19 kolejka FGE: Energa Toruń - Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: 19 kolejka FGE: Energa Toruń - Odra Brzeg

Postautor: ann » 23 stycznia 2011, 20:03

nie wiem co ma Leuchanka do Maksimović,bo nie porównywałam. ja tylko mówię że nie chciałabym takiej zawodniczki w Wiśle po prostu,bo to nie jest typ centra na jakiego grę z przyjemnością patrzę. ale w Enerdze czy każdym innym klubie niech robi karierę, szczerze życzę jej powodzenia.
sama jestem ciekawa jak Maksimovic wypadnie na tle Ewki, Leci i Yeleny. dwie okazje na konfrontacje będą na pewno w tym sezonie jeszcze. najbliższą środa,a poźniej półfinał PP. zobaczymy...
a co do tego, że Energa nie ma wartościowej 4.. cóż z pretensjami do guru toruńskiej koszykówki- pana menagera Omanica 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 stycznia 2011, 02:28

a co ma mecz Energa Toruń- Odra Brzeg to spotakania nastepnej kolejki? Widze niestety Ann ze dałas sie wciagnac dyspute o persaonaliach. Jakos znafcy zapomnieli ze wyciaganiem z innych klubów zawodniczek klub toruński tez ma sławe. Jedenmu nic w Trouniu nie pasuje. a gdyby miał cokokwiek do powiedzenia od 2-3 sezonów w I lidze bysmy grali.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 stycznia 2011, 10:07

hermes46 pisze:. Jakos znafcy zapomnieli ze wyciaganiem z innych klubów zawodniczek klub toruński tez ma sławe.

to pokaż mi zawodniczkę zagraniczną(a o takowych była tu mowa),jaką Toruń z kraju wyciągnął oferując lepszy kontrakt. :lol:
PS.No chyba,że myślisz o "odpadach" typu Odincowa,Jerofiejewa(wcześniej Meblotap Lublin) czy Angeli Dubojskiej(wcześniej Start Gdańsk),którą do Torunia to ściągnęła raczej siostra bliźniaczka. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 stycznia 2011, 10:34

Znafcy typu Hermesowi nie podoba się z kolei gra Maksimović - a raczej jej postura. Tyle że to nasza najlepsza obecnie zawodniczka - czy Tobie się to podoba czy nie... Skoro coś nie gra - to co ? siedzieć cicho ? to twoja maksyma ?

Ann w nic się raczej nie wdała , tu nie ma mowy o pyskówce jakiejś - a Matriksowi chodziło raczej o mecz Energi z Gorzowem - gdzie obie zawodniczki Maksimović i Leuczanka - próbowały się nawzajem ,,podpuszczać '' - to była zresztą taktyka Maciejewskiego - bo ewidentnie na Maksimović podpuszczał Leuczankę. Ale skutek wyszedł odwrotny - sama zawodniczka się konkretnie sfrustrowała i po technicznym zeszła z parkietu.

A w Krakowie będzie piekielnie ciężko - choćby na ,,3'' : W Wiśle Powell - 189 cm , u nas jest Gladden ...178 cm. :shock:
Pod koszem też masakra : Leuczanka , Lecia , Ewka - JELA , VERA P. , Hajdana
Roegranie właściwie też dla Wisły bo : Phillips i.....wszystko jasne

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 stycznia 2011, 20:24

Matrix o ile dobrze pamietasz Dubojska nie była odpadem no ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Zagraniczne faktycznie wybierały zazwyczaj inne kluby. Przypomnij sobie p. H. Meredith. Głownie chodziło mi o polki a tu nasz klub tez potrafi sciagac zawodniczki z biedniejszych klubów. Podobnie jest z Maksimovic. Gdyby Jej nie było trzeba było coś znalesć na jej miejsce. Ta zawodniczka po sezonie bedzie miała wolna reke i tylko od niej bedzie zalezało czy nadal bedzie to Energa.
Wisła raczej mierzy w Eurolige majac taki skład, a niewiadoma jest postawa w lidze bo tu sa faworytem w kazdym spotkaniu. Przypomnijcie sobie pare sezonów temu ze zespoł dopiero układany zrobił niespodziankę w Krakowie wygrywajac. Wydaje mi sie ze podobnie jest teraz tylko z ta różnicą ze chyba krakowianie dmuchaja już na zimne.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 stycznia 2011, 20:27

Merideth(jesteś pewny,że Rybnik jej sukcesywnie płacił?) odpadem nie była tylko szybko takim odpadem się okazała 8) ,a Dubojska (toruński klub miał przez lata najtańsze miejsce w lidze i gdzie tu mowa o zachęcaniu lukratywnym kontraktem)? widać,że czytasz posty "po łebkach" i nie wiesz dlaczego przyszła do Torunia.Dla mnie zmiana barw klubowych to normalna rzecz,ale powtarzam jeszcze raz Toruń nigdy nie był i nie jest mocarzem budżetowym i raczej finansowo się nie licytował z innymi klubami o koszykarkę zagraniczną,a te panie,które przez ostatnie trzy sezony masz przyjemność oglądać zawdzięczamy wiadomo komu.A Polki? popatrz na taką Magdę Gawrońską,która w sobotę biegała po Spożywczaku.W ilu klubach ta dziewczyna grała? 8) a przed nią jeszcze dosyć sporo grania.
PS.tak na marginesie prawdziwym polskim obieżyświatem jest..... koszykarz Marek Miszczuk(notabene Toruń też zaliczył),a Magda niech się nie przejmuje,bo jeszcze trochę jej do wychowanka Startu Lublin brakuje.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 24 stycznia 2011, 21:07

matrix pisze:Merideth(jesteś pewny,że Rybnik jej sukcesywnie płacił?) odpadem nie była tylko szybko takim odpadem się okazała 8) ,a Dubojska (toruński klub miał przez lata najtańsze miejsce w lidze i gdzie tu mowa o zachęcaniu lukratywnym kontraktem)? widać,że czytasz posty "po łebkach" i nie wiesz dlaczego przyszła do Torunia.Dla mnie zmiana barw klubowych to normalna rzecz,ale powtarzam jeszcze raz Toruń nigdy nie był i nie jest mocarzem budżetowym i raczej finansowo się nie licytował z innymi klubami o koszykarkę zagraniczną,a te panie,które przez ostatnie trzy sezony masz przyjemność oglądać zawdzięczamy wiadomo komu.A Polki? popatrz na taką Magdę Gawrońską,która w sobotę biegała po Spożywczaku.W ilu klubach ta dziewczyna grała? 8) a przed nią jeszcze dosyć sporo grania.
PS.tak na marginesie prawdziwym polskim obieżyświatem jest..... koszykarz Marek Miszczuk(notabene Toruń też zaliczył).

ciężko to grą nazwać - tak się plątać po parkiecie to tylko ona potrafi
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 stycznia 2011, 23:35

Wrzucę kamyk do ogródka : czemu mając do wyboru fajne AMERYKANKI na ,,4'' - EDO postawił na swoją znajomą - kolejnego centra - Radunović ??? Mamy już 2 zawodniczki z Europy - potrzebny tam ktoś skoczny - z całym szacunkiem ale JELA nie jest skoczną zawodniczką , VERA wcale - Radunović też.. NOTORYCZNIE przegrywamy zbiórki ... Coś z tym trzeba zrobić.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”