17 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - PTS Lider Pruszków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
17 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - PTS Lider Pruszków
Niedziela, 9.01.2011
godz.17:00
godz.17:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 17 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - PTS Lider Pruszków
Dla mnie to najciekawsze spotkanie tej kolejki i nie muszę dodawać z jakich względów będę kibicował podopiecznym Darka Maciejewskiego.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Arcyciekawy , ale i arcyważny mecz to jest. Przede wszystkim dla Lidera. Gorzów ma przewagę dwóch punktów. Więc jeśli AZS by wygrał - praktycznie miałby spokój w tabeli z Pruszkowem - ale jeśli by wygrał LIDER - to zbliżyłby się na 1 pkt.
Co nie jest niemożliwe - choć wydaje się że AZS tym składem też spokojnie może wygrać. Po prostu w miejsce Leuczanki i Green więcej będą grać Piekarska i Skobel - i niby po kłopocie.
Aczkolwiek niespodzianka (miła) jak najbardziej wskazana
Co nie jest niemożliwe - choć wydaje się że AZS tym składem też spokojnie może wygrać. Po prostu w miejsce Leuczanki i Green więcej będą grać Piekarska i Skobel - i niby po kłopocie.
Aczkolwiek niespodzianka (miła) jak najbardziej wskazana
jak dla kogo ... Pruszków jeżeli przegra w zasadzie nie wiele to zmieni dla drużyny w szerszym konspekcie a Azs-owi teraz w kłopotach właśnie potrzebne są zwycięstwa
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Ale właśnie kibice w Pruszkowie , Toruniu , Gdyni pewnie też - liczą że AZS przegra kilka spotkań najbliższych .. Co umożliwi im dogonienie AZS-u
a dlaczego Richards nie ma w składzie AZSu?
parafrazując :
"Jeżeli chodzi o Richards nie było to na tyle ważne spotkanie, żeby ryzykować jej zdrowie. Wciąż jest na zastrzykach, ponieważ narzeka na problemy ze stopą "
albo coś takiego
wszak guru gorzowskiego basketu zapewniał, że Richards będzie w Gorzowie wczoraj (o ile mnie pamięć nie myli)
"Jeżeli chodzi o Richards nie było to na tyle ważne spotkanie, żeby ryzykować jej zdrowie. Wciąż jest na zastrzykach, ponieważ narzeka na problemy ze stopą "
albo coś takiego
wszak guru gorzowskiego basketu zapewniał, że Richards będzie w Gorzowie wczoraj (o ile mnie pamięć nie myli)
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
No jeśli Pruszków nie wygra tego - z Gorzowem w takim składzie - to dla mnie będzie nic nie wart...
Koszykarz (Toruń) pisze:No jeśli Pruszków nie wygra tego - z Gorzowem w takim składzie - to dla mnie będzie nic nie wart...
Niby czemu? Takie osłabienia drużyny nie raz działają w pierwszej chwili bardzo mobilizująco na resztę drużyny. Skład Gorzowa i tak jest sporo mocniejszy od np Widzewa, który już niejednemu zaszedł za skórę.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Septymiusz
- Młodzik
Bardzo często problemy jeszcze bardziej mobilizują, a do tego wydaje mi się, że gorzowianki są na tyle zawzięte i będą chciały pokazać, że nie warto je skreślać. Dlatego wcale nie zdziwi mnie zwycięstwo gospodyń w tym meczu. Wystarczy solidny mecz tych najważniejszych koszykarek dla AZS-u (Żurowska, Skobel, Piekarska, Dźwigalska, Leedham) plus dobre zmiany młodych i może być wynik korzystny, a i kibice w hali pewnie swoje dołożą.
Z innej beczki, Katarzyna Dźwigalska ma okazję do wykazania się w meczu z przeciwnikiem z nieco wyższej półki, niż Rybnik. Zobaczymy, jak sobie poradzi.

-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
rzymi pisze:Z innej beczki, Katarzyna Dźwigalska ma okazję do wykazania się w meczu z przeciwnikiem z nieco wyższej półki, niż Rybnik. Zobaczymy, jak sobie poradzi.
O tym samym pomyślałem
Póki co idzie jej... tak jak zwykle.
Let's Go Pruszków
Do przerwy wygląda to tak, jakby Liderki wcale nie chciały wygrać. Gratulacje dla Gorzowa za pierwsze 2 kwarty. Ale jak wiadomo to nie koniec meczu dlatego też z niecierpliwością czekam na drugą połowę.

Przerwa świąteczno-noworoczna chyba mocno zaszkodziła Liderowi. Trzeba jednak pamiętać że celem było zakwalifikowanie się do play-off a nie do pierwszej czwórki.
W tym meczu fatalna skuteczność i brak zbiórek - oczywiście po stronie Lidera.
W tym meczu fatalna skuteczność i brak zbiórek - oczywiście po stronie Lidera.
Gorzów udowodnił, że co go nie zabije, to wzmocni. brawa za to spotkanie, które już chyba można powiedzieć, że bedzie przez nie wygrane. a dla Lidera kubeł zimnej wody, oby tylko ich przesadnie nie zmotywował przed następnym spotkaniem, kiedy to Lider zagra z naszymi dziewczynami
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”