o 3. miejsce: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Re: o 3. miejsce: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: Jack Napier » 29 kwietnia 2010, 19:48

Gratulacje dla Torunia za zdobycie brazowych medali PLKK ale rowniez osobne gratulacje dla Polkowic za walke do konca i godna sportowca postawe. Jednym i drugim powodzenia latem :) i sukcesow w przyszlym sezonie.

pozdrowienia z Gorzowa!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 29 kwietnia 2010, 19:57

Już myślałem, że powtórzy się sytuacja z wczoraj..to byłoby coś naprawdę niebywałego. Może Oni się umówili że będą tak grać? 8)
A tak poważnie to gratuluję zwycięzcom historycznego sukcesu, a pokonanym walki na miarę możliwości, a może i ponad to.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 kwietnia 2010, 20:31

gratulacje dla Torunia, w szczególności Agaty i Jańci.

więcej napiszę jak ochłonę i wytrzeźwieję...

anatol
Żak

Postautor: anatol » 29 kwietnia 2010, 21:00

Nie wiem jak to przełknie PREZES Korsak ale Gajda odchodząc w zeszłym roku wybrała jednak awans a nie obniżyła loty.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 29 kwietnia 2010, 21:40

no to marzenia o medalu sie ziściły, chociaż nawet w najpiekniejszym śnie nie wierzyłem,że w tym sezonie to sie uda...wg.mnie zadecydował świetny początek 2010 roku i fakt, że udalo sie skonczyc sezon zasadniczy na 3 miejscu..

brawa dla dziewczyn

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 kwietnia 2010, 21:53

a był taki meczyk zdaje się w Rybniku. 16 punktów w plecy do przerwy,a później determinacja i siedmiopunktowe zwycięstwo i marsz po upragniony medal!!! Nie powiem,że nie wierzyłem,bo bym skłamał... 8) Każdy przecież na coś liczy przed nowym sezonem.
Gratulacje dla wszystkich bez wyjątku dziewczyn!!!!
Katarzynki grają cuda się zdarzają...i to jest piękne.
PS.Napis w moim profilu od dawna na zielono!!!,bo zielony to kolor nadziei... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 29 kwietnia 2010, 22:35

Przychodzę z pracy a tu ...ENERGA ma brąz !!! :P :P :P

Dziewczyny - JESTEŚCIE WIELKIE. Brawa także dla trenera OMANICIA - można mu wszystko wyrzucać - ale już teraz można śmiało go nazwać trenerem roku w sezonie 2009/2010.

Brawa dla ILONY JASNOWSKIEJ - Jańcia bardzo długo czekała na medal. i JEST !!! :P

Myślę , że BRĄZ ENERGI nie pozostanie bez echa dla prezydenta Torunia. Doszedł sponsor - mam nadzieję , że będą kolejne. Dojdzie EMILIA TŁUMAK .

GAJDA , KRAWIEC , GULAK - muszą zostać , do tego SZPILA (nie wiem co z Jańcią ) fajnie by było by pozostały Egenti i Gladden - no chyba , że będzie kasa na ,,gwiazdki'' ale raczej za wcześnie na to... Można pomyśleć nad jakąś Europejką

Będzie dobrze :P

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 kwietnia 2010, 22:59

hm przeczucie? Jakos dziwnie nie wierzyłem ze w sobote bedziemy mieli mecz o braz.
dzieki za ten trudny sezon!!!
18 lat czekanie na medal!!!! WARTO BYŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 29 kwietnia 2010, 23:00

29.04.2010 CCC Polkowice [57] - [58] Energa Toruń

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiecej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=48

koszykarz

Postautor: koszykarz » 30 kwietnia 2010, 08:56

http://www.mojepolkowice.pl/images/phot ... resize.jpg

zdjęcie roku . Przynajmniej ja na takowe czekałem :P :P :P :P

Dziewczyny - jesteście WIELKIE !!!!!!!!!!!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 30 kwietnia 2010, 10:42

