Co słychać w Gorzowie?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Gorzowie?
jimmy pisze:Tutaj jest jeszcze spory smaczek bo Kala jest zmienniczką Nicole Powell (która ma fatalny sezon) i często gęsto ma bardzo dobre wejścia
Na stronie głownej wnba.com jest właśnie główny headline: Rookie Rankings: Greene Claims 4th, ponieważ dziś WNBA opublikowało aktualny ranking debiutantek i Kalana wskoczyła na 4 miejsce przed Monike Wright. Kala jest więc faktycznie na fali wznoszącej w WNBA. Na 1 miejsce na pewno nie ma szans... Tina wręcz masakruje WNBA. Ależ ten Orenburg będzie silny.
-
koszykarz
Monika Wright może i potrafi zdobywać sporo punktów nieraz - ale na słabej skuteczności.
Niewątpliwie postawa Kalay Green ostatnio idzie mocno do przodu. Tina Charles to talent na miarę Candace Parker tzn przepaść nad resztą rookie.
Wydaje mi się , że jednak poziom Prince , Griffin , Green i M.Wright jest porównywalny . Gwiazdami ligi WNBA raczej nie zostaną ale na solidne zawodniczki mogą wyrosnąć.
Coś mi się wydaje , że Kalana będzie w stanie wypełnić lukę po Sapovej
w WNBA to Green jest zmienniczką Powell - tymczasem w FGE wcale nie będę zaskoczony jak to Green będzie górować nad Powell. Czas pokaże
Niewątpliwie postawa Kalay Green ostatnio idzie mocno do przodu. Tina Charles to talent na miarę Candace Parker tzn przepaść nad resztą rookie.
Wydaje mi się , że jednak poziom Prince , Griffin , Green i M.Wright jest porównywalny . Gwiazdami ligi WNBA raczej nie zostaną ale na solidne zawodniczki mogą wyrosnąć.
Coś mi się wydaje , że Kalana będzie w stanie wypełnić lukę po Sapovej
w WNBA to Green jest zmienniczką Powell - tymczasem w FGE wcale nie będę zaskoczony jak to Green będzie górować nad Powell. Czas pokaże
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Czyli podsumowujac:
Mamy Polki:
Zurowska, Skobel, Piekarska, Dzwigalska, Kaczmarczyk
Zagraniczke:
Richards, Greene i Leuchanka.
Do minimum brakuje nam jednego ogniwa. A mianowicie osoby ktora bedzie potrafila rzucic z 4-5 trójek w meczu. W dodatku bedzie to europejka. Dla mnie idealnie nadawalaby sie Katka.
Europejka, potrafi swietnie rzucic za 3 (grała juz w Gorzowie i zna filozofie gry... jest sprawdzona ) i mysle ze nie miałaby niewiadomo jak wygórowanych oczekiwań finansowych.
Moze warto by było się nad nią zastanowic ?
Mamy Polki:
Zurowska, Skobel, Piekarska, Dzwigalska, Kaczmarczyk
Zagraniczke:
Richards, Greene i Leuchanka.
Do minimum brakuje nam jednego ogniwa. A mianowicie osoby ktora bedzie potrafila rzucic z 4-5 trójek w meczu. W dodatku bedzie to europejka. Dla mnie idealnie nadawalaby sie Katka.
Europejka, potrafi swietnie rzucic za 3 (grała juz w Gorzowie i zna filozofie gry... jest sprawdzona ) i mysle ze nie miałaby niewiadomo jak wygórowanych oczekiwań finansowych.
Moze warto by było się nad nią zastanowic ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
i jest za NISKA Endrju mamy w tym roku bardzo obniżony skład nam takiej Sapovej potrzeba
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
friel pisze:i jest za NISKA Endrju mamy w tym roku bardzo obniżony skład nam takiej Sapovej potrzeba
Od kiedy na pozycje 2-3 potrzebna jest wysoka zawodniczka ? A na tą pozycje potrzebujemy gracza.
1. Richards, Dzwigalska
2-3 Skobel Greene...
4. Zurowska, Kaczmarczyk
5. Leuchanka, Piekarska
Jeszcze raz NAPISZE DRUKOWANYMI LITERAMI ! BRAKUJE STRZELCA KTORY WRZUCI KILKA TRÓJEK W MECZU !... dla mnie moze miec nawet 150cm ...
Endrju popieram w 100%, Katka pasowałaby idealnie do tego co już mamy na 2010.
- Jack Napier
- Amator
feri pisze:Endrju popieram w 100%, Katka pasowałaby idealnie do tego co już mamy na 2010.
Chodza sluchy, ze Katka romansuje z Mizo Pecs. Zobaczymy czy przerodzi sie to w jakis zwiazek
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Jack Napier pisze:feri pisze:Endrju popieram w 100%, Katka pasowałaby idealnie do tego co już mamy na 2010.
Chodza sluchy, ze Katka romansuje z Mizo Pecs. Zobaczymy czy przerodzi sie to w jakis zwiazek
Byc moze tak
weźcie się zastanówcie .....
ale na spokojnie możemy to nawet na piwie obgadać jest na boisku piątka :sam ,kala,(tu katka)Żurowska ,Piekarska
3 zawodniczki poniżej 180 cm , Żurek 187,Piekarska 195cm linia jest przesunięta .
