MP Kadetek 2010
Moderator: Moderatorzy
-
94zawodniczka94
Re: MP Kadetek 2010
iweta nowak po raz 3 (o tylu przypadkach mi wiadomo) powoduje bardzo powazna kontuzje kolana w ciagu roku...
-
fan12
komu dziś iweta nowak coś zrobiła?
chyba nie robi tego specjalnie... może i jest trochę masywna, ale też bardzo waleczna.
myślę, że taka ironia jest niepotrzebna
chyba nie robi tego specjalnie... może i jest trochę masywna, ale też bardzo waleczna.
myślę, że taka ironia jest niepotrzebna
-
94zawodniczka94
finaly oom (starachowice), iweta popchnela dziewczyne, ta lezala i krzyczala z bolu na cala sale, iweta natomiast odeszla do kolezanek i bardzo ja to bawilo, dopiero gdy przyjechala karetka to otworzyly jej sie oczy, kontuzjowana zerwane wiezadla.. nastepny przypadek na campie w nowym targu, zawodniczka o przezwisku pershing, bodajze z bydgoszczy, kontuzja kolana, nie jestem pewna, ale chyba rowniez zerwane wiezadla. ostatnia (jak na razie) ofiara iwety jest kamila szmytkowska, zerwane wiezadla krzyzowe, powazny uraz lakotki. mozliwe, ze zrobila to wszystko niechacy, w ferworze walki, ale po tym jednym "przypadku" moglaby bardziej uwazac.
-
Gość
Sądzę,ze fachowość trenerek Łabędzkich z AZS-u dziś zawiodła nie tylko zawodniczki ,ale i kibiców.Myślę ,że wyciągną one wnioski ze swych dzisiejszych błędów i jutro nie będą trzymać na boisku tak jak dziś zawdoniczek nie wnoszących nic do gry (Adamowicz,Skoczylas,Wiśniewska) ale będą rotować. Nie ma się czego bać Pani trener...
Ma Pani dobrą ławkę . ''Kadrowiczki'' też mają prawo mieć gorszy dzień . To nie dziewczyny przegrały, to trenerki przegrały...
Życze powodzenia jutro !
Ma Pani dobrą ławkę . ''Kadrowiczki'' też mają prawo mieć gorszy dzień . To nie dziewczyny przegrały, to trenerki przegrały...
Życze powodzenia jutro !
-
gosc12346879
jutro zapowiada sie ciekawy dzien !!! gdynia jak na razie w najlepszej sytuacji.
-
gość123
jak ma uważać bardziej? nie rzucać się na piłkę?fakt też, że jej zachowanie nie zawsze jest odpowiednie.
Nie powiedziałbym, że przegrały trenerki. A może inaczej- nie tylko one. W większości sytuacji po przegranym meczu obwinia się trenera. Na kogo miała, trenerka Łabędzka, rotować skład? Wiśniewska może nie grała rewelacyjnie (11 zbiórek), ale inne wysokie (oprócz Marciniak), też się nie pokazały. Kossowska przez 8 min zaliczyła tylko jedną zbiórkę w obronie, nie oddawając ani jednego rzutu w stronę kosza. Telenga może trochę lepiej, 15 min, 3 pkt i 6 zbiórek. Natomiast na obwodzie zbyt dużej rotacji nie ma. Woźniak, Glinicka, Skoczylas i Adamowicz, to zawodniczki, które przeważnie grają. 2 z nich może gorzej a ataku, ale dużo mocniej niż rezerwa grają w obronie. Dużo ciężej było grać zawodniczkom Warszawy, przeciwko Adamowicz, niż dużo słabszej wzrostowo, masowo i motorycznie np. Jarysz.
Zawodniczki z Warszawy zagrały dziś bardzo dobre zawody. Jutro okaże się, czy był to przypadek tak dobrej gry, czy rzeczywiste możliwości ekipy SKSu 12.
fakt, dzień ciekawy. W grupie B wszyscy grają jutro o wyjście!
Nie powiedziałbym, że przegrały trenerki. A może inaczej- nie tylko one. W większości sytuacji po przegranym meczu obwinia się trenera. Na kogo miała, trenerka Łabędzka, rotować skład? Wiśniewska może nie grała rewelacyjnie (11 zbiórek), ale inne wysokie (oprócz Marciniak), też się nie pokazały. Kossowska przez 8 min zaliczyła tylko jedną zbiórkę w obronie, nie oddawając ani jednego rzutu w stronę kosza. Telenga może trochę lepiej, 15 min, 3 pkt i 6 zbiórek. Natomiast na obwodzie zbyt dużej rotacji nie ma. Woźniak, Glinicka, Skoczylas i Adamowicz, to zawodniczki, które przeważnie grają. 2 z nich może gorzej a ataku, ale dużo mocniej niż rezerwa grają w obronie. Dużo ciężej było grać zawodniczkom Warszawy, przeciwko Adamowicz, niż dużo słabszej wzrostowo, masowo i motorycznie np. Jarysz.
Zawodniczki z Warszawy zagrały dziś bardzo dobre zawody. Jutro okaże się, czy był to przypadek tak dobrej gry, czy rzeczywiste możliwości ekipy SKSu 12.
fakt, dzień ciekawy. W grupie B wszyscy grają jutro o wyjście!
