TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

reaktywacja
Junior

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: reaktywacja » 10 maja 2010, 20:26

Greebo pisze:A przepis o młodych polkach dalej będzie? I jaki rocznik będzie obowiązywał?

O ile nic się nie zmieniło, a nic mi o tym nie wiadomo, zostają dwie młode. W ubiegłym roku granica była na roczniku 86, więc w tym przesuwa się o oczko w górę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 10 maja 2010, 20:28

reaktywacja pisze:O ile nic się nie zmieniło, a nic mi o tym nie wiadomo, zostają dwie młode. W ubiegłym roku granica była na roczniku 86, więc w tym przesuwa się o oczko w górę.

Granica '86 jest od 2 lat, więc ja nie widzę powodów by ją przesuwać :roll:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 maja 2010, 20:36

a gdzie odchodzi Żaneta Durak ?? ;]

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 maja 2010, 21:34

Ałgaja pisze:
reaktywacja pisze:O ile nic się nie zmieniło, a nic mi o tym nie wiadomo, zostają dwie młode. W ubiegłym roku granica była na roczniku 86, więc w tym przesuwa się o oczko w górę.

Granica '86 jest od 2 lat, więc ja nie widzę powodów by ją przesuwać :roll:

Wtedy Lecia w Wiśle byłaby młodą. Problem z drugą do meczowej dwunastki... :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 10 maja 2010, 22:21

Greebo pisze:Hmm.. mamy na razie 3 zagraniczne + Maje. DO tego pani na 3 to razem 5. Wiec i tak jedno miejsce pozostaje..

Zdaje się że w najbliższym sezonie obowiązuje model 7+5 ?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 10 maja 2010, 22:28

przemoe pisze:
Greebo pisze:Hmm.. mamy na razie 3 zagraniczne + Maje. DO tego pani na 3 to razem 5. Wiec i tak jedno miejsce pozostaje..

Zdaje się że w najbliższym sezonie obowiązuje model 7+5 ?

Też mi się tak zdaje. Wycofano się tylko z ruszenia obecnego modelu młodych. Polek zdaje się ma przybyć, aby podnieść i wyrównać poziom ligi. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 maja 2010, 03:15

Z tego co wiem miał być model 7+5 ale z 1 Polką na parkiecie, ale od niego odstąpiono zachowując - w tej kwestii - stary układ (6+6 ale 2 na parkiecie).

Ale byłbym łaskaw gdyby ktoś podał jakies oficjalne info w tej kwestii.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 11 maja 2010, 08:41

z Regulaminu współzawodnictwa sportowego Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.

"(...) Rozdział II. Prowadzenie Rozgrywek.
§ 21
1. Drużyna zobowiązana jest do posiadania w każdym meczu nie mniej niż 10 i nie więcej niż 12
zawodniczek. Zawodniczki te muszą być zdolne i gotowe do gry.
2. Do protokołu meczowego powinno być wpisanych:
1) co najmniej 5 zawodniczek obywatelstwa polskiego, a w przypadku wpisania do protokołu
11 lub 12 zawodniczek, klub musi zgłosić minimum 6 zawodniczek z polskim obywatelstwem;
2) co najmniej dwie zawodniczki, które w roku rozpoczęcia rozgrywek ukończyły lub ukończą
23 lata lub zawodniczki młodsze.
3. W każdej chwili podczas meczu (włącznie z dogrywkami) w każdym zespole muszą
przebywać na boisku przynajmniej dwie zawodniczki obywatelstwa polskiego.
Odpowiedzialnym za dopilnowanie tego przepisu jest tylko i wyłącznie trener. Nadzór nad
przestrzeganiem tego przepisu spoczywa na komisarzu zawodów. "
..you got to lose, to know how to win..

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 maja 2010, 11:03

Nikołaj Tanasejczuk trenerem Lotosu Gdynia ?

Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, iż w sezonie 2010/2011 pieczeń nad zespołem Lotosu Gdynia sprawować będzie Nikołaj Tanasejczuk. Nie Elmedin Omanić, nie Dariusz Maciejewski, a właśnie Tanasejczuk jest najbliższy podpisania umowy z gdyńskim klubem.

Jest to osoba bardzo dobrze znana z występów na polskich parkietach w latach dziewięćdziesiątych, kiedy to reprezentował barwy, m.in. Kotwicy Kołobrzeg, czy też PKK Szczecin. W swojej dotychczasowej karierze trenerskiej może pochwalić się awansem do męskiej ekstraklasy z zespołem Kotwicy Kołobrzeg, czy też brązowym medalem z Dynamem Sankt Petersburg w roli asystenta.

W minionym sezonie Tanasejczuk był opiekunem SMSu PZKosz Łomianki, a także trenerem reprezentacji u18 dziewcząt. Jak udało nam się dowiedzieć, w chwili obecnej dopinane są ostatnie szczegóły umowy, którą w najbliższym czasie parafować mają prezes klubu Mieczysław Krawczyk oraz sam zainteresowany, Nikołaj Tanasejczuk.

