I kolejka FGE: Energa Toruń - Lider Pruszków 63-65
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
I kolejka FGE: Energa Toruń - Lider Pruszków 63-65
Sobota, 25.09.2010
godz.19:00
godz.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: I kolejka FGE: Energa Toruń - Lider Pruszków
Gdyby u nas nie było kontuzji Krawiec i Gladden obstawiłbym + 20 dla naszych. Ale niestety - bez nich może być róznie. Ciekaw jestem postawy Maccants w Liderze - czy będzie gwiazdą ligi czy raczej średniakiem. Mamy przewagę pod koszem bo Maksimović do spółki z Perostijską powinny mocno zdominować strefę podkoszową.
W Liderze mamy sporo byłych i obecnych kadrowiczek (Skorek , Perlińska , Koc , Chomać) . Może być ciekawie ale ..wcale nie musi. Liczę na efektowny mecz Energi
W Liderze mamy sporo byłych i obecnych kadrowiczek (Skorek , Perlińska , Koc , Chomać) . Może być ciekawie ale ..wcale nie musi. Liczę na efektowny mecz Energi
Koszykarz (Toruń) pisze:W Liderze mamy sporo byłych i obecnych kadrowiczek (Skorek , Perlińska , Koc , Chomać) . Może być ciekawie ale ..wcale nie musi.
No to ja wyliczę toruńskie kadrowiczki:Gulak-Lipka,Gajda,Tłumak,Mazić,Cocks,Perostijska,Maksimović.....Wychodzi 7-4 dla Torunia choć oczywiście na parkiecie tak być nie musi.Liczę jednak na to,że Katarzynki w swym ligowym debiucie pozbędą się kompleksów i po nawet brzydkim spotkaniu pokonają Pruszków!!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Wielkiego pola manewru EDO nie ma więc obstawiam że wyjściowy garnitur Katarzynek będzie wyglądał ta :
Gajda
Cocks/Małaszewska
Tłumak
Mazić
Maksimović
i na zmiany Perostijska , Mała/Cocks , Radwan i być może Paula Olszak.
Gajda
Cocks/Małaszewska
Tłumak
Mazić
Maksimović
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Różne rzeczy moga sie wydarzyć - ja obstawiam zacięty mecz - ale o tym kto wygra nie chce mówić - bo dla mnie zbyt duża to jest niewiadoma - jak zawsze na starcie sezonu...
O wyniku decydują różne czynniki - nie tylko skład na papierku.
Do zobaczenia na hali!!
O wyniku decydują różne czynniki - nie tylko skład na papierku.
Do zobaczenia na hali!!
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

- markylipek
- Młodzik
Koszykarz (Toruń) pisze:Wielkiego pola manewru EDO nie ma więc obstawiam że wyjściowy garnitur Katarzynek będzie wyglądał ta :
Gajda
Cocks/Małaszewska
Tłumak
Mazić
Maksimović
Nie sądzę żeby Szpila wyszła w pierwszej piątce, bardziej prawdopodobne jest, że zagramy na 3 niskie.
-
Septymiusz
- Młodzik
Mi się wydaje, że skoro zdrowa jest Magda Radwan to ona może będzie grała na trójce, ale sądząc po ostatnich sparingach bardziej prawdopodobne wydaje się granie na obwodzie z Agatą, Małą i Cocks. W tym zestawieniu sporą przewagę wzrostu ma przede wszystkim Mc Cants dlatego może Radwan będzie lepszym rozwiązaniem przeciwko tej koszykarce ?
Energa musi szukać swoich atutów przede wszystkim pod koszem - ameryki nie odkryłem - Maksimovic, Vera, Mazic, Gulak. Tutaj jest nasza przewaga nad Koc i Chomać. Pierwszy mecz sezonu spora nerwowość, obawiam się, że jak długo wynik będzie na styku może dać o sobie znać nasza krótka ławka.
Energa musi szukać swoich atutów przede wszystkim pod koszem - ameryki nie odkryłem - Maksimovic, Vera, Mazic, Gulak. Tutaj jest nasza przewaga nad Koc i Chomać. Pierwszy mecz sezonu spora nerwowość, obawiam się, że jak długo wynik będzie na styku może dać o sobie znać nasza krótka ławka.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Ok - nasza krótka ławka ale czy Lider ma dłuższą ławkę? Perlińska , Skorek , McCants , Koc , Chomać - na zmianie Cymmer , Furdak , Anczak , Pułtorak , Kopczyk , Cwiklińska - a więc młodzież.
