Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
optymalny skład na "dzień dobry". Szkoda tylko ze p. Maciejewski nie chce spróbowac pare zawodniczek młodego pokolenia
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
jimmy pisze:Jack Napier pisze:anatol pisze:Jeziorna będzie na 100% bo to walczak i u Maciejewskiego będzie grała.
Mozliwe ale wydaje mi sie, ze malo prawdopodobne. Predzej Darek wezmie Dzwigalska, ktora na 2 moze grac ...
na 2 nogi czy ręce??
Dzwigalska na pewno będzie grać w kadrze bo jako zmienniczka sprawdziła się u Maciejewskiego.Dziwi natomiast obecność Pietrzak przy braku Idczak.A co do Jeziornej to na 1 na pare min też się nadaje.
Jack Napier pisze:Prawdopodobny sklad kadry:
Pawlak/Gajda/Dzwigalska
Skobel/Krawiec/Krezel
Zurowska/Mieloszynska/Walich/Leciejewska
Kobryn/Piekarska
Czyli raczej bez niespodzianek ...
No i tak właściwie nie wiem dlaczego Pawlak?Przecież zgodnie z tym co mówił PAN TRENER to grać powinny te,które mają wpływ na wynik swojego zespołu a zawodniczki powinny być świadome swoich wyborów.A Pawlak to zawodniczka 5 zespołu PLKK mająca taki sam wpływ na wynik Wisły jak Majewska,Wielebnowska,Gburczyk i dlaczego ONA?????????????
Czepiasz się aż do przesady...
Nie jestem wielkim zwolennikiem talentu Pauliny, ale obojętnie czy grałaby w Lotosie, Wiśle, czy gdziekolwiek indziej, to będę uważać, że to jedna z dwóch najlepszych polskich "jedynek" - a że w odnieseniu do Europy nie jest to wysoki poziom, jest już inną sprawą. Spoglądanie, który klub zajął jakie miejsce, jest nie fair. Zobacz ile grała w czwartym zespole PLKK grała Pietrzak po przyjściu Bobbitt, a już zwłaszcza "spolszczeniu" Toffi... Poza tym Pawlak grała o wiele więcej niż Wielebnowska czy Gburczyk, często wychodząc w pierwszej piątce, więc takie porównanie ma się nijak do rzeczywistości.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
nie stawiaj na równi Pawlak i Majewskiej z Dorotą Gburczyk!!!
otoż dlatego, że wciąż jest najlepszą polską rozgrywającą i pewnie jeszcze dlatego, że nie umiera ze strachu na widok utytułowanych rywalek.
otoż dlatego, że wciąż jest najlepszą polską rozgrywającą i pewnie jeszcze dlatego, że nie umiera ze strachu na widok utytułowanych rywalek.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Pawlak jaka jest wiadomo, niestety obok Gajdy jest nasza najlepsza zawodniczką na pozycji nr 1.. ale kpiną pana Trenera (zwłaszcza przy jego wypowiedziach) byłoby powoływanie do kadry pani którą on sam w meczach euroligowych (w PLKK wiadomo, Polkom tyłek ratuje sztuczny przepis) srednio na 14 minut a ona odwdzięcza się trafiając do kosza średnio raz na siedem prób (14% skuteczności!) wspomagając te potężne zdobycze następującymi statystykami:http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.teamID_96854.compID_jr6ZiXqeGhMBtfq1yxqV83.season_2010.roundID_7055.playerID_36134.htm a w bezpośrednim starciu przeciwko tej fatalnej Pawlak, bedąc ponoć kluczową zawodniczką gra od niej 5 minut krócej:http://www.plkk.pl/index.php?p=games&id=2647
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
anatol pisze:No i tak właściwie nie wiem dlaczego Pawlak?Przecież zgodnie z tym co mówił PAN TRENER to grać powinny te,które mają wpływ na wynik swojego zespołu a zawodniczki powinny być świadome swoich wyborów.A Pawlak to zawodniczka 5 zespołu PLKK mająca taki sam wpływ na wynik Wisły jak Majewska,Wielebnowska,Gburczyk i dlaczego ONA?????????????
Gdyby zastosowac dosłownie wypowiedz p. Maciejewskiego byśmy mieli spory problem z powłaniem kadry narodowej no chyba ze byśmy zastoswali wariant z kosza meskiego, z e obywatelstwo daja juz byle komu grunt ze rzuca 20 pkt w meczu ( książe Logan to najlepszy przykład )
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
no i komu dałbyś w takiej sytuacji obywatelstwo 
kiedys był taki program "pomysl i narysuj 6-latku" np.
Gorzów- Anosike
Toruń- Gladden
Orzeł- Boobit
realnie nasze tuzy dałyby obywatelstwo "królowej nielotów" Pilav
Gorzów- Anosike
Toruń- Gladden
Orzeł- Boobit
realnie nasze tuzy dałyby obywatelstwo "królowej nielotów" Pilav
.
Trzy mecze z amerykańskimi zespołami zagrają polskie koszykarki
autor: Polska Agencja Prasowa, 2010-04-26, 23:05, źródło: Polska Agencja Prasowa
Trzy mecze z zespołami amerykańskiej zawodowej ligi koszykarek WNBA będą pierwszym sprawdzianem dla reprezentacji Polski i debiutującego w roli trenera kadry Dariusza Maciejewskiego. W 12-osobowym składzie nie ma Agnieszki Bibrzyckiej.
