III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów W. - Orzeł Polkowice 79-54

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów W. - Orzeł Polkowice 79-54

Postautor: ann » 04 października 2010, 17:28

Środa, 6.10.2010
godz.17:45
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Postautor: bart_81 » 04 października 2010, 17:46

W końcu i Gorzów zaczyna sezon..i to z przytupem bo do naszego miasta przyjedzie odwieczny rywal z Polkowic. Zapowiada się walka przez 40 minut. Piekarska - Majewska, Greene - Morris, Richards - Zoll...i wiele innych pojedynków..będzie się działo. Szkoda że jeszcze bez Leuchanki..ale i tak liczę na pierwsze zwycięstwo 8)

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 04 października 2010, 18:58

1 mecz i od razu Hit. Ciekaw jestem formy naszych dziewczyn, bo myśle że z całym szacunkiem Inea nie była wyznacznikiem. Będzie cięzko, bo uważam że Orzeł w tym sezonie naprawde zbudował fajną ekipę. Myśle jednak, że szala zwycięstwa będzie na naszej stronie.

PS Podobno mecz zaczyna się o 17.45 ze względu na transmisję w TVP Gorzów i Wrocław.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 05 października 2010, 09:28

tak, mecz jest oficjalnie o 17 45

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 października 2010, 19:53

Droga do wielkiego finału - zapowiedź meczu KSSSE AZS PWSZ Gorzów - CCC Polkowice

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -pwsz-gor/

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 05 października 2010, 20:17

"Australijka pojawiła się już w Gorzowie i zagra w meczu z Polkowicami. Białorusinka przyjedzie za tydzień."

http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211, ... zatek.html
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

alexa0000
Nowy na forum

Postautor: alexa0000 » 06 października 2010, 07:13

''PS Podobno mecz zaczyna się o 17.45 ze względu na transmisję w TVP Gorzów i Wrocław.''

Skąd takie info? Szukam, ale nigdzie żadnej wzmianki na temat transmisji. Naprawdę można zobaczyć dzić mecz w TV?

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 06 października 2010, 08:15

alexa0000 pisze:''PS Podobno mecz zaczyna się o 17.45 ze względu na transmisję w TVP Gorzów i Wrocław.''

Skąd takie info? Szukam, ale nigdzie żadnej wzmianki na temat transmisji. Naprawdę można zobaczyć dzić mecz w TV?
Fragment ze strony http://www.tvp.pl/gorzów-wielkopolski:

" W środę 6 października TVP Gorzów Wlkp. poleca
.................................
.........................
17:24 - Informacje Lubuskie
17:41 - Prognoza pogody
17:45 - Transmisja Sportowa - koszykówka PLKK KSSSE AZS PWSZ Gorzów - CCC Polkowice
21:46 - Informacje Lubuskie
.................................................................
"

Myślę, że podobnie jest na stronie tvp.pl/wrocław (ale nie sprawdzałem tego).

-------------------------
390
.

alexa0000
Nowy na forum

Postautor: alexa0000 » 06 października 2010, 08:47

Bardzo dziękuję za informację :)

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 06 października 2010, 17:01

może ktoś wrzucic linka do transmisji live.... Bo mi się troszke komp je*ie i nie mogę wejsć

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 października 2010, 18:26

79:54. brawa dla Gorzowa.
nie chce się nawet opisywać tego, co przed chwilą się oglądało... dziewczyny praktycznie nie podjęły rękawicy, gdy Gorzów zaczął odjezdzac. skuteczność - bez komentarza.

sporo pracy jeszcze przed nami. oby taka "dyspozycja" na Rybnik wystarczyła...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: III kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów W. - Orzeł Polkowice 79-54

Postautor: Greebo » 06 października 2010, 18:41

Gratulacje dla Gorzowa za efektowny start. A pani Morris z Polkowic byla chyba blisko pobicia jakiegoś niechlubnego rekordu w evalu - wg statsow live bylo -11 : :shock:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 października 2010, 19:02

Pozamiatano równo Ktoś chciał wstawić Majewską za Piekarską do kadry chyba nawet ja :D lecz trzeba to puki co między bajki włożyć
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 06 października 2010, 19:39

No ktoś tam nawet kiedyś pisał że Majewska to jest o klasę lepsza od "Kryszyny"...Nie mówię jak dojdzie Leuchanka to Piekarska już sobie tak raczej nie pochasa, ale i tak od Majewskiej jest póki co lepsza.

