I kolejka FGE:ŁKS Łódź - Widzew Łódź 43-55

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

I kolejka FGE:ŁKS Łódź - Widzew Łódź 43-55

Postautor: ann » 24 września 2010, 17:33

Niedziela, 26.09.2010
godz.15:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Re: I kolejka FGE:ŁKS Łódź - Widzew Łódź

Postautor: Olo_13 » 26 września 2010, 14:55

Do przerwy mimo lekkiego chaosu na parkiecie dość ciekawy mecz, fajnie się ogląda. Fakt, że momentami to aż głupio się patrzy jakie błędy, ale generalnie mecz spoko. Pozytywnym zaskoczeniem jest dla mnie Roksana Schmidt.
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 26 września 2010, 15:29

Idzie młodość...

W drużynie ŁKS bardzo fajnie gra Roksana Szmidt , natomiast w Widzewie Lucyna Kotonowicz.

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 26 września 2010, 15:46

Jak dla mnie poziom tego spotkania żenujący. Taka ilość idiotycznych błędów, strat, beznadziejnych podań i niecelnych rzutów nie przystoi drużynom grającym w ekstraklasie :roll: Nie wiem czy można to wytłumaczyć tylko początkiem sezonu...
Ostatnio zmieniony 26 września 2010, 15:47 przez Roberto930, łącznie zmieniany 1 raz.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 26 września 2010, 15:47

Oglądałem w telewizji obszerne fragmenty spotkania. Widać od razu, że to drużyny z samego ogona tabeli, a do tego na początku rozgrywek. Juniorskie błędy, liczba grzybów adekwatna do ich liczby w polskich lasach, głupie, nieprzemyślane akcje, brak umiejętności technicznych. Na szczęście wygrał zespół któremu sprzyjałem, bo beniaminek.

Kilka ciekawszych zagrań pokazały Kamila Trojanowska i Lucyna Kotonowicz.

Po drugiej stronie Roksana Schmidt zapowiada się na ciekawą koszykarkę.

Gratki za udany debiut w lidze dla Widzewa.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 26 września 2010, 15:59

Mecze ŁKS-u podobnie jak w poprzednim sezonie raczej nie będą obfitować w dużą ilość punktów.

Ale Roksana bardzo fajnie grała, oby tak dalej, mi się bardzo podobała w tym spotkaniu.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2010, 17:00

Roberto930 pisze:Jak dla mnie poziom tego spotkania żenujący. Taka ilość idiotycznych błędów, strat, beznadziejnych podań i niecelnych rzutów nie przystoi drużynom grającym w ekstraklasie :roll: Nie wiem czy można to wytłumaczyć tylko początkiem sezonu...

a wiesz,że masz racje,bo na tym tle torunianki i pruszkowianki wypadły niczym gwiazdy. 8) Roksana Schmidt udowadnia,że nawet siedząc parę lat na ławce można podnieść swój sportowy poziom.Takich dziewczyn polska koszykówka potrzebuje,jak najwięcej!!!
PS.Z sentymentem patrzyłem na Dorotę Sobczyk(Piątkowską),bo ta dziewczyna oddała dla Torunia troszeczkę zdrówka. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 września 2010, 22:45

reaktywacja pisze: liczba grzybów adekwatna do ich liczby w polskich lasach,

:mrgreen:

Generalnie to.... jednak niespodzianka. Jakie życie koszykarskie jest przewrotne - z jednej strony Goliat jesli chodzi o osiągnięcia w PLKK, wiele medali, a jeszcze więcej sezonów w ekstraklasie, a z drugiej strony Dawid- kompletny debiutant, bez historii na poziomie ekstraklasy.

W tym przypadku "Kolos" jak się okazało stał jednak na glinianych nogach, a niestety lata świetności nie grają, tylko aktualny potencjał danego zespołu.
Mimo, że Ełksa jest w rozsypce, to mimo wszystko to bardzo gorzka pigułka do połknięcia dla Ełksy iż taki debiutant pokonuje tak utytułowany zespół.
Cóz, nie pozostaje skomentować inaczej jak : takie jest życie.

mma18
Nowy na forum

Postautor: mma18 » 26 września 2010, 22:54

mecz słaby, zawodniczki się przewracały, nawet porządnie nie potrafiły się ustawić, wygrał Widzew, bo dziewczyny więcej na siebie krzyczały

trochę fotek z meczu znajdziecie tutaj

pzdr

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 września 2010, 09:06

mma18 pisze:mecz słaby, zawodniczki się przewracały, nawet porządnie nie potrafiły się ustawić, wygrał Widzew, bo dziewczyny więcej na siebie krzyczały

trochę fotek z meczu znajdziecie tutaj

pzdr

tak,jak i komentarz telewizyjny z tego spotkania,a najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie pani Eli Trześniewskiej,że zawodniczka Paszewa znakomicie realizuje założenia trenerskie. 8)
PS.aha współczuję trenerowi Trześniewskiemu,bo naprawdę robi wszystko z obecnie dysponowanego materiału,aby było dobrze.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 września 2010, 09:25

matrix pisze:tak,jak i komentarz telewizyjny z tego spotkania,a najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie pani Eli Trześniewskiej,że zawodniczka Paszewa znakomicie realizuje założenia trenerskie. 8)
PS.aha współczuję trenerowi Trześniewskiemu,bo naprawdę robi wszystko z obecnie dysponowanego materiału,aby było dobrze.

Powiedz mi czy żartujesz, szydzisz, zbyty jaja sobie robisz - czy piszesz poważnie?

Ps: Łódź, piękne miasto pierwszoligowych derbów koszykarskich: viewtopic.php?f=30&t=4912

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: I kolejka FGE:ŁKS Łódź - Widzew Łódź 43-55

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 września 2010, 16:20

Zawodniczki typu Paszewa czy Novikava niewiele wnoszą do ligi - a patrząc na skład ŁKS - zdaniem Trześniewskiego- silniejszy niż rok temu - moim zdaniem słabszy - liczę że z hukiem zlecą z ligi. Kolejny sezon oglądać nudną grę Trześniewskiego zwyczajnie się odechciewa.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 września 2010, 16:23

Koszykarz (Toruń) pisze: Kolejny sezon oglądać nudną grę Trześniewskiego zwyczajnie się odechciewa.

odechciewa swoją droga,ale co ma zrobić ten pan,jeśli ma do swojej dyspozycji taki,a nie inny zespół ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 września 2010, 17:25

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze: Kolejny sezon oglądać nudną grę Trześniewskiego zwyczajnie się odechciewa.

odechciewa swoją droga,ale co ma zrobić ten pan,jeśli ma do swojej dyspozycji taki,a nie inny zespół ...

Musi mieć pretensje do Prezesa lub też zarządu ŁKS BW, że mu takie a nie inne zakontraktowali, bo inaczej mogą go zwolnić..................

Ps.Matrix - czy ty naprawdę nic nie wiesz o ŁKS?

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 września 2010, 17:36

Jedynię młodą i waleczną Roksane Szmidt fajnie się oglądało. Kurcze - jak ona mogła grzać ławę w poprzednich latach . Dzięki niej ŁKS był w kontakcie z Widzewem . Po drugiej stronie fajnie grała Kotonowicz Lucyna.
Ela Trześniewska zachwalała Paszevą że świetnie przenosi filozofię Mirka na parkiet . W sumie...było to widoczne :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”