11 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
11 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków
Sobota, 20.11.2010
godz.17:45
godz.17:45
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 11 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków
Czegoś nie rozumiem. Oglądam mecz w telewizji i I kwarta zakończyła się wynikiem 17-18 a na plkk jest wynik I kwarty 14-24
Widzę ze się poprawili
Widzę ze się poprawili
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Polkowiccy statystycy popełnili błąd dopisując kilka punktów Kasi Krężel, teraz jest już wszystko ok.
to coś zwane "statystykami" z tego meczu można włożyć głęboko między bajki, co potwierdzą chyba wszyscy forumowicze obecni na meczu. ich stan to jakieś kosmiczne nieporozumienie i mało śmieszny żart. pierwszy raz spotykam się z czymś takim na naszej hali...
o meczu - gratulacje dla Wisly dwoch punktow. nasze po miesiącu niegrania jeszcze mają klopot z trafieniem w kosz rywalek. i choc momentami obrona fajnie wyglada, to w ofensywie nie wychodzi nic. Wisła niewiele lepiej, choc wyjezdza z dwoma p8nktami z Polkowic. szkoda, bo tak slabej jej jeszcze nie widzialem i pewnie nie zobacze, bo nastepny mecz miedzy nami to już z Powell w Polsce. gratulacje raz jeszcze.
o meczu - gratulacje dla Wisly dwoch punktow. nasze po miesiącu niegrania jeszcze mają klopot z trafieniem w kosz rywalek. i choc momentami obrona fajnie wyglada, to w ofensywie nie wychodzi nic. Wisła niewiele lepiej, choc wyjezdza z dwoma p8nktami z Polkowic. szkoda, bo tak slabej jej jeszcze nie widzialem i pewnie nie zobacze, bo nastepny mecz miedzy nami to już z Powell w Polsce. gratulacje raz jeszcze.
-
BobBudowniczy74
- Nowy na forum
Rzygać się chce jak się słucha red Łabędzia w meczach z udziałem Wisły. Ja wiem, że można nie cierpieć jakiejś druzyny, ale żeby , aż tak się nie hamować? Jego wybuchy radości po celnych rzutach CCC i "smutne słowa" po pkunktach Wiślaczek żałosne. Skoro komuś kibicuje, a raczej przeciwko komuś niech se idzie na trybuny. Dobrze, że Noculak ( to chyba on był drugim komentatorem) trzymał poziom komentarza.
Co do meczu obie drużyny delikatnie mówiąc w miernej formie.
Co do meczu obie drużyny delikatnie mówiąc w miernej formie.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2010, 07:01 przez BobBudowniczy74, łącznie zmieniany 1 raz.
najlepsze u Pana Łabędzia jest wymawianie nazwiska Janell Burse, co brzmi jak "bałns" 
Pytanie do ekspertów o sytuację z II(?) kwarty, gdzie Majewska przekraczając połowę złapała piłkę, czy słusznie był odgwizdany błąd połowy, bo to ustawiło przebieg tego spotkania.
odnośnie Orzełka, to nowe zawodniczki pokazały, że potrafią grać z Widzewem czy Odrą( bez obraz dla tych drużyn) w meczu z takimi zespołami jak Gorzów czy Wisła, nie mają czego szukać. Gra w ataku była dramatem.
odnośnie Orzełka, to nowe zawodniczki pokazały, że potrafią grać z Widzewem czy Odrą( bez obraz dla tych drużyn) w meczu z takimi zespołami jak Gorzów czy Wisła, nie mają czego szukać. Gra w ataku była dramatem.

pal licho sytuacje z pierwszej polowy. koncowka meczu, kiedy Gosia Babicka obija nogę Wiślaczki i jest aut dla Wisły... mniejsza o gwizdki - pajace dobrze znane w Polsce. mozna sie bylo spodziewac cyrku.
a o transfery - sam jestem ciekaw, kiedy pozbedziemy sie Morris kosztem jakiegos typowego shootera?
a o transfery - sam jestem ciekaw, kiedy pozbedziemy sie Morris kosztem jakiegos typowego shootera?
Kuba pisze:a o transfery - sam jestem ciekaw, kiedy pozbedziemy sie Morris kosztem jakiegos typowego shootera?
