ME 2011 w Polsce

Forum poświęcone zbliżającym się ME w Polsce

Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen

friel
Kadet

Re: ME 2011 - Polska

Postautor: friel » 14 grudnia 2010, 15:06

Wypięcie się na trenera kadry to wypięcie się na kadrę którą on prowadzi wychodzi na to samo ja byś tego nie czarował i skończmy ten temat .
co do Margo to chyba lepiej Gdynia w Wiśle grzała by ławę tam już pod koszem jest mocno a sorki od początku w mega formę to ona nie będzie.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 grudnia 2010, 15:17

friel pisze:Wypięcie się na trenera kadry to wypięcie się na kadrę którą on prowadzi wychodzi na to samo ja byś tego nie czarował i skończmy ten temat .
co do Margo to chyba lepiej Gdynia w Wiśle grzała by ławę tam już pod koszem jest mocno a sorki od początku w mega formę to ona nie będzie.

Mylisz się... W siatkówce Matlak pozostał trenerem - i sporo siatkarek nie będzie w niej grało przez Matlaka. Niestety i stety ale bardzo dużo zależy od osoby trenera - i związki sportowe które odpowiadają za to - powinny mieć to na uwadze.
Bo inaczej w kadrach nigdy nie będą grały najlepsze - tylko te które ,,odpowiadają '' danemu trenerowi.

Co do Gośki Dydek - na razie każdy sugeruje się nazwiskiem i 213 cm. Trzeba poczekać aż zacznie grać w klubie jakimś i wtedy można oceniać - Glinka w siatkówce powróciła do repry w dobrym stylu. Oby z Margo było podobnie - bo deficyt pod koszem jest.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 grudnia 2010, 17:27

Kuba pisze:
feri pisze:Ale zanim to się okaże, to niech sobie niektóre "gwiazdy" zobaczą jak wygląda wzór sportowca. Mam na myśli te, które będąc "w grze" jak Gajda, wypięły się na kadrę.

w gwoli ścisłości, co nie jest wielką tajemnicą i prosiłbym nie przekręcać i nie naciągać rzeczywistości, Gajda nie 'wypięła' się na kadrę, tylko na pięknego Darka, który (póki co) tą kadrą zarządza. To chyba jest jednak subtelna różnica ;)

Dla mnie osobiscie jest to jedno i to samo.
Zreszta o czym tu pisac...wielkiej straty dla repy nie ma :)
Kuba pisze:odnośnie Margo - jeśli znajdzie gdzieś zatrudnienie od stycznia i udowodni, że zasługuje na grę w kadrze, to nie mam nic przeciwko. ale nie może dostać meijsca w składzie 'za nazwisko' kosztem kogokolwiek! Przecież Kobryn, Lecia, Majewska, Gulak, czy nawet Piekarska na dzień dzisiejszy zasługują na kadrę dużo bardziej niż Margo.

Tu chcialbym podkreslic ze Piekarska ostatnimi meczami udowadnia ze bez watpienia jest nr 2 na tej pozycji. Wiec teksty "Nawet Piekarska" bys sobie darowal. :roll:
Zreszta skoro nie widziales jej w akcji to co mozesz o niej powiedziec ... :roll:

A co do "FOCHA" Gajdy... w kazdym dniu utwierdzam sie w przekonaniu ze pomysl na naturalizacje jest jak najbardziej na miejscu (chociaz poczatkowo bylem stanowczo temu przeciwny)...
Skoro wszystkie (wiekszosc druzyn) naturalizuje... o czym piszecie wyzej Grecja Dauglas... Czarnogóra ADF... itd.

... to czemu POLSKA ma tego nie zrobic ? Taki jest bieg czasu... CZY MAMY ZOSTAC "STO LAT ZA MURZNAMI" ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: ME 2011 w Polsce

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2010, 18:01

Bp jak ktoś jest ch.. to nie znaczy ze ch.. muszę nim być ja :) Poza tym jednak sporo naturalizacji ma jednak jakies uzasadnienie, choćby Greckie papiery dla Douglas.

