VII kolejka FGE: Odra Brzeg - Lotos Gdynia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
VII kolejka FGE: Odra Brzeg - Lotos Gdynia
Piątek, 22.10.2010
godz.18:00
godz.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: VII kolejka FGE: Odra Brzeg - Lotos Gdynia
A czemu w Brzegu nie gra ta zapowiadana centerka?
Nie gra nowa wysoka, nie gra "stara" mała, a średnia ma 3 faule i wygląda na to ze mecz będzie taki jak Gorzowa w Bydgoszczy czy Polkowic w Łodzi: można bylo liczyć na mecze na styku a moze i na niespodzianki, a kończyło sie na pogromach.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
bart_81 pisze:A czemu w Brzegu nie gra ta zapowiadana centerka?
napiszą zapewne,że jest na testach,bo pięć kafli trzeba zapłacić(powyżej czterech zagranicznych)....
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No tak bo jak najwyższa zawodniczka Odry ma 186 cm i jeszcze 3 faule po 4 min to z czym do ludzi..
-
Fantastico
- Nowy na forum
Lotos albo zagra kichę totalną albo rewelację
Strasznie pokręcili tą Odrą...
Lotos to przede wszystkim skrewił przed sezonem - ściągnął tylko jedną Mieloszyńską i ma w składzie tylko jedną normalną Polkę, która potrafi coś zagrać. Całą reszta to niestety dobra może byc tylko na pierwsza ligę.
Słabe są Tomiałowicz, Jujka, Kaczmarska i inne wynalazki. Niestety albo trzeba było ściągnąć Skoblito i np Szotównę przed seoznem, albo od lat skuteczniej szkolić młodzież i ogrywać ją chociaż trochę w Euro.
A tak to człowiek patrzy na np wyduszone 3 pkt albo 6 przez Tomiałowicz przy evalu sezonowym rzędu 4-5.
Poszła Musovic, czas ściągnąć jakąs porządną Europejkę, jesli jeszcze gdzies jest.
W zasadzie poza Mielochem i Bjelicą cały zespół chyba trzebaby wymienić.
Słabe są Tomiałowicz, Jujka, Kaczmarska i inne wynalazki. Niestety albo trzeba było ściągnąć Skoblito i np Szotównę przed seoznem, albo od lat skuteczniej szkolić młodzież i ogrywać ją chociaż trochę w Euro.
A tak to człowiek patrzy na np wyduszone 3 pkt albo 6 przez Tomiałowicz przy evalu sezonowym rzędu 4-5.
Poszła Musovic, czas ściągnąć jakąs porządną Europejkę, jesli jeszcze gdzies jest.
W zasadzie poza Mielochem i Bjelicą cały zespół chyba trzebaby wymienić.
-
reaktywacja
- Junior
Saletra pisze:W zasadzie poza Mielochem i Bjelicą cały zespół chyba trzebaby wymienić.
Nie do końca zgodzę się z tą opinią - z zagranicznych Babkina gra w kratkę, ale potencjał ma ogromny, co zresztą w co drugim meczu udowadnia (jak z Odrą). Irvin to bardzo solidny gracz, od którego więcej niż te średnie 9,5 pkt i 7,5 zb naprawdę za te pieniądze wymagać nie można - wyrabia 100% normy. Problemem jest pani Wright, która kosztuje klub tyle co połowa całego składu... a gra prawie jak Musović, której odejście było uzasadnione, choć osobiście żałuję, że nie udało się lepiej.
Co do Olivki to jest to zagadka nie do rozgryzienia - dziewczyna na potencjał i warunki fizyczne, by zrobić karierę w Europie, a gra jakiś paszatet. Misiuk i Kaczmarska bardzo się starają i dla takich zawsze miejsce w składzie powinno być, bo robią co mogą. Ziętara uczy się profesjonalnej koszykówki, więc nie ma patrzeć na nią pod kontem wzmocnienia/przydatności w tym sezonie. Nie rozumiem co się dzieje z Sosną, bo ona zapowiadała się na naprawdę fajnego gracza, a w tym roku na razie zupełne nic. Jujka jest bez formy do czego przyzwyczaja nas od początku swojej przygody w Gdyni - ostatnio miała więcej skoków w górę, w tym na play off - oby tym razem było podobnie.
Ale najpierw trzeba by znaleźć jakiegoś trenera, bo w tym roku jedyna taktyka na mecze wygląda mniej więcej tak - jak idzie, to idzie, a jak nie idzie, to nie idzie...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Opole: wulgarne słowa pijanej koszykarki
Amerykańska zawodniczka zespołu Cukierki Odra Brzeg została zatrzymana przez policję podczas nocnej jazdy samochodem. Jak się okazało koszykarka była kompletnie pijana, alkomat zarejestrował 1,5 promila w wydychanym powietrzu. Zawodniczka klubu nie przebierała w słowach dzwoniąc do trenera z prośbą o pomoc – informuje serwis 24opole.pl.
