16 kolejka FGE:Artego Bydgoszcz - Energa Toruń(awansem)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 16 kolejka FGE:Artego Bydgoszcz - Energa Toruń(awansem)
przegrana jednym punktem to cos okropnego! no ale mielismy swoja szanse, 5 sekund i pilka na polowie Artego (nie wspominajac o calej masie wczesniejszych strat...) i nie wykorzystalismy jej, trudno...
parafrazujac wpis z facebooka Energii mam nadzieje, ze w Polkowicach bedzie lepiej!
Energa miesza wygrane z przegranymi, wiec teraz kolej na zwyciestwo ; )
gratulacje dla Sasiadow
parafrazujac wpis z facebooka Energii mam nadzieje, ze w Polkowicach bedzie lepiej!
Energa miesza wygrane z przegranymi, wiec teraz kolej na zwyciestwo ; )
gratulacje dla Sasiadow
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2010, 22:45 przez jordan, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam takie pytanie do kibiców torunia:
Gdzie jest Toruń, gdzie jest??!!

Gdzie jest Toruń, gdzie jest??!!
KSSSE AZS PWSZ!
Mocno, bardzo mocno zawiedziony jestem. To już kolejna taka porażka. Powód- nieustabilizowana forma większości zawodniczek. Perostiyska wydaje się być zfrustrowana swoją niemocą i przez to te faule. Gladden - bez komentarza. Mazić - nie potrafi się odnaleźć. Jedyne pozytywy to Krawiec i Murphy. Full stop. Chyba czas na zmiany , nie ma co czekać.
Cóż, nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za Katarzynki w Polkowicach.
I oby na koniec sezonu było pozytywnie.
Tylko Energa !!!
Cóż, nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za Katarzynki w Polkowicach.
Tylko Energa !!!
TORUN GO !!!
znów porażka na własne życzenie. Graty dla Siby & reszty za zwyciestwo
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
santos pisze:Mocno, bardzo mocno zawiedziony jestem. To już kolejna taka porażka. Powód- nieustabilizowana forma większości zawodniczek. Perostiyska wydaje się być zfrustrowana swoją niemocą i przez to te faule. Gladden - bez komentarza. Mazić - nie potrafi się odnaleźć. Jedyne pozytywy to Krawiec i Murphy. Full stop. Chyba czas na zmiany , nie ma co czekać.
Tylko Energa !!!
Wydaje się że Energa jest po prostu zle zbudowana.Trzon zespołu powinien być ściśle określony a w Toruniu tak nie jest.Każda zawodniczka powinna znać swoje miejsce w szeregu i oczekiwania z nią związane.A tymczasem tu nikt nic nie wie.Zmienniczki powinny być młodymi perspektywicznymi graczami zadowolonymi z każdej ilości min . na parkiecie.No i podstawa TRENER POWINIEN MIEĆ JAKĄŚ KONCEPCJE!!!!!!!
A wy powiniście przestac pisac bzdety a tak tez nie jest. Jak Wam sie nie podoba zaczac chodzić na szachy lub warcaby
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
anatol pisze:Wydaje się że Energa jest po prostu zle zbudowana.Trzon zespołu powinien być ściśle określony a w Toruniu tak nie jest.Każda zawodniczka powinna znać swoje miejsce w szeregu i oczekiwania z nią związane.A tymczasem tu nikt nic nie wie.Zmienniczki powinny być młodymi perspektywicznymi graczami zadowolonymi z każdej ilości min . na parkiecie.No i podstawa TRENER POWINIEN MIEĆ JAKĄŚ KONCEPCJE!!!!!!!
Czy koncepcja posiadania 10 równych zawodniczek, z których każda stanowi zagrożenie w ataku, nie jest wielką dziurą w obronie i może grać zarówno 10 jak i 40 minut przerasta Twoją zdolność pojmowania koszykówki? Jednej nie idzie - no problem, siad a za Ciebie zagra dobrze ktoś inny. To się zdaje nazywało kompletny zespół czy jakoś tak...
---
Mecz bardzo przyjemny dla oka. Artego powinno to wygrać bez dogrywki, ale zafundowały sobie "lotosiarską końcówkę". Gdyby nie Murphy, Toruń blado by wypadł w końcówce. Nowy bydgoski nabytek na razie dziko, ale może będą z niej ludzie, w końcu to jeszcze dzieciak.
Przemoe to jest tak Energa wygrywa to:
-Boski Edo, uwielbiamy Ciebie,
-rewelacyjny skład nkt nam nie podskoczy itp.
