26 kolejka FGE:Lotos Gdynia - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.54-76

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Re: 26 kolejka FGE:Lotos Gdynia - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: rzymi » 18 marca 2010, 00:13

matrix pisze:a Ivana na konfie zapewne powie,że Gorzów to nie drużyna z poziomu jej ekipy... 8)

Hoho żartowniś... po cichu liczę, że dziewczyny pokażą Wam miejsce w szeregu... a jeśli nie to pierwszy pogratuluję Wam zwycięstwa i awansu do finału...
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Re: 26 kolejka FGE:Lotos Gdynia - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.54-76

Postautor: hermes46 » 18 marca 2010, 09:11

Rzymi wychodzi ze Wasza wpadka z Toruniem nie była przypadkowa. Macie kryzys, ale mam dziwne przeczucie ze to nie oznacza ze Lotos jest juz za burta w walce o MP!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 18 marca 2010, 16:51

Koszykarki Lotosu zapłacą za organizację meczu
Włodarze Lotosu Gdynia postanowili ukarać koszykarki za niezadowalającą postawę w przegranych meczach ligowych z Energą Toruń i AZS-em Gorzów Wielkopolski. Gdynianki zostaną ukarane finansowo.
W najbliższy weekend mistrzynie Polski rozpoczną walkę w obronie tytułu. W pierwszej rundzie play-off zmierzą się z Tęczą Leszno. Pierwsze starcie (gra się do dwóch zwycięstw) w niedzielę o 16 w hali widowiskowo sportowej w Gdyni.

- Decyzją zarządu klubu wstęp na to spotkanie dla wszystkich kibiców jest bezpłatny, natomiast posiadacze karnetów mają pierwszeństwo w zajmowaniu swoich dotychczasowych miejsc - informuje prezes klubu, Mieczysław Krawczyk.
Bezpłatny wstęp dla kibiców będzie możliwy dzięki...fatalnym występom koszykarek. Po meczach z Energą i AZS-em Gorzów Wlkp. zdecydowano, że gdynianki poniosą konsekwencje finansowe.

- Nałożona na zespół kara pieniężna zostanie przeznaczona na pokrycie kosztów organizacyjnych najbliższego meczu o awans do półfinału mistrzostw Polski. Wyrażamy też nadzieję, iż wstęp wolny dla kibiców będzie choć w niewielkim stopniu zadośćuczynieniem za rozczarowanie, jakie doznali oglądając ostatnio mecz - dodał prezes Krawczyk.

Źródło: INTERIA.PL
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 marca 2010, 17:05

No to fajnie, że na hali podają godzinę 14:00 a teraz pojawia się 16:00.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 18 marca 2010, 17:48

BlackJuRy pisze:Włodarze Lotosu Gdynia postanowili ukarać koszykarki za niezadowalającą postawę w przegranych meczach ligowych z Energą Toruń i AZS-em Gorzów Wielkopolski. Gdynianki zostaną ukarane finansowo.

[/quote]

Decyzje władz Lotosu są coraz bardziej żałosne.
Rozumiem że niby przegrywamy przez brak ambicji. O tak postanowiliśmy nie walczyć na złość sobie.Teraz kara finansowa- pstryk -i będziemy zajebiści.
Nasze kłopoty wynikają ze składu po ostatnim okienku transferowym.Amerykanki to żart, Szwedka się niestety zagubiła a straty ogromne A.B,S.CH,P.P,E.P.
Może włodarze Lotosu ukrają siebie za opowieści typu Beard chciała grać za półdarmo ale była za słaba więc ją wymieniliśmy.

Niech Wisła i AZS zostawi sobie 2 zagraniczne jedna mała i jedna dużą (np w Wiśle Cohen i Burse, w AZS Ansokie i Richards + Polki a resztę wywalić Fernandezy ,Sapove itd to będą dzisiejszym Lotosem).
Nasz skład to tylko 2 "europejki" i Polki. A taki skład nie upoważnia do niczego i granica między Lotosem i np takim Lesznem jest b. delikatna wystarczy że np. jedna z europejek straci formę.
Dla nas 2 miejsce to będzie znacznie ponad stan.(zresztą AZS-Wisłą to bez wątpienia przedwczesny finał)
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 26 kolejka FGE:Lotos Gdynia - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: matrix » 18 marca 2010, 18:45

rzymi pisze: a jeśli nie to pierwszy pogratuluję Wam zwycięstwa i awansu do finału...

