MP Kadetek 2010
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Re: MP Kadetek 2010
Idąc ty tokiem myślenia kto nie ma pieniędzy te nie gra. Super tylko tak można zamordować basket.
-
Gość
Z całym szacunkiem, ale wątpię żeby Polkowice wygrały z Poznaniem albo Płockiem...
-
mpk
Płock posiada dwie/trzy zawodniczki które ciągną zespół w tym żadnej wysokiej, jedynie Trzeciak która nie oszukujmy się jest 'drewniana' i za dużo nie wnosi do zespołu. MUKS tak samo jedynie Owczarzak i Zuchora, które ciągną cały zespół. W Polkowicach też tylko kilka zawodniczek, które punktują ale mają na tyle przewage, że Puss i Światowska mają wzrost co jest dużym atutem w tym wypadku no i w MUKSie nie ma prawdziwego shoot'era. Byłem teraz na MPJ i w Polkowicach gdy potrzebowały odciąć którąś z zawodniczek wtedy Puss stawała 'na plaster' i miała większość z nich problem, m.im w meczu z Wołominem Kuras i to może zadecydować o końcowych wynikach meczy. Jeśli zostanie odcięta od piły taka Owczarzak wtedy MUKS nie będzie miał napędu.
Kluczem do sukcesu będzie wyrównany skład, bo nie ma co się oszukiwać ale w większości drużyn są po 2-3 zawodniczki, które decydują o obliczu zespołu. Na tym tle wybija się AZS i Gdynia, które mają po 5-6 mocnych zawodniczek, które co mecz dokładają swoją cegiełkę do wyniku.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
gościu
w Szprotawie jest podobnie. Ostatnio widziałem, gra zazwyczaj 5-6 zawodniczek.
-
Gość
[quote="gościu"]w Szprotawie jest podobnie. Ostatnio widziałem, gra zazwyczaj 5-6 zawodniczek.[/quote]
W koszykówkę w jednej drużynie gra 5 zawodniczek więc skoro w Szprotawie gra 6 to walkower.
W koszykówkę w jednej drużynie gra 5 zawodniczek więc skoro w Szprotawie gra 6 to walkower.
-
anon
Jeżeli chodzi o mnie, to sądzę że wszystkie drużyny mogą znaleźć się w najlepszej 4. Poziom jest dość wysoki i każdy team ma coś do pokazania i niejednym może nas zaskoczyć. Jednak jeżeli w walce o finał nie znajdzie się Gdynia i AZS to będę zaskoczony.
-
shrek nzl
Kamila ma zerwane krzyżowe i uszkodzoną łąkotkę. W najbliższy wtorek będzie już po operacji i w grudniu powinna wrócić do gry. Teraz wraca do Poznania by wspierać swoje koleżanki. Gdynia walczy dalej.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”