Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
Właśnie wyobraziłem sobie pięć czarnych "Polek" biegających po parkiecie, "kupionych" niewiele wcześniej przez panów z walizką pieniędzy, tfu tfu.
Nie mam nic przeciwko czarnym (jednemu to chętnie bym jeszcze raz podziękował za możliwość obejrzenia koncertu Genesis za jedno "thank you"). Ale ściąganie Pań, które pewnie o naszym kraju pierwszy raz usłyszały coś więcej (o ile nie w ogóle) od osoby "kaperującej" je do naszej reprezentacji, to już kpina w żywe oczy.
Nie mam nic przeciwko czarnym (jednemu to chętnie bym jeszcze raz podziękował za możliwość obejrzenia koncertu Genesis za jedno "thank you"). Ale ściąganie Pań, które pewnie o naszym kraju pierwszy raz usłyszały coś więcej (o ile nie w ogóle) od osoby "kaperującej" je do naszej reprezentacji, to już kpina w żywe oczy.
mnie przeraza ze moze byc takim bucem Pan Logan. Boli mnie to ze działacze kadre traktuja jak gówniany klub w którym mozna kupic zawodniczke, która w zaden sposób nie jest zwiazana z Polska!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
1. Nie mozna znaturalizowac wiecej niz 1 zawodniczke do kadry...
2. Wszyscy najezdzacie na Maciejewskiego, a nie pomomysleliscie ze to mogl byc pomysl zwiazku ?
2. Wszyscy najezdzacie na Maciejewskiego, a nie pomomysleliscie ze to mogl byc pomysl zwiazku ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
koszykarz
. Maciejewski chyba traktuje kadre POLSKI jak ,,gówniany klub'' skoro chce NATURALIZOWAĆ zagraniczną.
Mogę się zalożyć , że gdyby RICHARDS wcześniej nie miała epizodów kadrze Australii - to już byśmy dawno ją mieli naturalizowaną
Roger - nie zbawił polskiej piłki , podobnie jak LOGAN - polskiej koszykówki...
co do pań - jedna pani na rozegraniu też nie zbawi... Nasza kadra odstaje na KAŻDEJ POZYCJI...
Popatrzcie na KOBRYN - nasz najlepszy center - a w WNBA odstaje aż nadto...
PS. Skoro to pomysł związku - to chyba trener może powiedzieć ,,NIE'' ?
Mogę się zalożyć , że gdyby RICHARDS wcześniej nie miała epizodów kadrze Australii - to już byśmy dawno ją mieli naturalizowaną
co do pań - jedna pani na rozegraniu też nie zbawi... Nasza kadra odstaje na KAŻDEJ POZYCJI...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
koszykarz pisze:. Maciejewski chyba traktuje kadre POLSKI jak ,,gówniany klub'' skoro chce NATURALIZOWAĆ zagraniczną.
Mogę się zalożyć , że gdyby RICHARDS wcześniej nie miała epizodów kadrze Australii - to już byśmy dawno ją mieli naturalizowaną![]()
![]()
![]()
![]()
Tak? A kto ma większą władzę?
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
1. Niestety nastaly takie czasy ze naturalizowanie zawodniczek jest na porzadku dziennym ...
2. Nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalem ze Biba bez porzadnej rozgrywajacej nie chce grac... (Jak macie z nia kontakt (Lotosiaki?) to sami ja zapytajcie co mysli na temat naturalizacji...)
... ja jestem jej jak juz pisalem wczesniej przeciwny. Zwyciestwo w 100% polskim skladzie smakuje 10 razy bardziej niz zwyciestwo z jakas naturalizowana zawodniczka ;/
2. Nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalem ze Biba bez porzadnej rozgrywajacej nie chce grac... (Jak macie z nia kontakt (Lotosiaki?) to sami ja zapytajcie co mysli na temat naturalizacji...)
... ja jestem jej jak juz pisalem wczesniej przeciwny. Zwyciestwo w 100% polskim skladzie smakuje 10 razy bardziej niz zwyciestwo z jakas naturalizowana zawodniczka ;/
-
koszykarz
wątpie by BIBA tak mówiła było nie było o PAWLAK - jej psiapsóła przecież...
Skoro Biba bez porządnej ,,1'' nie chce grać - tzn. uważa Pawlaczkę za słabą ?
Ogólnie to wszystkie pozycji oprócz ,,3'' mamy słabiutkie...
Przecież nasze,,4'' : Żurowska , Walich , Mieloszyńska - to podług Europy też padaki...
