VII kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

VII kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Tęcza Leszno

Postautor: ann » 21 października 2010, 17:34

Sobota, 23.10.2010
godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: VII kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Tęcza Leszno

Postautor: bart_81 » 23 października 2010, 20:07

Gorzów - Leszno 84:56

Moje spostrzeżenia odnośnie meczu:

To był pierwszy mecz w tym sezonie kiedy zagraliśmy w optymalnym składzie i było widać jeszcze trochę niezgrania. Niemniej po Leuchance już widać że to klasa światowa i dobrze wie co trzeba robić pod koszem (to nie to samo co często zagubiona i blokowana Anosike). Trener dał dziś odpocząć Justynie i Jo, które ostatnio grały po 30 minut, a mamy teraz przecież 3 mecze w ciągu 5 dni więc oszczędności wskazane. Kalana nie dość że zagrała to jeszcze zupełnie przyzwoicie, a myślałem że będę miał 0 w Fantasy 8) Podoba mi się natomiast ostatnio gra Kaśki Dźwigalskiej, widać że dziewczyna mocno pracuje i stara się. Aga Skobel chyba już weszła w tą drużynę. Po tym meczu widać też po statach Izabeli po co była nam Yelena 8)
Warto też odnotować fakt, że wszystkie nasze zawodniczki zdobyły dziś punkty.
A i brawa dla Asi Czarneckiej, zawsze Jej sie u nas dobrze gra 8)

Jest jeszcze trochę mankamentów w naszej grze, ale wygląda to już dużo lepiej. Także można być umiarkowanym optymistą przed meczem w Bourges. A przynajmniej mieć nadzieje że wynik będzie lepszy niż w tamtym sezonie.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 października 2010, 20:44

Jezeli chodzi o Kaske to musze przyznac ze (ogladalem tylko druga polowe) ale mnie pozytywnie zaskoczyla. Nie była juz tylko "dziewczyna od przeprowadzania pilki na druga polowe i jej oddawania), bardzo fajnie i mądrze rozgrywala (kilka nawet fajnych wejsc z oddaniem na skrzydlu (ala Samanta) ; ). Oby tak dalej :)

Kalana widac ze przy Leuczance (moze po rozmowie z agentem/menagerem) odzyla a jej akcje z Białorusinką to coś pięknego dla oka ;).
Fajnie ze Claudia i Agata sobie pograly a Sam i Justyna i Jo sobie odpoczywaly.
Jutro innego wyniku jak pewne zwyciestwo nad Poznaniem nie przewiduje... a jadac do Bourges wierze w zwyciestwo !! Sklad mamy kompletny (o wiele lepszy od tego w jakim w tamtym roku przystepowalismy do euroligi), mimo ze grupa o wiele silniejsza to wierze ze z 4-5 zwyciestwami uda się wyjsc z grupy!. Ale o pierwsze zwycięstwo trzeba powalczyc juz we Francji za 4 dni.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 23 października 2010, 21:34

No mecz .... mecz może nie ważny
Ważne to co robi Kaśka , drugi mecz i naprawdę jej gra robi wrażenie (może przeczytała krytyki trochę na forum)
Mamy na dzień dzisiejszy 2 klasowe rozgrywaj-ki o ile wiadomo że Sam to naprawdę wysoki poziom do którego mam nadzieje Kasia będzie dążyć to naprawdę Kaśka wychodzi na Boisko a drużyna ciągle jedzie do przodu ! i to jest mega fajne
Co do Jeleny bardzo mocny punkt w ogóle AZS może być naprawdę mocny w tym sezonie ale to zweryfikuje w jakimś stopniu Francja
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”