Euroliga-2 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Euroliga-2 kolejka
Tak naprawdę mamy skład słabszy niż rok czy nawet 2 lata temu z obwodu mamy jedno wielkie nic Kalana mimo że jest sympatyczna wydaje się słabsza od Moore o katce nie wspominając nasza brytyjka jest niezła ale do stylu i możliwości Sapovej wiele jej Brakuje i dla tego na obwodzie jest pusto a jak z obwodu nie straszymy to jak pod koszem ma być lżej Jeli ? nie może i dlatego nasze mecze są piekielnie trudne mści się na nas teraz nasza wysoka pozycja od 2 lat i konieczność bicia się o najwyższe cele nie ma nikt odwagi dać się ograć w plkk naszym młodszym koszykarką i tak naprawdę od 3 lat nic z naszego szkolenia nie wzmocniło zespołu a przy naszym śmiesznym budżecie odbija się w Eurolidze czkawką
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Eurolia-2 kolejka
friel no nie przesadzaj..Greene cudowna nie jest, ale Moore to była przynajmniej półka niżej. Składu słabszego też nie mamy, jest tylko inaczej zbilansowany. Jesteśmy teraz mocniejsi pod koszem a słabsi na dystansie.. No niestety nie jesteśmy na tyle bogaci żeby w każdej formacji mieć równorzędne zawodniczki. Taki nasz los i trzeba walczyć tym co się ma.
No cóż, momenty były.
Kolejny mecz, gdzie Madziara zapracowała na swoje minuty. Kolejny mecz, gdzie Ziętara robi fajne rzeczy w swoim trash-time. Juja z najlepszym evalem zespołu (żeby jeszcze zbierała, to już w ogóle ekstaza). Bjelica broniąca Grudę i Langhorne. Monica sprzedająca fajną czapę Tweety. Momenty fajnej obrony i pomysłu na atak w pierwszej i trzeciej kwarcie.
Oczywiście momenty nijak nie starczyły, nawet 40 minut takiej gry by nie starczyło. Biba spała, w ogóle całe Jeki grały na pół gwizdka, bo więcej nie trzeba było, żeby pilnować wyniku. Ale kij z tym, nie daliśmy sobie wbić -50 na co przecież była szansa.
Jak się uda te momenty poskładać do kupy, to może na Gospić starczy.
Kolejny mecz, gdzie Madziara zapracowała na swoje minuty. Kolejny mecz, gdzie Ziętara robi fajne rzeczy w swoim trash-time. Juja z najlepszym evalem zespołu (żeby jeszcze zbierała, to już w ogóle ekstaza). Bjelica broniąca Grudę i Langhorne. Monica sprzedająca fajną czapę Tweety. Momenty fajnej obrony i pomysłu na atak w pierwszej i trzeciej kwarcie.
Oczywiście momenty nijak nie starczyły, nawet 40 minut takiej gry by nie starczyło. Biba spała, w ogóle całe Jeki grały na pół gwizdka, bo więcej nie trzeba było, żeby pilnować wyniku. Ale kij z tym, nie daliśmy sobie wbić -50 na co przecież była szansa.
Jak się uda te momenty poskładać do kupy, to może na Gospić starczy.
-
reaktywacja
- Junior
Podobało mi się, że nasze walczą. Nawet Olivka "gdzie jest piłka???" Tomiałowicz miała swoją chwilę, gdy zaliczyła bardzo fajną asystę i przechwyt. Jak napisał przemoe, takich momentów było za mało. Ale jeśli potraktować je jako zwiastun jakiejś lepszej gry, to i tak jest milej wracać do domu po meczu z perspektywą porażki 16-20 z potentatem grupy niż ze świadomością -40.
Podsumowując moje przemyślenia po meczu, to na dziś oceniam to następująco:
Olivka - OUT
Manica - mimo wszystko też OUT
Pytanie tylko kto IN...
Podsumowując moje przemyślenia po meczu, to na dziś oceniam to następująco:
Olivka - OUT
Manica - mimo wszystko też OUT
Pytanie tylko kto IN...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Fjera
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
can I ask why some faces are blurred? what is so bad on being fan?
