17 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - PTS Lider Pruszków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Re: 17 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - PTS Lider Pruszków

Postautor: Łukasz_UFB » 09 stycznia 2011, 18:18

A w Pruszkowie wszyscy na to liczą - że 15.01 dziewczyny pokażą na co jest stać...

PS. 8 min do końca - a my gramy tylko Polskim składem - odpuszczamy już? :shock:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 09 stycznia 2011, 18:27

Patrząc na statystyki... Amerykankom chyba nie chce się grać.

A Kasia 6 zbiórek, 6 asyst, 6 strat... 666 :twisted: Jeszcze zdążę do kościoła przed końcem mszy o 18...
ObrazekObrazek

akar
Żak

Postautor: akar » 09 stycznia 2011, 18:30

Myślę że nie odpuszczamy tylko że na tyle nas stać.Kiedyś w którymś z wywiadów Koniecki powiedział że pozycja w tabeli nie odzwierciedla siły drużyny, rozumiem że miał na myśli to iż kilka drużyn(na papierze lepszych od nas) przegrało to co powinny wygrać i dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy.
Mogę się jednak mylić.

To co wyżej napisałem - fatalna skuteczność za dwa , tragiczna za trzy, ledwie dwadzieścia kilka zbiórek(przy ponad 40 Gorzowa) i kilka asyst.
Jednym słowem przeszły obok meczu.

Zapewne są dumne z siebie 8)
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 18:37 przez akar, łącznie zmieniany 2 razy.

fkfk4
Nowy na forum

Postautor: fkfk4 » 09 stycznia 2011, 18:33

14/53 za 2 w tym momencie...
ale

Denson 1/7
Mosby 2/12
Ross 3/10...

Antczak 3/3...

Mimo, że to są suche staty to wolałbym, żeby więcej pograła Paulina.

btw. Denson z Brzegu była nieporównywalnie lepsza niż w obecnym klubie :P

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 stycznia 2011, 19:39

warto odnotować niezłą skuteczność za 3 azsu 50%
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2011, 19:45

Kuba pisze:parafrazując :

"Jeżeli chodzi o Richards nie było to na tyle ważne spotkanie, żeby ryzykować jej zdrowie. Wciąż jest na zastrzykach, ponieważ narzeka na problemy ze stopą "

albo coś takiego ;)

wszak guru gorzowskiego basketu zapewniał, że Richards będzie w Gorzowie wczoraj (o ile mnie pamięć nie myli)

1. Jezeli chodzi o pierwszy cytat to "zastrzyki zwiazane ze stopa" to "dostawala" Leuczanka.

2. Moze troche mniej spinki...

3. Dla tych ktorzy maja nadzieje ze Samantha nie wróci do nas.. mam zle wiesci

4. NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !! :D

5. Co do meczu... Brawo Brawo i jeszcze raz Brawo... trzeba pochwalic chyba wszystkie zawodniczki lacznie z "juniorkami" ktore dawaly naprawde dobre zmiany. Ale chyba na najwieksze słowa pochwaly naleza się Agnieszce Skobel, ktora wykonala kawał swietnej roboty a jej walka o kazda pilke miodziooo.
Pruszków nie potrafil zlamac naszej naprawde dobrej defensywy. Czesto się gubił i oddawal rzuty z nieprzygotowanych pozycji. Poczatkowy ich presing trzymal jeszcze wynik.. pozniej jak odskoczylismy (jak juz spuchł) troche zmienil obraz meczu. Wysokie zwyciestwo dzieki bardzo dobrej skutecznosci rzutow zarowno za 2 i 3.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 stycznia 2011, 19:51