Grając z Rosjankami czy Hiszpankami zostaniemy zgnieceni bo rzut za 3 ktoś musi przykryć trzeba wyżej wyjść niskie zawodniczki mają przechlapane tak na to patrzę ...
ale na spokojnie możemy to nawet na piwie obgadać jest na boisku piątka :sam ,kala,(tu katka)Żurowska ,Piekarska
3 zawodniczki poniżej 180 cm , Żurek 187,Piekarska 195cm linia jest przesunięta .
Grając z Rosjankami czy Hiszpankami zostaniemy zgnieceni bo rzut za 3 ktoś musi przykryć trzeba wyżej wyjść niskie zawodniczki mają przechlapane tak na to patrzę ...
friel pisze:weźcie się zastanówcie .....
ale na spokojnie możemy to nawet na piwie obgadać jest na boisku piątka :sam ,kala,(tu katka)Żurowsk/a ,Piekarska
Obawiam się Friel, im więcej piwa, tym mniej argumentów przeciw Katce
A tak na poważnie, to pomyśl... czy po zakupie Leuczanki - jednej z najlepszych europejek na centrze, Skobel - najlepszego obrońcy PLKK, Greene - czołówka rankingu debiutantek na WNBA i nowym, zapewne odpowiednio wysokim kontrakcie dla Justyny Żurowskiej oraz, a może przede wszystkim: Samanthy Richards, klub będzie jeszcze stać na dobrą europejkę na obwód i to tego jeszcze koniecznie wysoką... Bo ja wątpię. A Katka była by zawodniczką, która:
a) nie kosztowałaby aktualnie wiele (tak sadzę, bo wciąż nie ma klubu),
b) zna i rozumie koncepcję gry zespolu, z Richards współprace wyglądała rewelacyjnie,
c) tym razem byłaby rezerwową i wchodziła by zadaniowo - rzucić kilka trójek w meczu gdy jest taka potrzeba, a to potrafi najlepiej w PLKK - 1 miejsce w PLKK skuteczności rzutów za trzy w 08/09 i 1 miejsce skuteczności rzutów za trzy w 09/10 - od dwóch sezonów gra w polskiej lidze i pod tym wzgledem nie ma lepszej zawodniczki.
Pomijając już fakt, że tak dużo "trójek" nie będzie wpadać ani Zohnovej, ani żadnej innej zawodniczce (oddalenie linii za 3 pkt o 0,5 m to jednak nie błahostka), to ewentualne zaangażowanie Katki byłoby dość dobrą wiadomością dla innych zespołów. Jej obecność na parkiecie można świetnie wykorzystać, ustawiając na nią konkretną zawodniczkę w grze 1 na 1. Wiadomo, że obrona indywidualna to u Katki pięta Achillesowa.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Tak..tylko w takim razie dziwne, że przez cały sezon gry Katki u nas jakoś nikt nie potrafił jej za bardzo wybronić...Ale to tak
na marginesie, jak będzie miała do nas przyjść to wtedy będziemy się zastanawiać nad Jej zaletami i wadami.
Osobiście jednak uważam, że przy tym składzie, który mamy zaangażowanie Katki nie byłoby złym rozwiązaniem. Jest już Skobel i Greene, które potrafią absorbować obronę przeciwnika, a to stwarzałoby dogodne pozycje dla typowego snajpera jakim jest Katka.
na marginesie, jak będzie miała do nas przyjść to wtedy będziemy się zastanawiać nad Jej zaletami i wadami.
Osobiście jednak uważam, że przy tym składzie, który mamy zaangażowanie Katki nie byłoby złym rozwiązaniem. Jest już Skobel i Greene, które potrafią absorbować obronę przeciwnika, a to stwarzałoby dogodne pozycje dla typowego snajpera jakim jest Katka.
Wy chyba meczów nie oglądacie przyjedzie walencja na te przesunięte linie to będziecie płakać że nie ma zawodniczek z centymetrami która mogła by te rzuty przykryć , uważacie że Katka może grać na 3? zastanówcie się na trójeczce trzeba tych centymetrów i ani moja sympatia do tej zawodniczki ani jej rzut za 3 tego nie zmieni bo bronić trzeba mieć kim
Akurat Walencji z każdym dniem boję się coraz mniej. Friel oglądasz czasem WNBA? Zobacz jaką taktyką gra Liberty, gdzie nie ma zawodniczki powyżej 188 cm w pierwszej piątce (w ogóle nie ma wśród tych co wchodzą na więcej niż 5 min) a jedna ma 175 (Pondexter) a jeszcze inna 165 (Mitchel) i radzą sobie np. z takim Chicago gdzie gra Fowles 198 cm.
Centymetry to nie wszystko, nigdy nie słyszałeś takiego stwierdzenia?
PS. Za godzinę mecz Atlanta - NY, czyli Leuchanka vs Greene
na żywo na wnba.com (po rejestracji)
Centymetry to nie wszystko, nigdy nie słyszałeś takiego stwierdzenia?
PS. Za godzinę mecz Atlanta - NY, czyli Leuchanka vs Greene
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”