Eurocup - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Eurocup - temat zbiorczy
Energa Toruń - Mann Filter Zaragoza
04.11. - 19:00
04.11. - 19:00
Re: Eurocup - 2 kolejka
Dla przypomnienia wyniki z ubiegłorocznego Eurocup:
25.11.2009 Energa Toruń - Mann Filter 71-67
16.12.2009 Mann Filter - Energa Torunń 80-46
W tym sezonie zespół z Hiszpanii rozegrał 6 meczy ligowych. Oto ich wyniki:
1 CIUDAD ROS CASARES VALENCIA - MANN FILTER ZARAGOZA 64-45 10/10/2010
2 MANN FILTER ZARAGOZA - CADI LA SEU D´URGELL 66-49 13/10/2010
3 RIVAS ECOPOLIS - MANN FILTER ZARAGOZA 84-80 16/10/2010
4 MANN FILTER ZARAGOZA - SÓLLER BON DÍA! 80-46 20/10/2010
5 HONDARRIBIA - IRÚN - MANN FILTER ZARAGOZA 52-62 23/10/2010
6 MANN FILTER ZARAGOZA - PERFUMERIAS AVENIDA 63-75 30/10/2010
Z bilansem 3/3 396-370 zajmuje w tej chwili piąte miejsce w tabeli.
Najlepsze zawodniczki to:
KIESHA LINDSAY BROWN 1979 USA 178 cm - 25:54min 9,2pkt
ALLISON SHARLENE FEASTER 1976 FRANCJA/USA 180 cm - 32:04min 11,3pkt
ANEIKA ANNA-KAY HENRY 1986 USA/JAMAJKA 192 cm - 22:18min 8,7pkt 6,8zb
INES KRESOVIC 1984 CHORWACJA 182 cm - 16:16min 6,8pkt
CRISTINA OUVIÑA MODREGO 1990 HISZPANIA 171 cm - 16:37min 4,2pkt
LUCILA PASCUA SUAREZ 1983 HISZPANIA 193 cm - 17:13min 4,7pkt 4,2zb
JAKLIN DENCHEVA ZLATANOVA 1988 BUŁGARIA 190 cm - 29:49min 9,5pkt 6,8zb
25.11.2009 Energa Toruń - Mann Filter 71-67
16.12.2009 Mann Filter - Energa Torunń 80-46
W tym sezonie zespół z Hiszpanii rozegrał 6 meczy ligowych. Oto ich wyniki:
1 CIUDAD ROS CASARES VALENCIA - MANN FILTER ZARAGOZA 64-45 10/10/2010
2 MANN FILTER ZARAGOZA - CADI LA SEU D´URGELL 66-49 13/10/2010
3 RIVAS ECOPOLIS - MANN FILTER ZARAGOZA 84-80 16/10/2010
4 MANN FILTER ZARAGOZA - SÓLLER BON DÍA! 80-46 20/10/2010
5 HONDARRIBIA - IRÚN - MANN FILTER ZARAGOZA 52-62 23/10/2010
6 MANN FILTER ZARAGOZA - PERFUMERIAS AVENIDA 63-75 30/10/2010
Z bilansem 3/3 396-370 zajmuje w tej chwili piąte miejsce w tabeli.
Najlepsze zawodniczki to:
KIESHA LINDSAY BROWN 1979 USA 178 cm - 25:54min 9,2pkt
ALLISON SHARLENE FEASTER 1976 FRANCJA/USA 180 cm - 32:04min 11,3pkt
ANEIKA ANNA-KAY HENRY 1986 USA/JAMAJKA 192 cm - 22:18min 8,7pkt 6,8zb
INES KRESOVIC 1984 CHORWACJA 182 cm - 16:16min 6,8pkt
CRISTINA OUVIÑA MODREGO 1990 HISZPANIA 171 cm - 16:37min 4,2pkt
LUCILA PASCUA SUAREZ 1983 HISZPANIA 193 cm - 17:13min 4,7pkt 4,2zb
JAKLIN DENCHEVA ZLATANOVA 1988 BUŁGARIA 190 cm - 29:49min 9,5pkt 6,8zb
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Łatwo nie będzie. Mann Filter zajmuje podobne miejsce w szeregu w Hiszpanii co Energa w Polsce (okolice -5)- i tak też wskazują wyniki. Przegrywały z faorytkami aczkolwiek w Rivas tylko różnicą 4 punktów
Na pewno trzeba uważać na K.Brown , Feaster , Zlatanovą. Fajnie by było przede wszystkim WYGRAĆ u siebie. Nawet punktem. To pozwoli zająć przyzwoite miejsce w drabince w rozstawieniu . Małe punkty to już załatwimy sobie z Portugalkami.