Można powiedzieć, iż jest to bardzo odważny krok prezesa Krawczyka, zważywszy na to, iż ostatni, podobny eksperyment nie udał się najlepiej. Przypomnijmy tylko, iż w sezonie 2006/2007 w gdyńskim zespole zatrudniony został również ówczesny szkoleniowiec SMSu – Roman Skrzecz. Mimo dwuletniej przygody na wybrzeżu, młodemu trenerowi nie udało się zdobyć upragnionego tytułu mistrzowskiego, przegrywając dwukrotnie finał z krakowską Wisłą.

http://nicesport.pl/wiadomosci/7239/nikolaj-tanasejczuk-trenerem-lotosu-gdynia/

Ja pierd*lę, to chyba jakieś żarty są :shock: :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 11 maja 2010, 11:27

Hehe, żonę Irinę Archangielską niech weźmie na rozegranie i jazda po mistrza!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 maja 2010, 12:04

Ładna zwała :lol: :lol: :lol: :lol: Mogę się założyć , ze z Tansajeczuka będzie jeszcze większe pianie niż z Raczyńskiego , Zapolskiego , Trześniewskiego czy Orczyka razem wziętych :lol: :lol: :lol:

Archangielska na rozegranie - do tego jeszcze córeczka i jazda :lol: :lol: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 maja 2010, 13:20

Super transfer bedzie :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 maja 2010, 16:17

Działacze bez wakacji,Krężel odmówiła

Toruńskie koszykarki przed kilkunastoma dniami zakończyły sezon wywalczeniem brązowego medalu. Większość zawodniczek udała się już na zasłużone wakacje. W tym czasie działacze budują już zespół z myślą o kolejnych rozgrywkach.

Priorytetem jest zatrzymanie trenera Elmedina Omanicia. Bośniak, który w ciągu dwóch lat pracy zdobył z Energą brązowy medal jest bliski pozostania w Toruniu. Jeśli działacze zgromadzą środki na grę w europejskich pucharach i na rywalizację o medal w rozgrywkach ligowych, to Omanic z pewnością pozostanie w naszym mieście. Energa najprawdopodobniej otrzyma szansę gry w elitarnej Eurolidze, a to wymaga budżetu w wysokości czterech milionów złotych. Działacze szukają sponsorów, dzięki których toruński zespół będzie miał okazję promować miasto i partnerów biznesowych w całej Europie.

W piątek Omaniciowi urodził się w Toruniu syn Afan i Bośniak nie ukrywa, że nie chciałby się teraz przeprowadzać. Jednak ochotę na pozyskanie tego szkoleniowca ma mistrz Polski Lotos Gdynia, który zwolnił z funkcji trenera Jacka Winnickiego.

Jeśli Omanic zostanie w Enerdze, to umowę z klubem przedłuży też Monika Krawiec.

Ważne kontrakty mają Agata Gajda i Patrycja Gulak-Lipka. Bliska pozostania w Toruniu jest Magdalena Radwan. Do gry po kontuzjach wrócą Emilia Tłumak i Róża Ratajczak.

Kolejny sezon w Toruniu powinny spędzić Ilona Jasnowska i Patrycja Bajerska

Działacze rozmawiają też z innymi polskimi zawodniczkami. Ofertę Energi odrzuciła Katarzyna Krężel, która ostatni sezon zagrała w Uteksie ROW Rybik. Reprezentantka Polski zdecydowała się podpisać kontrakt z Wisłą Can-Pack Kraków. Trwają poszukiwania przede wszystkim rozgrywającej i środkowej.

Nie wiadomo jakie zagraniczne koszykarki będą grały w Enerdze. Wszystko zależy od pieniędzy, jakie zgromadzą działacze. Chęć pozostania w toruńskim klubie wyraziły trzy czarnoskóre koszykarki: Tyesha Fluker, Alicia Gladden i Charity Egenti.

Z Energą najprawdopodobniej pożegna się Aida Pilav. Zawodniczka z Bośni wróciła do kraju i tam będzie szukała nowego klubu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 maja 2010, 16:25

generalnie nic nowego jeśli chodzi o artykuł z GW.

Omanić zostaje , czołowe POLKI też... z Amerykanek - jedynie Gladden i Egenti - i jeśli chcemy budować drużynę pod kątem pucharów to więcej Amerykanek nawet nie może być... W styczniu można myśleć będzie - już pod kątem ligi...

Co do szukania innych Polek - w POLSCE wiadomo - szału nie ma... Rozgrywających WCALE- a jeśli chodzi o środkowe - to w ENERDZE widzę tylko Agę Pałkę...

Tyle , że wartościowych Europejek też nie ma - tzn. są ale drogie są...

Tu liczę na kontakty EDO - byleby tylko nie typu Daniela Varda z zeszłego roku - i PILAV z tego... Aidy mi szkoda trochę bo ładna z niej dziewczyna , ale za mało jeszcze umie by pomóc drużynie walczyć o czołowe miejsca w lidze.

Poki co w optymistycznym wariancie mamy Gajdę , Krawiec , Gulak i Radwan - EGENTI i GLADDEN - więc trochę jeszcze brakuje - na pewno potrzeba z dwie wysokie - w tym jedną Europejke z doświadczeniem. no i na rozegranie pomoc dla Agaty

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 11 maja 2010, 20:21

Dżi ej el ej pisze:a gdzie odchodzi Żaneta Durak ?? ;]

na to pytanie nie odpowiem bo narazie cisza jest ale z tego co jeszcze mi wiadmomo to 2 zmiany nas czekaja :)
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”