Play Out:Artego Bydgoszcz - Lider Pruszków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Play Out:Artego Bydgoszcz - Lider Pruszków

Postautor: ann » 26 marca 2010, 20:58

Sobota, 27.03.2010 godz.17.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Dżi ej el ej
Młodzik

Re: Play Out:Artego Bydgoszcz - Lider Pruszków

Postautor: Dżi ej el ej » 27 marca 2010, 00:36

Starzy znajomi - zapowiedź meczu Artego Bydgoszcz - Lider Pruszków

Po środowym zwycięstwie w Poznaniu koszykarki Artego są coraz bliżej utrzymania w Ford Germaz Ekstraklasie. Dzięki ostatniej wygranej bydgoszczanki mogą też na luzie podejść do najbliższej potyczki z Liderem Pruszków.
Rywalizacja o utrzymanie w krajowej elicie wkracza w decydującą fazę. Po zwycięstwie nad MUKS 70:65 nastroje w bydgoskiej drużynie są coraz lepsze, bowiem podopieczne Adama Ziemińskiego powoli mogą coraz śmielej myśleć o pozostanie w FGE. W Poznaniu koszykarki Artego szczególnie dobrze prezentowały się na linii rzutów wolnych (22/26). - To oznacza, że nasz zespół jest dobrze przygotowany do obecnych rozgrywek pod względem kondycyjnym - uważa szkoleniowiec. - Bez tego nie moglibyśmy rywalizować o ligowe punkty, a na wyjazdach do tej pory wygrywaliśmy tylko dwa razy - dodał.

W najbliższą sobotę beniaminek zmierzy się z Liderem Pruszków. Obie drużyny znają się bardzo dobrze, gdyż jeszcze rok temu rywalizowały wspólnie o awans w I lidze. Teraz podobnie ich potyczki wyglądają na parkietach FGE, gdzie dotychczas dwukrotnie lepszy był zespół trenera Arkadiusza Konieckiego. - Gdybyśmy wygrali ten drugi pojedynek, teraz bylibyśmy w zupełnie innej sytuacji - tłumaczy Ziemiński. - Ale nie ma co wspominać. Dzięki wygranej w Poznaniu możemy zagrać bardziej na luzie. Mimo to starcie z Liderem traktujemy niezwykle poważnie.

Lider w środę dość pechowo uległ na własnym parkiecie INEA AZS 75:81. Choć jeszcze w połowie drugiej kwarty gospodynie prowadziły nawet 36:23. - Nie możemy podczas spotkań we własnej hali tracić 81 punktów - denerwował się trener miejscowych. - Nie mogło być jednak inaczej, skoro w defensywie nie było widać praktycznie żadnego zaangażowania. Pruszkowiankom w hali na Glinkach zawsze grało się bardzo dobrze. Jeszcze w I lidze mazowiecki zespół bez przeszkód ogrywał swojego najbliższego rywala. Czy i tak będzie tym razem?

Początek spotkania w hali Chemika w sobotę o godzinie 17:00, bezpośrednia transmisja w TVP Bydgoszcz. Bilety w cenie 10 zł (normalny), 5 zł (ulgowy).

sportowefakty.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 marca 2010, 17:28

Ktoś zna wynik ? Bo relacja live na plkk u mnie nie działa. :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 27 marca 2010, 17:56

relacje faktycznie nie działały, ale juz jest ok..49-40 dla Bydgoszczy.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 marca 2010, 19:55

Bydgoszcz znów przegrała. Około 8-10 z Pruszkowa rzadziła dopingiem na hali. Mecz transmitowała TVBydgoszcz ze beznadziejnym komentażem pana Malinowskiego. Najsłabszym elementem bydgoskiej gry był własnie ten ...pan
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 marca 2010, 20:16

hermes46 pisze: TVBydgoszcz ze beznadziejnym komentarzem pana Malinowskiego. Najsłabszym elementem bydgoskiej gry był własnie ten ...pan

mi się już nawet nie chce tego komentować,bo ręce opadają..... 8) ale w każdym zawodzie mamy przecież nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednim miejscu!!!!
PS.Pana Malinowskiego będę chyba musiał znosić w zwiazku ze zbliżającym się sezonem żużlowym...no,ale zawsze można ściszyć odbiornik :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 marca 2010, 20:51

dlatego żuzel sobie odpuszczam!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Fantastico
Nowy na forum

