Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: friel » 19 lutego 2010, 16:36

Nie koronował by za kilka dni napisać 2 szmatławiec tym razem z koronacją :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 05 marca 2010, 21:28

kocham ten nasz team spirit :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 marca 2010, 17:13

Wyjechała na kilka dni do USiA w sprawach rodzinnych.
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 marca 2010, 22:42

krysti pisze:
rzymi pisze:Wyjechała na kilka dni do USiA w sprawach rodzinnych.

ale w najbliższym spotkaniu powinna już zagrać ? ;)

To się okaże - ja Ci powiem tyle - nie wiem.
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 kwietnia 2010, 11:58

ZAPISY NA WYJAZD DO TORUNIA (10 i 11 kwietnia)

Wszystkie osoby, które nie mogły byc wczoraj na meczu, a chciałyby wybrac się do Torunia (10-11 kwietnia - sobota i niedziela) aby wesprzec dopingiem naszą drużynę w walce o finał, proszę o kontakt mailowy lotosgdynia@gmail.com bądź też gg 17270403.
Wyjazd w sobotę 10 kwietnia (godzina zostanie podana najprawdopodobniej po świętach), nocleg w Toruniu i powrót po niedzielnym meczu. Koszt to max. 60zł, zależy od liczby chętnych.
ObrazekObrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 17 kwietnia 2010, 08:26

Chodzą słuchy, że w następnym sezonie czeka nas prawdziwa rewolucja kadrowa.

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 17 kwietnia 2010, 09:12

A jakieś szczegóły i źródła takich informacji??
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 kwietnia 2010, 17:19

fmaster pisze:Chodzą słuchy, że w następnym sezonie czeka nas prawdziwa rewolucja kadrowa.

Nic nowego.
Wiadomo od dawna, że Lecia się zamierza na Kraków co przy odejściu Pauliny w zasadzie "resetuje" nam podstawowe Polki, które ktoś musi zastąpić. Chyba, że rewolucja oznacza też wymianę młodzieży z czego już tak bym się nie cieszył bardzo.
A najbardziej szkoda byłoby stracić Ivanę...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 kwietnia 2010, 17:32

mam dziwne wrazenie ze pare torunianek z Gladden i Egenti na czele wyladuja nad morzem. Młodziez u Was zostanie bo niby gdzie pojdzie? Tu ma dobre warunki do dalszego rozwoju. Ciekawe co bedzie z Wisła, no chyba po raz drugi juz Jej nie wpuszcza kuchennymi drzwiami do Euroligi? A wtedy jaki skład zmontuje Biała Gwiazda? Oj sezon ogórkowy zapowiada sie tez ciekawie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 kwietnia 2010, 17:42

Skoro fmaster wywołuje temat to i ja skrobnę co nieco.

Wiadomo, że obie Amerykanki są do odstrzału (no chyba, że chcemy grać w Pucharze FIBA to Wright pasuje jak ulał, bo to właśnie jest jej poziom). Na szczęście trzeciej Hodges już nie ma, więc szansa, że wdepniemy w podobny kontrakt nieco mniejsza, choć po naszych działaczach spodziewać się można wszystkiego... nawet comebacku Doneeki... a czemu nie? :lol:

Lecia pewnie obierze kierunek na Wawel, choć chodzą słuchy o tropach hiszpańskich... Ale skoro Maciejewski się na nią krzywi, to pewnie w grę wchodzi w Polsce tylko Kraków lub Polkowice i tego będę się trzymał. :)

Erin może paść ofiarą przepisu o grajkach spoza Euro w Eurolidze i honorowania obywatelstwa kraju, dla jakiego gra się w FIBA. Ale ewentualne pożegnanie z nią miałoby dla nas sens tylko w przypadku, gdybyśmy znaleźli kogoś typu C. Dumerc, czy Wiggins na jej miejsce. Inaczej kolejny kamyczek do ogródka działaczy.

