III kolejka FGE: Widzew Łódź - Lotos Gdynia 73-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

III kolejka FGE: Widzew Łódź - Lotos Gdynia 73-65

Postautor: ann » 04 października 2010, 17:30

Środa, 6.10.2010
godz.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

LAT
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Re: III kolejka FGE: Widzew Łódź - Lotos Gdynia

Postautor: LAT » 05 października 2010, 08:34

Nowa rola na boisku - rozmowa z Darią Mieloszyńską, zawodniczką Lotosu Gdynia

Daria Mieloszyńska do Lotosu dołączyła przed początkiem obecnego sezonu. Ma już za sobą ligowy debiut w barwach mistrzyń Polski, zakończony wysokim zwycięstwem gdynianek.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... wodniczka/

Lotos gra na wyjeździe z beniaminkiem

gdynia.naszemiasto.pl , Polska Dziennik Bałtycki
Patryk Kurkowski

Lotos Gdynia, po imponującym zwycięstwie w Pruszkowie nad tamtejszym PTS Liderem, zagra tym razem w Łodzi z beniaminkiem Ford Germaz Ekstraklasy, Widzewem.

W najbliższym starciu z łódzkim Widzewem może to być spora siła Lotosu. W drużynie Miodraga Gajicia brak bowiem koszykarek aż tak wysokich, środkowe nie mają gigantycznych rozmiarów, toteż nie są aż tak straszne mistrzyniom.

To jednak nie koniec mocnych stron naszej drużyny. Tanasejczuk dysponuje świetnymi zawodniczkami obwodowymi. Elina Babkina zdołała już zachwycić w Pruszkowie, z dobrej strony zaprezentowała się Daria Mieloszyńska. Już wkrótce po raz pierwszy w trykocie gdynianek wystąpi utalentowana Monica Wright. - Monica dołączy do nas 6 października - wyjawia Marcin Kicior, dyrektor klubu. Wright nie zagra tym samym w dzisiejszej konfrontacji.

Co można powiedzieć o debiutującym w ekstraklasie Widzewie? Nie jest to ekipa, która będzie w stanie pokrzyżować plany najlepszym, raczej nie powalczy również o miejsca w górnej części tabeli, ale też nie można powiedzieć, że to ekipa łatwa do pokonania.
Podopieczne Gajicia tanio skóry nie sprzedają, o czym się niedawno przekonały koszykarki Energi Katarzynek Toruń, które wygrały ze sporym trudem. Zlekceważenie rywalek może więc mieć katastrofalne skutki.

Początek meczu w środę o godz. 19.

LAT
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Re: III kolejka FGE: Widzew Łódź - Lotos Gdynia

Postautor: LAT » 06 października 2010, 12:14

Będzie walka pod koszami Widzewa, ŁKS chce odwrócić kartę w meczu z Tęczą

lodz.naszemiasto.pl , Polska Dziennik Łódzki
Marek Kondraciuk

Po brązowym medaliście ubiegłego sezonu, kolejnym rywalem koszykarek beniaminka ekstraklasy Widzewa będzie Mistrz Polski. Mecz Widzew - Lotos Gdynia rozpocznie się w środę o godz. 19 w hali Parkowa. Łatwiejszego rywala będzie mieć ŁKS Siemens AGD, który o godz. 18 podejmować będzie w hali przy al. Unii Sol-Pol Tęczę Leszno.

- Trochę szkoda meczu z Energą Toruń, bo wydaje mi się, że zwycięstwo było w naszym zasięgu - mówi Ryszard Andrzejczak, prezes Widzewa. - Lotos to znacznie silniejszy przeciwnik, ale mogę zapewnić, że zespół podejmie walkę.

Wszystkie zawodniczki trenera Miodraga Gajicia są w pełni sił. Powróciła już do gry Eliza Gołumbiewska, która z Energą zagrała nieco ponad 3 minuty i stopniowo będzie zapewne dostawać coraz więcej szans na grę.

Wydaje się, że dzisiejszy mecz może się rozstrzygnąć w rywalizacji podkoszowej. Trudne zadanie czeka więc zwłaszcza Olgę Żytomirską, Annę Tondel i Joannę Szymczak-Górzyńską. Ich walka z wysokimi gdyniankami może jednak sprawić, że większą swobodę będą mieć zawodniczki obwodowe. Tu jednak widzewianki muszą szczególnie uważać na Łotyszkę Elinę Babkinę.