Jak patrze na wynik i statystyki to mi sie nasuwa porównanie do meczu z Pruszkowa z Gdynia w 2 kolejce. Wtedy tez sie wydawało ze Lider - po wcześniejszej wygranej w Toruniu - jest w stanie powalczyć z mocno osłabionym Lotosem (jeszcze bez Amerykanek, no i bez Horti). A skończyło się na potężnym laniu. W obu meczach rywalki Pruszkowa miały tez 50% skuteczności w rzutach za 3. Energia i skuteczność Gdyni potem jednak szybko uleciała, a Pruszków również w maire szybko sie pozbierał (ogrywając m.in Gorzów). Kolejne mecze pokaża czy i w tym wypadku bedzie podobnie, czy jednak oba zespoły utrzymają "obecna' dyspozycje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 stycznia 2011, 19:57

Często jest tak , że jak trener niezbyt ufa rodzimym zawodniczkom - a sprowadza/wzmacnia zespół Amerykankami - Polki wtedy tracą pewność siebie... Tak chyba wyszło w Toruniu z Gulak-Lipką - gdzie trener zbyt mocno zaufał zagranicznym.

Pruszków zachwycał przede wszystkim na początku gdy grał polskim składem + McCants . Teraz widać że rola POLEK drastycznie / dramatycznie spadła - do ról drugoplanowych. A wyniki pokazują że Ross / Denson czy Mosby - aż tak nie przewyższają umiejętnościami Skorek , Bednarek , Koc czy Chomać... Ta nowa Amerykanka - też widać że przeciętna co najwyżej... W tabeli to wciąż nieźle wygląda - ale z grą już dużo gorzej - ostatnie potyczki Lidera : z Energą u siebie , PP z Wisłą , czy z mocno osłabionym Gorzowem - gdzie Lider łatwo wszędzie poległ - pokazują że po przyjściu Amerykanek - Lider nie jest ani troche mocniejszą ekipą niz na początku sezonu.

PS. Lider spadł już na 5 / kosztem Energi - i może spaść niżej - bo Lotos ma minimalną stratę .

Tak jak mówi Greebo - wynik Gorzowa z Liderem wcale nie musi oznaczać , że Lider się nie pozbiera w kolejnych meczach (wolę mieć Pruszków w ćwierćfinale niż Lotos) a w Gorzowie przcież na pewno ktoś za Leuczankę się pojawi.

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 stycznia 2011, 22:04

eh tak jak chyba większość kibiców w Gorzowie miała nadzieję zadziałał nasz system szkolenia młode mimo ,że wiadomo ręce się trzęsą do rzutu w obronie wiedziały gdzie i kiedy mają być chwała Darkowi za ten pomysł na szkolenie fajnie by było jak by któraś z nich błysła w tym momencie poszła koszykarsko do przodu bo to że dostaną minut więcej jest pewne jak amen w pacierzu

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 stycznia 2011, 00:54

Gorzów walczy pomimo cięzkiej sytuacji i osłabienia - gratulacje!
Cieszy zwłaszcza postawa Agnieszki Skobel:)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 stycznia 2011, 01:18

