24 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: 24 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: Endrju » 10 marca 2010, 16:14

zancia_a pisze:No i jak zawsze: KALKULACJĘ CZAS ZACZĄĆ... inaczej nie da się wytłumaczyć tej porażki Lotosu ;) Jakby chciały to by to wygrały i żadnej różnicy nie robiło by im to, że Phillips i Matović grały wczoraj, ale jak ma taka porażka przynieść korzyści w PO...
Bo jakoś nie chcę mi się wierzyć w taką wielkość Torunianek...
TYLE! 8) 8) :roll:

Czy ja wiem... ? Nie sadze zeby taka przepasc dzielila Lotos a Energe... ze wystarczylyby tylko checi do gry zeby wygrac z Toruniem. Mysle ze Energa obecnie jest w duzym gazie i ten mecz to nie jest przypadek.

W koncu..prawie 40% rzutow za trzy to nie jest slaby wynik !!. A w polfinale nie sadze zeby Energa przegrala z Lotosem 0:3

Pozatym co to za kalkulacje... jak na chwilę obecna CCC daleko do Torunia. (Szkoda ze te zespoly nie moga zmierzyc sie w cwiercfinale).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 10 marca 2010, 17:05

Czy w tym roku jest podobna zasada ćwierćfianłów jak w zeszłym roku ( tzn zaliczone mecze z sezonu zasadniczego)?
Bo jak tak to Wisla z CCC ma 2 mecze do tyłu.

Na szczęście gramy do 2 zwycięstw. Udało mi sie znaleźć odpowiedź
Ostatnio zmieniony 10 marca 2010, 17:15 przez zibiz, łącznie zmieniany 2 razy.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 10 marca 2010, 17:06

-31 u siebie z Toruniem i najwięcej pkt. dla Lotosu Urbaniak (who?) :lol:
Rozumiem powody, ale trochę więcej dyskrecji Panowie K i W :twisted:

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 marca 2010, 17:29

Ćwierćfinały mogą być ciekawe ....
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 marca 2010, 17:37

feri pisze:

Więcej dyskrecji raczej przyzwoitości.
Są granice których nie powinno się przekraczać.

Porażka ma duże konsekwencje dla Krakowa i Polkowic. Wisła praktycznie traci szanse na atut własnego boiska w 1 rundzie play-offów. Polkowice są wsadzone na minę. Będziemy mieć pierwszego wielkiego przegranego PLKK już po ćwierćfinałach.Nibz za "popisy" gdynianek płaci ktoś inny, niemniej chwały to nam nie przynosi..
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 marca 2010, 17:47

Edo tak jak powiedział chyba tak zrobił czyli był na Facebooku u Ślimaka.... :P Kibice z Gdyni Wasz klub przegrał pierwszy raz z Toruniem w całej historii swojego istnienia!!! kto po latach będzie pamiętał co,jak i kiedy....wynik się liczy!!! i idzie w świat. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

anatol
Żak

Postautor: anatol » 10 marca 2010, 19:32

hellraiser pisze:
feri pisze:

Więcej dyskrecji raczej przyzwoitości.
Są granice których nie powinno się przekraczać.

Porażka ma duże konsekwencje dla Krakowa i Polkowic. Wisła praktycznie traci szanse na atut własnego boiska w 1 rundzie play-offów. Polkowice są wsadzone na minę. Będziemy mieć pierwszego wielkiego przegranego PLKK już po ćwierćfinałach.Nibz za "popisy" gdynianek płaci ktoś inny, niemniej chwały to nam nie przynosi..

A mnie się wydaje że miejsce Krakowa i Polkowic to konsekwencja gry tych drużyn.Trzeba było wygrać w Toruniu skoro to taka słaba drużyna.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 marca 2010, 20:29

Ciężko będzie teraz rozsądzić, czy Lotos się podłozył czy nie, niech rozsądzą to kibice, którzy byli na meczu.

Fakt faktem ,że Energa bardzo mnie zaskakuje ostatnimi czasy i jej ostatnie wyniki trudno mi racjonalnie wytłumaczyć.
Tak czy owak duże gratulacje.

Tym niemniej Panowie i Panie :Mistrz Polski daje się zbacić u siebie 30 pkt to już jest po prostu.. żenada i obciach kompletny -a dodając do tego porazkę w MUKSie.....makabra.

Już w zeszłym sezonie porażka z Jelonką była upokorzeniem, ale obecne rezultaty? Na usta ciśnie się stare udowe powiedzenie : "to się nie śniło nawet filozofom".

Wiadomo, ze bardzo łatwo sie krytykuje i łaja za słabe wyniki itp itd, ale tym razem to jest juz po prostu WSTYD.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 marca 2010, 20:48

Saletra pisze:Ciężko będzie teraz rozsądzić, czy Lotos się podłozył czy nie, niech rozsądzą to kibice, którzy byli na meczu.

naoczni świadkowie relacjonowali mniej więcej, że ani Winnicki, ani Krawczyk przez moment nie krzyczeli na zawodniczki, nie denerwowali się - ani słowa. dla mnie to wystarcza, by racjonalnie wytłumaczyć taki a nie inny wynik spotkania.

to pierwsza i ostatnia rzecz, jaką piszę w tym konkretnie temacie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 marca 2010, 20:48

Podam tylko jeden fakt. Energa jest teraz zespołem z najdłuższą serią zwycięstw w oficjalnym meczu tegorocznego sezonu.... 8) i naprawdę guzik mnie to obchodzi,jak do dzisiejszego meczu podszedł Lotos.... :shock: liczą się ligowe punkty,a te poraz kolejny dopisujemy Toruniowi.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 marca 2010, 20:50

matrix pisze:Podam tylko jeden fakt. Energa jest teraz zespołem z najdłuższą serią zwycięstw w oficjalnym meczu tegorocznego sezonu.... 8)

a jak tyś to wyliczył, jeśli mogę spytać? rozumiem, że wszelkie możliwe rozgrywki wrzucasz do jednego wora? PP i ligę? bo nie wiem, czemu np. taką drużyną nie jest Gorzów?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 marca 2010, 20:55

Kuba pisze:
a jak tyś to wyliczył, jeśli mogę spytać? rozumiem, że wszelkie możliwe rozgrywki wrzucasz do jednego wora? PP i ligę? bo nie wiem, czemu np. taką drużyną nie jest Gorzów?

tak właśnie,jak piszesz,bo chyba rozgrywki PP to oficjalne mecze pod patronatem PLKK?,a również guzik mnie to obchodzi,jak poszczególne zespoły je traktują. 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 marca 2010, 21:13

Przeciwko Enerdze Toruń gdynianki zagrały jak porażone prądem i zdecydowanie przegrały 53:84. W trosce o dobre samopoczucie naszych kibiców napiszemy tylko, że mecz się odbył.

http://lotosgdynia.pl/node/1156
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 10 marca 2010, 21:15

matrix pisze:
Kuba pisze:

tak właśnie,jak piszesz,bo chyba rozgrywki PP to oficjalne mecze pod patronatem PLKK?,a również guzik mnie to obchodzi,jak poszczególne zespoły je traktują. 8)

Cicho, to wariat

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 10 marca 2010, 21:28

Relacja na oficjalnej Lotosu zajebista :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”