26 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Orzeł Polkowice 72-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Re: 26 kolejka FGE: Tęcza Leszno - Orzeł Polkowice 72-65

Postautor: patrese » 18 marca 2010, 10:39

Jest różnica między tym co było widać, a tym co miało być widać.
Byłbym tylko ciekaw wszystkich opinii (zwłaszcza Mozarthia) w przypadku, gdyby wczoraj Wisła niczym Polkowice tak się oszczędzała przed sobotnim meczem, aby przegrać z Pruszkowem.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 18 marca 2010, 10:47

patrese pisze:Jest różnica między tym co było widać, a tym co miało być widać.
Byłbym tylko ciekaw wszystkich opinii (zwłaszcza Mozarthia) w przypadku, gdyby wczoraj Wisła niczym Polkowice tak się oszczędzała przed sobotnim meczem, aby przegrać z Pruszkowem.

To byłoby najlepsze rozwiązanie dla Tęczy. My mieliśmy poprostu wygrać, a wygrana Pruszkowa w Krakowie, przy wygranej Rybnika z Bydgoszczą dawałaby nam 8 miejsce i Gorzów w PO.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 18 marca 2010, 11:06

OK. Mecze były rozgrywane o równej godzinie, więc ciężko byłoby rozpatrywać wszystkie warianty o tym samym czasie. Jednak zawsze ktoś i tak zostałby poszkodowany przez takie podchodzenie do swoich "sportowych" obowiązków... :roll:

Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 marca 2010, 15:38

Nie było sensu by Polkowice grały podstawowymi zawodniczkami . przecież nic im ta wygrana by nie dała. A mając w sobotę mecz z Wisla chyba normalne jest , ze to jest dla nich PRIORYTET.
Do końca liczyłem , że to Leszno wypadnie z play off. Wolałbym Lidera mieć w ,,8'' . Ale trudno.. Przeżyję :lol: :lol:

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 18 marca 2010, 17:34

koszykarz pisze:Do końca liczyłem , że to Leszno wypadnie z play off. Wolałbym Lidera mieć w ,,8'' . Ale trudno.. Przeżyję :lol: :lol:

A po co Ci Lider w ósemce? Rozumiem, przegrywacie z Brzegiem i gracie o 5-8, dlatego wolałbyś Lidera'a, bo boisz się, że jeszzce Tęcza przed Was wskoczy... :oops:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 marca 2010, 19:16

Patrese "dziecko" słyszałemm, że jeszcze studiujesz w tym Poznaniu...ja już skończyłem ..wiec albo jesteśmy w tym samym wieku albo w podobnym :) co do kompromitacji to spoko ja się nie kompromituje, nie przyklasknelem, ze forma w tym sezonie jest super ciesze się jak PRAWDZIWY kibic czy tez fan ze nie musimy walczyc w play out ze pomimo checi aby nasze dziewczyny pięły się w gore, zadawalam się tym co osiągnęły...racja mogło być lepiej ale nie jest najgorzej!
Rozpisujesz sie o ustawionych meczach...człowieku wracaj na Lecha i na ekstraklasę od 20 ponad lat szopki nie z tej ziemi a ostatnie kolejki w ekstraklasie przechodziły cuda gdy wygrana Legii powyzej 5:0 dawała im szanse na mistrza nagle wygrywali 6:0 . Dlaczego Patrese nie idziesz do prokuratora ? Dlaczego ? ponoć wielki fan piłki nożnej (Lecha) z Ciebie tam cie to nie martwi ? a malutkim Lesznem sie tak bardzo martwisz? Ja juz ci powiedziałem jeśli masz do mnie problem możemy się spotkać w 4 oczy nie widzę żadnego problemu...nie skorzystałeś z okazji ponawiam kolejny raz wreszcie będziemy wstanie sobie wszystko wyjaśnić, i zobaczymy czy będziesz tak samo wygadany jak na forum. Serdecznie zapraszam.

