1/2 finału: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

yanek
Żak

Re: 1/2 finału: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: yanek » 23 kwietnia 2010, 13:22

Wczorajszy mecz był po prostu oddany bez walki. I to może boleć.

Przegrywaliśmy jakoś 10-15 to był początek drugiej kwarty Edo siada łapie focha na cały świat i tyle. Wpuszcza rezerwowe i siedzi. Moim zdaniem dużo za szybko poddał ten mecz.

Przecież wszyscy dobrze wiemy, że Energa w tych półfinałach potrafiła wygrać mecz przegrywając kilkunastoma. Ta decyzja jest dla mnie totalnie niezrozumiała.
:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 kwietnia 2010, 15:14

koszykarz pisze: Matriksowi chodziło o to chyba , że gdy wejdzie np: czy to Sosnowska , Jujka czy inna rezerwowa Lotosu to przy Philips , Wright , Matovic , Leci nie odbija się to jakoś poziomem - w przeciwieństwie do toruńskich rezerw bo gdy wejdzie Bajerska , Olszak , Szczechowiak - to od razu jest wielka LUKA.

po co to pisać skoro wielu uważa,ze chodziło mi o zupełnie co innego... :lol:
yanek na tak usposobionego wczoraj przeciwnika nie było już żadnego lekarstwa,a Omanić zapewne przypomniał sobie szybko o sobotnim meczu o brąz,który na pewno spacerkiem nie będzie.....
Nie wiem czy ktoś jeszcze to pamięta,ale Marta Urbaniak nomen omen była kiedyś w kregu zainteresowań toruńskich działaczy za czasów Nova Trading i Macieja Broczka.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 kwietnia 2010, 15:52

to sie zgadza Lotos miał "dzień konia" Teraz leci mecz TV Sport. Napisze tak, tak bezstronnego komentaza nie słyszałem! Łabędź nawija od jakies minuty o zawodniczkach Lotosu (nawet o tym gdzie kto sie urodził :shock: ) Miecia Krawczyka zrobił ...trenerem! :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 kwietnia 2010, 16:04

hermes46 pisze:Miecia Krawczyka zrobił ...trenerem! :lol:

a Ślimaka prezesem? :lol: to by były jaja.... :shock:

anatol
Żak

Postautor: anatol » 23 kwietnia 2010, 18:48

yanek pisze:Wczorajszy mecz był po prostu oddany bez walki. I to może boleć.

Przegrywaliśmy jakoś 10-15 to był początek drugiej kwarty Edo siada łapie focha na cały świat i tyle. Wpuszcza rezerwowe i siedzi. Moim zdaniem dużo za szybko poddał ten mecz.

Przecież wszyscy dobrze wiemy, że Energa w tych półfinałach potrafiła wygrać mecz przegrywając kilkunastoma. Ta decyzja jest dla mnie totalnie niezrozumiała.

BARDZO TRAFNE SPOSTRZEŻENIE!!!!!!!!!!!!!!!!Mółby się facet zastanowić.

yanek
Żak

Postautor: yanek » 23 kwietnia 2010, 18:50

Matrix uwierz mi było lekarstwo na tego przeciwnika. Chyba, że ty postrzegasz mecz przez komentarz Łabędzia w TVP Sport, to możesz tak uważać.

Ale teraz nowy dzień itd. może teraz Edo podejdzie do meczu z jajem (Ale nie aż tak bardzo jak w poniedziałek 8) )
:)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 kwietnia 2010, 19:02

Może Omanic za szybko poddał mecz, ale z drugiej strony - gdyby to nie on był trenerem Energi, to wątpię czy kibicom w Toruniu dane byłoby oglądać swoje zawodniczki w meczach półfinałowych...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

anatol
Żak

Postautor: anatol » 23 kwietnia 2010, 19:53

paulo2907 pisze:Może Omanic za szybko poddał mecz, ale z drugiej strony - gdyby to nie on był trenerem Energi, to wątpię czy kibicom w Toruniu dane byłoby oglądać swoje zawodniczki w meczach półfinałowych...

Uwierz ,że sa inni trenerzy choćby Koziorowicz ,który do końca pomaga swoim zawodniczkom i kto wie czy Omanic się szybko nie przekona,że można prowadzic trudny mecz i nie obrażać się na zawodniczki,które się samemu zakontraktowało.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 kwietnia 2010, 19:56

nie ma co zwalać winy na Omanicia . Nasze podstawowe zawodniczki były potwornie zmęczone - co przelożyło się na skuteczność. a w Lotosie trafiały wszystkie bez wyjątku. Wczoraj nie było żadnych szans by pokonać Lotos...
Omanić dobrze zrobił że ściągnąl podstawowe zawodniczki .

nie ma co rozpaczać - w końcu jutro gramy o brąz !!!