Kelia B. wraz ze swoją koleżanką wracały po imprezie w jednym z klubów w Opolu, w którym piły alkohol. Przed godziną 3 rano kobiety postanowiły wrócić samochodem do Brzegu, gdzie mieszkają. - Zatrzymała mnie piep….. polska policja, niech pan coś zrobi - mówiła po angielsku Keila B. w rozmowie telefonicznej ze swoim trenerem.
Pomimo, że zawodniczka ma obywatelstwo amerykańskie, to obowiązuje ją polskie prawo. W sobotę z Keilą B. zostaną przeprowadzone czynności procesowe – informuje serwis.
No jaja
-
gulchynsky
- Młodzik
No to się nagrała w Brzegu... 
-
reaktywacja
- Junior
Uuu, czyżby mały wypad do Highlandera? W Opolu nic innego nie ma. 
14 koron:
http://kontakt24.tvn.pl/temat,amerykanska-koszykarka-na-policyjnym-dolku,32164.html
przy okazji skorzystał sponsor tytularny Ford Germaz
przy okazji skorzystał sponsor tytularny Ford Germaz

reaktywacja pisze:Saletra pisze:W zasadzie poza Mielochem i Bjelicą cały zespół chyba trzebaby wymienić.
Nie do końca zgodzę się z tą opinią - z zagranicznych Babkina gra w kratkę, ale potencjał ma ogromny, co zresztą w co drugim meczu udowadnia (jak z Odrą). Irvin to bardzo solidny gracz, od którego więcej niż te średnie 9,5 pkt i 7,5 zb naprawdę za te pieniądze wymagać nie można - wyrabia 100% normy. Problemem jest pani Wright, która kosztuje klub tyle co połowa całego składu... a gra prawie jak Musović, której odejście było uzasadnione, choć osobiście żałuję, że nie udało się lepiej.
Co do Olivki to jest to zagadka nie do rozgryzienia - dziewczyna na potencjał i warunki fizyczne, by zrobić karierę w Europie, a gra jakiś paszatet. Misiuk i Kaczmarska bardzo się starają i dla takich zawsze miejsce w składzie powinno być, bo robią co mogą. Ziętara uczy się profesjonalnej koszykówki, więc nie ma patrzeć na nią pod kontem wzmocnienia/przydatności w tym sezonie. Nie rozumiem co się dzieje z Sosną, bo ona zapowiadała się na naprawdę fajnego gracza, a w tym roku na razie zupełne nic. Jujka jest bez formy do czego przyzwyczaja nas od początku swojej przygody w Gdyni - ostatnio miała więcej skoków w górę, w tym na play off - oby tym razem było podobnie.
Ale najpierw trzeba by znaleźć jakiegoś trenera, bo w tym roku jedyna taktyka na mecze wygląda mniej więcej tak - jak idzie, to idzie, a jak nie idzie, to nie idzie...
A ja się również z Tobą nie zgodzę, gdyż na jakiej podstawie możesz stwierdzić, że Jujka jest bez formy? Zagrała póki co jedynie w pierwszym meczu z Pruszkowem, w którym była najlepszą zawodniczką na boisku (20 punktów na evalu 28), a później wyłączyła ją kontuzja i nie gra, więc nie ma podstaw żeby stwierdzać, że jest ona bez formy. Co do trenera Raczyńskiego też na początku myślałem tak jak Ty, ale wczoraj będąc na meczu zobaczyłem, że on naprawdę fajnie poprowadził ten zespół. Dziewczyny z Gdyni grały super koszykówkę, a obrona jaką ustawił na Brzeg była bardzo dobra i co najważniejsze efektywna. Tak więc dajcie mu szansę się wykazać i nie skreślajcie go na starcie jego pracy z zespołem. Zgodzę się natomiast, że słabo gra Wright i, że przydałaby się jeszcze jakaś przynajmniej jedna porządna zagraniczna zawodniczka, która wsparłaby Mieloszyńską i Bjelicę w zdobywaniu punktów, bo Irvin jest typowym zadaniowcem, który dużo zbiera i fajnie walczy. Babkina jak najbardziej powinna zostać, wczoraj zagrała super mecz i jest przy tym bardzo młoda, więc myślę, że jeszcze będziecie z niej mieli bardzo wiele pożytku. Tyle z mojej strony, Pozdrawiam!
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”