Co do meczu to absolutnie nie spodziewałem się, że pójdzie tak łatwo, zwłaszcza że na początku było trudno.
Jeszcze niezgrany Gorzów chyba trochę zweryfikował nowe nabytki CCC (Morris to jakaś kpina).
Zoll kreowana na jedną z najlepszych rozgrywających ligi została stłamszona przez Samanthę, która 2 dni temu dopiero przyjechała.
Ale oczywiście to dopiero początek. I Polkowice będą grały lepiej i AZS jeszcze ma duże rezerwy.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 października 2010, 19:44

Co do meczu, cieszy wygrana i to ponad dwudziestakiem : ). Gra pozostawia jeszcze wiele do zyczenia jednak z meczu na mecz wydaje sie ze przy coraz lepszym zgraniu nasz zespol bedzie jeszcze lepiej gral. Oby zdazyli na poczatek euro. Jak jeszcze nas wzmocni Leuczanka to naprawde fajnie to widze 8). Niektórzy moze pisali ze mamy zespol slabszy niz w tamtym roku... (moga byc niemile zaskoczeni) :).

Kilka słow o naszych wzmocnieniach.

Kalana - drzemie w niej niesamowity potencjal. Widac ze lubi wjezdzac na kosz a takze oddawac rzuty z poldystansu. Kilka strat niepotrzebnych ale ogolnie zawodniczka na +. Zawodniczka która bedzie potrafila wziasc nieraz na swoje barki ciezar gry i zakonczyc akcje punktami jak nie bedzie nam szlo. Jak się dobrze dopasuje do druzyny to bedziemy mieli zniej duzo pozytku.

Jo - widac jeszcze duze zagubienie w jej grze (mozna narazie wytmumaczyc ze przebyla zaledwie kilka treningów), ale widze w jej osobie duzego fightera i widac ze bardzo dobrze gra w obronie. Dla mnie osobiscie moze byc to taki strzał jak Katka czy Julia (a moze nawet i Sapova? 8) ).

Agnieszka Skobel - jej dyspozycja na chwile obecna pozostawia bardzooo wiele do zyczenia. Jednak jest to zawodniczka mloda i perspektywistyczna.Na dzien dzisiejszy jednak najbardziej bezbarwna zawodniczka. (Mam nadzieje, ze miesiac treningów zaskoczy i jej gra będzie bardzo przyjemna dla oka, bo dobra polka w rozgrywkach FGE to skarb.

Co do pozostałych zawodniczek
Samantha - world class, Justyna - stały wysoki poziom, Kruszyna musze przyznac ze in +(dzisiejszego dnia nie dała odczuc innym ze na gwałt jest Leuczanka potrzebna - wypelnila swoje zadanie w 100%) i Kaska - niestety przy Agnieszce Skobel również jej forma pozostawia wiele do życzenia). Ale nie skreslajmy jej po 1 meczu. (Chociaz ogladajac gre Samanthy chcialoby sie zeby grala 40 minut :mrgreen: ).

----------------------------------------------

A teraz kilka słow o zespole z Polkowic:

Moze tylko o 2 zawodniczkach zagranicznych. Zoll i Morris. Nie wiem skat takie transfery... ale zagraly poprostu tragicznie. I nawet nie ma co porównywac Zoll do Bobit z zeszlego sezonu. Nie wiem czemu ale wydaje mi się ze sklad Orla jest slabszy od poprzedniego sezonu (widac brak Mieloszynskiej).
A sam jestem ciekaw czy dwie wyzej wymienione zawodniczki dograja sezon do konca... bo jezeli pan Milek marzy o medalu to raczej musi cos z wyzszej półki zatrudnic i sypnac troszke dolarami. (no ale moze sie myle i rowniez nie skreslajmy zawodniczek po jednym meczu)... z ta mała różnica ze to są zawodniczki zagraniczne, które chcąc nie chcąc powinni ciągnąć zespół...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”