11 kolejka FGE: AZS Poznań - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

11 kolejka FGE: AZS Poznań - Energa Toruń

Postautor: ann » 18 listopada 2010, 17:10

Sobota, 20.11.2010
godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Re: 11 kolejka FGE: AZS Poznań - Energa Toruń

Postautor: Soku » 20 listopada 2010, 17:44

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 listopada 2010, 08:33

Trudno jest pisac o meczu który wygyrwa sie bardzo wysoko. Jak Yanek zauważył jedni i drudzy grali swoje. Poznanianki grały ambitnie i dopoki miały siły walczyły i nawet im to wychodziło.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 21 listopada 2010, 13:01

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 listopada 2010, 15:24

Tak własnie powinna grać Energa z zespołami z Poznania , Rybnika , Łodzi czy Brzegu . A zwycięstwo tym bardziej cieszy że sporo pograły zmienniczki . Krawiec wogóle , Maksimović nieco ponad 10 minut. A i Paulina Olszak prawie 10 minut.
No i cała dziesiątka zdobywała punkty.
Teraz ciężkie mecz : w Eurocup z Mann Filter o wysokie rozstawienie i z Gorzowem - gdzie też trzeba po prostu wygrać - by jeszcze pomarzyć o jakimś przyzwoitym miejscu przed PO.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 listopada 2010, 15:38

myślę,że poprzez takie pojedynki Edo rozwiewa wszelkie wątpliwości tych,którzy zarzucają mu brak rotacji w drużynie,bo przecież jasną sprawą jest,że inaczej to będzie wyglądać w meczach na "styku",gdzie niektóre dziewczyny mogą pomarzyć o grze na parkiecie. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 21 listopada 2010, 16:53

Może i zespół z Poznania nie był wymagającym przeciwnikiem, ale jest kilka pozytywów tego meczu.

Agata zaczyna odzyskiwac pewnośc siebie , Mazic zaprezentowała się całkiem przywoicie (oby tak zawsze), Perostiyska eval jak zawsze na poziomie no i Murphy pokazała, że potrafi trafiac. Martwi mnie tylko niezbyt pewna dyspozycja rzutowa Gladden ... Czy to tylko słabszy okres, inne zadania w drużynie czy może to już nie ta sama zawodniczka ???

Oby i tak pozytywna postawa w meczu z Gorzowem ... Trzymajmy kciuki ... to będzie prawdziwy test ... dziewczyny mają juz w tym sezonie wystarczająco dośc pechowo przegranych spotkan ... Oby te doswiadczenia zostaly pozytywnie wykorzystane ...

Tylko Energa !!!
TORUN GO !!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 listopada 2010, 19:52

napisze tak jak czytam te komentaże to widze ze nawet statów czytać nie umiecie. Gladden słabą dyspozycje rzutową miała (???). Co miała pokazac? Na boisko wchodziła żadko, a teraz nie jest juz zawodniczką anonimowa jak rok temu. Szkoda ze JonS tak mało zagrała, bo kiedy przebywała na bosiku jakos przewaga sie nie zmniejszała (10-15 pkt) a pare razy zachowała sie dojrzale. Brakuje Jej niestety opanowania na połowie przeciwnika, ale to przyjdzie z czasem.
A teraz poznanianki
Za parę sezonów ta druga piątka bedzie rzadzić w elidze tylko czy bedzie to AZS Poznań? To co mówił Kula żal mi Pauliny Mazurczak, zapowiadała sie na bardzo dobra zawodniczke. Za 2-3 sezony Polska koszykówka bedzie sie biła o K. Wożniak i W. Wiśniewska.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 21 listopada 2010, 20:09

pytanie do kibicow z Torunia.......jak porownacie nasz zespol do Odry i Łks z ktorymi ostatnio graliscie i jka oceniacie nasze szanse na utrzymanie.........
i nastepne pytanie bo nie bylem na meczu
czy Champion grala naprawde tak indywidualnie i czy ktos wie czy to prawda ze bedzie zwolniona???

