Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: matrix » 19 maja 2010, 18:13

Kuba pisze:a mnie zaciekawiło co innego:

Dżi ej el ej pisze:- Zakontraktujemy zawodniczki tylko i wyłącznie na dorobku, pasujące do mojej koncepcji. Chcę stworzyć zespół podobny do takiego, jaki dwa lata temu miał MKB Euroleasing Sopron.

czyli potencjalny trener musi być bez własnej koncepcji i pomysłu ;>

dlatego tak trudno takiego trenera znaleźć 8) no,ale nie odbierajmy prezesowi tego co uwielbia najbardziej...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 maja 2010, 18:31

i tak nad wszystkim pieczę trzyma Krawczyk- więc obojętnie kto by nie był i tak będzie się musiał podporządkować hierarchii Miecia...

ale póki co skład LOTOSU jest młodzieżowy - ciekaw jestem jak dalej będzie bo jednak kilka miejsc do meczowej ,,12'' pozostało... Czy będą gwiazdy - to się okaże...

PS . pani Jabłońska chyba ostanio bez pracy a doświadczenie z młodzieżą ma 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 maja 2010, 18:53

Chyba już teraz wypada współczuć człowiekowi, który zostanie coachem Lotosu. Nieważne jego pomysły, bo przewodnia w tym klubie jest koncepcja pana Mietka. No ale jak to się mówi - widziały gały co brały. 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 maja 2010, 19:39

Czytajac artykuł na sportowych faktach musze stwierdzic:
1.Wielkie pieniadze w Lotos sie skonczyly.
2. Jak Krawczyk MARZYŁ o Babkinie to kolejny dowod na to ze (przy Philips) patrz punkt numer 1.
3. Gala ma zastąpić Leciejewska ; ) (Nic tej zawodniczce nie ujmujac ale chcialbym zobaczyc jej wystep euroligowy w sezonie 2010/11).
4. PS (Ciekawe czy Lotos zaplacil juz Hotelowi Qubus za finaly w poprzednim sezonie :mrgreen: ).

Czarno to widze...

... chociaz wielu juz czarno widzialo Lotos w styczniu a jak skonczyl wszyscy widzieli 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 19 maja 2010, 19:48

Endrju pisze:3. Gala ma zastąpić Leciejewska ; ) (Nic tej zawodniczce nie ujmujac ale chcialbym zobaczyc jej wystep euroligowy w sezonie 2010/11).

nie ujmując tej zawodniczce.... twierdzisz ze sobie nie poradzi i jest gorsza od Leci ?? pamiętasz może pierwszy sezon Leciejewskiej w Lotosie ?? czy był też taki dobry jak ten ostatni ?

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 19 maja 2010, 20:06

Dżi ej el ej pisze:
Endrju pisze:3. Gala ma zastąpić Leciejewska ; ) (Nic tej zawodniczce nie ujmujac ale chcialbym zobaczyc jej wystep euroligowy w sezonie 2010/11).

nie ujmując tej zawodniczce.... twierdzisz ze sobie nie poradzi i jest gorsza od Leci ?? pamiętasz może pierwszy sezon Leciejewskiej w Lotosie ?? czy był też taki dobry jak ten ostatni ?

Czytaj dokładnie..chodzi czy sobie poradzi w sezonie 2010/11, a nie za 5 lat.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 maja 2010, 20:15

bart_81 pisze:
Dżi ej el ej pisze:

Czytaj dokładnie..chodzi czy sobie poradzi w sezonie 2010/11, a nie za 5 lat.

huahuahua mój drogi o czym Ty rozmawiasz? chyba nie zrozumiałeś o co chodziło więc nie pouczaj PDK hehe :lol:

sam jestem ciekaw jak Gala będzie sobie radzić.. w ogóle Endrju nie poznaję Ciebie i Twoich postów :shock: :mrgreen:
ObrazekObrazek

swatch
Amator

Postautor: swatch » 19 maja 2010, 20:17

koszykarz pisze:i tak nad wszystkim pieczę trzyma Krawczyk- więc obojętnie kto by nie był i tak będzie się musiał podporządkować hierarchii Miecia...

Ciagle wszyscy o Krawczyku i Krawczyku. "Klub w kupie" trzyma M.Kicior, on wybiera zawodniczki i negocjuje kontrakty. Krawczyk moze sobie wybierac dziewczyny, ale nie zna realiow, ile ile trzeba zaplacic...czy maja wazne kontrakty....czy chcialby grac w Lotosie. Krawczyk spojrzy na statystyki zawodniczki, zobaczy ze zdobyla 15 pkt w meczu i powie, ze jest dobra i moga ja zatrudnic... :lol:
^^

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 maja 2010, 20:26

Prawda jest taka że koncepcja Krawczyka w tej sytuacji jest jedynie słuszna.
Problemem jest ta sytuacja....Ale jak nima kasy zawsze będzie źle.
Koncepcja Krawczyka to też taki bufor bezpieczeństwa że nie przyjdzie ktoś jak Herkt kupi 10 tanich przeciętnych emerytek o szeroko rozumianym doświadczeniu.

