15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Piątek, 17.12.2010
godz.18:00
godz.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Rybnik-Gorzów
51-81
Dźwigalska dzisiaj-majstersztyk! 14pkt na 100% skuteczności
do tego 6 zbiórek i 8 asyst.
Piękny mecz Kasi, piękny
51-81
Dźwigalska dzisiaj-majstersztyk! 14pkt na 100% skuteczności
Piękny mecz Kasi, piękny
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Meczyk wygrany jak najmniejszym nakładem sił, a Kaśka to w ogóle mnie zadziwia w tym sezonie 
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Po pierwsze to Rybnik , po 2) nie grała Koehn , po 3) grała przeciwko Suknarowskiej / Głockiej.....
Ja mam jedno marzenie - nie chce nigdy widzieć Dźwigalskiej grającej z orzełkiem na piersi - ona po prostu na to ni zasługuje... i tyle... (Pewnie zaraz cały Gorzów w natarciu
) hehe - wbijam w to...
Już wolę Kaczmarską na rozegraniu niż Dźwigalską.
Ja mam jedno marzenie - nie chce nigdy widzieć Dźwigalskiej grającej z orzełkiem na piersi - ona po prostu na to ni zasługuje... i tyle... (Pewnie zaraz cały Gorzów w natarciu
Już wolę Kaczmarską na rozegraniu niż Dźwigalską.
Czyżby Rybnik rozwiązał kontrakt z Młodą Jabolową?
Saletra pisze:Czyżby Rybnik rozwiązał kontrakt z Młodą Jabolową?
w transferach o tym pisałem Miszkiel do towarzystwa też poszła ale szczegółów brak a klub też zero info na meczu tylko wzmianka ze już ich ni ma jak tak dalej to same Amerykanki zostaną
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
się nie dziwię... Bo patrząc na Mclean i Brown - KAŻDY by stawiał na choćby tą Rozwadowską - a nie na takie próchna - tyle że dla Orczyka ciągle liczy się paszport... Ale jak wyląduje w I lidze za kilka miechów to już nikt nie będzie miał o to pretensji.
-
reaktywacja
- Junior
Orientuje się ktoś co tak naprawdę jest z Leuchanką?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
- Jack Napier
- Amator
Koszykarz (Toruń) pisze:Ja mam jedno marzenie - nie chce nigdy widzieć Dźwigalskiej grającej z orzełkiem na piersi - ona po prostu na to ni zasługuje... i tyle...
Skad Twoja niechec do Dzwigalskiej ? W czym Kaczmarska jest od niej lepsza ... i czym sobie wg Ciebie zasluzyla na gre w reprezentacji ?
heh dam się sprowokować
K. Dźwigalska min31:56 za2 (4/4) 100%
za 3 2/2 100%
za 1 6/6 100%
zbiórki 0/6 6
aststy 8
straty 4
przechwyty 3
eval 27
Co jest złego w takiej rozgrywającej ? za dużo pkt ? za dobra skuteczność zbyt dużo zbiórek i asyst?
czy boli to że jak się dziewczynie da szanse i minuty to pokazuje co potrafi ?
nie było oczywiście mnie na meczu ale twoja opinia jest co najmniej zastanawiająca
Zaraz powiesz ,że przeciwnik był słaby fakt rewelacji nie było ale sama skuteczność tej "miernej" "słabej" rozgrywającej musi boleć co niektórych .
Wszystkiego koszykarsko i prywatnie dobrego Pani Kasiu
K. Dźwigalska min31:56 za2 (4/4) 100%
za 3 2/2 100%
za 1 6/6 100%
zbiórki 0/6 6
aststy 8
straty 4
przechwyty 3
eval 27
Co jest złego w takiej rozgrywającej ? za dużo pkt ? za dobra skuteczność zbyt dużo zbiórek i asyst?
nie było oczywiście mnie na meczu ale twoja opinia jest co najmniej zastanawiająca
Zaraz powiesz ,że przeciwnik był słaby fakt rewelacji nie było ale sama skuteczność tej "miernej" "słabej" rozgrywającej musi boleć co niektórych .
