II kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Lotos Gdynia 66-102

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

II kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Lotos Gdynia 66-102

Postautor: ann » 30 września 2010, 22:02

Sobota, 2.10.2010
godz.19.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Staszek_LIDER
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Re: II kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Lotos Gdynia

Postautor: Staszek_LIDER » 30 września 2010, 22:08

http://www.youtube.com/watch?v=PKlBSy3Pzmg

...rok temu nam się nie udało..może tym razem coś lepiej zaskoczy 8)
PTS LIDER PRUSZKÓW!!!

Awatar użytkownika
adriano9
Żak

Postautor: adriano9 » 01 października 2010, 11:36

kurs u bukmacherów 2,5 na Pruszków... ktoś "bardziej ogarnięty"mógłby ocenić czy warto zagrać za grubszą kasę na Pruszowianki?

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 01 października 2010, 11:46

Lotos w obecnym składzie jest jak najbardziej do pokonania . Gdynianki mają jedną Bjelicę pod koszem - z którą Koc i Chomać spokojnie mogą wygrać rywalizację.

Na obwodzie duet - Perlińska -Skorek powinny wygrać rywalizacje z Tomiałowicz - Sosnowską . Zobaczymy czy z Babkiną też.

No i na ,,3'' - MaCants kontra Mieloszyńska. Także ciekawie..

Tak więc Lider gra u siebie - ma fantastycznych kibiców i ...obstawiam zwycięstwo Pruszkowa. Takie zwycięstwa z Energą i ewentualne z Lotosem - mogą na dłużej ustawić Pruszków w czubie tabeli :roll:

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 października 2010, 12:32

Dwa-trzy tygodnie temu Pruszków bez McCants wracając z obozu w Cetniewie dostał od Lotosu bez Bjelicy zdaje się koło 30pkt.
Nie wiem na ile to się przełoży na ligę, bo widać, że Lider ogarnął się (czytaj odpoczął po udziale w ironmanie u Konia) wygrywając w Toruniu.

A McCants kontra Mieloszyńska fajnie wygląda w teorii. W praktyce Daria póki co musi ganiać na 4.
Grubej kasy bym nie stawiał, ale szanse może są gdzieś koło 50/50, Lotos na dziś to wielka niewiadoma.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 października 2010, 12:38

przemoe pisze:Dwa-trzy tygodnie temu Pruszków bez McCants wracając z obozu w Cetniewie dostał od Lotosu bez Bjelicy zdaje się koło 30pkt.
Nie wiem na ile to się przełoży na ligę, bo widać, że Lider ogarnął się (czytaj odpoczął po udziale w ironmanie u Konia) wygrywając w Toruniu.

A McCants kontra Mieloszyńska fajnie wygląda w teorii. W praktyce Daria póki co musi ganiać na 4.
Grubej kasy bym nie stawiał, ale szanse może są gdzieś koło 50/50, Lotos na dziś to wielka niewiadoma.

Lider ogarnął sie szybko, bo 2 tygodnie temu to Lotos wygrał z nim ledwo-ledwo na turnieju w Łodzi (58-54) :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 01 października 2010, 14:35

adriano9 pisze:kurs u bukmacherów 2,5 na Pruszków... ktoś "bardziej ogarnięty"mógłby ocenić czy warto zagrać za grubszą kasę na Pruszowianki?

Do do bukmacherki a propo tego meczu, to ja tam się nie podejmuję przewidywania końcowego rezultatu, ale warto pocisnąć Lider wygra 1 kwartę. W 1 meczu ładnie pocisnęły w 1 kwarcie, a Lotos myślę, że będzie jednak trochę niezgrany, niestety.
Obrazek

akar
Żak

Postautor: akar » 01 października 2010, 16:15

Jako pruszkowianin i kibic Lidera chciałbym aby Liderki wygrały ale trzeba pamiętać że gdynianki to nie "koszykarskie kelnerki" z którymi łatwo się gra.
Nie zwracałbym wcale uwagi na przedsezonowe potyczki obu drużyn gdyż jak wszystkim wiadomo w meczach sparingowych wynik nie jest najważniejszy.
Poza tym tak to już jest że w meczu inauguracyjnym przed własną publicznością gospodarz chce wypaść jak najlepiej i wtedy zazwyczaj nie wszystko się układa tak jakby się chciało(przykład Energi). Jeśli tydzień temu Energa odrobiła 17-punktową stratę tzn. że Lider miał poważny przestój.
Oby nie było takiego jutro!!!!!!!!!!!!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 01 października 2010, 18:14

akar pisze:Jako pruszkowianin i kibic Lidera chciałbym aby Liderki wygrały ale trzeba pamiętać że gdynianki to nie "koszykarskie kelnerki" z którymi łatwo się gra.
Nie zwracałbym wcale uwagi na przedsezonowe potyczki obu drużyn gdyż jak wszystkim wiadomo w meczach sparingowych wynik nie jest najważniejszy.
Poza tym tak to już jest że w meczu inauguracyjnym przed własną publicznością gospodarz chce wypaść jak najlepiej i wtedy zazwyczaj nie wszystko się układa tak jakby się chciało(przykład Energi). Jeśli tydzień temu Energa odrobiła 17-punktową stratę tzn. że Lider miał poważny przestój.
Oby nie było takiego jutro!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki za Lider - wykorzystajcie póki co braki kadrowe Lotosu . Wtedy możecie na dłużej zagościć w czubie tabeli :P . Zresztą wydaje mi si że to wy będziecie tą ,,6 '' siłą FGE. a może coś więcej ? 8)

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 02 października 2010, 02:04

"Koszykarz (Toruń)"]Lotos w obecnym składzie jest jak najbardziej do pokonania . Gdynianki mają jedną Bjelicę pod koszem - z którą Koc i Chomać spokojnie mogą wygrać rywalizację.

No tak razem pewnie sobie poradzą z Bjelicą a wtedy nieobstawiona Jujka sobie pochasa :lol: zwłaszcza że wg mnie prezentuje ten sam poziom co podkoszowe Pruszkowa.Tu przewaga Lotosu a co do reszty pozycji w zasadzie się zgadzam z tym że gre na rozegraniu powinna zdominować Babkina a na obwodzie jak odpali McCants to plus dla Lidera.A że mecz odbywa się w Pruszkowie więc szanse oceniam po równo.Zadecyduje pewnie jak to często powtarzają komentatorzy siatki dyspozycja dnia 8)

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 02 października 2010, 18:31

Lotos miażdży, Elinka świetna, Olivia i Juja też nieźle :P
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 października 2010, 18:47

Mecz Lidera z Lotosem - to jakieś kpiny są... Lotois miażdzy ale na papierze niby po równo...

No nic - graty dla Lotosu...

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 02 października 2010, 18:49

Po prostu mistrz i tyle w temacie :mrgreen:

No i moja nowa Łotewska ulubienica wymiata :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 października 2010, 19:46

A ja jestem ciekaw czy kolega Adriano9 postawił na Pruszków? 8)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 października 2010, 19:57

bart_81 pisze:A ja jestem ciekaw czy kolega Adriano9 postawił na Pruszków? 8)

I jeszcze słówko do koszykarza..martwiłeś się że podkoszowe Lotosu mogą mieć problem..a tu sama Jujka :shock: skasowała i Koc i Chomac razem wzięte 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”