18 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Orzeł Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 18 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Orzeł Polkowice
Mimo że już za nami ponad połowa sezonu zasadniczego to o formie Lidera trudno coś powiedzieć, a jutrzejszy mecz z punktu widzenia tejże formy - wielka niewiadoma.
Dwa lania na dzień dobry w Nowym Roku. O ile w PP można się było spodziewać że Lider odpuści o tyle z osłabionym Gorzowem miał powalczyć.......i.......powalczył - 24 oczka w plecy.
Jest jakaś prawidłowość(chyba niewytłumaczalna) jak Lider wygrywa to ledwo kilkoma punktami po męczarniach, ale jak przegrywa to na maxa.
Już najwyższy czas ustabilizować formę (bo potencjał jest).
Polkowice to bardzo solidna drużyna i z taką formą jak w Krakowie i Gorzowie nie ma co marzyć o zwycięstwie.
Przykre ale prawdziwe.
Dwa lania na dzień dobry w Nowym Roku. O ile w PP można się było spodziewać że Lider odpuści o tyle z osłabionym Gorzowem miał powalczyć.......i.......powalczył - 24 oczka w plecy.
Jest jakaś prawidłowość(chyba niewytłumaczalna) jak Lider wygrywa to ledwo kilkoma punktami po męczarniach, ale jak przegrywa to na maxa.
Już najwyższy czas ustabilizować formę (bo potencjał jest).
Polkowice to bardzo solidna drużyna i z taką formą jak w Krakowie i Gorzowie nie ma co marzyć o zwycięstwie.
Przykre ale prawdziwe.
dziś grę naszych, obok głównego sponsora p. Dariusza Miłka, oklaskiwał będzie p. Marek Kondrat. Grono naszych kibiców stale się powiększa

Dlaczego Martyna Koc nie gra dzisiaj?
Nie gra też Skorek ale jak widać po pierwszej kwarcie nie ma to żadnego znaczenia.
Lider odbiera kolejne lanie.
Zobaczymy ile będzie w plecy na koniec.
Połowa drugiej kwarty - skuteczność za dwa TRAGICZNA 20%

Lider odbiera kolejne lanie.
Zobaczymy ile będzie w plecy na koniec.
Połowa drugiej kwarty - skuteczność za dwa TRAGICZNA 20%
- Jack Napier
- Amator
Kuba pisze:dziś grę naszych, obok głównego sponsora p. Dariusza Miłka, oklaskiwał będzie p. Marek Konrad.
Czy chodziło Ci o: marek kondrat
oczywiscie tak, moj bład.
http://www.plkk.pl/index.php?p=news&id=6243
Śmiech na sali.Jeśli to ma być wzmocnieniem to gratuluję. 6 min i 9 sek grało to wzmocnienie
Co do meczu: zwykle jest tak że drużyny zapominają ze gra się 40 min i nieraz odpuszczają 4 kwartę co ma nieraz fatalne skutki.
Tu było inaczej Liderki zaczęły grać od 2 kwarty bo pewnie w pierwszej były tak zmęczone rozgrzewką że ją odpuściły.
Brawo cóż za chytra taktyka, tylko Jaro Kaczyński jest lepszym taktykiem.
Śmiech na sali.Jeśli to ma być wzmocnieniem to gratuluję. 6 min i 9 sek grało to wzmocnienie
Co do meczu: zwykle jest tak że drużyny zapominają ze gra się 40 min i nieraz odpuszczają 4 kwartę co ma nieraz fatalne skutki.
Tu było inaczej Liderki zaczęły grać od 2 kwarty bo pewnie w pierwszej były tak zmęczone rozgrzewką że ją odpuściły.
Brawo cóż za chytra taktyka, tylko Jaro Kaczyński jest lepszym taktykiem.
Kalana Green podrywa pana Marka 

Co do meczu, to nawet emocjonujacy. Po tym szalonym poscigu liczylem na stykowa koncowke
Jednak Bednarek czy Pietrzak sa duzo gorsze od Dzwigalskiej. Ale i tak lepsze niz ta nowa Hughes