A Piekarska widziałem i na Lecie bym jej nie zamineł..

Margo w Wisle.. dziękuje, jednak Gawor mi wystarczy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 grudnia 2010, 18:44

Greebo pisze:Bp jak ktoś jest ch.. to nie znaczy ze ch.. muszę nim być ja :) Poza tym jednak sporo naturalizacji ma jednak jakies uzasadnienie, choćby Greckie papiery dla Douglas.

1.Mylisz pojecia... odnosnie pierwszego zdania... bo "ch.." nie jest wiekszość innych osób!! A tak jest w przypadku wiekszosci reprezentacji. Wiec jezeli Rosja ma Hammon, Grecja Dauglas, Czarnogóra ADF... to czemu Polska nie moze naturalizowac kogos podobnego pokroju ??????? Lepiej przegrac ME i zrzucic cala wine na coucha : ) )))

2. Tez na Lecie bym jej nie zamienil : )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 grudnia 2010, 18:51

Na dzień dzisiejszy mamy dość klarowną sytuację na pozycji 4-5 tzn : Lecia - Ewka . I raczej nic nie powinno się w tej kwestii zmienić - jako zmienniczki - no z pewnościa Żurowska ma na ,,4'' największe szanse (może zagrać też na 3) ale zmienniczka EWKI to już cięższa sprawa (Marka , Pałka , Kruszyna ?)
Na 3 : póki co chyba Biba i Mieloch , na 2 : Krawcowa (oby w końcu była zdrowa) / Skobel , na 1 póki co chyba Pawlak - bo Gajdy nie ma , a Dźwigalskiej się ogólnie nie należy bo jest za słaba... Z naturalizacją to niełatwa sprawa bo kandydatek wartościowych wielu nie ma , a te które są - liczą że załapią się w przyszłości do kadry USA - albo żądają konkretnych kokosów - a nie jestem zwolennikiem tego typu działań - jeśli chodzi o reprezentację (kluby to inna sprawa)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 grudnia 2010, 18:53

Endrju pisze:
Greebo pisze:Bp jak ktoś jest ch.. to nie znaczy ze ch.. muszę nim być ja :) Poza tym jednak sporo naturalizacji ma jednak jakies uzasadnienie, choćby Greckie papiery dla Douglas.

1.Mylisz pojecia... odnosnie pierwszego zdania... bo "ch.." nie jest wiekszość innych osób!! A tak jest w przypadku wiekszosci reprezentacji. Wiec jezeli Rosja ma Hammon, Grecja Dauglas, Czarnogóra ADF... to czemu Polska nie moze naturalizowac kogos podobnego pokroju ??????? Lepiej przegrac ME i zrzucic cala wine na coucha : ) )))

Jeśli by się trafiła zawodniczka takiego formatu jak Hammon , Douglas , ADF - która chciałaby grać dla Polski - to jestem ZA - ale takiej raczej nie znajdziemy - chyba że ktoś ma jakieś pomysły i kandydatury.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 grudnia 2010, 20:12

Koszykarz (Toruń) pisze:Na dzień dzisiejszy mamy dość klarowną sytuację na pozycji 4-5 tzn : Lecia - Ewka . I raczej nic nie powinno się w tej kwestii zmienić - jako zmienniczki - no z pewnościa Żurowska ma na ,,4'' największe szanse (może zagrać też na 3) ale zmienniczka EWKI to już cięższa sprawa (Marka , Pałka , Kruszyna ?)
Na 3 : póki co chyba Biba i Mieloch , na 2 : Krawcowa (oby w końcu była zdrowa) / Skobel , na 1 póki co chyba Pawlak - bo Gajdy nie ma , a Dźwigalskiej się ogólnie nie należy bo jest za słaba... Z naturalizacją to niełatwa sprawa bo kandydatek wartościowych wielu nie ma , a te które są - liczą że załapią się w przyszłości do kadry USA - albo żądają konkretnych kokosów - a nie jestem zwolennikiem tego typu działań - jeśli chodzi o reprezentację (kluby to inna sprawa)

