15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: ann » 17 grudnia 2010, 06:06

Piątek, 17.12.2010
godz.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Ruda_
Żak

Re: 15 kolejka FGE: ROW Rybnik - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: Ruda_ » 17 grudnia 2010, 19:26

Rybnik-Gorzów
51-81

Dźwigalska dzisiaj-majstersztyk! 14pkt na 100% skuteczności :) do tego 6 zbiórek i 8 asyst.
Piękny mecz Kasi, piękny :)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 17 grudnia 2010, 19:31

Meczyk wygrany jak najmniejszym nakładem sił, a Kaśka to w ogóle mnie zadziwia w tym sezonie 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 grudnia 2010, 22:11

Po pierwsze to Rybnik , po 2) nie grała Koehn , po 3) grała przeciwko Suknarowskiej / Głockiej.....

Ja mam jedno marzenie - nie chce nigdy widzieć Dźwigalskiej grającej z orzełkiem na piersi - ona po prostu na to ni zasługuje... i tyle... (Pewnie zaraz cały Gorzów w natarciu :lol: :lol: :lol: ) hehe - wbijam w to...
Już wolę Kaczmarską na rozegraniu niż Dźwigalską.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 grudnia 2010, 22:13

Czyżby Rybnik rozwiązał kontrakt z Młodą Jabolową?

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 grudnia 2010, 22:42

Saletra pisze:Czyżby Rybnik rozwiązał kontrakt z Młodą Jabolową?

w transferach o tym pisałem Miszkiel do towarzystwa też poszła ale szczegółów brak a klub też zero info na meczu tylko wzmianka ze już ich ni ma jak tak dalej to same Amerykanki zostaną :D :D :D

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 grudnia 2010, 23:01

się nie dziwię... Bo patrząc na Mclean i Brown - KAŻDY by stawiał na choćby tą Rozwadowską - a nie na takie próchna - tyle że dla Orczyka ciągle liczy się paszport... Ale jak wyląduje w I lidze za kilka miechów to już nikt nie będzie miał o to pretensji.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 grudnia 2010, 23:11

Orientuje się ktoś co tak naprawdę jest z Leuchanką?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 17 grudnia 2010, 23:11

Koszykarz (Toruń) pisze:Ja mam jedno marzenie - nie chce nigdy widzieć Dźwigalskiej grającej z orzełkiem na piersi - ona po prostu na to ni zasługuje... i tyle...

Skad Twoja niechec do Dzwigalskiej ? W czym Kaczmarska jest od niej lepsza ... i czym sobie wg Ciebie zasluzyla na gre w reprezentacji ?

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 grudnia 2010, 01:38

heh dam się sprowokować :P

K. Dźwigalska min31:56 za2 (4/4) 100%
za 3 2/2 100%
za 1 6/6 100%
zbiórki 0/6 6
aststy 8
straty 4
przechwyty 3
eval 27

Co jest złego w takiej rozgrywającej ? za dużo pkt ? za dobra skuteczność zbyt dużo zbiórek i asyst?
czy boli to że jak się dziewczynie da szanse i minuty to pokazuje co potrafi ?
nie było oczywiście mnie na meczu ale twoja opinia jest co najmniej zastanawiająca :)
Zaraz powiesz ,że przeciwnik był słaby fakt rewelacji nie było ale sama skuteczność tej "miernej" "słabej" rozgrywającej musi boleć co niektórych .
Wszystkiego koszykarsko i prywatnie dobrego Pani Kasiu
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 grudnia 2010, 06:59

Nie mam nic do niej ale... Ile razy w sezonie zdarza jej sie taki mecz? Czy uwazasz, ze jak ktos wykreci niezly eval z najslabsza druzyna w lidze to od razu musi powedrowac do kadry?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 grudnia 2010, 10:58

Co jest złego w takiej rozgrywającej ? za dużo pkt ? za dobra skuteczność zbyt dużo zbiórek i asyst?

