1/2 finału: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 1/2 finału: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: matrix » 31 marca 2010, 21:02

martwi mnie nie w pełni sprawna Ala Gladden,która jest jedną z najrówniej grających toruńskich zawodniczek w całym kończącym się powoli sezonie....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 31 marca 2010, 21:11

Vokal pisze:73:74 hahahahahahha

W końcu mogę nawyć dzieciom neostrady i wszystkim frajerom co dzielą skóre na niedźwiedziu !!!!!! A podobno nie mamy szans a to ci psikus......Lepiej sie nie wypowiadajcie, dajcie to zrobić koszykarkom na parkiecie

To się Matoviczka zdzwiła.....ale przeciez nie jesteśmy na waszym poziomie ;) Jak My nie jesteśmy to kto jest ???
A jutro My kibice jedziemy po drugie zwycięstwo !!! Z naszym wsparciem licze na 0:2 jutro !!!! Utrzeć nosa po raz trzeci marnemu Lotosowi !!!

Dla mnie to żadna niespodzianka w sumie.......

Spokojnie... czy ten Lotos taki marny to się dopiero przekonamy. Mimo tej przegranej Lotosu obstawiam skład finału podobny do zeszłorocznego. Jednak gratulacje dla Torunia za zasłużone zwycięstwo.

Moim zdaniem jutro wygra Gdynia, w Toruniu zespoły podzielą się wygranymi i będzie 5 mecz.

:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 marca 2010, 21:15

Paul_Banks pisze:Moim zdaniem jutro wygra Gdynia,

a kto Twoim zdaniem miał wygrać dzisiaj? 8) ,bo moim Lotos,a Energa miała wygrać jutro...

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 31 marca 2010, 21:20

Tak szczerze to po cichu myślałem o tym, że Toruń może dzisiaj zaskoczyć wszystkich.. a gdy u nas w GW na meczu spiker pan Madej podał wynik na pięć minut do końca (chyba) i była tam nieznaczna przewaga Gdyni, wiele osób w hali w Gorzowie też myślało i mówiło o tym, że to pięć minut szans dla Torunia. Jak widać nie mylili się ;)

Co nie zmienia faktu, iż chciałbym aby finał był Gorzów - Gdnia, gdyż musimy zrewanżować się za poprzedni finał ;)

pozdrawiam

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 31 marca 2010, 21:24

Gratulacje dla Energi! Według moich typów, torunianki miały wygrać dopiero jutro, więc wynik nie jest specjalnie po mojej myśli. :lol: Śledząc mecz na plkk.pl, myślałem, że Lotos jednak wymęczy zwycięstwo. Faktycznie Winnicki popełnił kardynalne błędy, nie ustawiając taktyki pod faule Gajdy i Egenti, a także trzymając na ławce Leciejewską. Na tym poziomie, przy meczu na styku, średnio rozgarnięty trener zawsze zostawia chociaż jeden time out na ostatnią minutę... Jutro raczej wygra Lotos, chociaż na korzyść gdynianek nie działa fakt, że ten mecz będzie rozgrywany prawie przy pustych trybunach, a godz. 14.00 raczej im się dobrze nie kojarzy. :lol: W tej parze wszystko jest możliwe - zarówno 3:0 dla Energi, jak i 3:1 dla Lotosu. Jednak najbardziej prawdopodobny - według mnie - scenariusz to rozstrzygnięcie rywalizacji w piątym meczu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 marca 2010, 21:25

niejaka Aida Pilav zagrała w tym meczu na 100% skuteczności....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 marca 2010, 21:30

Gratulacje !!
Swietna robota !!
Pozdrawiam pania Matovic i pana Winnickiego ; )

PS a mi tam typerek tego meczu wlazl za 3pkt :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2010, 22:09

gratulacje dla Energi, dobry wynik.

i przy okazji zdaje się, że wygrałem piwo (albo dwa? nie pamietam :P) w jednym zakładzie 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 marca 2010, 22:23

Barca się skończyła to trochę na spokojniej...

Pierwsza połowa taka sobie jeśli chodzi o skutecznośc, zwłaszcza w pierwszej kwarcie. Lecia kaszaniła dośc mocno ale w porę się obudziła i zaczęła grac 'swoje' (połowa drugiej i trzecia kwarta). Hodges dołożyła 2-3 trójki i na przerwę schodziliśmy z wynikiem +9. W trzeciej kwarcie w niecałe 2 minuty Energa doszła nas na 1 punkt (trzy trójki z rzędu). Od tego momentu szliśmy punkt za punkt i dobra końcówka przy remisowej kwarcie znów dawała nam +9 przed ostatnią odsłoną. Nie wiem czy to w tej czy w 4 kwarcie pogubiliśmy się przy wyprowadzaniu piłki po straconym koszu gdy Toruń przycisnął nas na całym.. Daliśmy im zdobyc łatwe punkty, które później okazały się na wagę zwycięstwa. No ale.. 4 kwarta, przegrana 21-11. Gdzie była Lecia przez całą kwartę? Gdzie w końcówce była trafiająca za 3 Hodges? Czemu służył czas 3 minuty przed końcem? Dlaczego Erin wyrzucała piłkę przy tych 2 sekundach do końca kiedy to ona powinna rzucac za trzy (jak z Wisłą w PP) w jakiś ekwilibrystyczny sposób.. Może wymusic faul i osobiste... Pytań jest wiele, tak jak pisałem wcześniej mecz przegraliśmy na własne życzenie. Mam nadzieję, że jutro będzie to wyglądac lepiej, chociaż o ten jeden punkt, którym dzisiaj przegraliśmy.