No własnie to jest pytanie, które juz dawno chciałem zadać:) Sam eval Morris mówi sam za siebie, a w meczu z silniejszymi zespołami to juz kompletnie nie istnieje.
Mnie dziwi, że juz z 3 kolejki temu sie jej nie pozbyliście.
Mecz jaki był kazdy widział
Oba zespoły w tym sezonie dobrze (a nawet bardzo dobrze) bronią ale mimo to brak 100 punktów w meczu to wynik kompromitujący. Te min 60 pkt każdej ze stron to jednak powinna być taka granica przyzwoitości, a szanse na jej osiągnięcie były bo zmarnowanych czystych pozycji rzutowych było sporo. W pudłach z idealnej pozycji dominowały tym razem nasze wysokie. Najmniej kompromitujących pudeł miała Lecia, ale głownie dlatego że najmniej rzucała. Janell najwyraźniej wyczerpała swój arsenał w meczu z Gorzowem (a może wtedy miała najłatwiejszego obrońce
) , bo i z Ryga i wczoraj jej skuteczność wołała o pomstę do nieba. Ale o nia specjalnie sie nie martwię, myślę ze juz wkrótce wróci do normy. Bardziej niepokoi mnie Ewka, bo dzieje sie z nią coś złego. Znów wraca to co było jej przekleństwem 2-3 sezony temu. Jak jej nie wyjdą 2-3 rzuty to sie całkowicie blokuje, zamiast sie skupić i walczyć dalej to okazuje gesty zniechęcenia, ma coraz częściej pretensje do sędziów itd. Odbija sie to strasznie np w rzutach osobistych, które w jej wykonaniu stają sie dramatem. Podchodzi do nich całkowicie nieskoncentrowana, a po niecelnym rzucie wydaje sie jakby pretensje o to miała od całego świata a nie do siebie.. ktoś szybko powinien doprowadzić ją do pionu, tka jak to robiła ostatnio Marta Fenrndez, bo jak nie to szybko zacznie sie cofać w rozwoju.
Na obwodzie jak zwykle bryluje Erin, ale mnie cieszy że coraz lepiej zaczyna sie spisywać Kasia Krężel. Pomalutku zaczyna zdobywać coraz wiecej punkcików i - co dla mnie bardzo istotne - robi to czesto w kluczowych momentach, nawet gdy początek spotkania ma nie najlepszy Tak było w Taranto, tak było z Gorzowem (dzięki niej wychodziliśmy na prowadzenie w 4 kwartach) tak było i wczoraj. A to bardzo wazna cecha, a u Polskich koszykarek dosc niezwykła.
Pomijając wszystkie niedoskonałości tego meczu to jednak trudno sie nie cieszyć z samej wygranej. Przełamaliśmy mało chlubną passe 3 porażek w mieście Orła, a tym samym bardzo przybliżyliśmy się do min 2 miejsca przed PO. Teraz przed nami teoretycznie łatwiejsza końcówka roku, 3 mecze u siebie (Lider, Widzew i Leszno) przedzielone wyjazdem do Bydgoszczy. Grając skoncentrowani (a to akurat w tym roku jest nasz atut) nie powinniśmy zaliczyć jakiejś wpadki, i będziemy mogli przyglądać sie temu co w bezpośrednich spotkaniach zrobią nasi głowni rywale do walki o MP.
Na obwodzie jak zwykle bryluje Erin, ale mnie cieszy że coraz lepiej zaczyna sie spisywać Kasia Krężel. Pomalutku zaczyna zdobywać coraz wiecej punkcików i - co dla mnie bardzo istotne - robi to czesto w kluczowych momentach, nawet gdy początek spotkania ma nie najlepszy Tak było w Taranto, tak było z Gorzowem (dzięki niej wychodziliśmy na prowadzenie w 4 kwartach) tak było i wczoraj. A to bardzo wazna cecha, a u Polskich koszykarek dosc niezwykła.
