Co słychać w Gdyni?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Lotosie
Wright już na pewno w Lotosie!
Miło jest nam poinformować, że Basketball Investments SSA podpisał w końcu długo oczekiwany kontrakt z Monica Wright.
22-letnia zawodniczka ostatnio występowała w drużynie Minnesota Lynx. To był pierwszy sezon zawodniczki w najlepszej lidze świata-WNBA.
Wright, wybrana z numerem drugim w drafcie, średnio zdobywała w ostatnim sezonie:
11,1 punków/mecz, 1,5 asysty/mecz, 2,9 zbiórki/mecz i grała 25,5m/mecz
Ostatecznie została wytypowana do najlepszej "5" rookies.
Liczymy, że wzmocni na obwodzie drużynę Lotosu.
źródło: lotosgdynia.pl
Miło jest nam poinformować, że Basketball Investments SSA podpisał w końcu długo oczekiwany kontrakt z Monica Wright.
22-letnia zawodniczka ostatnio występowała w drużynie Minnesota Lynx. To był pierwszy sezon zawodniczki w najlepszej lidze świata-WNBA.
Wright, wybrana z numerem drugim w drafcie, średnio zdobywała w ostatnim sezonie:
11,1 punków/mecz, 1,5 asysty/mecz, 2,9 zbiórki/mecz i grała 25,5m/mecz
Ostatecznie została wytypowana do najlepszej "5" rookies.
Liczymy, że wzmocni na obwodzie drużynę Lotosu.
źródło: lotosgdynia.pl
No i ma podobno zagrać już w Bydgoszczy z Artego

Nowa rola na boisku - rozmowa z Darią Mieloszyńską, zawodniczką Lotosu Gdynia
- Bardzo zależało mi na pokazaniu się w Eurolidze. Jest to to mój kolejny, a zarazem nowy etap w karierze. Lotos dał mi właśnie tę szansę. W zespole występuje wiele młodych, perspektywicznych zawodniczek. Poza tym do zespołu dołączyło kilka nowych koszykarek. Z tej racji trudno będzie obronić tytuł mistrzowski. Koszykarek, które decydowały o obliczu Lotosu w Gdyni już nie ma. Będzie to sezon, w którym szansę zaprezentowania się dostaną młode zawodniczki. W poprzednich rozgrywkach niektóre z nich były zmienniczkami, a dziś poprzez grę nabiorą doświadczenia i rutyny. Na pewno czeka mnie sezon ciekawy.
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... wodniczka/
LAT pisze:
Amerykański desant Lotosu
plkk.pl
2010-10-06 15:24
Miło jest nam poinformować, iż Basketball Investments SSA podpisał kontrakt z Sandorą Irvin.
28-letnia amerykańska zawodniczka ostatni sezon spędziła w drużynie Chicago Sky. Mierząca 1.91 cm zawodniczka, grać będzie na pozycji 4/5 i ma być znaczącym wzmocnieniem siły podkoszowej Lotosu.
Chcielibyśmy również poinformować, że dzisiaj wyląduje na lotnisku w Gdańsku Monica Wright.
Od jutra obie zawodniczki dołączą do drużyny i cała dwunastka będzie trenowała w komplecie. Obie zadebiutują również w najbliższym spotkaniu Ford Germaz Ekstraklasy przeciwko drużynie Artego Bydgoszcz. Spotkanie to odbędzie się już w niedzielę, 10 października w Bydgoszczy o godz. 17.
Informacja prasowa
wikipedia.org
2006-2007 Sandora Irvin played for Estudiantes (Spain) in Liga Feminina (LF). In 14 games Irvin has averaged 13.5 points, 9.9 rebounds, 1.4 assists and 1.3 blocks per game. She is among the Spanish LF overall league leaders in points per game (15th), rebounds per game (third) and blocks per game (third).
