem z Katarzynkami,CCC podwinie się choć raz noga to w PO mamy pare CCC-WISŁA.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 17 lutego 2010, 22:18

hellraiser pisze:
Ałgaja pisze:Nie będę personalnie nikogo na podstawie statystyk atakować, bo wszystkie się powinny zastanowić nad sobą, ale tym które mówią czasem trenerowi, że na boisko nie wejdą, bo koleżanki zrobiły +20 więc nie ma po co, proponuje zmożoną autorefleksję.
.

Gdyby miała 15 lat mniej to pewno by nie mogły usiedzieć na ławce a tak na starość nic nie robić i zarabiać każdy by chciał.

Prawda jest taka że taka doświadczona gwiazda Wielebnowska
PLKK 17m. 17min 4,7pkt ev.6,4 ------Euroliga 10m 7,5min ev.0,6
wnosi tyle samo do gry co u nas Sosnowska (czyli 20lata z "ciemnego lasu" wzięta) PLKK 20m 19min 5,8pkt ev. 6,8---- Euroliga 9m 12min ev 1,1
Zarabiają pewno "trochę" inaczej
Porównywać PLKK I Euro Oliwki z Doris nie ma nawet sensu.

Moim zdaniem Hernandez już dziś powinien odstawić od składu te dwie panie one kompletnie nic nie wnoszą i mają w sumie "100 lat".
I tak niezależnie od wielkiego sukcesu na końcu sezonu lub jego braku Wisłę będzie trzeba przewietrzyć na końcu sezonu zaczynając od doświadczonych Polek. Tylko jest problem władze PLKK wymyśliły 5/7 i znów będzie żal bo gdzie znajdziemy lepsze.

Co do meczu.
W przednim meczu Wisła pozwoliła szaleć Jujce w 4kwarcie z 4 faulami w tym meczu jeszcze to przebiła.To obciąża też trenera.
Ale Wisła nadal na papierze jest najsilniejszym i najbardziej kompletnym zespołem w Polsce więc ja bym się specjalnie nie cieszył że na nią można wpaść w playoffach.

Ktoś stwierdził że przy takich wynikach Wisły w PLKK polski trener dawno by szukał pracy a ty robisz z kolei nagonke na Polki.A co na biosku robiły dziś zagraniczne "GWIAZDY"????

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 17 lutego 2010, 22:20

Czytając tak wypowiedź hellraiser... ja myślę, że po prostu Hernandez nie umie grać w polskiej lidze i wykorzystać Polki.
Bo jakoś Wisła w Eurolidze spisuję się znakomicie a na polskich parkietach jest już gorzej i to raczej nie wina Polek po prostu one chyba nie dostają szansy by grać i tyle... W Erolidze jest prościej bo tam Polki nie muszą grać no i też za dużo nie grają.
Takie jest moje zdanie, że Hernandez nie nauczył się chyba polskiej ligi...

Gratulacje dla Torunia ;)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”