Pozycja centra : Kobryn / Lecia - może i musi być bo nie ma nikogo innego. Branie Piekarskiej to śmiech na sali...
Szkoda , że z Moniką Krawiec - sprawy się mają jak się mają - bo przecież KADRA mogłaby mieć mnóstwo pożytku z niej - i by nie trzeba było na siłę wciskać Jeziornej i innych tego typu wynalazków...
PS. W jeednej kwestii na pewno się zgodze z Endrju - zwycięstwo POLSKIM SKŁADEM smakuje bardziej niż z naturalizowanymi paniami
Skoro Biba bez porządnej ,,1'' nie chce grać - tzn. uważa Pawlaczkę za słabą ?
Przecież nasze,,4'' : Żurowska , Walich , Mieloszyńska - to podług Europy też padaki...
Pozycja centra : Kobryn / Lecia - może i musi być bo nie ma nikogo innego. Branie Piekarskiej to śmiech na sali...
Szkoda , że z Moniką Krawiec - sprawy się mają jak się mają - bo przecież KADRA mogłaby mieć mnóstwo pożytku z niej - i by nie trzeba było na siłę wciskać Jeziornej i innych tego typu wynalazków...
PS. W jeednej kwestii na pewno się zgodze z Endrju - zwycięstwo POLSKIM SKŁADEM smakuje bardziej niż z naturalizowanymi paniami
Endrju pisze:1. Nie mozna znaturalizowac wiecej niz 1 zawodniczke do kadry...
1. Teraz, kto wie co będzie w przyszłości. Jeśli w ogóle dopuszczono taką możliwość to jakieś parcie w temacie jest. A zgodnie z powiedzeniem "daj komuś palec ..." :/
2. Prosiłbym o nie nadużywanie takich słów jak "wszyscy". Ale skoro już prosisz o wypowiedź w tym temacie, to nawet jeśli to nie jego pomysł, to całkiem ochoczo go w takim razie podchwycił.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
koszykarz pisze:wątpie by BIBA tak mówiła było nie było o PAWLAK - jej psiapsóła przecież...
Skoro Biba bez porządnej ,,1'' nie chce grać - tzn. uważa Pawlaczkę za słabą ?![]()
![]()
![]()
Tak tak ... Monika Krawiec jest "Bogiem" koszykowiki a reszta to padaki... yyyy
a ja powiem inaczej - Moniki Krawiec nie chce widzieć do końca jej kariery nawet w "orbicie zainteresowań" jakiegokolwiek selekcjonera. mam niestety dziwne przeczucie, że za rok w czasie polskiego eurobasketu Monika cudownie ozdrowieje na kadre i bedzie grała. NIE!
odnośnie rozgrywającej - dla mnie to żenada, kompromitacja i totalna kpina, że selekcjoner praktycznie bez obserwacji tego co ma (Pawlak, Gajdy) decyduje się skreślić je jeszcze w przedbiegach. a takie wycieczki za ocean to śmiech! Logan czy Roger to inna sprawa - oni mimo wszystko pare lat w tej naszej Polsce siedzieli, grali, mieli do czynienia z kulturą itd. a ona? ktoś tu wspomniał wcześniej, że to pewnie pomysł PZKosza i Maciejewski nie ma nic do gadania
no prosze was
ja się nie zdziwię, jeśli od samego początku Maciejewski mówił, że jeśli zostanie trenerem to PZKosz ma mu pozwolić i udostępnić mozliwosc 'naturalizowania'. kpina i tyle. Dla mnie Paula i Agata (Czubakówna też, ale jej o 'jaja' nie podejrzewam) powinny ładnie podziękować "selekcjonerowi", a naturalizację amerykanki - szlag trafić
a kwestia czy Biba chce/nie chce grać z naszymi jedynkami? Dla mnie to i lepiej. siegnijmy pamiecią parę miesięcy wstecz - na Łotwę. dużo przyjemniej oglądało się na parkiecie "drugą piątkę", niż tę z Bibą.
odnośnie rozgrywającej - dla mnie to żenada, kompromitacja i totalna kpina, że selekcjoner praktycznie bez obserwacji tego co ma (Pawlak, Gajdy) decyduje się skreślić je jeszcze w przedbiegach. a takie wycieczki za ocean to śmiech! Logan czy Roger to inna sprawa - oni mimo wszystko pare lat w tej naszej Polsce siedzieli, grali, mieli do czynienia z kulturą itd. a ona? ktoś tu wspomniał wcześniej, że to pewnie pomysł PZKosza i Maciejewski nie ma nic do gadania
a kwestia czy Biba chce/nie chce grać z naszymi jedynkami? Dla mnie to i lepiej. siegnijmy pamiecią parę miesięcy wstecz - na Łotwę. dużo przyjemniej oglądało się na parkiecie "drugą piątkę", niż tę z Bibą.
