Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Kuba
Oldboy

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Kuba » 27 kwietnia 2010, 18:09

hermes46 pisze:Może faktycznie nie chce byc w kadrze? Jakos NIKT Jej o to nie pytał

jestem przekonany o tym, że nie chce grać w kadrze. ale niech opowie się jasno, a nie wiecznie kręci i jest "kontuzjowana". dziwnym trafem cały sezon nic jej nie jest, a na wakacje choruje. biedna ta Monia, nie? żadnego spokojnego wypoczynku :lol:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 27 kwietnia 2010, 22:55

W sztabie szkoleniowym na wyjazd do USA obok Dariusza Maciejewskiego znajdują się Arkadiusz Koniecki (drugi trener), Robert Brałko (masażysta) oraz Mirosław Nosowicz (masażysta, kierownik zespołu).

źródło: pzkosz.pl

:shock:
Za co, po co, w imię czego?
No chyba, że dlatego, iż w Spartaku fajnie ręczniki podawał to i w Reprezentacji się sprawdzi :roll:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 kwietnia 2010, 23:32

Kuba pisze:
hermes46 pisze:Może faktycznie nie chce byc w kadrze? Jakos NIKT Jej o to nie pytał

jestem przekonany o tym, że nie chce grać w kadrze. ale niech opowie się jasno, a nie wiecznie kręci i jest "kontuzjowana". dziwnym trafem cały sezon nic jej nie jest, a na wakacje choruje. biedna ta Monia, nie? żadnego spokojnego wypoczynku :lol:

Jak zwykle w wątku Krawiec przyłączam się do Kuby- co sezon faktycznie jest to samo - szczerze mówiąc już parę tygodni temu zastanawiałem się co tym razem wymyśli - przybiera to juz postać niemalże groteskowo-karykaturalna.

Może faktycznie wypadałoby powiedzieć, nie chcę grac w kadrze, a nie kombinować :x

koszykarz

Postautor: koszykarz » 28 kwietnia 2010, 07:36

ja zaś do kadry nie wziąłbym ani Dźwigalskiej ani Kaczmarczyk. Za co i po co ?

Bo Maciejewski im ufa ? No sorry.

póki co to lepiej od Dźwigalskiej gra nawet Marta Urbaniak w tych finałach.

póki co na razie mój top5 of Poland to : Gajda , Krawiec , Bibrzycka , Leciejewska , Kobryn . Bez względu na to kto wyjedzie na wycieczkę do USA 8) . Moja rezerwowa piątka to Pawlak , Skobel , Mieloszyńska , Żurowska i Piekarska (mimo wszystko) no i w obwodzie niech będzie Jeziorna oraz Walich.(choć musi przejść do lepszego klubu bo już się cofa)

Taki powinien być chyba optymalny skład naszej repy

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 kwietnia 2010, 14:09

Spokojnie koszykarz, nie gorączkuj się tak..To jest na razie skład w którym nie ma Kobryn i Bibrzyckiej a Krawiec przecież nie kwapi się jak zwykle do gry dla Polski..Poza tym w "ostatecznej wersji" w reprezentacji będą grały te dziewczyny które będą wtedy w najlepszej dyspozycji i jeśli będzie to np. Kaczmarczyk to będzie grała.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, 14:28 przez bart_81, łącznie zmieniany 2 razy.

st
Żak

Postautor: st » 28 kwietnia 2010, 14:27

jestem za tym aby młode grały bo gorzej niż na Łotwie już raczej nie będzie a zawsze jest szansa na lepiej :P

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 maja 2010, 20:22

Ktos moze ogolnie wie jakie sa plany reprezentacji, poza meczami w USA ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

st
Żak

Postautor: st » 04 maja 2010, 22:05

Przede wszystkim reprezentacja jedzie jednak do USA szukać rozgrywającej - w wyszukiwaniu zawodniczki pomaga Boris Lelchinski, rosyjski agent, który reprezentuje m.in. najlepszą polską koszykarkę Agnieszkę Bibrzycką, a także kilka zawodniczek grających w drużynie Maciejewskiego KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

- To prawda - potwierdza selekcjoner, który oglądając wideo z meczami kandydatek wyselekcjonował już dwie zawodniczki. - Jedna z nich miała z nami już w USA trenować, ale podpisała zawodowy kontrakt w WNBA. Na podawanie nazwisk jest za wcześnie - dodaje Maciejewski.