O pierwsze zwycięstwo chce się pokusić ŁKS Siemens, ale wobec osłabienia kontuzjami Leony Jankowskiej i Agnieszki Modelskiej jest to bardzo ambitny plan. Zwłaszcza że Tęcza należała w minionych sezonach do drużyn, których styl zupełnie nie odpowiada ełkaesiankom.

Oczekujemy jednak mobilizacji zwłaszcza tych zawodniczek, które dotychczas rozczarowują, m.in. Neli Paszewej i Alony Nowikowej. Nadzieję budzi to, że coraz lepiej wkomponowuje się w zespół Magdalena Losi.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: III kolejka FGE: Widzew Łódź - Lotos Gdynia 73-65

Postautor: Greebo » 06 października 2010, 19:48

Hmm.. dziś Jujka nie zaprezentowała raczej poziomu reprezentacyjnego, trójki nie wpadały i największa póki co sensacja w tym sezonie stałą sie faktem. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 06 października 2010, 19:56

uwielbiam takie niespodzianki i sensacje :D oby więcej takich z udziałem Lotosu ;p

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 października 2010, 20:02

Czy ja wiem ze to jakas wielka sensacja ?? Póki co skład Lotosu pozostawia wiele do życzenia i *(uwazam ze na dzien dzisiejszy) przy dobrej dyspozycji dnia połowa ligi jest wstanie ograć Lotos. Wysoka wygrana z Pruszkowem nie daje nam zadnego obrazu tej druzyny (dzisiaj Pruszków przegrał z Poznaniem, który do faworytów ligi raczej nie nalezy). Ciekawy jestem meczu z Artego :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 06 października 2010, 20:06

Lotos w meczu z Artego będzie już wzmocniony dwiema amerykankami, więc myślę, że ten mecz będzie pod dyktando zespołu z Gdynii bo Artego niczego oszałamiającego narazie nie pokazuje

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 06 października 2010, 22:20

Spore zaskoczenie. :shock: Chociaż ten mecz tylko udowadnia, jak nieprzewidywalne mogą być wyniki w pierwszych kolejkach. Lotos w poprzedniej kolejce rozgromił na wyjeździe Lidera, który wcześniej wygrał w Toruniu. Zatem po "męczarniach" Energi w Łodzi mogło się wydawać "na papierze", że gdynianki rozniosą ekipę Widzewa. No ale nic dwa razy się nie zdarza i tym razem Lotos nie zanotował 50% skuteczności za 3 pkt. Do tego słabsza gra Jujki i innych bohaterek sobotniego meczu, a doświadczone zawodniczki Widzewa nie zawiodły, no i sensacja gotowa. Ten wynik daje do myślenia w kontekście, czy beniaminek będzie walczyć jedynie o utrzymanie, czy też może poważnie włączyć się do walki o play off. Jednak póki co na takie dywagacje jest trochę za wcześnie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 06 października 2010, 22:43

Niezależnie od wszelkich wyjaśnień i tłumaczeń.

Moje miłe panie - wstyd i żenada.

Czekam na poprawę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 października 2010, 06:12

Według mnie w pażdzierniku takie wpadki faworytów mogą miec mejsce.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 07 października 2010, 06:45

No i szybko przyszło to otrzeźwienie...
W sumie takiego sezonu należy się spodziewać - rollercoaster może być niezły.
W niedzielę będą już Wright i Irvin, ale granie z samolotu zazwyczaj niewiele wnosi, zobaczymy.
Przede wszystkim brakło skuteczności spod kosza, bo teraz 50% za 3 to będzie wyczyn. W Bydgoszczy to trzeba poprawić, bo deska wygląda dobrze, aczkolwiek w Widzewie nie bardzo ma kto zbierać poza Żyto i Kenig.

Mimo wszystko myślę, że takich wpadek powinno być z czasem mniej.
Gratulacje dla Widzewianek, jak na razie wyniki pokazują, że w ekstraklasie miejsce im się należy.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

akar
Żak

Postautor: akar » 07 października 2010, 19:09

Brawo Widzew :!: :!: :!:

A trener Koniecki i Liderki powinni sobie dopowiedzieć ".......tak nas uczył Widzew Łódź jak zwyciężać (Lotos) mamy....."

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 07 października 2010, 20:01

po prostu zadecydowała dyspozycja dnia ;] moge się założyć ze Lider wygra z Widzewem :]

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”