Wszystkiego koszykarsko i prywatnie dobrego Pani Kasiu
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Nie mam nic do niej ale... Ile razy w sezonie zdarza jej sie taki mecz? Czy uwazasz, ze jak ktos wykreci niezly eval z najslabsza druzyna w lidze to od razu musi powedrowac do kadry?

z całym szcunkiem do Kasi, ale pokazuje co potrafi to ona w Eurolidze...
1.3 PPG(skuteczność za 3... uwaga 0%),1.8 RPG, 0.9 APG
ale pewnie jest ambitna i waleczna i może to wystarczy:]
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
obrońcy mogą powiedzieć, że euroliga to zupełnie inna półka. w takim razie spójrzmy na sumaryczne statystyki (bo średnie wyglądają jeszcze komiczniej) Dźwigalskiej w meczach z czołówką ekstraklasy (Orzeł, Wisła, Lotos, Energa)
4 mecze, ok 62minuty, 1/3 za dwa, 3/7 za trzy, 13zbiórek, 2 asysty(rozgrywająca reprezentacji?!), 9strat, 3 przechwyty...
- przepraszam, ale takie cyferki wykręcane przez koszykarkę stawianą przez co poniektórych na równi z czołowymi rozgrywajkami wywołują pusty śmiech...
najlepsze mecze zagrała do tej pory z takimi potentatami jak Rybnik, ŁKS czy Odra... więc wstrzymałbym hurraoptymizm wobec jej występów. bo nie jest on niczym racjonalnie wytłumaczony.
4 mecze, ok 62minuty, 1/3 za dwa, 3/7 za trzy, 13zbiórek, 2 asysty(rozgrywająca reprezentacji?!), 9strat, 3 przechwyty...
najlepsze mecze zagrała do tej pory z takimi potentatami jak Rybnik, ŁKS czy Odra... więc wstrzymałbym hurraoptymizm wobec jej występów. bo nie jest on niczym racjonalnie wytłumaczony.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
ann pisze:Co jest złego w takiej rozgrywającej ? za dużo pkt ? za dobra skuteczność zbyt dużo zbiórek i asyst?
z całym szcunkiem do Kasi, ale pokazuje co potrafi to ona w Eurolidze...
1.3 PPG(skuteczność za 3... uwaga 0%),1.8 RPG, 0.9 APG
ale pewnie jest ambitna i waleczna i może to wystarczy:]
Na moje może być prze-ambitna , i prze-waleczna - ale Dźwigalska ani rzucić za 3 pkt nie potrafi - a najlepsze swoje mecze grała przeciwko Rybnikowi (przeciw Suknarowskiej , Głockiej) , ŁKS-owi (przeciw Paszevej , Novikavej) więc przy całym szacunkiem - z czym do ludu.. Bo Maciejewski jej ufa ? Niech ufa w klubie , ale niech nie przenosi klubu do reprezentacji..
Komuś mogą nie odpowiadać umiejętności Gajdy - mimo że gra już ponad dekadę w lidze i chyba każdy zna jej słabe i mocne strony. I tak samo można już coś powiedzieć o Dźwigalskiej - ale czy coś pozytywnego ? Oczywiście pod kątem kadry...(Bo coś czuje że na Eurobaskecie to Biba będzie rozgrywać - lub pomagać Pauli)
Kuba pisze:obrońcy mogą powiedzieć, że euroliga to zupełnie inna półka. w takim razie spójrzmy na sumaryczne statystyki (bo średnie wyglądają jeszcze komiczniej) Dźwigalskiej w meczach z czołówką ekstraklasy (Orzeł, Wisła, Lotos, Energa)
4 mecze, ok 62minuty, 1/3 za dwa, 3/7 za trzy, 13zbiórek, 2 asysty(rozgrywająca reprezentacji?!), 9strat, 3 przechwyty...- przepraszam, ale takie cyferki wykręcane przez koszykarkę stawianą przez co poniektórych na równi z czołowymi rozgrywajkami wywołują pusty śmiech...
To pełen obraz tej ambitnej koszykarki,ale i tak bedzie grać na ME jako zmienniczka chyba Pawlak.Dobry sezon ma Bednarek,no i przede wszystkim Idczak bo to przyszłość i musi być w reprezentacji.Oczywiście wszystko może się zmienić jesli dojdzie do naturalizacji choć szanse na to są chyba znikome bo czas leci i to szybko.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”