No i oczywiście brawa za walkę dla dziewczyn, mimo nieco frajerskiej porażki tego nie można im odmówic.. Błędy się zdarzają, dzisiaj nie mieliśmy szczęścia, które (nie umniejszając wygranej) za to dopisało walczącej przez całe spotkanie Enerdze.
Będzie dobrze!
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 31 marca 2010, 22:25

Kuba pisze:i przy okazji zdaje się, że wygrałem piwo (albo dwa? nie pamietam :P) w jednym zakładzie 8)

No cóż, mylić się rzecz ludzka :oops:
A piwa 2, niestety...
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 kwietnia 2010, 08:46

- Tylko głupcy przegrywają w taki sposób mecz. Jesteśmy wiec głupie. Wciąż jednak uważam, że Energa jest zespołem o klasę gorszym od Lotosu - podsumowała Ivana Matović.

za gazeta.pl

PS. Szczerze mówiąc - bardziej głupiej wypowiedzi jeszcze nie słyszałem. A Matović to prostu BURAK jest i tyle...

Rok temu Leciejewska mówiła o Gorzowie , że ,,niech sie cieszą z awansu do finału''

Poza tym zachowanie Pawlak i odepchnięcie Żurowskiej..

Tego uczą w Lotosie ? :lol: :lol: 8) :roll: :evil:

Kuba: ostrzeżenie dla Ciebie.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 01 kwietnia 2010, 09:18

Tylko głupcy przegrywają w taki sposób mecz. Jesteśmy wiec głupie. Wciąż jednak uważam, że Energa jest zespołem o klasę gorszym od Lotosu - podsumowała Ivana Matović.

za gazeta.pl

PS. Szczerze mówiąc - bardziej głupiej wypowiedzi jeszcze nie słyszałem. A Matović to prostu BURAK jest i tyle...

Moim zdaniem wypowiedź bardzo mądra i stanowcza. Widać, że dziewczyna ma po prostu charakter i duszę wojownika. Sportowa złość to nie buractwo.

Rok temu Leciejewska mówiła o Gorzowie , że ,,niech sie cieszą z awansu do finału''

Ten temat był już wałkowany tyle razy, że tylko GŁUPEK może tak tą wypowiedź interpretować. Dobrze wiesz, że to była wypowiedź wyrwana z kontekstu i całość miała zupełnie inne znaczenie.

Tu się z Tobą zgadzam, ale zachowanie Pawlak to raczej cecha wrodzona samej Pawlaczki i między innymi dlatego cieszę się, że już jej nie ma w Gdyni

Tego uczą w Lotosie ?

A głośne K....A z ust Gajdy na całą halę? A kolejna głośna K....A z ławki, po której dostaliście dacha? A krewki trener co łap przy sobie utrzymać nie może? Tego uczą w Enerdze Toruń????? Spójrz BURAKU na swój ogródek a potem wrzucaj kamyki do cudzego.

PS. Gratulacje dla Katarzynek, wykorzystały perfekcyjnie nasze frajerstwo i błędy trenera

Kuba - choć post rzeczowy i konkretny, to jednak nie obejdzie się bez ostrzeżenia.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 kwietnia 2010, 09:20

koszykarz pisze:- Tylko głupcy przegrywają w taki sposób mecz. Jesteśmy wiec głupie. Wciąż jednak uważam, że Energa jest zespołem o klasę gorszym od Lotosu - podsumowała Ivana Matović.

za gazeta.pl

Tego uczą w Lotosie ? :lol: :lol: 8) :roll: :evil:

Nie kompromituj się, wywiad Leci to był tak naprawdę pokaz umiejętności pana Klimczaka (który zresztą dowiedział się, co o tym myślimy i mam nadzieję, że więcej nie popełni tego błędu :mrgreen: ).
Przynajmniej trener nie podnosi ręki na zawodniczki.. Ale nie o tym temat.

Nie słyszałeś głupszej wypowiedzi? Poczytaj swoje...

Mam nadzieję, że dzisiaj Ivana pokaże, że miała rację. Ma prawo tak myślec i mówic, tylko czy powinna? Oczywiście, trzeba jakoś wyprowadzic przeciwnika z równowagi no i póki co chyba działa.

A drogi misiu kolorowy zanim zaczniesz rzucac burakami w kogokolwiek, zastanów się, czy sam nie powinieneś użyc tego w swoją stronę... Bo to chyba byłoby najlepsze.
ObrazekObrazek

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 01 kwietnia 2010, 10:13

Wypowiedź Matovic zdecydowanie działa, ale ... bardziej na niekorzyść gdynianek :lol: . Po "ustawionym" meczu w rundzie zasadniczej mówiła to samo i widać, że zadziałało to jak płachta na byka na torunianki. Oby więcej koszykarek z Gdynii uważało, że Energa to nie ich poziom, lekceważenie rywala nigdy nie kończy się dobrze.

Katarzynki i tak wykonały już plan maksimum, teraz pokazują, że warto w nie inwestować i oby w Toruniu nie został zaprzepaszczony tak dobry tegoroczny wynik.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 01 kwietnia 2010, 10:40

za słowami Matovic kryje się sportowa złość, świadomość własnej wartości, ale teź świadomość własnych niedoskonałości. Nie jest to przejaw lekcewazenia rywala

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”