-
życzliwy
Zgadzam się w 100% z wypowiedzią osoby krytykującej postawę trenerek. Może czas dać odpocząć kadrowiczkom. Jeżeli chcecie Panie zdobyć mistrzostwo Polski to aż się prosi o częste rotacje kadrowe na boisku. Czy na prawdę sądzicie, że zwijająca się z bólu Adamowicz i kulejąca Wiśniewska, nie w pełni jeszcze sił po urazie kostki Woźniak (chociaż wciąż bardzo dobra), w słabej formie Skoczylas nie potrzebują wsparcia ławki. W cyklu finałów MP, gdzie dzień po dniu przez 5 dni rozgrywane są mecze o wszystko pod dużą presją wyniku nie sposób zdobyć najwyższe podium taką taktyką, która od kilkunastu meczów jest wciąż taka sama. Ze słabymi drużynami to się udaje, ale z mocnymi niestety nie. Po końcówce dzisiejszego meczu z Warszawą widac,że dziewczyny sa bardzo ambitne nie zniszczcie ducha drużyny i posłuchajcie rady osoby ogladającej z boku to co się dzieje a myślę, że efekt będzie zadawalający.
-
shrek nzl
Na kontuzję Kamili Szmytkowskiej Iweta nie miała żadnego wpływu. Kamila doznała urazu bez żadnego kontaktu z nią. Iweta była w obronie ale nawet ją nie dotknęła. Po prostu nieszczęśliwy wypadek nie ma niczyjej winy.
-
Kołczu
Poznań UKS 65 zlekceważył dziś ewidentnie ekipę z Warszawy, były zbyt pewne siebie żeby wygrać te zawody. Faktem jest że Warszawianki zagrały niezły mecz ale proszę mi wierzyć że jest to zespół o ogromnym potencjale, który wczoraj w spotkaniu z Bryzą popełnił dokładnie ten sam błąd co UKS 65 dzisiaj - był zbyt pewny siebie (szczególnie po 15sto punktowym prowadzeniu już w 2giej kwarcie wczorajszego meczu). Grupa: Szprotawa, Bryza, Uks65 i SKS12 jest zdecydowanie mocniejsza i bardziej wyrównana, a dziewczyny ze Stolicy jutro w przypadku jakiegokolwiek (nawet jednopunktowego) zwycięstwa wchodzą do 4 najlepszych zespołów w Polsce, w przypadku porażki zaś są (mimo zwycięstwa nad pretendentem do złota) na ostatniej w grupie pozycji. Wygra lepszy. 3mam kciuki za Warszawę, bo sympatyzuję z tą ekipą od lat.
Druga grupa jest o tyle ciekawa, że dzisiaj Płock wygrał z MUKSem Poznań i skomplikował sytuację awansu. Jutro kontuzjowana Gdynia i zabity własną bronią (strefą) MUKS Poznań grają o wszystko. Polkowice bez K. Puss są cieniem zespołu. Szkoda, że Aleksandrów tak pechowo umoczył mecz w półfinałach, sądzę, że mogłyby tu sporo zamieszać zastępując Polkowice (bez zajechanej w juniorkach Puss), które parafrazując delikatnie są"dziewczynkami do bicia".
Druga grupa jest o tyle ciekawa, że dzisiaj Płock wygrał z MUKSem Poznań i skomplikował sytuację awansu. Jutro kontuzjowana Gdynia i zabity własną bronią (strefą) MUKS Poznań grają o wszystko. Polkowice bez K. Puss są cieniem zespołu. Szkoda, że Aleksandrów tak pechowo umoczył mecz w półfinałach, sądzę, że mogłyby tu sporo zamieszać zastępując Polkowice (bez zajechanej w juniorkach Puss), które parafrazując delikatnie są"dziewczynkami do bicia".
Kołczu pisze:Szkoda, że Aleksandrów tak pechowo umoczył mecz w półfinałach, sądzę, że mogłyby tu sporo zamieszać zastępując Polkowice (bez zajechanej w juniorkach Puss), które parafrazując delikatnie są"dziewczynkami do bicia".
mam tylko jedną prośbę i już się nie będę wtrącał w dyskusję... jeśli nie wiesz dlaczego Karoliny Puss zabrakło na parkiecie to po prostu się nie odzywaj, a nie sadzisz takie głupoty, że zal czytać, a potem nie daj Boże ktoś w te brednie uwierzy...
że absencja Karo nie jest jednorazowa i nie wynika z jak to określiłeś "zajechania w juniorkach", przekonasz się niestety już niebawem...
tyle ode mnie, pozdrawiam.
-
Gość
[quote="Kołczu"]Szkoda, że Aleksandrów tak pechowo umoczył mecz w półfinałach, sądzę, że mogłyby tu sporo zamieszać zastępując Polkowice (bez zajechanej w juniorkach Puss), które parafrazując delikatnie są"dziewczynkami do bicia".[/quote]
chciałem przypomnieć, że Aleksandrów również w juniorkach w półfinałach pechowo umoczył mecz z Bydgoszczą - zatem to chyba nie pech, a brak umiejętności gry w końcówkach. niestety, w finałach grają najlepsi, a nie ci, którzy "mają pecha"
chciałem przypomnieć, że Aleksandrów również w juniorkach w półfinałach pechowo umoczył mecz z Bydgoszczą - zatem to chyba nie pech, a brak umiejętności gry w końcówkach. niestety, w finałach grają najlepsi, a nie ci, którzy "mają pecha"
No to znamy pary półfinałowe:
UKS 65 Poznań - VBW GTK Gdynia
MUKS Poznań - Szprotavia Szprotawa
UKS 65 Poznań - VBW GTK Gdynia
MUKS Poznań - Szprotavia Szprotawa
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”