Na dzien "dzisiejszy" i "jutrzejszy" raczej pewne jest kto znajdzie sie w kadrze na pozycje 1,4 i 5. 8). Ja raczej nie mam zadnych watpliwosci... /chyba ze jakas kontuzja/.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 grudnia 2010, 20:14

a kto? Dźwigalska, Żurowska i Piekarska?;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 grudnia 2010, 20:18

ann pisze:a kto? Dźwigalska, Żurowska i Piekarska?;)

Pawlak, Leciejewska i Kobryn :mrgreen:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 grudnia 2010, 20:34

Może być taka wyjściowa 5 :Pawlak , Krawiec , Bibrzycka , Leciejewska , Kobryn - jeśli nie zdarzy nic nic niespodziewanego 8)
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2010, 20:35 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 grudnia 2010, 20:34

Greebo pisze:

W Polsce kto miał Margo w składzie miał mistrza ;-)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2010, 20:37

Endrju pisze:

Nie obchodzi mnie czy jedna czy tysiąc. Twoja argumentacja jest jak zwykle na poziomie dzieci z przedszkola" "mamo, bo oni tez tak robią". Rozumiem że jak w Gorzowie będzie parada gejów to się szybciutko przebierzesz w tęczowe barwy i popędzisz sie z nimi bratać by nie byc "za murzynami" (czemu przerobiłeś to zdanie? tak mi sie podobało ;)) Coż, ja pozostane w swoim ciemnogrodzie w obu tych kwestiach.

Nie zamierzam zwalać winy na "coacha' bo mam nadzieję ze osiągnie to co deklaruje i do czego się zobowiązał przyjmując to stanowisko - wywalczy awans do IO. jest to dla mnie cel jak najbardziej realny, grając Polkami, bez potrzeby kupczenia barwami. Zamiast tego mógłby jednak np spowodować by te sie rozwijały, choćby i u siebie w klubie, bo ostatnio coś gdy tylko może (tzn w eurolidze) to 4 zagraniczne panie graja prawie cały czas. (btw. to powoduje ze trzymając sie swoich zasad powinien zrezygnować z powoływania ich - poza Żurowską - do kadry)

I jeszcze jedno... z tego co pamiętam to na początku tez byleś chyba przeciwny naturalizowaniu pan ktore o Polsce wiedzą.. nic nie wiedzą. A teraz co , boisz sie o swojego Boga, czy tez dołączyłeś do Smudy ktory ostatnio zmienił zdanie na temat Manuela 'uwajaj" Arboledy boi cyt: "kiedy obejmowałem kadrę, nie wiedziałem, że europejskie reprezentacje korzystają z pomocy obcokrajowców. Z czasem zrozumiałem, że to normalna praktyka i nie wiem dlaczego Polska miałaby stawiać się w gorszej pozycji"?

Ad 2. Co do leci, oczywiście z mojej strony miało być na odwrót. moj bład. Cieszę sie ze wolisz Piekarska w Goroziwe, mam nadzieję ze tak zostanie, i że w następnych spotkaniach naszych drużyn będzie ona przebywać na parkiecie dłużej niż ostatnio. :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2010, 20:40

kristofer pisze:
Greebo pisze:

1.Kiedy to było?
2. Większości przypadków zespół "majacy Dydek" miałby mistrza nawet gdyby zamiast niej była Gawor..

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 grudnia 2010, 20:53

Greebo pisze:
kristofer pisze:
Greebo pisze:

1.Kiedy to było?
2. Większości przypadków zespół "majacy Dydek" miałby mistrza nawet gdyby zamiast niej była Gawor..

Ad. 1.
Kiedy grała w polskiej lidze

Ad. 2.
Nie bardzo rozumiem? Czyżby według Ciebie Dydek=Gawor?

Wróć do „EUROBASKET-ME KOBIET W POLSCE ( UWAGA: za kilka dni podforum będzie przeniesione do działu Europa/Świat )”