Postautor: Fantastico » 27 marca 2010, 22:03

Mecz przegrał trener. Brak centra i 4 w ostatniej kwarcie to żenua dla niego. Jak odrobić straty kiedy na 5 gra nominalnie trójka. Artego się utrzyma i super. Dwie drużyny w regionie w ekstraklasie to jest cos. Tylko nie ten trener maja dziewczyny potencjał ale nie potrafi ten koles go wykorzystać!!!!!!!!!!!!!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 marca 2010, 22:12

Fantastico pisze:Tylko nie ten trener maja dziewczyny potencjał ale nie potrafi ten koles go wykorzystać!!!!!!!!!!!!!!!

już sto razy to powtarzałem.... :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 28 marca 2010, 12:37

Trzeci raz Lidera - relacja z meczu Artego Bydgoszcz - Lider Pruszków

Koszykarki Lidera Pruszków bardzo dobrze czują się w hali na Glinkach. Zawodniczki Arkadiusza Konieckiego udowodniły to również w sobotni wieczór, kiedy po raz trzeci w tym sezonie pokonały Artego Bydgoszcz.
Jeszcze w rozgrywkach I ligi Lider bez przeszkód ogrywały drużynę Adama Ziemińskiego. Tym razem było nieco trudniej, gdyż pruszkowianki dopiero w połowie trzeciej kwarty dogoniły rywalki przy stanie 53:53. Lider nie zmarnował szansy, bo postawiona strefa skutecznie zatrzymała Lori Crisman oraz Ryan Coleman. Taka gra dała podwójny efekt. Zawodniczki Arkadiusza Konieckiego pozwoliły gospodyniom w tej części gry rzucić zaledwie siedem punktów.

Jednak pierwsza połowa nie zapowiadała późniejszych wydarzeń. Od początku nieznaczną przewagę uzyskały bydgoszczanki. Zespół Adama Ziemińskiego w walce na tablicach mógł liczyć wreszcie na silną Aleksandrę Chomać. Dodatkowo skutecznie na półdystansie prezentowała się Lori Crisman (5/9 za dwa, 3 as). Dzięki postawie tej dwójki w końcówce drugiej kwarty Artego prowadziło już 43:33 i nic nie wskazywało na dramat w drugiej części.

Szkoleniowiec Lidera jednak wie, jak trzeba grać przeciwko bydgoszczankom. Strefa zmusiła gospodynie do oddawania nieprzemyślanych rzutów z dystansu (6/26 za 3). Pruszkowianki zaledwie w ciągu pięciu minut zdołały odrobić wszystkie straty, a po wolnych Kuncewicz mieliśmy remis 53:53.

W kolejnych fragmentach ciężar gry wzięła na siebie doświadczona Ashley Shields. To w głównej mierze na grze Amerykanki opierała się cała ofensywna strategia Lidera. Obsłużone przez swoją koleżankę zawodniczki z Mazowsza były już pewne swego na kilka minut przed zakończeniem spotkania, kiedy prowadziły 67:79. To już trzecie zwycięstwo gości w tym sezonie w starciu z bydgoską drużyną.

Artego Bydgoszcz - Blachy Pruszyński Lider Pruszków 74:89 (21:17, 28:23, 7:27, 18:22)

Artego: Lori Crisman 21, Ryan Coleman 15 (2), Aleksandra Chomać 11, Sabina Parus 9 (3), Martyna Myśków 5, Jasmine Young 4, Magdalena Rzeźnik 3 (1), Iwona Płóciennik 2, Marita Payne 2, Martyna Hołownia 2, Aleksandra Kaja 0, Monika Maj 0

Blachy Pruszyński Lider: Dellena Criner 24 (3), Ashley Shields 23, Anna Kuncewicz 20, Djenebou Sissoko 17 (14 zb), Katarzyna Cymmer 2, Joanna Górzyńska-Szymczak 1, Paulina Dąbkowska 0, Magda Bibrzycka 0, Mirela Pułtorak 0, Katarzyna Bednarczyk 0

sportowefakty.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”