Ivana może mieć dość, bo zespół po poprzednim sezonie nie tylko się nie rozwija, co wyraźnie zwija żagle. I kogo obchodzi, że w słusznej wg klubu sprawie? (pozbycie się drogich i mało wydajnych, w tym "niemrawej" ponoć Beard :| )

I już mamy rewolucję kadrową.
Młode mają zdaje się ważne kontrakty, ale w kilku przypadkach - Olivka, Juja - udowodniły, że bez wzmocnień można na nie liczyć tylko jako na młode - kilka fajnych spotkań, kilka świetnych i reszta nijaka.

No i najważniejsze. Jeśli nasi się nie połapią, że z ulubieńca i wizytówki miasta klub koszykarek wtopił się dla prezydenta i spółki w szeroki tłum dobrych zespołów sportowych, to dalej będą budzić się z palcem w...
Teraz błyskotką jest Asseco Prokom a symbolem Arka Gdynia. Czasy, kiedy sukcesy Lotosu wpisywały się w ambicję o "mieście z morza i marzeń" i nowoczesności Gdyni już się skończyły, także dlatego, bo Arka tułała się po drugiej lidze, a o koszykarzach w Gdyni, czy medalowych aspiracjach piłkarek ręcznych nikt jeszcze nie myślał.
Dziś Lotos może się równać z Vistalem Łączpol Gdynia i rugbistami Arki...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 kwietnia 2010, 18:37

Byłeś w tym roku chociaż na jednym meczu Vistalu? Tam na meczu z Zagłębiem Lubin był niemal komplet widzów. Więcej niż u nas na finałach. Vistal dojechał właśnie do półfinału pucharu Challenge Cup i półfinału ligi, gdzie znowu pogra z Zagłębiem.

Niestety pod względem frekwencji (i chyba atrakcyjności - oprócz walki na parkiecie mają tam porządne konkursy dla widzów) zostaliśmy już w tyle za nimi.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 17 kwietnia 2010, 18:47

hermes46 pisze:mam dziwne wrazenie ze pare torunianek z Gladden i Egenti na czele wyladuja nad morzem. Młodziez u Was zostanie bo niby gdzie pojdzie? Tu ma dobre warunki do dalszego rozwoju. Ciekawe co bedzie z Wisła, no chyba po raz drugi juz Jej nie wpuszcza kuchennymi drzwiami do Euroligi? A wtedy jaki skład zmontuje Biała Gwiazda? Oj sezon ogórkowy zapowiada sie tez ciekawie

Zakładając, że Lotos ma ambicje gry w Eurolidze i to ze skutkiem lepszym niż w tym roku..to wątpię aby był zainteresowany zawodniczkami zza oceanu pokroju Gladden czy Egenti..

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 17 kwietnia 2010, 19:32

Lotos nie ma niestety takich ambicji.... nie ma takiego budżetu i nie ma takich możliwości, aby taki budżet zbudować... Obawiam się, że szybko ten klub upadnie.... Obym był złym prorokiem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 17 kwietnia 2010, 19:37

Cóż skoro tak mówisz..nie wiedziałem że jest aż tak kiepsko..mimo wszystko mam nadzieję, że uda Wam sie zmontować ciekawy zespół..

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 kwietnia 2010, 23:10

bart_81 pisze:
hermes46 pisze:mam dziwne wrazenie ze pare torunianek z Gladden i Egenti na czele wyladuja nad morzem. Młodziez u Was zostanie bo niby gdzie pojdzie? Tu ma dobre warunki do dalszego rozwoju. Ciekawe co bedzie z Wisła, no chyba po raz drugi juz Jej nie wpuszcza kuchennymi drzwiami do Euroligi? A wtedy jaki skład zmontuje Biała Gwiazda? Oj sezon ogórkowy zapowiada sie tez ciekawie

Zakładając, że Lotos ma ambicje gry w Eurolidze i to ze skutkiem lepszym niż w tym roku..to wątpię aby był zainteresowany zawodniczkami zza oceanu pokroju Gladden czy Egenti..

Zakłądajac obecna sytaucje fiansowa Lotosu na te zwodniczki Lotos bedzie stac, a czy bedzie grac w Eurolidze czy Pucharze FIBA zobaczymy w przyszłym tygodniu.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”