Pafelek te ostatnie w pare miejsc już sobie pozyczyłem. Mam nadziejeze nie Jestes z tego powodu zły :?:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 kwietnia 2010, 11:38

wczorajszy mecz, jak i cała rywalizacja, był do wygrania. stało się inaczej, ale pretensje można mieć tylko do siebie. moim zdaniem tegoroczny wynik osiągnięty i tak powyżej tego co "powinniśmy". Chwała trenerowi i dziewczynom za ten niełatwy sezon. grając bez centra wyeliminować Wisłę, stawiać się Gorzowowi (Anosike, Piekarska) i Enerdze (Fluker, Egenti, Lipka) - szkoda, że kolejny sezon kończymy na 4. miejscu (który to już raz?). Troszke mniej 'bolało' jak patrzyło się na radość Jańci i Agaty, ale mimo wszystko uważam, że cała rywalizacja o brąz mogła równie dobrze skończyć się wynikiem odwrotnym. tak się nie stało - szkoda i gratulacje dla Torunia, który potrafił w najbardziej odpowiednim momencie wykorzystać nasze błędy i słabości.

teraz przed nami nie mniej ciekawy okres - sezon ogórkowy. przed działaczami nie lada wyzwanie, by w końcu zmontować ekipę zdolną (skazaną) do walki o najwyższe cele. priorytety? Koziorowicz, Mieloszyńska, Jeziorna - cieżko bedzie mi wyobrazić sobie ten zespół bez kogokolwiek z tej trójki. najtrudniejsze zadanie chyba w przypadku Didi, ale może się mylę. TRZEBA od początku sezonu mieć CENTRA, niekoniecznie topowego (ten niech będzie od stycznia. ale zdrowy...), ale zdolnego do walki na tablicach z najwyższymi graczkami FGE, stawiania porządnych zasłon itd... Mam pewne typy, jednak zachowam je dla siebie. nie jest jednak tajemnicą, że kolejny sezon kluczem będzie zbudowanie silnego, polskiego obozu, wspartego dobrymi graczami zza granicy. Sezon będzie na pewno krótszy niż ten kończący się, z związku z czym nie ma mowy o 7-osobowym graniu. Wiadomo, ze kontuzji, urazow itd się nie przewidzi, ale pewne zabezpieczenia być muszą. ze szczegółową oceną tego sezonu w wykonaniu naszych koszykarek jeszcze chwilę się wstrzymam.

pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje dla Torunia, ktory pokazal niedowiarkom, ze nie przypadkiem znalazł się w czwórce (szkoda tylko, ze w takich nie do konca jasnych okolicznosciach...)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 30 kwietnia 2010, 12:25

Kuba pisze:gratulacje dla Torunia, ktory pokazal niedowiarkom, ze nie przypadkiem znalazł się w czwórce (szkoda tylko, ze w takich nie do konca jasnych okolicznosciach...)

Polkowice pokonały Kraków a potem Toruń wygrał z Polkowicami, więc z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że Katarzynki przeszłyby Wisłę w I rundzie play-off. Zatem nie sądzę żeby było tu coś niejasnego. Ponadto Energa w play-offach dwukrotnie pokonała Lotos więc zwycięstwo w sezonie regularnym nie powinno być po raz kolejny kwestionowane :)

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 30 kwietnia 2010, 12:42

markylipek pisze:Polkowice pokonały Kraków a potem Toruń wygrał z Polkowicami, więc z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że Katarzynki przeszłyby Wisłę w I rundzie play-off. Zatem nie sądzę żeby było tu coś niejasnego. Ponadto Energa w play-offach dwukrotnie pokonała Lotos więc zwycięstwo w sezonie regularnym nie powinno być po raz kolejny kwestionowane :)

Idąc Twoim tokiem myślenia, Wisła jest 4 klubem w Europie i "taka" Energa, nie powinna być dla nich większym problemem....

yanek
Żak

Postautor: yanek » 30 kwietnia 2010, 13:35

Skończmy z gdybaniem. Energa Toruń zajęła jak najbardziej zasłużone 3 miejsce. Teraz ważny czas dla działaczy. Oby w Toruniu w przyszłym sezonie była też ekipa, która jest groźna dla każdego zespołu w lidze i z którą trzeba się liczyć. 8)
:)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”