Lotos - UMMC 62-80
Przed meczem taki wynik brałbym w ciemno! Bardzo cieszy tak niska porażka... może nie tyle sam wynik co sposób w jaki zagrały w dziewczyny... Z zębem i przede wszystkim walczyły... Czy nie można było tak z Wisłą?
Szkoda, bo mogła być jeszcze mniejsza różnica - nieodgwizdane 2+1 Babkiny, rzut z ostatnich sekund, który wypadł z kosza, 2-3 bezmyślne straty... Ogólnie momentami bardzo przyjemnie patrzyło się na grę - przy -15 jak zgasło światło to bałem się, że zamierzamy ten mecz wygrać.... Po przechwycie i łatwych punktach Magdy Ziętary cieszyliśmy się tak, jakby był to kosz równo z syreną na zwycięstwo; Babkina zaliczyła kilka fajnych podań i wjazdów; Juja z niczego eval 15 (4 przechwyty); Monia nawet nawet, wciąż skuteczność do poprawy; Madziara zapracowała na swe minuty - 2 razy złapała rywalki na ofensa + 2 wjazdy w tym jeden 2+1; aktywna Bjelica na plus (jej rzut tyłem spod kosza zadziwił wszystkich, zwłaszcza sędziów i ją samą); Oli bardzo średnio ale przechwyt i asysta na wielki plus; Irvin walczyła pod tablicami i dołożyła niezły blok (na Grudzie o ile pamiętam). Cieszy mniejsza ilość strat (my 10; Jeki 21) ale za to martwi sromotnie przegrana deska i to po raz kolejny (45 do 21 dla Jeków). Nie wiem dlaczego nie grała Maszka. Pondexter co rzucała to wpadało, tak samo Wauters. Słabo Biba, Langhorne nie pokazała nic specjalnego...
Podsumowując, jak trzeba to dziewczyny potrafią się spiąć. Przy naszej obecnej sytuacji wynik -18 uważam za dobry. Za tydzień Gospic i niepowtarzalna szansa na jedyne zwycięstwo w grupie (przykro to mówić... ale Rivas dostało trzydziestakiem z Sopronem więc może i nam się poszczęści przeciwko Hiszpankom
)
Przed meczem taki wynik brałbym w ciemno! Bardzo cieszy tak niska porażka... może nie tyle sam wynik co sposób w jaki zagrały w dziewczyny... Z zębem i przede wszystkim walczyły... Czy nie można było tak z Wisłą?
Podsumowując, jak trzeba to dziewczyny potrafią się spiąć. Przy naszej obecnej sytuacji wynik -18 uważam za dobry. Za tydzień Gospic i niepowtarzalna szansa na jedyne zwycięstwo w grupie (przykro to mówić... ale Rivas dostało trzydziestakiem z Sopronem więc może i nam się poszczęści przeciwko Hiszpankom

Ja nie przesadzam Bart i wybacz ale będę cenił ją wyżej niż Kalane (puki co) Samą siłą pod koszem nic nie wygrasz jak nie będzie można tam dograć piłki zauważ że teraz nawet Sam ma spore problemy by pod kosz wejść ten bilans drużyny jest po prostu do bani to były 2 mecze które powinniśmy wybrać a mamy bilans 2 w plecy i wszystko w temacie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Całkiem fajny mecz Lotosu momentami zapominało się że gra się z wielkim Jeka.Tu dygresja do reaktywacji ja bym nikogo nie autował tak szybko skoro widać poprawe.Oby tak dalej
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców Lotosu bo po tym co przeczytałem na trójmiasto pl.niektórzy już nie chcą przychodzić na mecze.Może niech się przeniosą na Prokom tam łatwiej o zwycięstwa.Ja chodze i na Lotos i na Prokom bez żadnych uwarunkowań bo poprostu lubie ten sport 
danila pisze:Może niech się przeniosą na Prokom tam łatwiej o zwycięstwa.
Póki co niekoniecznie
-
reaktywacja
- Junior
a tak zupełnie na marginesie - rozumiem, że ktoś może być zmęczony i nie widzieć na oczy... ale pisanie w tytule tematu "Eurolia" zamiast "Euroliga" i nie poprawiać tej literówki to jest spora żenada bez względu na okoliczności...
ann:ooo wybacz.poprawione. a co do żenady, to bywają większe
ann:ooo wybacz.poprawione. a co do żenady, to bywają większe
14 koron:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”