Pomijając wszystkie niedoskonałości tego meczu to jednak trudno sie nie cieszyć z samej wygranej. Przełamaliśmy mało chlubną passe 3 porażek w mieście Orła, a tym samym bardzo przybliżyliśmy się do min 2 miejsca przed PO. Teraz przed nami teoretycznie łatwiejsza końcówka roku, 3 mecze u siebie (Lider, Widzew i Leszno) przedzielone wyjazdem do Bydgoszczy. Grając skoncentrowani (a to akurat w tym roku jest nasz atut) nie powinniśmy zaliczyć jakiejś wpadki, i będziemy mogli przyglądać sie temu co w bezpośrednich spotkaniach zrobią nasi głowni rywale do walki o MP.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Szkoda, że nie mogłem wczoraj obejrzeć meczu, no ale naturalnie wiadomość o wygranej bardzo mnie ucieszyła. Zwłaszcza jak przypomnę sobie ubiegłosezonowe play offy i te porażki w Polkowicach, poza tym nastawienie zawodniczek CCC wyłącznie na ligę. Teraz Koziorowicz biadoli, że drużyna miała w zasadzie miesiąc przerwy, a kto bronił zgłaszać się do Pucharu FIBA?? No ale gdyby jego team grał 3 dni wcześniej np. w Hiszpanii, tez byłaby fajna wymówka.
Jak niedawno zerknąłem na staty, aż poraził mnie łączny eval obydwu ekip - chociaż znając wynik, spodziewałem się tego. Fajnie, że Kasia Krężel dużo grała i przyczyniła sie do wygranej, a Erin znowu pokazała swoje niemałe umiejętności. Przypuszczam (może ktoś z oglądających mnie poprawi), że mecz wyglądał nieco odwrotnie niż ten sprzed tygodnia w Krakowie z AZS-em Gorzów. Tam Wisła goniła w drugiej połowie, tutaj to Wisła była goniona.
W wiadomościach sportowych przed 20.00 była krótka migawka z tego meczu. Można było usłyszeć od Przemka Babiarza, że CCC z mozołem odrabiało powstałe w pierwszej połowie straty, ale - tutaj głębsze westchnienie redaktora (na pewno mniej radosne) - zabrakło dwóch punktów... Tak jakby to reprezentacja Polski czy drużyna klubowa przegrała z jakąś zagraniczną. Patrząc na to, że sponsorem wiadomości sportowych jest CCC, takie podejście nie dziwi... A co poruszanego przez jednego z forumowiczów stronniczego komentarza Łabędzia, to dotąd myślałem, że on przede wszystkim sprzyja Lotosowi. No a tutaj mógł wejść w grę czynnik sponsora właśnie.
W wiadomościach sportowych przed 20.00 była krótka migawka z tego meczu. Można było usłyszeć od Przemka Babiarza, że CCC z mozołem odrabiało powstałe w pierwszej połowie straty, ale - tutaj głębsze westchnienie redaktora (na pewno mniej radosne) - zabrakło dwóch punktów... Tak jakby to reprezentacja Polski czy drużyna klubowa przegrała z jakąś zagraniczną. Patrząc na to, że sponsorem wiadomości sportowych jest CCC, takie podejście nie dziwi... A co poruszanego przez jednego z forumowiczów stronniczego komentarza Łabędzia, to dotąd myślałem, że on przede wszystkim sprzyja Lotosowi. No a tutaj mógł wejść w grę czynnik sponsora właśnie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
jak wspomniałem wcześniej - proszę nie zaglądać w statystyki w ogole
a jeśli już, to tylko by sprawdzić w jakich składach wystąpiły drużyny... za ciekawostke podam, że np. Morris (ktora grala jakies 10min, a nie 4 jak w statach) spudlowala przynajmniej 2-3 rzuty, z czego jednego grzyba spod samego kosza, nie bedac atakowaną przez nikogo. tymczasem wg statystyk nie rzucała ani razu...
Ale przynajmniej zdobyte punkty przez konkretne koszykarki się zgadzają? 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
a kto to wie... zdaje się, że to jest takie 50/50
pytanie, czy coś się w tej kwestii zmieni u nas, bo to jest skandal. było dwóch facetów (wspieranych zamiennie jedną kobietą), którzy prowadzili statystyki i raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie nigdy nie było aż takich kwasów jak po tym meczu!
-
piotrek2100
- Amator
Widać ze boli jednego pana to ze zostal odsuniety od prowadzenia strony ccc i nie zaproszony do prowadzenia statystyk... zostalo mu jedynie dawanie dennych wywiadow do tv polkowice w meczu z Artego... hehehehehehe
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”