anatol
Żak

Postautor: anatol » 23 kwietnia 2010, 20:10

koszykarz pisze:nie ma co zwalać winy na Omanicia . Nasze podstawowe zawodniczki były potwornie zmęczone - co przelożyło się na skuteczność. a w Lotosie trafiały wszystkie bez wyjątku. Wczoraj nie było żadnych szans by pokonać Lotos...
Omanić dobrze zrobił że ściągnąl podstawowe zawodniczki .

nie ma co rozpaczać - w końcu jutro gramy o brąz !!!
.
No to spytaj zawodniczek co myślą na ten temat.A co do świeżości to nie wiem czy Krawiec i Gladen przy słabej formie w tym meczu odpoczęły.Omanic przestaje ogarniać sytuacje i myśle,że to ON nie wytrzymuje presji psychicznej.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 23 kwietnia 2010, 20:59

Anatol jestes "dziennikarzem Faktu czy Super Expressu " ? Odnoszę wrażenie, że specjalnie starasz się robić z czego tylko się da sensację, żeby "zabłysnąć".

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 kwietnia 2010, 21:10

anatol pisze:
paulo2907 pisze:Może Omanic za szybko poddał mecz, ale z drugiej strony - gdyby to nie on był trenerem Energi, to wątpię czy kibicom w Toruniu dane byłoby oglądać swoje zawodniczki w meczach półfinałowych...

Uwierz ,że sa inni trenerzy choćby Koziorowicz ,który do końca pomaga swoim zawodniczkom i kto wie czy Omanic się szybko nie przekona,że można prowadzic trudny mecz i nie obrażać się na zawodniczki,które się samemu zakontraktowało.

Wiem, że Koziorowicz miał sporą zasługę w wygranej w pierwszym (jak się okazało - kluczowym) meczu z Wisłą, bo przecież sytuacja była taka, że po 12 minutach mógł rzucić ręcznikiem na parkiet. Zaskoczyła mnie postawa Omanicia z poddaniem meczu już w drugiej kwarcie, ale cóż - widział jak wygląda mecz i to, jak zawodzą podstawowe zawodniczki, a w pespektywie ma walkę o brązowy medal. Nie usprawiedliwiam go, tylko chyba za bardzo nie zrozumiałeś mojej myśli. Gdyby nie on, to pewnie nie byłoby piątego meczu, a 0-3. Przecież obydwie wygrane Energi poprzedziło mozolne odrabianie kilkunastu punktów straty. A patrząc w kontekście całego sezonu, to zapewne bez tego kąpanego w gorącej wodzie człowieka jako trenera Energi, w tym momencie nie emocjonowałbyś się już grą torunianek, bo one spokojnie wypoczywałyby, po zajęciu piątego miejsca. Jak dla mnie Omanic jest głównym kandydatem do miana trenera sezonu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 kwietnia 2010, 21:33

paulo2907 pisze: Jak dla mnie Omanic jest głównym kandydatem do miana trenera sezonu.

też tak uważam,ale anatol zaraz będzie mi kazał rozmawiać z zawodniczkami... 8)
ot mentalność kibica,jak jest sukces to osiągają go zawodniczki....przy porażce zwala się wiele na trenera...Omanić i Energa niczego w tym sezonie nie przegrała!!!,a wręcz przeciwnie bynajmniej mi dostarczyli wiele powodów do satysfakcji.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 kwietnia 2010, 06:05

Anatol ogarnij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!Co jest winny Omanic ze dziewczyny wyszły na mecz zmeczone? Czy on jest winny ze zamiast na spokojnie rozegrac Połfinał w 2 tygodnie rozegrano go w cztery dni? Kto ma długą ławke ten wygrywa! Tez tak bedzie wygladał finał! Kto nie wytrzyma kondycyjnie tej walki! Pytanie kto? Mam dziwne wrazenie ze bedzie to ...Gorzów (tu nie chodzi oto ze nie lubie KIBICÓW tej drużyny tu chodzi o brak 12 równych zawodniczek)
Żal mi dziewczyn bo widac po nich ambicje i dziekuje im za dobry sezon i mam nadzieje ze nie powiedziały ostatniego słowa!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 kwietnia 2010, 06:41

hermes46 pisze:Anatol ogarnij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!Co jest winny Omanic ze dziewczyny wyszły na mecz zmeczone? Czy on jest winny ze zamiast na spokojnie rozegrac Połfinał w 2 tygodnie rozegrano go w cztery dni? Kto ma długą ławke ten wygrywa! Tez tak bedzie wygladał finał! Kto nie wytrzyma kondycyjnie tej walki! Pytanie kto? Mam dziwne wrazenie ze bedzie to ...Gorzów (tu nie chodzi oto ze nie lubie KIBICÓW tej drużyny tu chodzi o brak 12 równych zawodniczek)
Żal mi dziewczyn bo widac po nich ambicje i dziekuje im za dobry sezon i mam nadzieje ze nie powiedziały ostatniego słowa!!!!!

:lol: ..nieźle sie uśmiałem...

Lotos oczywiście ma 12 równych zawodniczek?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”