z całym szcunkiem do Kasi, ale pokazuje co potrafi to ona w Eurolidze...
1.3 PPG(skuteczność za 3... uwaga 0%),1.8 RPG, 0.9 APG
ale pewnie jest ambitna i waleczna i może to wystarczy:]
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 grudnia 2010, 11:32

obrońcy mogą powiedzieć, że euroliga to zupełnie inna półka. w takim razie spójrzmy na sumaryczne statystyki (bo średnie wyglądają jeszcze komiczniej) Dźwigalskiej w meczach z czołówką ekstraklasy (Orzeł, Wisła, Lotos, Energa)

4 mecze, ok 62minuty, 1/3 za dwa, 3/7 za trzy, 13zbiórek, 2 asysty(rozgrywająca reprezentacji?!), 9strat, 3 przechwyty... :lol: - przepraszam, ale takie cyferki wykręcane przez koszykarkę stawianą przez co poniektórych na równi z czołowymi rozgrywajkami wywołują pusty śmiech...

najlepsze mecze zagrała do tej pory z takimi potentatami jak Rybnik, ŁKS czy Odra... więc wstrzymałbym hurraoptymizm wobec jej występów. bo nie jest on niczym racjonalnie wytłumaczony.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 19 grudnia 2010, 11:55

ann pisze:

z całym szcunkiem do Kasi, ale pokazuje co potrafi to ona w Eurolidze...
1.3 PPG(skuteczność za 3... uwaga 0%),1.8 RPG, 0.9 APG
ale pewnie jest ambitna i waleczna i może to wystarczy:]

Na moje może być prze-ambitna , i prze-waleczna - ale Dźwigalska ani rzucić za 3 pkt nie potrafi - a najlepsze swoje mecze grała przeciwko Rybnikowi (przeciw Suknarowskiej , Głockiej) , ŁKS-owi (przeciw Paszevej , Novikavej) więc przy całym szacunkiem - z czym do ludu.. Bo Maciejewski jej ufa ? Niech ufa w klubie , ale niech nie przenosi klubu do reprezentacji..

Komuś mogą nie odpowiadać umiejętności Gajdy - mimo że gra już ponad dekadę w lidze i chyba każdy zna jej słabe i mocne strony. I tak samo można już coś powiedzieć o Dźwigalskiej - ale czy coś pozytywnego ? Oczywiście pod kątem kadry...(Bo coś czuje że na Eurobaskecie to Biba będzie rozgrywać - lub pomagać Pauli)

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 19 grudnia 2010, 12:05

Kuba pisze:obrońcy mogą powiedzieć, że euroliga to zupełnie inna półka. w takim razie spójrzmy na sumaryczne statystyki (bo średnie wyglądają jeszcze komiczniej) Dźwigalskiej w meczach z czołówką ekstraklasy (Orzeł, Wisła, Lotos, Energa)

4 mecze, ok 62minuty, 1/3 za dwa, 3/7 za trzy, 13zbiórek, 2 asysty(rozgrywająca reprezentacji?!), 9strat, 3 przechwyty... :lol: - przepraszam, ale takie cyferki wykręcane przez koszykarkę stawianą przez co poniektórych na równi z czołowymi rozgrywajkami wywołują pusty śmiech...

najlepsze mecze zagrała do tej pory z takimi potentatami jak Rybnik, ŁKS czy Odra... więc wstrzymałbym hurraoptymizm wobec jej występów. bo nie jest on niczym racjonalnie wytłumaczony.

To pełen obraz tej ambitnej koszykarki,ale i tak bedzie grać na ME jako zmienniczka chyba Pawlak.Dobry sezon ma Bednarek,no i przede wszystkim Idczak bo to przyszłość i musi być w reprezentacji.Oczywiście wszystko może się zmienić jesli dojdzie do naturalizacji choć szanse na to są chyba znikome bo czas leci i to szybko.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”