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 21 listopada 2010, 20:21

Według mnie tak. Była podwajana i zamiast oddać piłkę na obwód, to pchała się dalej pod kosz.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 listopada 2010, 21:44

tommiiii pisze:pytanie do kibicow z Torunia.......jak porownacie nasz zespol do Odry i Łks z ktorymi ostatnio graliscie i jka oceniacie nasze szanse na utrzymanie.........

na pierwszy rzut oka kłania się brak zmienniczki lub nawet koszykarki lepszej dla Wery Idczak i sądzę,że w tym kierunku powinno pójść ewentualne wzmocnienie zagraniczne. Nie lubię prorokować,ale o ligowy byt Poznania to jestem raczej spokojny.
PS.Ojej napisałem tego posta,a nie dane mi było być na meczu w Poznaniu.... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 listopada 2010, 22:22

Tomiii Wy macie problem z ta amerykanka. Wasza siła to Idczak, Mowlik i Durak. Tak jak u Was czytałem na stronie jesteście w stanie byc w PO. Ale albo ta amerykanka sie zmieni a pozostałe dziewczyny uwierza w siebie albo ...
Jestescie w 100% lepsi od Rybnika. ŁKS-u i Odry nie widziałem na boisku , nawet relacji w TVK Toruń wiec nie powiem czy od tych dwóch zespołow jesteście gorsi

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 22 listopada 2010, 14:16

Tak czy siak - Champion wam jest niezbędna - a na dobrą sprawę to potrzeba wam jeszcze kogoś pod koszem - by myśleć wogóle o play off. Póki co wychodzi na to że możecie wylądować na tym niby bezpiecznym 10 miejscu. A trzeba też dodać że ŁKS u siebie łatwo ograł Ineę - udowadniając że zaczęli wreszcie grać. Zresztą na papierze ŁKS ma chyba nawet mocniejszy , bardziej doświadczony skład niż Poznań. Rybnik z obecnym składem i Odra podobnie - wydają się głównymi kandydatami do spadku. Ale wydaje mi się że w BRZEGU znajdą wreszcie porządne Amerykanki bo przecież cały czas wymieniają..

Gdzieś tu na forum - ktoś z Polkowic napisał że ich nowe są dobre ale tylko na drużyny z dołu tabeli (przykład Morris chyba) i w Toruniu może być podobnie. Przykładem niech jest Mazić - która jakoś jeszcze sobie radzi przeciwko słabszym zespołom ale już z Wisłą i Lotosem nie.
Ostatnimi chyba sprawdzianami dla Energi będą mecze z Gorzowem i CCC - porażki spowodują że będzie beznadziejny bilans 6-6 . Żadnego meczu wygranego z czołówką , a i beznadziejny terminarz rundy rewanżowej. Wtedy to już chyba na pewno trzeba będzie podjąć pewne decyzje personalne - jeśli to wszystko nie ma się zakończyć na ćwierćfinale 8)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 22 listopada 2010, 14:43

Sorry Panowie z Torunia ale wygląda że mało wiecie o AZSie.
Wnioskujecie na podstawie jednego zobaczonego meczu lub suchych statystyk.
A prawda jest taka że o sile AZSu stanowią: Ela Mowlik, Champion, Makowska i Wera.
Durak ma mecze dobre ( w Brzegu i z Toruniem) ale też beznadziejne. Kędzia miała dobry mecz z Pruszkowem, jednak teraz znacząco obniżyła loty.
Niepowiedziałbym że ŁKS tak sobie lekko i przyjemnie z nami wygrał, skoro była dogrywka i do końca my też mogliśmy ten mecz wygrać, zabrakło szczęścia i tyle.
Teraz co do Champion, skoro tak irytuje trenera i koleżanki to trzeba z nią poważnie porozmawiać i dać pewne wytyczne. Przecież ona miała ze 2-3 mecze co zdobyła poniżej 10 pkt, jest w trójce najlepiej punktujących ligi, bez jej pomocy nie wygralibyśmy żadnego z naszych 3 meczy. Ale nie można się obrażać po jednym słabym i jak to mówią egoistycznym meczu na jedną z liderek drużyny i mówić o jej pozbyciu się, gdzie w perspektywie 2 tygodni czeka nas arcyważny mecz z Rybnikiem. Ja tam nie znam całej sytuacji, ale dla dobra klubu i drużyny mimo wszystko warto aby grała u nas choćby do końca roku kalendarzowego.
A wogóle dziennikarze moze źle zinterpretowali słowa Szewczyk" że rozwiążemy ten problem w tym tygodniu" może rozwiążą problem poprzez rozmowę, mecz z Lotosem potraktować jako przećwiczenie pewnych wariantów itd.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 22 listopada 2010, 15:43

z tego co sie dowiedzialem....kontrakt z Champion bedzie rozwiazany.....podobno powiedziala ze jej sie w Poznaniu nie podoba i juz tu nie chce grac.....podobno juz od meczu z Odra cos sie jej przestalo podobac , byly rozmowy z trenerem z dziewczynami itp....ale jak widac nie pomogly.....a mecz z toruniem jak juz tu wszyscy mowia o jej egoistycznej grze przelal czare goryczy.....
tak wiec chyba jej juz nie bedzie....ciekawe????? moze dostala inna propozycje lepsza finansowo i juz jej sie przestalo podobac w Wielkopolsce??

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”