23 kolejka FGE: Lider Pruszków - ROW Rybnik 56-99

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: 23 kolejka FGE: Lider Pruszków - ROW Rybnik 56-99

Postautor: Kuba » 27 lutego 2010, 23:02

Roberto930 pisze:Jak dla mnie bilans spotkań to nie punkty, tylko spotkania, czyli w tym wypadku 1:1

w takim razie nie mam dla Ciebie zbyt dobrej wiadomości - PLKK własnie w ten sposob liczy "bilans spotkań". jeśli jedna drużyna wygra peirwszy mecz 100:40, a drugi przegra 70:69 to ona jest wyżej w tabeli, bo jakby nie patrzeć "w dwumeczu" była lepsza.

takie przepisy obowiązują już od paru ładnych lat - dziwne, że teraz o to pytasz ;)

mam nadzieję, że juz wszystko jasne,
pozdrawiam

PS. - BRAWO JUSTYNA KOWALCZYK :mrgreen:

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 27 lutego 2010, 23:04

No ok, mimo wszytko trochę to dziwne dla mnie.
Wcześnie się tym nie interesowałem, bo jakoś nie miałem takiej potrzeby 8)

W takim razie Lider ma trochę łatwiej, zamiast nadrabiać 34 pkt, ma do odrobienia 4 w meczu z Tęczą :D

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 28 lutego 2010, 17:56

Łukasz_UFB pisze:Niech dalej melanżują z pseudo gwiazdą z Serbii to będą wygrywać...
(...)
Pan Koniecki - ja temu człowiekowi ufam - naprawde trudno w to uwierzyć po tym co dziś sie działo - niech im teraz da solidnie po dupach w ciągu tego wolnego tygodnia tak zeby im myśl o popijawie nie przyszła do głowy... Może coś zrozumieją

Czyżby przyczyną gwałtownej obniżki formy był niehigieniczny tryb życia?

akar pisze:Cała drużyna z Rybnika żyła tym meczem włącznie z ich trenerem który niemal biegając obok linii cały czas dyrygował grą swoich dziewczyn.
A na ławce pruszkowskiej całkowity spokój Koniecki z pustką w oczach(i zapewne w głowie)obserwował klęskę swojego zespołu.

Bieganie wzdłuż linii ma być oznaką umiejętności trenerskich?
Może Koniecki nie jest najlepszym trenerem na świecie, ale na pewno nie ma pustki w głowie...

Mecz przegrany z kretesem to teraz czas na znalezienie i wyeliminowanie przyczyn tej porażki.

akar
Żak

Postautor: akar » 28 lutego 2010, 18:46

Czytaj ze zrozumieniem a jeśli nie potrafisz to znikaj z tego forum.
Czy ja napisałem że bieganie przy linii jest oznaką umiejętności trenerskich :?: :?: :?:
Napiszę to inaczej ,może teraz zrozumiesz(mam nadzieję).
Aktywnie reagująca ławka plus żyjący meczem trener przy tej ławce bardzo pomagają tym zawodniczkom które w danej chwili są na parkiecie czują one mocne wsparcie i to uskrzydla,wiem coś na ten temat.
A co do klęski pruszkowianek,oczywiście i takie wyniki się zdarzają ale raczej w meczach między pretendentem do tronu mistrzowskiego a np outsiderem.W tym jednak wypadku obie drużyny personalnie są na tym samym poziomie a nawet bym powiedział że Lider jest nieco mocniejszy tym bardziej że Rybnik był osłabiony bo co prawda grała Sibora ale raczej asekuracyjnie,i nie ma co się dziwić bo tydzień wcześniej doznała dość bolesnego urazu.
Nawet jeśli Rybnik jest drużyną bardziej doświadczoną to porażka pruszkowianek w takim rozmiarze jest szokująca.
Byłem na meczu i widziałem bezradnego Konieckiego który nie potrafił zmobilizować dziewczyn.
Kiedyś może i był dobrym trenerem ale teraz niech wraca do komentowania basketu w tv.

.....Chyba że gra pruszkowianek była rodzajem buntu tylko rodzi się pytanie
przeciwko komu czy też przeciwko czemu :?: :?: :?: :?:
A może jedno i drugie............
Skąd taka hipoteza?????
Tak słabo grających dziewczyn bez zaangażowania jeszcze nie widziałem.Lepiej grały nawet w przegranych meczach z Lotosem i Wisłą a Gorzów niewiele brakowało i wyjechałby z Pruszkowa pokonany. Są one co prawda beniaminkiem ale nie tak słabym aby oddać bez walki mecz z drużyną ze swojej półki.