Aczkolwiek uważam że Enerdze mniej brakuje do Wisły czy Gorzowa niż Mann Filter do Salamanci czy Valencii.
Na pewno trzeba uważać na K.Brown , Feaster , Zlatanovą. Fajnie by było przede wszystkim WYGRAĆ u siebie. Nawet punktem. To pozwoli zająć przyzwoite miejsce w drabince w rozstawieniu . Małe punkty to już załatwimy sobie z Portugalkami.
Aczkolwiek uważam że Enerdze mniej brakuje do Wisły czy Gorzowa niż Mann Filter do Salamanci czy Valencii.
Zawsze jestem optymistą więc i teraz liczę na zwycięstwo Katarzynek.
Wydaje mi się jednak że Mann Filter jest trochę silniejszy niż w ub. roku przynajmniej na papierze.
Na tę chwilę to czwarta siła liga hiszpańskiej a porażki zaliczyła tylko z potentatami.
Mimo to jeśli nasze dziewczyny zagrają na maksimum możliwości to powinny powtórzyć wynik z poprzedniego sezonu.
Z tamtego meczu pamiętam świetną postawę Jańci i pożegnalny mecz Ristić która dała dobrą zmianę uprzykrzając grę Ouvinie. Ewentualne zwycięstwo da nam doskonałe rozstawienie przed fazą pucharową i umożliwi awans do 1/8 a może nawet do ćwierćfinałów. Ale to tylko takie moje marzenia.
Wydaje mi się jednak że Mann Filter jest trochę silniejszy niż w ub. roku przynajmniej na papierze.
Na tę chwilę to czwarta siła liga hiszpańskiej a porażki zaliczyła tylko z potentatami.
Mimo to jeśli nasze dziewczyny zagrają na maksimum możliwości to powinny powtórzyć wynik z poprzedniego sezonu.
Z tamtego meczu pamiętam świetną postawę Jańci i pożegnalny mecz Ristić która dała dobrą zmianę uprzykrzając grę Ouvinie. Ewentualne zwycięstwo da nam doskonałe rozstawienie przed fazą pucharową i umożliwi awans do 1/8 a może nawet do ćwierćfinałów. Ale to tylko takie moje marzenia.
na pewno dadzą z siebie wszystko i musimy mieć nadzieję! zwycięstwo w czwartek, tak jak piszesz, może przynieść wiele korzyści. byłoby świetnie!!
ciekawe czy Vera już zagra. niedzielny mecz pewnie wyglądałby inaczej z nią na boisku. wiadomo, ze to gra zespołowa, ale brak zawodniczki, która tak punktuje jest zawsze widoczny.
trzymajmy kciuki!!
ciekawe czy Vera już zagra. niedzielny mecz pewnie wyglądałby inaczej z nią na boisku. wiadomo, ze to gra zespołowa, ale brak zawodniczki, która tak punktuje jest zawsze widoczny.
trzymajmy kciuki!!
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
wielki szacun dla Krawiec i Maksimovic... co one robią na boisku ;]
mecz na żywo -> http://www.energa-katarzynki.pl/informa ... internecie
w ostatnich sekundach zaragoza wyrównała!!! dogrywka!
w ostatnich sekundach zaragoza wyrównała!!! dogrywka!