www.sport.pl

no to mamy powód wycieczki repry :lol:

anatol
Żak

Postautor: anatol » 04 maja 2010, 22:14

st pisze:Przede wszystkim reprezentacja jedzie jednak do USA szukać rozgrywającej - w wyszukiwaniu zawodniczki pomaga Boris Lelchinski, rosyjski agent, który reprezentuje m.in. najlepszą polską koszykarkę Agnieszkę Bibrzycką, a także kilka zawodniczek grających w drużynie Maciejewskiego KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

- To prawda - potwierdza selekcjoner, który oglądając wideo z meczami kandydatek wyselekcjonował już dwie zawodniczki. - Jedna z nich miała z nami już w USA trenować, ale podpisała zawodowy kontrakt w WNBA. Na podawanie nazwisk jest za wcześnie - dodaje Maciejewski.

http://www.sport.pl

no to mamy powód wycieczki repry :lol:

No nie zrozumiałe to dla mnie.Czyż byśmy mieli naturalizować jakąś rozgrywającą?Bo o wynalazkach pokroju Kułagi to raczej chyba nie ma mowy :lol:

dezali
Amator

Postautor: dezali » 04 maja 2010, 22:15

przecież Agnieszka Kułaga nie gra już za oceanem.

A tak na poważnie - o co chodzi??? W Chicago, czy w NY będą na osiedlowych boiskach wypatrywać talentów i doszukiwać się ich polskich korzeni?

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 maja 2010, 22:16

ten fragment też fajny:

- Chciałbym mieć w reprezentacji Samanthę Richards z mojego AZS czy Erin Phillips z Lotosu Gdynia, ale one już grały w reprezentacji Australii - mówi Maciejewski, który w sobotę przegrał z AZS finał z Lotosem. Selekcjoner przyznał, że jest projekt, aby kandydatka na reprezentantkę grała w przyszłym sezonie w Polsce. - Idealnie byłoby, gdyby mogła grać u mnie w AZS, ale nie wiem czy klub stać na taki transfer - mówi Maciejewski.

źródło: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65040, ... nowej.html
---------------

Najlepiej rzucić ogłoszenie w prasie amerykańskiej: jesteś amerykańską rozgrywającą? marzysz o karierze w Europie? Przyjdź na casting na nową rozgrywającą polskiej reprezentacji (Polska to kraj w Europie)...
..żenada.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

st
Żak

Postautor: st » 04 maja 2010, 22:20

MEGA ŻENADA !!!

to ja już wole nasze 11 miejsce na ME z naszymi rodzimymi "1"

anatol
Żak

Postautor: anatol » 04 maja 2010, 22:22

Ałgaja pisze:ten fragment też fajny:

- Chciałbym mieć w reprezentacji Samanthę Richards z mojego AZS czy Erin Phillips z Lotosu Gdynia, ale one już grały w reprezentacji Australii - mówi Maciejewski, który w sobotę przegrał z AZS finał z Lotosem. Selekcjoner przyznał, że jest projekt, aby kandydatka na reprezentantkę grała w przyszłym sezonie w Polsce. - Idealnie byłoby, gdyby mogła grać u mnie w AZS, ale nie wiem czy klub stać na taki transfer - mówi Maciejewski.

źródło: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65040, ... nowej.html
---------------

Najlepiej rzucić ogłoszenie w prasie amerykańskiej: jesteś amerykańską rozgrywającą? marzysz o karierze w Europie? Przyjdź na casting na nową rozgrywającą polskiej reprezentacji (Polska to kraj w Europie)...
..żenada.

No rzeczywiście jak na takie słowa może pozwolić trenerowi PZKOSZ.W tej sytuacji wszystkie polskie rozgrywające powinny powiedzieć PANU TRENEROWI papapapapapapaapa

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 maja 2010, 22:23

- Idealnie byłoby, gdyby mogła grać u mnie w AZS, ale nie wiem czy klub stać na taki transfer - mówi Maciejewski.

Z całym szacunkiem dla trenera, ale to już pachnie komuną. Co będzie, jeśli taka zawodniczka powie: "OK, chcę grać dla Polski, ale podpiszę kontrakt w innym kraju/nie chce mi się grać w żadnej europejskiej lidze"?! W końcu na całym świecie jest swoboda umów i nie można nikomu czegoś takiego nakazać... :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

st
Żak

Postautor: st » 04 maja 2010, 22:27

troszku sie na panu trenerze zawiodłam niestety :oops:

Wróć do „Reprezentacja Polski”