A tak w ogole nie widział bym problemu w wygranej Lidera z Krakowem i nei wiem czy zauważyłeś ale Kraków jakos widocznie nie rozgromil Pruszków, baa rowneiz rotował składem jak Koziorowicz , dziwne co nie ?
A co do tekstu ze druga piątka Polkowic by nas rozjechała no to świadczy tylko o tym jaki z Ciebie kibic druzyny, kibicujesz wogole jakieś dziewczynie ? utożsamiasz sie z klubem ? bo widze ze nie bo z klubem sie jest na dobre i na zle a ty tylko potrafisz narzekać biadolić oczerniać. Człowieku wypisz się z tego fan clubu i nie podpisuj sie pod Lesznem bo wstyd mi za Ciebie, jesteś ewenementem na skale tego forum jedyny człowiek, który od 3-4 lat jedzie równo po swoim klubie i wszystko mu przeszkadza...a zauważyłeś żeby jakaś zawodniczka Teczy grała w środę na luzie, bo wiedziała ze i tak dadzą rade? Obrażasz tylko zawodniczki, nie klub, ale zawodniczki, które grają swoje i zostawiają zdrowie na parkiecie.
Skoro mecz był ustawiony to rozumiem, ze każdy rzut Edzi za 3 pkt tez był ustawiony ? kosze też zostały tak spreparowane żeby wpadały tylko nam ? Trzeba forumowiczu odróżnić korupcje od meczu, który nie miał znaczenia dla CCC Polkowice bo nic ani zwycięstwo anie przegrana nie wpłynęła na ich zajmowana lokatę, a po co grac na 100% jeśli w sobotę walczy się ze znakomita drużyna o wejście do 4 ? Tak rozumiem Didi, Carter i Bobbit miały grac na100% żeby sobie złapać kontuzje , przemęczenie czego efektem byla by słabsza postawa w sobotnim meczu albo w ogóle brak jednej z nich w tym meczu. Bravo Patrese ciekawe czy Lech jak gra puchar polski z 4 ligowcem tez wystawia podstawową jedenastkę zwłaszcza na wyjeździe, gdzie za 3 dni w lidze gra np z Legią. Po prostu puknij się w czółko za przeproszeniem i przestań tu podtruwać ludzi swoimi chamstwami.

ps. czy ciebie ktoś skrzywdził czy trener no nie wiem nie dał ci autografu czy coś ze tak pałasz nienawiścią do niego ? do drużyny? czy jakaś dziewczyna z drużyny ci dała "kosza" bo nie uśmiechnęła się do ciebie ?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 18 marca 2010, 19:51

Weź się uspokój wreszcie. Aby z Tobą dyskutować trzeba zawsze zniżyć się do poziomu rynsztoka. Z takim Markiem1990, który podejrzewam, że jest od Ciebie młodszy ale 100 razy mądrzejszy, można normalnie wymienić poglądy mimo odmiennego zdania. Z Tobą nie da się. Spójrz proszę, jaki jest temat i do niego się odnieś. Nie bezpośrednio do piszącego post. Co to ma wspólnego z wątkiem?! p... coś o wieku, Lechu i cholera wie jeszcze o czym. Jak się uchowałeś na tym forum bez dożywotniego bana- nie wiem. Każdy Twój post wieje agresją na odległość.
Co do Tęczy- jestem rozczarowany całym sezonem i przypadkowe wejście do play-off tego nie zmieni. Przez cały rok leszczynianki dostawały łomot od ekip z pierwszej szóstki i w ostatnim meczu "akurat" udało im się wygrać z Polkowicami. Mam piać z zachwytu, że to wygrały, bo Polkowice odpuściły mecz? Nie miało to nic wspólnego ze sportową rywalizacją. Po co w ogóle wychodzi się na parkiet, jeżeli drużynie na zwycięstwie nie zależy. To jawne oszukiwanie kibiców i lekceważenie ich. Nie rozumiesz tego? Te play-offy nie należały się nam- Tęcza zwyczajnie na nie nie zasłużyła. Jeśli miałbyś trochę honoru, to powinieneś to zrozumieć, a nie ślepo cieszyć się z wątpliwych osiągnięć trenera i jego zespołu.

Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 18 marca 2010, 19:52

Mozart, i przez ten rok spore postępy w pisaniu po polsku zrobiłeś! :mrgreen:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 marca 2010, 20:43

wielu tego bana chciało ...najpewniej i Ty sam :) odnoszę się do twojej wypowiedzi przytaczam ci przykłady żebyś coś czasem pojął, zaiste nie musisz schodzić do tego mojego nędznego poziomu. I to nie ja się wdaje z tobą w dyskusje do ostatniej odp mnie wywołałeś a więc odp.

Po raz enty powtarzam z całej postawy w sezonie nie jestem osobiście zadowolony ale gdy się nie ma tego co by sie chciało trzeba spojrzeć na to co mamy...mamy play off sytuacja finansowa drużyny jest nad kreską i klub jest wypłacalny... wielkich nazwisk poza Walich nie mamy a jednak gramy to powód do tego żeby się choć trochę cieszyć ze nie jesteśmy w strefie spadkowej ...pamiętajcie zawsze może być gorzej , ciekaw jestem ilu leszczyńskich fanów by przychodziło na niższą ligę ...oj wtedy to by leszczyńskie grono kibiców krytyków miało pole do popisu.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 marca 2010, 00:07

Moze wtrace sie troche do dyskusji odnosnie meczu (nie bede pisal czy komus nalezalo sie wejsc do Play-Off czy nie). Odniose się może do samego meczu czy mógłby byc on ustawiony lub nie.