Przychodzi porazka i mamy:
-zle zbudowany skład (jakos wszystkie zawodniczki wymieniane z róznych wzgledów przez pare miesiecy sa uziemione
)
-terener bez koncepcji,
-głupi tener ze kogos tam nie puszcza na boisko.
Ja temu składowi DAJE SZANSE i moge ocenić za miesiac. Do skłądu wracają zawodniczki po kontuzji o róznych obecnie możliwościach. Ten skład przez kontuzje dopiero się zgrywa. Zaden "gwiazd" nie zauwazy ze czołowe miejsce w ekipie Edo zajmuje zawodniczka która jadac do Europy na MŚ nie wiedziała że zawita do Torunia.
Zauwazcie zę tak jest w kółko. Czasami dochodze do wniosku że te osoby nie maja nic do napisania. Czytaja co pisze lolek predzej i w zależności co jest napisane taki jest ton jego wypowiedzi
-Boski Edo, uwielbiamy Ciebie,
-rewelacyjny skład nkt nam nie podskoczy itp.
Przychodzi porazka i mamy:
-zle zbudowany skład (jakos wszystkie zawodniczki wymieniane z róznych wzgledów przez pare miesiecy sa uziemione
-terener bez koncepcji,
-głupi tener ze kogos tam nie puszcza na boisko.
Ja temu składowi DAJE SZANSE i moge ocenić za miesiac. Do skłądu wracają zawodniczki po kontuzji o róznych obecnie możliwościach. Ten skład przez kontuzje dopiero się zgrywa. Zaden "gwiazd" nie zauwazy ze czołowe miejsce w ekipie Edo zajmuje zawodniczka która jadac do Europy na MŚ nie wiedziała że zawita do Torunia.
Zauwazcie zę tak jest w kółko. Czasami dochodze do wniosku że te osoby nie maja nic do napisania. Czytaja co pisze lolek predzej i w zależności co jest napisane taki jest ton jego wypowiedzi
-
adrenalina
- Amator
przemoe pisze:anatol pisze:
---
Mecz bardzo przyjemny dla oka. Artego powinno to wygrać bez dogrywki, ale zafundowały sobie "lotosiarską końcówkę". Gdyby nie Murphy, Toruń blado by wypadł w końcówce. Nowy bydgoski nabytek na razie dziko, ale może będą z niej ludzie, w końcu to jeszcze dzieciak.
Ten nowy bydgoski nabytek tak uprzykrzał życie Monice Krawiec w 2 połowie, że momentami na twarzy toruńskiej rzucającej rysowały się objawy frustracji.
Niestety już za dużo mamy tych porażek, zwłaszcza tych frajerskich. Oprócz Murphy i Pati ciężko jest kogoś wyróżnić za wczorajszy mecz ( no jeszcze Monia w 1 połowie zagrała super). Nie wykorzystaliśmy "przewagi" pod koszem. Martwi forma Perostijskiej i Maksimović i tu niestety ukłon do trenera - dlaczego więcej minut nie dostała Pati, która tego dnia była wyraźnie lepiej dysponowana? Mamy taki, a nie inny zespół, że raz zagra lepiej ta, a raz druga i kwestia, aby trener potrafił to dostrzec i wykorzystać.
A teraz coś, co muszę napisać... Otóż mimo ogromnej sympatii do obu Pań - Mazić i Gladden, niestety nie wydaje mi się, aby nasz zespół jeszcze coś dzięki nim w tym sezonie ugrał:( Zwłaszcza szkoda Ice, gdyż wiadomo, że to nasza taka perełeczka, lubiana przez wszystkich. Czy jednak mamy jeszcze czas na sentymenty?? Jednak jeśli w ich miejsce miałaby przyjść zawodniczki o podobnym poziomie, to mija się to z celem. Zamiast tych dwóch, proponuję jedną naprawdę solidną zawodniczkę, która pociągnie zespół w końcówkach meczów, a te wybitnie nam nie wychodzą.
Ps. w Fiba EuroCup zagramy prawdopodobnie z belgijkami- Lotto Young Cats Bruksela
hermes46 pisze:A wy powiniście przestac pisac bzdety a tak tez nie jest. Jak Wam sie nie podoba zaczac chodzić na szachy lub warcaby
A to przepraszam ... Nie można swojego zdania wyrazić ???
Nikt przecież nie przestaje dopingować dziewczyn tylko najzwyczajniej w świecie wyraża swoje odczucia i tyle . A Energa do boju !!!
TORUN GO !!!