Polki udadzą się do USA 5 maja i zmierzą się kolejno z Connecticut Sun (7 maja), New York Liberty (9 maja) oraz Washington Mystics (11 maja).
Tournee po USA to pierwszy etap przygotowań do mistrzostw Europy, które w czerwcu 2011 roku odbędą się w Polsce. Biało-czerwone jako gospodarz imprezy mają w niej udział zapewniony.
- Z Agnieszką Bibrzycką, grającą w lidze rosyjskiej, jestem w stałym kontakcie. Uznałem, że po tak wyczerpującym sezonie, szczególnie w Eurolidze, zawodniczka musi porządnie odpocząć. Ustaliliśmy, że w tegorocznych przygotowaniach do mistrzostw Europy nie będzie brała udziału - powiedział PAP Maciejewski.
Wyjazd do USA będzie okazją do ponownej rywalizacji z Amerykankami występującymi na polskich parkietach w rozgrywkach ligowych, między innymi z Erin Philips i Tanashą Wright (Lotos Gdynia i Connecticut Sun) czy Sidney Spencer (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., New York Liberty).
Skład reprezentacji Polski na tournee po USA (kluby z sezonu 2009/10):
rozgrywające: Paulina Pawlak (Wisła Can-Pack Kraków), Agata Gajda (Energa Toruń), Katarzyna Dźwigalska (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
skrzydłowe: Justyna Jeziorna (CCC Polkowice), Katarzyna Krężel (Utex ROW Rybnik), Agnieszka Skobel (INEA AZS Poznań), Justyna Żurowska, Agnieszka Kaczmarczyk (obie KSSSE), Joanna Walich (SuperPol Duda Leszno)
środkowe: Daria Mieloszyńska (CCC), Magda Leciejewska (Lotos Gdynia), Izabela Piekarska (KSSSE).
[ źródło: sportowefakty.pl ]
--------------------------------------------------------------
27892
.
Trzy mecze z amerykańskimi zespołami zagrają polskie koszykarki
autor: Polska Agencja Prasowa, 2010-04-26, 23:05, źródło: Polska Agencja Prasowa
Trzy mecze z zespołami amerykańskiej zawodowej ligi koszykarek WNBA będą pierwszym sprawdzianem dla reprezentacji Polski i debiutującego w roli trenera kadry Dariusza Maciejewskiego. W 12-osobowym składzie nie ma Agnieszki Bibrzyckiej.
Polki udadzą się do USA 5 maja i zmierzą się kolejno z Connecticut Sun (7 maja), New York Liberty (9 maja) oraz Washington Mystics (11 maja).
Tournee po USA to pierwszy etap przygotowań do mistrzostw Europy, które w czerwcu 2011 roku odbędą się w Polsce. Biało-czerwone jako gospodarz imprezy mają w niej udział zapewniony.
- Z Agnieszką Bibrzycką, grającą w lidze rosyjskiej, jestem w stałym kontakcie. Uznałem, że po tak wyczerpującym sezonie, szczególnie w Eurolidze, zawodniczka musi porządnie odpocząć. Ustaliliśmy, że w tegorocznych przygotowaniach do mistrzostw Europy nie będzie brała udziału - powiedział PAP Maciejewski.
Wyjazd do USA będzie okazją do ponownej rywalizacji z Amerykankami występującymi na polskich parkietach w rozgrywkach ligowych, między innymi z Erin Philips i Tanashą Wright (Lotos Gdynia i Connecticut Sun) czy Sidney Spencer (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., New York Liberty).
Skład reprezentacji Polski na tournee po USA (kluby z sezonu 2009/10):
rozgrywające: Paulina Pawlak (Wisła Can-Pack Kraków), Agata Gajda (Energa Toruń), Katarzyna Dźwigalska (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
skrzydłowe: Justyna Jeziorna (CCC Polkowice), Katarzyna Krężel (Utex ROW Rybnik), Agnieszka Skobel (INEA AZS Poznań), Justyna Żurowska, Agnieszka Kaczmarczyk (obie KSSSE), Joanna Walich (SuperPol Duda Leszno)
środkowe: Daria Mieloszyńska (CCC), Magda Leciejewska (Lotos Gdynia), Izabela Piekarska (KSSSE).
27892
.
Gość-1147 pisze:.
27892
.
lol
widze, że p. Krawiec kolejny raz chora na kadrę
co tym razem dolega? 
s5 moim zdaniem?
Gajda - Jeziorna - Mieloszyńska - Leciejewska - Piekarska
ale pewnie będzie Dzwigalska - Skobel - Żurowska - Kaczmarczyk - Piekarska
;p
s5 moim zdaniem?
Gajda - Jeziorna - Mieloszyńska - Leciejewska - Piekarska
ale pewnie będzie Dzwigalska - Skobel - Żurowska - Kaczmarczyk - Piekarska
może to głupie pytanie ale mamy jakąś alternatywe na 5 ??
Kuba jezeli Krawiec ma odciagana wode z kolana to i tak przedłuzyła sezon o pare tygodni. Juz po pierwszym meczu o 3 miejsce chodziłą obolała. Może faktycznie nie chce byc w kadrze? Jakos NIKT Jej o to nie pytał
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
st pisze:może to głupie pytanie ale mamy jakąś alternatywe na 5 ??
No właśnie też się zdziwiłem, że nie ma drugiej rasowej środkowej tylko Iza. Ale widać Darek będzie chciał grać na 4 Justyną i Agnieszką a na 5 przesunie Lecię.
Wróć do „Reprezentacja Polski”