Ja osobiscie uwazam ze watpliwym jest zeby to byla ustawka. Tecza mogla to normalnie w sportowej rywalizacji wygrac. Czego dowodem moze byc bardzo slaba dyspozycja CCC chociazby w ostatnim meczu z Poznaniem:

Bodzio pisze:Tragedia, Dramat chyba innych słów nie można opisać biorąc pod uwagę grę dziewczyn. Po II kwartach stwierdziłem, że wolę do końca nie zostać. Wszystko wskazuje, że to będzie najszybszy sezon od wielu wielu lat w naszym wykonaniu. No chyba, że forma ma przyjść za 7 dni... nie wierzę.

Kuba pisze:dyspozycja naszych dziewczyn w tym spotkaniu to skandal. tak nie można grać, jeśli chce się cokolwiek ugrać w tym sezonie jeszcze. kłótnie na parkiecie zajebiście poprawiają i tak gęstą od gry atmosferę. Gdyby nie szaleńcza trójka, a po chwili 1+1 Bobbitt, gratulowalibyśmy dwóch punktów AZSowi, który z całą pewnością nie zasłużył na porażkę. [...] teraz tydzień na spokojne przygotowania, bo z taką grą dostaniemy z Wisłą 50punktów zaliczki i do widzenia.

Po meczu Teczy z AZS-em w ktorym zagraly calkiem przyzwoicie stwierdzam:

Ze z Polkowicami "bez formy" o jakiej pisza wyzej wymienieni forumowicze mogli sobie "spacerkiem" wygrac.

PS( Zaluje ze Tecza nie zajela 8 miejsca... bylby bliski wyjazd ; ( i fajna atmosfera)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

akar
Żak

Postautor: akar » 19 marca 2010, 11:20

Nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem sytuacji w której ktoś za mnie coś robi.Mam tu na myśli Lidera Pruszków i jego ewentualna grę w play-off przy zwyciestwie CCC w Lesznie.Lider we wcześniejszych meczach powinien sobie zagwarantować miejsce w play-off a nie liczyc na inny zespól i nie ma tu żadnej dyskusji.
Wisła w meczu z Liderem pokazała 100% profesjonalizm,była zdecydowanym faworytem,powinna wygrać i wygrała.
Choć mogła odpuścić i nikt za to by jej głowy nie urwał.
Polkowice zaś pokazały swoją zaściankowość,były zdecydowanym faworytem a mimo to przegrały bo rzekomo oszczędzały się na pierwszy mecz play-off z Wisłą.
Śmiech na sali,po prostu odpuściły pokazując zwykłą amatorszczyznę.
Mam nadzieję że Wisła rozprawi się z nimi bardzo szybko.
Jeszcze raz powtarzam że nie kieruje mną żal po wypadnięciu Lidera z ósemki bo powinien to załatwić sam. Chcę tylko pokazać kto jest prawdziwym profesjonalistą a kto amatorszczykiem.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 marca 2010, 11:36

Akar powoli. Moze Lider byłby bez szans meczu z Gorzowem, ale w walce o 5-8 byłby kandydatem nawet na 5 miejsce. Mam obawy ze po odpadnieciu z PO przez Orzełka, odbedzie sie tam istne trzęsienie ziemi.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

akar
Żak

Postautor: akar » 19 marca 2010, 11:55

Jeśli mówiąc o trzęsieniu ziemi masz na myśli Lidera to raczej nie masz racji. Lider spokojnie utrzyma sie w FGE.
Biorąc pod uwagę system rozgrywek w play-out Lider ma sporą przewagę i nie powinien jej stracić.O to jestem spokojny.Zespół będzie grał swoje,a co w przyszłym sezonie i jaki skład,życie pokaże.
Głównym zadaniem było utrzymać się w FGE,szansa gry w ósemce przyszła raczej niespodziewanie i niewykorzystanie jej nie będzie powodem do trzęsienia ziemi.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 19 marca 2010, 14:30

Widzisz Akar - niby sie kłócimy - ale jednak w tych dwóch postach masz 100% a nawet 200% racji....

Naszym meczem o awans były - przegrane mecze z AZS-em i dwa z Rybnikiem - i przez to możemy pluć sobie w brode - że przez takie porażki byliśmy skazani na innych... :roll:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 marca 2010, 07:17

Awans przegraliście z ...Toruniem, 4 punkty które Wam staneły na przeszkodzie. Chcoicaz my kiedys mielismy jeden punkcik który nam nie pozwolił awansowac do PO!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”