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 28 lutego 2010, 20:26

akar pisze:Czytaj ze zrozumieniem a jeśli nie potrafisz to znikaj z tego forum

akar pisze:teraz niech wraca do komentowania basketu w tv

Na szczęście to nie Tobie o tym decydować :lol:

Ciekawe że odzywasz się najwięcej po przegranych meczach i zawsze po to by dołożyć Konieckiemu... czyżby na forum jakiś niespełniony trener się odzywał? :lol:

akar
Żak

Postautor: akar » 28 lutego 2010, 21:33

Błąd,nie jestem niespełnionym trenerem a o Konieckim mam swoje zdanie i jak na razie ono się sprawdza choć mówiąc szczerze nie jestem z tego zadowolony bo cierpią na tym nasze koszykarki.
Wnioskuję że jesteś fanem a co najmniej zagorzałym sympatykiem tego trenera,ja do nich nie należę.
A kiedy dowiedziałem się że Koniecki będzie trenerem Lidera od razu pisałem że to złe posunięcie.
Kiedyś był dobrym szkoleniowcem ale miał rozbrat z basketem przez 3 lata bo komentowanie w tv to nie to samo co prowadzenie drużyny.
Ci którzy zarzucali mi że jadę po Konieckim teraz zaczynają mi przyznawać rację.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 28 lutego 2010, 22:21

Hmm ja Ci akurat tego nie zarzucałem, bo z reguły sam jeżdzę po trenerach jak mogę :)
I niestety ze świecą szukać porządnego, myślącego trenera (polskiego oczywiście) - dla odmiany mamy pajacującego Orczyka przy bocznej linii drącego dodatkowo co chwilę papę, co dodatkowo dopełnia już tragikomiczno-groteskowy obraz prowadzenia spotkan prze tego Pana.

Ale dośc juz jechania naszej myśli szkoleniowej , bo to juz sie staje nudne 8) .

Gratulacje dla Rybnika- ciężko mi w racjonalnych kategoriach zrozumieć wynik tego spotkania.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 28 lutego 2010, 22:42

Saletra pisze:Hmm ja Ci akurat tego nie zarzucałem, bo z reguły sam jeżdzę po trenerach jak mogę :)
I niestety ze świecą szukać porządnego, myślącego trenera (polskiego oczywiście) - dla odmiany mamy pajacującego Orczyka przy bocznej linii drącego dodatkowo co chwilę papę, co dodatkowo dopełnia już tragikomiczno-groteskowy obraz prowadzenia spotkan prze tego Pana.

Ale dośc juz jechania naszej myśli szkoleniowej , bo to juz sie staje nudne 8) .

Gratulacje dla Rybnika- ciężko mi w racjonalnych kategoriach zrozumieć wynik tego spotkania.

Ciekawe co powiesz na to jak wybitny hiszpański trener dysponujący najlepszymi zawodniczkami w PLKK dostaje po tyłku od beznadziejnych polskich trenerów.A z tym składem udział w eurolidze nie jest żadnym wytłumaczeniem.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 28 lutego 2010, 22:58

Po prostu : Hernandez ma lige nieco w d.. bo wie, że wartośc zespołu można poznać tylko w pucharach, a w lidze to kazdy głupi wygrać umie ( patrz MUKS vs Lotos).

Oczywiscie, tak do końca ligi olać nie można i Hernandez nieco przesadził z tą ilością porażek, ale pamiętajmy, ze najwazniejsze jest Euro, a lige ze spokojem do play-offów można mieć w głębokim poważaniu.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 28 lutego 2010, 23:35

Saletra pisze:Po prostu : Hernandez ma lige nieco w d.. bo wie, że wartośc zespołu można poznać tylko w pucharach, a w lidze to kazdy głupi wygrać umie ( patrz MUKS vs Lotos).

Oczywiscie, tak do końca ligi olać nie można i Hernandez nieco przesadził z tą ilością porażek, ale pamiętajmy, ze najwazniejsze jest Euro, a lige ze spokojem do play-offów można mieć w głębokim poważaniu.

A ja życze temu panu żeby to olewanie PLKK odbiło się czkawką,tym bardziej,że niektóre zawodniczki są dalekie od optymalnej formy.Ale już niebawem troche sie wyjaśni bo PP juz wkrótce.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 marca 2010, 06:10

anatol pisze:
Saletra pisze:Po prostu : Hernandez ma lige nieco w d.. bo wie, że wartośc zespołu można poznać tylko w pucharach, a w lidze to kazdy głupi wygrać umie ( patrz MUKS vs Lotos).

A ja życze temu panu żeby to olewanie PLKK odbiło się czkawką,tym bardziej,że niektóre zawodniczki są dalekie od optymalnej formy.Ale już niebawem troche sie wyjaśni bo PP juz wkrótce.

PP niczego nie wyjaśnii. Dostaniemy pod dupie od Lotosu i szybko wrócimy do domu odpoczywać przed liga ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”