zapewniam Cię,że ja zrobię to samo w odwrotnym przypadku....,ale najpierw operacje Lotos-Leszno i Energa-Brzeg.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 18 marca 2010, 19:27

miało być o 14 ale podobno Leszno się na tą godzinę nie zgodziło. hell - nawet takie osłabienia kadrowe nie upoważniają do takiej kompromitacji, szczególnie u siebie! To, że ten zespół jednak grać potrafi to jest niezaprzeczalny fakt - vide Brno, vide Wisła, CCC. I nagle dwa razy minus 30 we własnej hali. I to z kim???? Z Energą????!!! Z całym szacunkiem dla Katarzynek.
Z Gorzowem też można przegrać, ale minus 5, minus 12, ale nie prawie minus 30 we własnej hali, nawet przy takich osłabieniach kadrowych. Mnie ta kara nie dziwi, a nawet ją pochwalam! Za coś kur...a biorą pieniądze! Zresztą komentarze kibiców mówią wszystko! Oczywiście można było grać Alaną, Shameką, ściągnąć Catch, dalej płacić gigantyczną kasę Podrug i Pawlak - tylko co to by dało oprócz większej dziury budżetowej? To tak jakbyś zarządzał firmą - nagle coś się p... na łeb na szyję, próbujesz ratować sytuację, nic to jednak nie daje. W końcu chcąc nie chcąc, mając do wyboru przetrwanie firmy, zaczynasz proces restrukturyzacji. Decyzje trudne, ale jedyne słuszne. Więc nie p... proszę głodnych kawałków, bo jak grają padlinę to wszyscy krytykują, gwiżdżą i śmieją się na głos. A jak za tą padlinę, za brak szacunku dla kibiców, spotyka je kara, to się obrońca znalazł.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 marca 2010, 19:57

Chcialbym zauwazyc ze tym zwyciestwem AZS podbil juz wszystkie hale ekstraklasowe w Polsce ; D

reaktywacja pisze:No cóż.
Jedyny mały plus dla Erin Phillips, bo przynajmniej parę razy pokazała Richards i Czubak o co chodzi w tym sporcie. Ta druga z Gorzowa skręciła kostkę po bezmyślnej szarży na Erin.

No faktycznie ;) Kilka razy Samantha osmieszyła Erin. Wiec nie dziwie sie jej wkurzeniu i naplywie adrenaliny zeby sie jej za to zrewanzowac i 1-2 razy jej sie udalo : ). Co do Bezmyslnej szarzy. TO TY CHYBA NA INNYM MECZU BYLES. Gdyby Wasze zawodniczki tak walczyly jak Kaska to moze nie dostalibyscie +30 prawie.

AKcja byla przechwyt Erin... powrot do obrony naszej 1-ki (I ona byla przed Erin a nie za nia !) ktora wpadla na nia a ze Kasia byla w ruchy to odgwizdali faul... i niestety zle upadla na stope :|

Tyle w temacie

Co do waszego trenera: ZENADA buractwo do kwadratu (wypowiedz na konferencji i po meczu). : ) TEN CZLOWIEK NADAJE SIE DO "TARCIA CHRZANU" lub Ugniatania kapusty stopami. ;D
Chociaz nie mialbym nic przeciwko Lotosowi w FINALE to za jego BUFONIADE zycze Toruniowi awansu.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 marca 2010, 20:09

Endrju pisze:Co do waszego trenera: ZENADA buractwo do kwadratu (wypowiedz na konferencji i po meczu). : ) TEN CZLOWIEK NADAJE SIE DO "TARCIA CHRZANU" lub Ugniatania kapusty stopami. ;D
Chociaz nie mialbym nic przeciwko Lotosowi w FINALE to za jego BUFONIADE zycze Toruniowi awansu.

a co ten człowiek ma mówić skoro poraz drugi dostaje w przysłowiową torbę,a z wyników ktoś go w końcu przecież rozlicza. Takie zachowanie to najlepsza metoda obrony własnej skóry. 8). Pan Jacek chyba też został ukarany finansowo? :shock:
PS. za życzenia nie dziękuję,aby nie zapeszyć!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 18 marca 2010, 21:23

Endrju czas już chyba kupić mocniejsze okulary!!! Mylisz się zarówno jeśli chodzi o rywalizację Erin z Samanthą, jak i ocenę sytuacji, w której kontuzji doznała Czubak.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 marca 2010, 22:40

Co Ślimak powiedział na konferencji?
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 18 marca 2010, 22:52

matrix pisze:
Endrju pisze:Co do waszego trenera: ZENADA buractwo do kwadratu (wypowiedz na konferencji i po meczu). : ) TEN CZLOWIEK NADAJE SIE DO "TARCIA CHRZANU" lub Ugniatania kapusty stopami. ;D

a co ten człowiek ma mówić skoro poraz drugi dostaje w przysłowiową torbę,a z wyników ktoś go w końcu przecież rozlicza. Takie zachowanie to najlepsza metoda obrony własnej skóry. 8). Pan Jacek chyba też został ukarany finansowo? :shock:
PS. za życzenia nie dziękuję,aby nie zapeszyć!!!

Trzeci, bo na Muksie kompromitacja była jeszcze większa

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 marca 2010, 23:43

fmaster pisze:Endrju czas już chyba kupić mocniejsze okulary!!! Mylisz się zarówno jeśli chodzi o rywalizację Erin z Samanthą, jak i ocenę sytuacji, w której kontuzji doznała Czubak.

