III kolejka FGE: AZS Poznań - PTS Lider Pruszków 74-69
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
III kolejka FGE: AZS Poznań - PTS Lider Pruszków 74-69
Środa, 6.10.2010
godz.18.30
godz.18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: III kolejka FGE: AZS Poznań - PTS Lider Pruszków
Po sobotnim pokazie przez Liderki anty-koszykówki bardzo ciężko było zapanować nad emocjami szczególnie tymi negatywnymi.
Ale to już historia, przed nami( a w zasadzie przed Liderkami) mecz z AZS-em Poznań.
Na papierze Poznań wygląda gorzej od Lidera ale życie pokazało że papier to nie wszystko, mam nadzieję że dziewczyny już otrząsnęły się po sobotniej klęsce i w Poznaniu wygrają bo stać je na to.
Ma to być mecz chyba ostatniej szansy(tak przynajmniej zrozumiałem wypowiedź trenera Konieckiego) dla Rashandy McCants która rzeczywiście niczego nie pokazała.Jeśli tak miałoby wyglądać zagraniczne wzmocnienie dla Lidera to wolę wyróżniającą się Polkę z jakiejś 1-ligowej drużyny.
Ale to już historia, przed nami( a w zasadzie przed Liderkami) mecz z AZS-em Poznań.
Na papierze Poznań wygląda gorzej od Lidera ale życie pokazało że papier to nie wszystko, mam nadzieję że dziewczyny już otrząsnęły się po sobotniej klęsce i w Poznaniu wygrają bo stać je na to.
Ma to być mecz chyba ostatniej szansy(tak przynajmniej zrozumiałem wypowiedź trenera Konieckiego) dla Rashandy McCants która rzeczywiście niczego nie pokazała.Jeśli tak miałoby wyglądać zagraniczne wzmocnienie dla Lidera to wolę wyróżniającą się Polkę z jakiejś 1-ligowej drużyny.
Czyli należy rozumieć, że Djenebou Sossoko w tym sezonie definitywnie w Liderze nie zobaczymy? Na stronie M. Świata figurowała jeszcze jako zawodniczka Lidera...
W sumie to bardzo by się Wam przydała.
W sumie to bardzo by się Wam przydała.
Erin była jako zawodniczka Lotosu na stronie MŚ więc nie ma co się tym sugerować.

Toffi byla zawodniczka Wisly na tej stronie 
Oczywiście na www.azs.poznan.pl będzie relacja na żywo z tego spotkania.
http://www.azs.poznan.pl/component/cont ... szkow.html - pod tym adresem relacja live
W ub. sezonie mocno krytykowałem trenera Konieckiego za co byłem zakrzyczany bo Koniecki przejął drużynę w połowie sezonu, bo nie miał wpływu na skład gdyż to nie on go kompletował itp,itd.
Teraz sam wybrał sobie zawodniczki i jak na razie poza szczęśliwym zwycięstwem w Toruniu drużyna niczego nie pokazuje czego dowodem są klęska z Lotosem i jak na razie słabiutka postawa w pierwszej połowie w Poznaniu.
Ale mecz trwa 40 minut i mam nadzieję że dziewczyny się obudzą.
Niestety nie obudziły się.
Szczerze mówiąc liczyłem na zwycięstwo wynikające choćby z chęci zmazania plamy jaką dały Liderki w meczu sobotnim.
Niestety jak na razie drużyna Lidera Pruszków tylko na papierze jest stosunkowo mocna(ciekawa).
Poza tym nic specjalnego nie pokazuje, no może poza tym że traci dużo punktów po trójkach rzucanych przez przeciwniczki.
Wygląda na to że Koniu ( a może już kto inny) będzie miał sporo pracy...........
Teraz sam wybrał sobie zawodniczki i jak na razie poza szczęśliwym zwycięstwem w Toruniu drużyna niczego nie pokazuje czego dowodem są klęska z Lotosem i jak na razie słabiutka postawa w pierwszej połowie w Poznaniu.