Co do meczu, to nawet emocjonujacy. Po tym szalonym poscigu liczylem na stykowa koncowke
Jednak Bednarek czy Pietrzak sa duzo gorsze od Dzwigalskiej. Ale i tak lepsze niz ta nowa Hughes
Czyli Bednarek mimo 13 pkt, 2 asyst, evalu 15, zagrała przeciwko Polkowicom gorzej do Dzwigalskiej, która w dwumeczu z tym zespołem była wpuszczana przez wierzącego w nią trenera az prawie na 28 minut, w których zdoła oddać aż dwa rzuty (oba niecelne), nie zaliczyć żadnej asysty, a za to 5 stratr i mieć eval -1? To naprawdę wyczyny "nie ujęte" w statsach Perlinskiej musiały być kompromitujące.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Czyli Bednarek mimo 13 pkt, 2 asyst, evalu 15, zagrała przeciwko Polkowicom gorzej do Dzwigalskiej, która w dwumeczu z tym zespołem była wpuszczana przez wierzącego w nią trenera az prawie na 28 minut, w których zdoła oddać aż dwa rzuty (oba niecelne), nie zaliczyć żadnej asysty, a za to 5 stratr i mieć eval -1? To naprawdę wyczyny "nie ujęte" w statsach Perlinskiej musiały być kompromitujące.
Gdyby Bednarek grala taka szybka pilke jak Dzwigalska, to byc moze Lider by wygral to spotkanie. Wiele bylo okazji do kontry dzis ... a ona zwalniala gre... zespol gral statycznie, Polkowice za kazdym razem zdazyly sie ustawic, jedyne co moze ma lepsze to skutecznosc, bo Dzwigalska prawie w ogole nie rzuca.
Nie porownuje oczywiscie na podstawie statystyk jednego meczu z konkretnym rywalem (to bylo by bez sensu), tylko ogolnie te zawodniczki.
Gdyby Dziwgalska rzucała jak Perlińska (albo gdyby np zaliczyła jakaś asystę) to może Gorzów wygrałby w Polkowicach. Albo przynajmniej trener by ja dłużej trzymał na boisku by szybkimi kontrami rozbijała obronę rywalek.. (choć pewnie Walencja pojechałaby was wtedy 100-tka)
PS: Danie statusów z meczu z Polkowicami jest w tym wypadku imo baaaardzo na miejscu. Porównanie szersze (przez ostatnie kilka sezonów) wypada u mnie dla Dzwigalskiej nie lepiej
PS: Danie statusów z meczu z Polkowicami jest w tym wypadku imo baaaardzo na miejscu. Porównanie szersze (przez ostatnie kilka sezonów) wypada u mnie dla Dzwigalskiej nie lepiej
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- Jack Napier
- Amator
feri pisze:Jednak Bednarek czy Pietrzak sa duzo gorsze od Dzwigalskiej.
Uuuuu... Paaaanie.... wsadziles kij w mrowisko
Greebo... chlopie... ja NIE o statystykach, a jak juz to prosze bardzo:

Dzwigalska:
- lepsza skutecznosc za dwa
- lepsza skutecznosc za trzy
- lepiej zbiera
- lepiej wypada w porowaniu strat/przechwytow
- nawet blokuje wiecej...
wiec juz skonczmy to..

Dzwigalska:
- lepsza skutecznosc za dwa
- lepsza skutecznosc za trzy
- lepiej zbiera
- lepiej wypada w porowaniu strat/przechwytow
- nawet blokuje wiecej...
wiec juz skonczmy to..
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
Feri ja się nie dziwie że Dźwigalska ma taką skuteczność. Jak bym ja rzucał 1/1 za 2 czy 1/2 za trzy to bym znakomitą skuteczność .
Po pierwsze Bednarek może wolniejsza ale więcej punktów zdobywa ale jak ty mówisz ze Dźwigalska lepiej blokuje czy zbiera to to mnie przeraża.
te 0,7 różnicy to jest tak samo. To jest tak jak bym ja miał w jednym meczu 2 zbiórki w drugim 3 to też bym miał takie staty. Do tego jeszcze powiem że Dźwigalska nie raz grała jako rzucająca a na jedynce Richards ale tylko w kilku meczach i mogła mieć nieco więcej zbiórek a Perełka mimo że wszędzie pisze że rzucająca to w Pruszkowie gra jako 1 i co najlepsze zdobywa jeszcze punkty czego w ogóle nie robi Dźwigalska. No fakt gra trochę mniej no ale mieć na mecz 3 z hakiem punktów troszkę przeginka. Ale gorzowianie nie martwcie się Daro ją weżmie do Reprezentacji !!!
PS i jeszcze kilka innych zawodniczek z jego drużyny no ale przecież każdy o tym wie
Po pierwsze Bednarek może wolniejsza ale więcej punktów zdobywa ale jak ty mówisz ze Dźwigalska lepiej blokuje czy zbiera to to mnie przeraża.
te 0,7 różnicy to jest tak samo. To jest tak jak bym ja miał w jednym meczu 2 zbiórki w drugim 3 to też bym miał takie staty. Do tego jeszcze powiem że Dźwigalska nie raz grała jako rzucająca a na jedynce Richards ale tylko w kilku meczach i mogła mieć nieco więcej zbiórek a Perełka mimo że wszędzie pisze że rzucająca to w Pruszkowie gra jako 1 i co najlepsze zdobywa jeszcze punkty czego w ogóle nie robi Dźwigalska. No fakt gra trochę mniej no ale mieć na mecz 3 z hakiem punktów troszkę przeginka. Ale gorzowianie nie martwcie się Daro ją weżmie do Reprezentacji !!!
PS i jeszcze kilka innych zawodniczek z jego drużyny no ale przecież każdy o tym wie
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”