2007-2008 Irvin played for Puig d’en Valls (Spain) in Liga Feminina (LF). Her statistics starting from January 2007, when she landed in Madrid’s Estudiantes team, are notable: 13.5 points, 10 rebounds and 2 blocks per game, twice selected game MVP.
no to piękna bieda w Gdyni... to ja już bym wolał Czen Nan
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No jej statystyki zarówno z tego sezonu jak i całej kariery WNBA nie powalają.Na pochwałe zasługuje jedynie że przez pięć sezonów potrafiła się do tej ligi załapać.Mnie jednak ciekawi czy jest to ta opcja na 3 miesiące (do powrotu Horti)czy do końca sezonu 
może lepiej tu:
Zmiana na stanowisku Pierwszego Trenera!
Z dniem 11 października 2010 roku, Zarząd Basketball Investments SSA podjął decyzję o rozwiązaniu kontraktu ze skutkiem natychmiastowym z dotychczasowym trenerem Lotosu Gdynia, Panem Nikołajem Tanasiejczukiem.
Jednocześnie informuje, że drugi trener, Dariusz Raczyński, oddał się do dyspozycji Zarządu Klubu, zaś ten, powierzył mu funkcję pełniącego obowiązki pierwszego trenera Lotosu Gdynia.
Dariuszowi Raczyńskiemu w prowadzeniu drużyny asystować będą Andrzej Curyl oraz Jarosław Rynas.
źródło: www.lotosgdynia.pl
Z dniem 11 października 2010 roku, Zarząd Basketball Investments SSA podjął decyzję o rozwiązaniu kontraktu ze skutkiem natychmiastowym z dotychczasowym trenerem Lotosu Gdynia, Panem Nikołajem Tanasiejczukiem.
Jednocześnie informuje, że drugi trener, Dariusz Raczyński, oddał się do dyspozycji Zarządu Klubu, zaś ten, powierzył mu funkcję pełniącego obowiązki pierwszego trenera Lotosu Gdynia.
Dariuszowi Raczyńskiemu w prowadzeniu drużyny asystować będą Andrzej Curyl oraz Jarosław Rynas.
źródło: www.lotosgdynia.pl
Raczyński to ten co kiedyś był na R22 trenerem od podawania dresów ??
bimbam86 pisze:Raczyński to ten co kiedyś był na R22 trenerem od podawania dresów ??
nie to ten,który mając przyzwoity skład w Toruniu,gdyby dotrwał do końca sezonu spuściłby Energę z ligi...
bimbam86 pisze:Raczyński to ten co kiedyś był na R22 trenerem od podawania dresów ??
tak, to ten sam. O ile pamiętam tworzył zgrany duet z WDZ

lepiej daliby szansę panu Curylowi,bo dla mnie to fenomen szkoleniowy,a tak wygląda na to,że uczeń jest trenerem,a nauczyciel asystentem
....
kael12 pisze:może lepiej tu:
źródło: http://www.lotosgdynia.pl
Nie, od kilku minut jestem w prawdziwym szoku.
Zobaczyć pana Darka R. jako coacha Lotosu 31.10 w Krakowie - po prostu bezcenne.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Zobaczyć pana Darka R. jako coacha Lotosu 31.10 w Krakowie - po prostu bezcenne.
myślisz, że tak długo się utrzyma na tym stanowisku?
naprawdę szczere wyrazy współczucia dla kibiców z Gdyni...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
u Mnietka w Teamie źle sie dzieje. Paznokcie obgryzaja i robia głupoty!!! to co Lotos spada z ligi?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- markylipek
- Młodzik
To co, Tanasejczuk jakąś kadrę znowu obejmie, ciepłe stanowisko gdzie łatwiej ciemnote wciskać o przyczynach porażek?? Może wielki Roman zaprosi go do trenowania Gortatów, w końcu wszyscy działacze tak wychwalali go pod niebiosa jak przychodził do Lotosu
Zapewne usłyszymy, że dostał lepszą propozycję albo że kłopoty rodzinne sprawiły że odchodzi.
Ciekawe czy Raczyński wytrzyma 7 spotkań tak jak w Toruniu. Szkoda że my Lotos mamy dopiero za miesiąc ;/
Ciekawe czy Raczyński wytrzyma 7 spotkań tak jak w Toruniu. Szkoda że my Lotos mamy dopiero za miesiąc ;/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”