Ale mecz trwa 40 minut i mam nadzieję że dziewczyny się obudzą.
Niestety nie obudziły się.
Szczerze mówiąc liczyłem na zwycięstwo wynikające choćby z chęci zmazania plamy jaką dały Liderki w meczu sobotnim.
Niestety jak na razie drużyna Lidera Pruszków tylko na papierze jest stosunkowo mocna(ciekawa).
Poza tym nic specjalnego nie pokazuje, no może poza tym że traci dużo punktów po trójkach rzucanych przez przeciwniczki.
Wygląda na to że Koniu ( a może już kto inny) będzie miał sporo pracy...........
Re: III kolejka FGE: AZS Poznań - PTS Lider Pruszków 74-69
Na Pruszków widać że mamy jakiś patent bo ta drużyna zawsze nam leżała, w zeszłym sezonie na 4 mecze z nimi 3 wygraliśmy, w tym 2 w Pruszkowie.
Cieszy pierwsze zwycięstwo przy tak nieprzewidywalnej lidze jaka jest na początku sezonu.
Martwi natomiast to że punkty rozłożyły się tylko i wyłącznie na zawodniczki pierwszej piątki, ławka nic nie wniosła praktycznie do gry. Na dłuższą mete tak sie nie da.
Widać że ładnie się do zespołu wprowadziły jak narazie Champion i Makowska. Słabo i bezbarwnie narazie Durak i Kotnis. Hodges jeszcze trzeba dać trochę czasu dopiero tydzien jest w Polsce, mam nadzieje że się rozkręci.
W Pruszkowie zdecydowanie najpewniej zagrała Bednarek, reszta jakby poniżej swojego poziomu, mimo że wzrostowo Pruszków miał przewagę, ale nie umiał tego wykorzystać.
Cieszy pierwsze zwycięstwo przy tak nieprzewidywalnej lidze jaka jest na początku sezonu.
Martwi natomiast to że punkty rozłożyły się tylko i wyłącznie na zawodniczki pierwszej piątki, ławka nic nie wniosła praktycznie do gry. Na dłuższą mete tak sie nie da.
Widać że ładnie się do zespołu wprowadziły jak narazie Champion i Makowska. Słabo i bezbarwnie narazie Durak i Kotnis. Hodges jeszcze trzeba dać trochę czasu dopiero tydzien jest w Polsce, mam nadzieje że się rozkręci.
W Pruszkowie zdecydowanie najpewniej zagrała Bednarek, reszta jakby poniżej swojego poziomu, mimo że wzrostowo Pruszków miał przewagę, ale nie umiał tego wykorzystać.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Ja mam tylko nadzieje że pani McCants więcej w naszych barwach nie zobacze - jest to zapewne zawodniczka która zarabia dużo - nawet bardzo dużo na tle większości dziewczyn - a wnosi do gry mniej niż jakaś ambitna Polka - której chce sie grać na najwyższym poziomie....
Teraz pytanie - czy mecz z Energą był wypadkiem przy pracy i będziemy walczyć o utrzymanie - czy po meczu z Energą dziewczyny poczuły sie za pewnie i teraz dostały baaardzo zimny prysznic. Myśle że odpowiedź w sobote na meczu z Gorzowem - chociaż cudów sie nie spodziewam
Taka tylko mała uwaga do Akara - ja rozumiem że wyniki zespołu słabe - że źle sie narazie dzieje - ale jazda po Konieckim - jednym z najlepszych fachowców w swojej dziedzinie w kraju jest taka troszke bezcelowa. Bo realnie na to patrząc jedyną alternatywą może być "Fishbone"
- a to już przerabialiśmy i raczej powtórki nie chce. Innych kandydatów brak - wex tez pod uwage ze mamy bardzo ograniczone pole jeżeli chodzi o finanse... Taka jazda bez trzymanki to jedno - ale z drugiej strony trzeba patrzeć realnie na nasze możliwości w porównaniu do kilkumilionowych budżetów najlepszych....
