Forumowe Oskary za sezon 2009/10 - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Forumowe Oskary za sezon 2009/10 - dyskusja

Postautor: matrix » 02 maja 2010, 18:31

koszykarz pisze:a więc Gladden i Egenti zostały docenione i zauważone przez Eurobasket :P :P :P No i fajnie

a dlaczego by nie czy one jakieś trędowate są czy co!!! 8) zasłużyły!!! czy to się komuś podoba lub nie....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 maja 2010, 19:01

koszykarz pisze:a więc Gladden i Egenti zostały docenione i zauważone przez Eurobasket :P :P :P No i fajnie

no to napewno ich w Toruniu ...nie zobaczymy! :x
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 maja 2010, 20:18

Greebo pisze:
aniuh pisze:
Greebo pisze:Europejki.

Jakim to cudem, skoro Spencer nie jest Europejką??

A nie zauważalnym ze ja tam umieścili :O Eurobasket ma taki zwyczaj ze wystawia piatkie w 3 kategoriach: zawodniczki krajowe, europejki (Bosman) wraz z paniami grającymi na europejskich paszportach oraz panie spoza kontynentu. Czesto owocuje to tym ze w S5 sa np 4 środkowe i jedna silna skrzydlowa. A Tu jeszcze "naturalizowali" Spencer ;]

Też w pierwszym odruchu skojarzyłem z europejkami, ale Spencer mi coś nie pasowała :) Może pomylili ją z Phillips?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 maja 2010, 20:40

A teraz już parę słów odnośnie moich typów:

1. Najlepsza zawodniczka FGE - Erin Phillips - MVP byle dziewczę nie dostaje.
2. Najlepsza polska zawodniczka - Ewelina Kobryn - mimo wszystko Ewka zagrałą lepszy sezon od Leci, same finały tego nie zaciemnią, aczkolwiek różnica o dziwno nie była chyba tak duża...
3. Pierwsza piątka "Polek" (2 obronca, 2 skrzydłowe, 1 center) - Agata Gajda, Agnieszka Skobel, Daria Mieloszyńska, Magdalena Leciejewska, Ewelina Kobryn - najchętniej to bym żadnej PG tu nie wpisał, no ale wypadało... Brakło miejsca dla Krawiec i Krężel niestety.
4. Najlepsza zagraniczna zawodniczka - Ludmila Sapova - powinno być w zasadzie patrz pkt1, ale AZSu nie byłoby tam gdzie dojechał bez Sapovej.
5. Pierwsza piątka "zagranicznych" (2 obronca, 2 skrzydłowe, 1 center) - Samantha Richards, Alicia Gladden, Ludmila Sapova, Amisha Carter, Ivana Matović - tu brakło miejsca dla Ashley Shields
6. Najlepszy trener - Jacek Winnicki - za zrobienie z ekipy, która pod choinkę dostała bombę odłamkową, drużyny, która zdobyła mistrzostwo i Puchar Polski
7. Najlepszy obrońca - Agnieszka Skobel - nie bardzo się orientuję w tej materii, ale Skobel zawsze rządziła w obronie (śr. przechwytów 3.0/mecz, trzecia w lidze)
8. Największy postęp - Katarzyna Krężel - +13min +6.0pkt +4.1eval. Więcej nie trzeba.
9. Najlepsza nowa zawodniczka w PLKK - Erin Phillips
11. Największa niespodzianka/zawodniczka - Katarzyna Krężel - postępu Krężel nie bardzo widziałem, już w poprzednim sezonie wydawało się, że gra lepiej niż potrafi, a tu proszę.
12. Największa niespodzianka/zespół - Energa Toruń
13. Największe rozczarowanie/zawodniczka - Cheryl Ford - myślałem, że Korsak drugi raz nie zrobi tego samego błędu, a jednak zrobił...
14. Największe rozczarowanie/zespół - Wisła Kraków - ale jako całokształt palma pierwszeństwa należy się czwartej ekipie Europy a tylko piątej Polski.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 maja 2010, 21:51

hermes46 pisze:no to napewno ich w Toruniu ...nie zobaczymy! :x

jak znam życie to przynajmniej jedna z nich odejdzie za Omaniciem,jeśli ten rzeczywiście opuści Toruń 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 maja 2010, 18:23

ja 3 słowa do głosowania Krk : czy można w 5 zagranicznych umieścić aż 3 centrów : Matović , Burse , AnosikE ? Więc głos jego chyba nieważny ?

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 maja 2010, 18:30

koszykarz pisze:ja 3 słowa do głosowania Krk : czy można w 5 zagranicznych umieścić aż 3 centrów : Matović , Burse , AnosikE ? Więc głos jego chyba nieważny ?

hehe no właśnie, ale to jeszcze mały pikuś.. KrK wymienił w piątce polek 5 zagranicznych :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 maja 2010, 18:33

tak to jest w przypadku NOWO zarejestrowanych forumowiczów :lol: :lol: :lol: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 maja 2010, 19:30

koszykarz pisze:ja 3 słowa do głosowania Krk : czy można w 5 zagranicznych umieścić aż 3 centrów : Matović , Burse , AnosikE ? Więc głos jego chyba nieważny ?

Tym typem to KrK chcial chyba co niektorym podniesc troszke cisnienie :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 05 maja 2010, 23:35

Małe wyjaśnienie mojej pierwszej piątki Polek (Skobel-Krawiec-Mieloszyńska-Leciejewska-Kobryn).
Nie uwzględniłem klasycznej rozgrywającej, ale wyraźnie jest napisane "2 obrońców", a nie "rozgrywający i rzucający obrońca". Oczywiście ma to związek z kuriozalnie żenującym poziomem polskich rozgrywających, z których najlepsza jest oczywiście Paulina Pawlak, ale z pewnością nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 maja 2010, 23:10

reaktywacja pisze:Małe wyjaśnienie mojej pierwszej piątki Polek (Skobel-Krawiec-Mieloszyńska-Leciejewska-Kobryn).
Nie uwzględniłem klasycznej rozgrywającej, ale wyraźnie jest napisane "2 obrońców", a nie "rozgrywający i rzucający obrońca". Oczywiście ma to związek z kuriozalnie żenującym poziomem polskich rozgrywających, z których najlepsza jest oczywiście Paulina Pawlak, ale z pewnością nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce.

No broń swojego stanowiska zwłaszcza że Gajda wygrała zdecydowanie w głosowaniu a poza tym Pawlak była jakąś tam Polką w Wiśle/5m w PLKK\ a Gajda podstawowy gracz u brązowych medalistek.No i z kreowaniem gry zespołu Pawlak nie ma nic wspólnego zresztą ona chyba nawet nie wie co oznacza to określenie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 maja 2010, 06:49

gorzej jak ktos nie rozumie co oznacza słowo WYBORY. Nie rozumiem co ma bronic? Taki jest wybór Reaktywacji i ja to szanuje. Wychodzi na ze anatol przy swoim wyborze przeliczył głosy a potem "wybierał najlepsze zawodniczki".
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 10 maja 2010, 07:58

hermes46 pisze:gorzej jak ktos nie rozumie co oznacza słowo WYBORY. Nie rozumiem co ma bronic? Taki jest wybór Reaktywacji i ja to szanuje. Wychodzi na ze anatol przy swoim wyborze przeliczył głosy a potem "wybierał najlepsze zawodniczki".

To zadaje się jest miejsce na dyskusje, a ja swój głos oddałem jako jeden z pierwszych, więc trudno liczyć cos czego jeszcze nie było.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”