Jeśli od razu wystawimy 3 niskie w wyjściowym składzie to na zmianę nie mamy żadnej ! Dlatego chyba jednak Gajda i Cocks - na zmianę Małszewska , do tego Radwan ze Szpila na ,,3'' - może i chwilowo Mazić zagra - bo jednak ktoś będzie musiał przykryć mierzącą 185 cm McCants na ,,3'' a pod koszem powinien być spokój.. Chomać czy Koc to nie są tytanki - więc tu Maksimović z Verą mogą pokazać możliwości.
Ważny będzie początek meczu . Byle bez nerwów - bo na to pewnie przyjdzie jeszcze czas w sezonie
Jeśli od razu wystawimy 3 niskie w wyjściowym składzie to na zmianę nie mamy żadnej ! Dlatego chyba jednak Gajda i Cocks - na zmianę Małszewska , do tego Radwan ze Szpila na ,,3'' - może i chwilowo Mazić zagra - bo jednak ktoś będzie musiał przykryć mierzącą 185 cm McCants na ,,3'' a pod koszem powinien być spokój.. Chomać czy Koc to nie są tytanki - więc tu Maksimović z Verą mogą pokazać możliwości.
Ważny będzie początek meczu . Byle bez nerwów - bo na to pewnie przyjdzie jeszcze czas w sezonie
bla,bla,bla trochę odważnie powiem to czego moi toruńscy przedmówcy nie odważyli się napisać.Energa Toruń jest zdecydowanym faworytem dzisiejszego meczu(nawet mimo kontuzji) i każdy inny wynik(jest możliwy) będzie niespodzianką,a jeśli jedna Rashanda zrobi Nam krzywdę(bywały takie pojedynki z szalejącą Nikitą) i przegramy to będzie zwyczajne frajerstwo... 
Największą gwiazdą drużyny będzie jednak Elmedin Omanić. Charyzmatyczny trener osiągając z sezonu na sezon coraz lepsze rezultaty pokazał, że był przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”. W tym sezonie popularny „Edo” ma jeszcze większe atuty, by osiągnąć sukces. Ciekawe jak poukłada swoją drużynę w tym sezonie?
www.energa-katarzynki.pl
Największą gwiazdą drużyny będzie jednak Elmedin Omanić. Charyzmatyczny trener osiągając z sezonu na sezon coraz lepsze rezultaty pokazał, że był przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”. W tym sezonie popularny „Edo” ma jeszcze większe atuty, by osiągnąć sukces. Ciekawe jak poukłada swoją drużynę w tym sezonie?
www.energa-katarzynki.pl
A ja powiem tak:
Oczywiście że faworytem tego meczu jest Energa ale trzeba pamiętać że piękno sportu polega na tym iż nie zawsze faworyt wygrywa.A jeśli, to po zaciętym meczu.
W ubiegłym sezonie zdecydowanym faworytem rozgrywek był Gorzów - szedł jak burza, zmiatając wszystkich po drodze a MP został Lotos.............
To tak na ochłodę gorących(niektórych) głów w Toruniu.
Jeszcze nie zabrzmiał pierwszy gwizdek sezonu a mam wrażenie jakby niektórzy już widzieli Katarzynki z brązowymi ( a może i złotymi) medalami tego sezonu.
Oczywiście że faworytem tego meczu jest Energa ale trzeba pamiętać że piękno sportu polega na tym iż nie zawsze faworyt wygrywa.A jeśli, to po zaciętym meczu.
W ubiegłym sezonie zdecydowanym faworytem rozgrywek był Gorzów - szedł jak burza, zmiatając wszystkich po drodze a MP został Lotos.............
Jeszcze nie zabrzmiał pierwszy gwizdek sezonu a mam wrażenie jakby niektórzy już widzieli Katarzynki z brązowymi ( a może i złotymi) medalami tego sezonu.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
akar pisze:A ja powiem tak:
Rzekłbym że raczej Wisła...
Co do meczu to ja lubię niespodzianki i życzę Liderowi jak najlepiej, przynajmniej niech postraszy faworyta:)
Ma ktoś może jakiś lajfskor 
Bo strona PLKK daje ciała...
Bo strona PLKK daje ciała...
4min do konca 2 kw
26:33
26:33
..you got to lose, to know how to win..
gdzie śledzisz ten mecz MARIO?