Sytuacja, jaka obecnie jest w Gorzowie, bardzo przypomina mi tą z poprzedniego sezonu w Gdyni. Tam odeszły cztery zawodniczki - wprawdzie trzy przyszły, ale straty były większe, nie tylko ilościowo. Winnickiemu (i Krawczykowi 8)) udało się poustawiać i zmobilizować zespół - efekt był dobrze znany. Czy ten dobry start w tym roku AZS-u zwiastuje podobny scenariusz? Wątpię. AZS na pewno tanio skóry nie sprzeda, ale ma za mało argumentów. Nawet jeśli ktoś przyjdzie za Jelenę (a to wątpliwe), to już nie będzie ten sam level. Kibice w Gorzowie mogą bluzgać na rzekomy brak profesjonalizmu Lewczenko, ale ok. 15 pkt i 10 zbiórek w PLKK to w tym sezonie świetne rezultaty. Poza tym wielki znak zapytania trzeba postawić przy Richards. Póki co, to coś niesłychanie ważnego zatrzymało ją w Australii. Pannę Morris przed powrotem po Świętach do Bydgoszczy zatrzymała tęsknota za ojczyzną - co można zrozumieć, bo to był jej pierwszy pobyt w Europie. W przypadku Richards ten argument raczej odpada. Kiedy więc nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... raczej nie problemy z samym lotem (odwołany, pogoda, strajk itp.). Przecież Erin mogła bez problemu przylecieć kilka dni temu, zresztą klub podałby taką informację o opóźnieniu z powodu problemów z lotem. Lotos w poprzednim sezonie był w o tyle lepszej sytuacji, że pozostały dwie absolutnie kluczowe zawodniczki - Phillips i Matović. Tutaj nie ma już odpowiedniczki Serbki, a nie wiadomo co z drugim mózgiem gorzowskiego teamu. W play off sama ambicja Skobel, Żurowskiej czy Dźwigalskiej to byłoby stanowczo za mało. Co nie zmienia faktu, że AZS będzie bardzo groźny w pojedynczych meczach i spokojnie powinien być na trzecim miejscu po sezonie zasadniczym.

Swoją drogą, okoliczności odejścia Lewczenko z Gorzowa bardzo przypominają mi to, jak w zeszłym roku z Gdynią żegnała się Pawlak. Tam były pohukiwania Krawczyka o niewdzięczności, braku profesjonalizmu itp., a fakt był jeden (oczywiście przemilczany przez prezesa) - duże zaległości w wypłatach. Zatem gdyby słuchać tylko Krawczyka, to zawodniczka jest niewolnikiem i nie może sama decydować o swoim losie, nawet gdy coś się jej w klubie nie podoba, np. niewypełnianie podstawowych zobowiązań wobec niej. W Gorzowie działacze poszli podobną linią - łatwo przecież wszystko zrzucić na gwiazdorstwo Białorusinki, którą wcześniej chwalono się wszem i wobec...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 stycznia 2011, 06:44

paulo2907 pisze: Poza tym wielki znak zapytania trzeba postawić przy Richards. Póki co, to coś niesłychanie ważnego zatrzymało ją w Australii. Pannę Morris przed powrotem po Świętach do Bydgoszczy zatrzymała tęsknota za ojczyzną - co można zrozumieć, bo to był jej pierwszy pobyt w Europie. W przypadku Richards ten argument raczej odpada. Kiedy więc nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... raczej nie problemy z samym lotem (odwołany, pogoda, strajk itp.). Przecież Erin mogła bez problemu przylecieć kilka dni temu, zresztą klub podałby taką informację o opóźnieniu z powodu problemów z lotem.

Endrju pisze:3. Dla tych ktorzy maja nadzieje, ze Samantha nie wróci do nas... mam zle wiesci

Masz jeszcze jakies pytania???
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 stycznia 2011, 07:40

ja mam jedno - w piątek pisałeś coś takiego:
Endrju pisze:A dla Twojej spokojnej nocki powiem Ci ze jutro Sam ma się stawic w Gorzowie :)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 10 stycznia 2011, 09:41

Kuba pisze:ja mam jedno - w piątek pisałeś coś takiego:
Endrju pisze:A dla Twojej spokojnej nocki powiem Ci ze jutro Sam ma się stawic w Gorzowie :)

No bo miało tak być ;) Ale były jakieś problemy...
W Łodzi będzie grała ;)
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2011, 05:12 przez zancia_a, łącznie zmieniany 1 raz.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 stycznia 2011, 14:02

Fajnie by bło jak by na złość wszystkim w tym preziowi dziewczyny zdobyły (nie wiem jakim cudem ale jako kibic wierzę ) złoto to by było coś
A druga sprawa czas chyba aby AZS uniezależnił się od tego tłustego tyłka i zdobył sponsora na miarę Euroligi bo choć KSSSE wykłada kasę to stanowczo za mało i mogli byśmy przestać liczyć na miasto

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”