dziewczynom nalezy się medal za koncowke!!!! MAKSIMOVIC (m.in. rzut za 3 w ratujacy nam skóre w dogrywce) I KRAWIEC (ponownie punktuje jak szalona) OBY TAK DALEJ!!! bardzo dobrze grały też Gladden i Murphy, sporo emocji dzisiaj, zaluje ze nie ogladalem na zywo
87 - 79 dla Katarzynek
87 - 79 dla Katarzynek
- markylipek
- Młodzik
Echhh, taki mecz, żałuje że mnie tam nie było jednak świadomie wybrałem asystowanie przy narodzinach syna. Na razie młody łaskawie się ociąga więc mogłem kątem oka śledzić wynik w internecie
Nie pamiętam kiedy opuściłem ostatnio mecz Katarzynek ale sa rzeczy ważne i jednak ważnieejsze 
Wielkie brawa dla dziewczyn i... mojej kobiety bo dzielnie znosi nie tylko ból ale też moje "chore" pasje
Wielkie brawa dla dziewczyn i... mojej kobiety bo dzielnie znosi nie tylko ból ale też moje "chore" pasje
markylipek - GRATULUJĘ! myślę, że Twoja nieobecnosc jest zupelnie usprawiedliwiona hehe
Taa markylipek GRATULACJE!!!,ale rzeczywiście żałuj,że tego meczu na żywca nie oglądałeś,bo ja takiego już dawno nie widziałem,a chodzę już parę lat
po raz pierwszy zobaczyłem,że można mecz wygrać obroną przy sporej ilości trójek przeciwnika i niesamowitej jego skuteczności z osobistych!!! oraz ogromną ambicją.Spotkanie miało dwa oblicza...Pierwsza połowa to pojedynek Monia Krawiec- obwodowe Mann Filter,a druga połowa i dogrywki to mimo kilku pudeł koncert pewnej pani,którą Omanić nawet na jej prośbę za nic nie chciał zdjąć z parkietu!!! trója w pierwszej dogrywce uratowała Nam skórę.Jelena oby tak dalej!!! dobra zmiana Murpy-gratulacje dla wszystkich dziewczyn!!!
PS.Jamajka Henry to tylko atak,bo w obronie to już przeciwległy biegun.
Telewizja jest dobra,ale ignoruję takich,którzy nie przychodzą na mecze Katarzynek!!! no chyba,że mają taką okazję,jak wspomniany Markylipek 
PS.Jamajka Henry to tylko atak,bo w obronie to już przeciwległy biegun.
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2010, 22:59 przez matrix, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Septymiusz
- Młodzik
Niech już Jelena gra do końca sezonu tak jak w drugiej połowie. Po pierwszej części w życiu bym nie przypuszczał , że wykręci double-double, a do tego jeszcze ta trojka. Monia Krawiec to póki co prawdziwy killer, gra na bardzo wysokim procencie skuteczności, a do tego dołożyła dziś 8 zbiórek. W dogrywce ponadto uratowała nas Murphy, wielkie brawa też dla Very bo widać było, że kolano ją boli, a jednak grała. Generalnie widać walkę w tym co robią Katarzynki i to mi się podoba. Szkoda, że Mann Filter nie gra w naszej lidze
. Mecze z nimi są zawsze gwarancją emocji.
co do Henry to trochę się zagalopowałem,ale i tak w końcówce zabrakło jej wsparcia pozostałych gwiazd Mann Filter.
Gdy do formy Moni,Jeleny czy Very Bortelovej równać będą pozostałe dziewczyny to Energa naprawdę może grać dobry basket i nie zmienią mojej opinii nawet takie mecze,jak ten ostatni w Łodzi.
Gdy do formy Moni,Jeleny czy Very Bortelovej równać będą pozostałe dziewczyny to Energa naprawdę może grać dobry basket i nie zmienią mojej opinii nawet takie mecze,jak ten ostatni w Łodzi.
Markylipek -GRATULACJE!!!!
A mecz po prostu "palce lizać". Mój optymizm nie był na wyrost i dziewczyny stanęły na wysokości zadania.
Myślę że teraz zaczniemy powoli marsz w górę tabeli PLKK. Ciężko będzie jednak wskoczyć powyżej czwartego.
W Eurocup możemy myśleć o wygraniu grupy. A propos kto wie co będzie decydować przy równej ilości zwycięstw?
Trudno liczyć że Alges sprawi psikusa Hiszpankom.
Jelena i Monia dziś świetne choć trzeba pochwalić cały zespół bo każda jakąś małą cegiełkę dołożyła.
A "Mała" nie wyszła nawet na parkiet.
A mecz po prostu "palce lizać". Mój optymizm nie był na wyrost i dziewczyny stanęły na wysokości zadania.
Myślę że teraz zaczniemy powoli marsz w górę tabeli PLKK. Ciężko będzie jednak wskoczyć powyżej czwartego.
W Eurocup możemy myśleć o wygraniu grupy. A propos kto wie co będzie decydować przy równej ilości zwycięstw?
Trudno liczyć że Alges sprawi psikusa Hiszpankom.
Jelena i Monia dziś świetne choć trzeba pochwalić cały zespół bo każda jakąś małą cegiełkę dołożyła.
A "Mała" nie wyszła nawet na parkiet.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”