Moze i musze zainwestowac w okulary... ale szybko przeanaizujmy (skoro mamy rozne poglady odnosnie meczu na zywo). Statystyki:
Erin 3/7 za 2
Samantha 4/7 za 2

Erin 2/4 za 3
Samantha 0/1 za 3

Osobiste
Erin 3/4
Samantha 2/2

Asysty
Erin 4
Samantha 7

Straty
Erin 3
Samantha 2

Przechwyty
Erin 4
Samantha 5

Wymienilem najwazniejsze statystyki odnosnie pozycji rozgrywajacych (nikt nie kaze przeciez 1-ka zbierac pilek (7:2 dla Erin).

PKT
Erin 15 w 36 minut
Samantha 10 w 20 minut

Takze ze statystyk wynika ze "Boska Erin ktora "pare razy pokazala Richards i Dzwigalskiej o co chodzi w tym sporcie"... od Samanty jest lepsza w rzutach za 3 i stratach ; )

Punkty sa miara tego ze przebywala dlugo na boisku i ktos je musial zdobywac jak reszta druzyny grala taka padake. W AZS-ie punkty mniej wiecej po rowno sie dzielily wiec nie ma co tego aspektu porownywac ; )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 marca 2010, 21:59

fmaster pisze:Oczywiście można było grać Alaną, Shameką, ściągnąć Catch, dalej płacić gigantyczną kasę Podrug i Pawlak - tylko co to by dało oprócz większej dziury budżetowej? To tak jakbyś zarządzał firmą - nagle coś się p... na łeb na szyję, próbujesz ratować sytuację, nic to jednak nie daje. W końcu chcąc nie chcąc, mając do wyboru przetrwanie firmy, zaczynasz proces restrukturyzacji. Decyzje trudne, ale jedyne słuszne. Więc nie p... proszę głodnych kawałków, bo jak grają padlinę to wszyscy krytykują, gwiżdżą i śmieją się na głos. A jak za tą padlinę, za brak szacunku dla kibiców, spotyka je kara, to się obrońca znalazł.

Tak powinniśmy zadłużyć się zatrzymać koszykarki na które nas nie stać dodać Catch i pod koniec sezonu zbankrutować.Jednak odkryłeś tajemnice "życia i śmierci" że tak nie powinniśmy robić.
Nikt nie ma pretensji że musieliśmy się rozstać z drogimi graczami.Fakt fatalnie trafiliśmy z nowymi. Ale nawet nie o to chodzi..
Chodzi o towarzyszące przy tym groteskowe "opowieść włodarzy zamiast szczerej prostej prawdy czyli tzw szacunek do kibiców" No chyba że uważają kibiców z Gdyni za idiotów.

I nagle ci sami ludzie teraz robią populistyczne akcyjki "koszykarki Lotosu zapłacą za darmowy wstęp kibiców bo przecież kibiców trzeba szanować." .Jeżeli nie widzisz żałosnego paradoksu to trudno.

Co do Winnickiego.
Mógłbym wymagać jednego prostego na konferencji: "Gratuluje AZS mam nadzieję że zrewanżujemy się w finale.
Trudne, chyba nie.

Do Endrju.
Erin i Samantha zagrały na tym samym poziomie i ogólnie jedyna pozycja w tym meczu gdzie się wyrównało.
Erin jest się nieco lepszą koszykarką od Samanthy.Więcej znaczy też w reprezentacji Australii -wiem przypadek tam się nie znają. :lol: :lol: :lol: :lol:

I jeszcze jedno :Jak ci się podobała gra Anoskie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 marca 2010, 22:13

hellraiser pisze:**********************************************************************
Do Endrju.
Erin i Samantha zagrały na tym samym poziomie i ogólnie jedyna pozycja w tym meczu gdzie się wyrównało.
Erin jest się nieco lepszą koszykarką od Samanthy.Więcej znaczy też w reprezentacji Australii -wiem przypadek tam się nie znają. :lol: :lol: :lol: :lol:

I jeszcze jedno :Jak ci się podobała gra Anoskie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

1. Ale ja mam dokladnie takie samo zdanie jak ty ze zagramy na podobnym poziomie... tylko ktos smial powiedziec ze Erin pokazala Samancie o co w tym sporcie chodzi ;) ... to moja riposta byla prosta... ze Samantha tez w kilku akcjach pokazala Erin o co w tym sporcie chodzi.

Faktycznie więcej znaczy w Reprezentacji Australii ;) ... jednak kosztuje tez o wiele wiecej Lotos niz Gorzow Samantha : ) ... i sami odpowiedzcie sobie na pytanie (Ci co placza ze gracie tylko "2" zagranicznymi)... czy nie lepiej miec np. (teraz strzelam w ciemno) Samanthe i Sapova czy sama Erin : D ... Ot taka roznica.

Co do Anosike ? Zagrala taka sama "padake" jak wiekszosc zawodniczek Lotosu w tym meczu ;| i mam nadzieje ze sie przebudzi od polfinalow bo pieniadze tez moga byc zle zagospodarowane.

Jednak w paru meczach pokazala ze jest niezla koszykara ; )

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”