Kuba pisze:a ja powiem inaczej - Moniki Krawiec nie chce widzieć do końca jej kariery nawet w "orbicie zainteresowań" jakiegokolwiek selekcjonera. mam niestety dziwne przeczucie, że za rok w czasie polskiego eurobasketu Monika cudownie ozdrowieje na kadre i bedzie grała. NIE!
odnośnie rozgrywającej - dla mnie to żenada, kompromitacja i totalna kpina, że selekcjoner praktycznie bez obserwacji tego co ma (Pawlak, Gajdy) decyduje się skreślić je jeszcze w przedbiegach. a takie wycieczki za ocean to śmiech! Logan czy Roger to inna sprawa - oni mimo wszystko pare lat w tej naszej Polsce siedzieli, grali, mieli do czynienia z kulturą itd. a ona? ktoś tu wspomniał wcześniej, że to pewnie pomysł PZKosza i Maciejewski nie ma nic do gadaniano prosze was
ja się nie zdziwię, jeśli od samego początku Maciejewski mówił, że jeśli zostanie trenerem to PZKosz ma mu pozwolić i udostępnić mozliwosc 'naturalizowania'. kpina i tyle. Dla mnie Paula i Agata (Czubakówna też, ale jej o 'jaja' nie podejrzewam) powinny ładnie podziękować "selekcjonerowi", a naturalizację amerykanki - szlag trafić
![]()
KUBA jesteś wielki!!! Ten wpis to najlepsza ocena tego co się dzieje.Z opinią występu Biby na ME łącznie.A do twojego ogródka ja dorzuce,że tak komplementowana Mieloszyńska również nic nie grała.Podsumowując myślę,że cały sztab szkoleniowy powinien uderzyć się w piersi i przyznać że KADRA była poprostu nie przygotowana do imprezy.
Dodam jeszcze że jeśli zobacze na następnym obozie KADRY Pawlak lub Gajdę bedę mocno zdziwiony.Chyba że wycieczka do Brazylii okaże się wystarczającym magnesem.
Logan mówił, że może grać nawet dla Afganistanu więc nie podejrzewałbym go o specjalne przywiązanie do Polski
Ale w tym przypadku jeszcze większa żenada. Niech ten trener lepiej się zajmie zawodniczkami które ma. Pewnie będzie potem gadał "To nie moja wina, że słabo zagrały, ja za nie na parkiet nie wyjdę" tak jak były trener naszej kadry męskiej.
Zależy mi na sukcesach reprezentacji, ale zaczynam mieć nadzieję, że ten pomysł okaże się kompromitacją.
W ogóle to dostaliśmy organizację dwóch dużych imprez koszykarskich i zapowiada się, że obie będą nieudane
A kolejna taka szansa pewnie długo się nie powtórzy.
Zależy mi na sukcesach reprezentacji, ale zaczynam mieć nadzieję, że ten pomysł okaże się kompromitacją.
W ogóle to dostaliśmy organizację dwóch dużych imprez koszykarskich i zapowiada się, że obie będą nieudane
Damkac pisze:Logan mówił, że może grać nawet dla Afganistanu więc nie podejrzewałbym go o specjalne przywiązanie do PolskiAle w tym przypadku jeszcze większa żenada. Niech ten trener lepiej się zajmie zawodniczkami które ma. Pewnie będzie potem gadał "To nie moja wina, że słabo zagrały, ja za nie na parkiet nie wyjdę" tak jak były trener naszej kadry męskiej.
W ogóle to dostaliśmy organizację dwóch dużych imprez koszykarskich i zapowiada się, że obie będą nieudaneA kolejna taka szansa pewnie długo się nie powtórzy.
A ta panienka też by zagrała dla każdej reprezentacji ale akurat Polska jej to zaproponowała.Trzymajmy kciuki żeby wsiadła do właściwego samolotu chociaz zeby to był samolot do Europy to łatwiej bedzie ją odnalżć.
My sobie tu żartujemy a to jest po prostu W S T Y D !!!!!!!!!
a co innego nam pozostaje??
już tylko śmiech przez łzy
już tylko śmiech przez łzy
Wróć do „Reprezentacja Polski”