Teraz pytanie - czy mecz z Energą był wypadkiem przy pracy i będziemy walczyć o utrzymanie - czy po meczu z Energą dziewczyny poczuły sie za pewnie i teraz dostały baaardzo zimny prysznic. Myśle że odpowiedź w sobote na meczu z Gorzowem - chociaż cudów sie nie spodziewam
Taka tylko mała uwaga do Akara - ja rozumiem że wyniki zespołu słabe - że źle sie narazie dzieje - ale jazda po Konieckim - jednym z najlepszych fachowców w swojej dziedzinie w kraju jest taka troszke bezcelowa. Bo realnie na to patrząc jedyną alternatywą może być "Fishbone"
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Oczywiście że mecz z Energą był czystym przypadkiem a w sobotę niestety kolejne lanie i raczej walka o utrzymanie a nie krok do przodu o którym w wywiadzie mówił prezes klubu Paweł Kędzierski.
Co do McCants dziwię się że tak doświadczony trener pozwolił na podpisanie z nią kontraktu.
Ja nie chcę równać do najlepszych wiem jaki jest budżet,chcę tylko aby na parkiecie było widać walkę i pomysł na grę a za to odpowiada nie kto inny jak trener.
W ubiegłym sezonie można było go zrozumieć bo przejął drużynę w połowie sezonu nie miał wpływu na skład bo go nie kompletował.
Ale teraz nie ma zmiłuj się sam dobierał dziewczyny, sam od poczatku je przygotowywał i sam za to odpowiada.
Co do McCants dziwię się że tak doświadczony trener pozwolił na podpisanie z nią kontraktu.
Ja nie chcę równać do najlepszych wiem jaki jest budżet,chcę tylko aby na parkiecie było widać walkę i pomysł na grę a za to odpowiada nie kto inny jak trener.
W ubiegłym sezonie można było go zrozumieć bo przejął drużynę w połowie sezonu nie miał wpływu na skład bo go nie kompletował.
Ale teraz nie ma zmiłuj się sam dobierał dziewczyny, sam od poczatku je przygotowywał i sam za to odpowiada.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
To kogo bys widział na jego miejscu?

-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
no tak ale przecież MacAnts była najskuteczniejszą koszykarką ligi Izraela. Czyli całkiem niezłej ligi.
Szkoda że w Liderze nic nie gra.
Toruń to przerabiał - także z Perlińską i Chomać. Z Polkami nic nie ugracie - aczkolwiek do play off droga otwarta.
Obawiam się jednak by desant Amerykanek w Lesznie , Brzegu , Rybniku nie pozbawił was miejsca w play off.
Szkoda że Energa wtopiła z Liderem - bo wyniki pokazują że to pech był. Oby nie było konsekwencji na koniec rundy...
A Lider rozczarowuje
Szkoda że w Liderze nic nie gra.
Toruń to przerabiał - także z Perlińską i Chomać. Z Polkami nic nie ugracie - aczkolwiek do play off droga otwarta.
Obawiam się jednak by desant Amerykanek w Lesznie , Brzegu , Rybniku nie pozbawił was miejsca w play off.
Szkoda że Energa wtopiła z Liderem - bo wyniki pokazują że to pech był. Oby nie było konsekwencji na koniec rundy...
A Lider rozczarowuje
- Łukasz_UFB
- Młodzik
No wiesz - tak samo za czasów I ligi jeszcze wzmocnieniem dużym miała być Iwona Zagrobelna - która grała też w Izraelu - i jak tam grała to napewno będzie wymiatać w I lidze - a rzeczywistosć jaka była taka była...

zdecydowanym faworytem byl Lider......pieniadze wpompowane w ten zespoł a zespól Inei to niebo a ziemia.....przewaga wzrostu doswiadczenia i mimo wszystko indywidualnych umiejetnosci po stronie zespolu z Pruszkowa a z tego co pamietam poznanianki prowadzily przez caly mecz....jak dla mnei zespól pruszkowski to mega rozczarowanie tym co pokazaly
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”