Kluczowe jest to żeby to były talenty a nie talenciki.
Właściwie nie mamy wyjścia.
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 19 maja 2010, 20:28

Hmmm... w styczniu wszyscy śmiali się z polskiego składu Lotosu, a jak się skończyło, tak skończyło... na Polki w Lotosie nie było mocnych i żaden inny zespół nie miał tak wyrównanego i silnego polskiego składu jak Gdynia...

Teraz te same zawodniczki, które poradziły sobie w ubiegłym sezonie będą o rok starsze i o rok dojrzalsze. Jeśli będą jeszcze odpowiednio lepsze, to ponownie usłyszymy lamenty i zaskoczenie, że ktoś wygrywa pod koszem z jakąś gwiazdą, a ktoś inny rzuca 7 trójek... :roll:

Pierwszy krok transferowy bardzo dobry i o ile Wisła nie ukradnie nam za rok Eliny, możemy mieć nową gwiazdę ligi na długie lata...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 maja 2010, 20:43

reaktywacja pisze:Hmmm... w styczniu wszyscy śmiali się z polskiego składu Lotosu, a jak się skończyło, tak skończyło... na Polki w Lotosie nie było mocnych i żaden inny zespół nie miał tak wyrównanego i silnego polskiego składu jak Gdynia...

Teraz te same zawodniczki, które poradziły sobie w ubiegłym sezonie będą o rok starsze i o rok dojrzalsze. Jeśli będą jeszcze odpowiednio lepsze, to ponownie usłyszymy lamenty i zaskoczenie, że ktoś wygrywa pod koszem z jakąś gwiazdą, a ktoś inny rzuca 7 trójek... :roll:

Pierwszy krok transferowy bardzo dobry i o ile Wisła nie ukradnie nam za rok Eliny, możemy mieć nową gwiazdę ligi na długie lata...

Niewątpliwie za rok Urbaniak będzie trafiała 7 trojek w co drugim spotkaniu... :shock:

W finale - za wyjaśniam jednego meczu Urbaniak - ten silny skład i wyrównany polski skład Lotosu nazywał się Lecia.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 19 maja 2010, 21:59

Greebo pisze:
reaktywacja pisze:Hmmm... w styczniu wszyscy śmiali się z polskiego składu Lotosu, a jak się skończyło, tak skończyło... na Polki w Lotosie nie było mocnych i żaden inny zespół nie miał tak wyrównanego i silnego polskiego składu jak Gdynia...

Niewątpliwie za rok Urbaniak będzie trafiała 7 trojek w co drugim spotkaniu... :shock:

W finale - za wyjaśniam jednego meczu Urbaniak - ten silny skład i wyrównany polski skład Lotosu nazywał się Lecia.

Ja rozumiem , że Leciejewska gra teraz u Was i nie możesz nic złego na nią napisać ale bez przesady nie była najlepszą polką w zeszłym sezonie.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 maja 2010, 22:05

Ja rozumiem , że Leciejewska gra teraz u Was i nie możesz nic złego na nią napisać ale bez przesady nie była najlepszą polką w zeszłym sezonie.

a kto?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 maja 2010, 22:07

KIBIC pisze:
Greebo pisze:

Mówisz o całej lidze czy nawet tylko Lotosie? :shock: Jeśli ta druga opcja, to ciekawy jestem, kto był tą najlepszą Polką, zwłaszcza w play off. Może Jujka albo Sosnowska?? Ewentualnie Tomiałowicz? :lol: Chociaż nie - pewnie Urbaniak, dzięki jednemu meczowi życia... :P Jestem bardzo ciekawy jak Lotos poradzi sobie bez Leci, gdy Gala albo Jujka będą musiały trzymać grę pod koszem i przede wszystkim prezentować regularną formę. Pomijam juz kwestię następczyni Erin. Staty Babkiny ze średniaka ligi francuskiej są bardzo przeciętne i na pewno stanowią większy wykładnik jej realnych umiejętności niż cyferki uzyskane w barwach juniorskiej kadry.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

st
Żak

Postautor: st » 19 maja 2010, 22:18

Lecia rządziła przez drugą część sezonu (jakiś czas po kontuzji oczywiście) i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości !
I pomimo wszystkich grzybów spod kosza już mi tęskno :cry:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”