A teraz coś, co muszę napisać... Otóż mimo ogromnej sympatii do obu Pań - Mazić i Gladden, niestety nie wydaje mi się, aby nasz zespół jeszcze coś dzięki nim w tym sezonie ugrał:( Zwłaszcza szkoda Ice, gdyż wiadomo, że to nasza taka perełeczka, lubiana przez wszystkich. Czy jednak mamy jeszcze czas na sentymenty?? Jednak jeśli w ich miejsce miałaby przyjść zawodniczki o podobnym poziomie, to mija się to z celem. Zamiast tych dwóch, proponuję jedną naprawdę solidną zawodniczkę, która pociągnie zespół w końcówkach meczów, a te wybitnie nam nie wychodzą.
Bardzo trafna uwaga bo jak tak dalej pójdzie to Gladden może się obudzić na meczu o 5 miejsce w najlepszym przypadku.Na TRÓJCE w świetnej formie jest Kanadyjka a i Szpila pokazała że idzie ku lepszemu.
Bardzo trafna uwaga bo jak tak dalej pójdzie to Gladden może się obudzić na meczu o 5 miejsce w najlepszym przypadku.Na TRÓJCE w świetnej formie jest Kanadyjka a i Szpila pokazała że idzie ku lepszemu.
PROSTO. pisze:Mam takie pytanie do kibiców torunia:
Gdzie jest Toruń, gdzie jest??!!![]()
![]()
a bynajmniej sobie ulżyłeś
Jestem pełen podziwu nawet dla nieobliczalnego poziomu reprezentowanego przez toruńską drużynę. Masa kontuzji(czy widzieliście kiedyś jaką robotę z parkietem przed każdym treningiem dziewczyn trzeba wykonać?
PS.Czy są jakieś przepisy dotyczące temperatury na hali podczas rozgrywania meczu?
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2010, 10:02 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Doceniam zespół Artego Bydgoszcz, ale Energa Toruń przegrała na własne życzenie.
Moim zdaniem nasze jak wypracowały tę 10 punktów pomyślały, że dowiozą to do końca. Wtedy Artego odrobiło i mecz zaczął się od nowa. Małym fuksem udało się doprowadzić do dogrywki. Pod koniec wyszliśmy nawet na prowadzenie, ale Bydgoszcz rzuciła, Energa przez te 5,4 sekundy nie i tyle. Szkoda straconych punktów po raz kolejny w tym sezonie. Pruszków, Gdynia, (obydwa u siebie) Bydgoszcz (wyjazd). Teraz Energę czekają cieżkie mecze w Polkowicach i Pruszkowie. Trzeba cos wygrać, ale będzie cieżko.
Moim zdaniem nasze jak wypracowały tę 10 punktów pomyślały, że dowiozą to do końca. Wtedy Artego odrobiło i mecz zaczął się od nowa. Małym fuksem udało się doprowadzić do dogrywki. Pod koniec wyszliśmy nawet na prowadzenie, ale Bydgoszcz rzuciła, Energa przez te 5,4 sekundy nie i tyle. Szkoda straconych punktów po raz kolejny w tym sezonie. Pruszków, Gdynia, (obydwa u siebie) Bydgoszcz (wyjazd). Teraz Energę czekają cieżkie mecze w Polkowicach i Pruszkowie. Trzeba cos wygrać, ale będzie cieżko.
yanek pisze: Teraz Energę czekają cieżkie mecze w Polkowicach i Pruszkowie. Trzeba cos wygrać, ale będzie cieżko.
będzie ciężko,ale wierzyć trzeba,bo forma dziewczyn jest naprawdę nieprzewidywalna,a straconych punktów i tak już nikt nie zwróci. Ten zespół jest zbilansowany nazwiskami,a nie aktualną formą i to trzeba sobie jasno powiedzieć.
Nie jestem przekonany o tym czy majstrowanie teraz przy składzie jest dobrym pomysłem. Moim zdaniem koncepcja budowy mocnego wyrównanego składu wymaga czasu na ułożenie się pewnych zachowań w drużynie (zarówno na parkiecie jak i poza nim). Budując taki team podejmuje się pewne ryzyko bo nigdy nie wiadomo czy pewien zestaw ludzi będzie potrafił współpracować czy też nie. Poza tym wiadomo, że np. na Małaszewską czy Gulak-Lipkę może brak minut na parkiecie działać de-motywująco o rytmie meczowym nawet nie wspomnę. Konkludując imho trzeba zaufać trenerowi bo on ma najlepszą możliwość z bliska ocenienia wartości poszczególnych zawodniczek. Jestem też zdania, że jednak powinien być pewien zestaw zawodniczek będących tymi podstawowymi i być może Edo cały czas szuka tego optymalnego zestawu (przypominam o utrudnieniach - kontuzje).
Tak czy siak o wszystkim rozstrzygną play-offy...
Tak czy siak o wszystkim rozstrzygną play-offy...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”