Odra Brzeg - CCC Polkowice 75:86

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 21 marca 2005, 12:14

PLKK: Kamieniami w koszykarki

Autokar wiozący koszykarki CCC Polkowice po meczu w Brzegu został obrzucony kamieniami. Zawodniczki z Polkowic pokonały miejscowe Cukierki Odrę 86:75.

– Mecz był bardzo zacięty, słabo graliśmy w pierwszej połowie, ale w drugiej odsłonie udało nam się przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Dla mnie jednak bulwersujące było przede wszystkim zachowanie kibiców, choć nie wiem, czy można ich tak nazwać. Przez cały mecz wyzywano nasz zespół, bez wielkiej reakcji organizatorów spotkania – powiedział prezes CCC Krzysztof Korsak.

- Po pojedynku nasz autokar obrzucany był kamieniami, kibice mieli problem z wyjazdem z Brzegu. Nie zostawię tej sprawy, bo takie zachowanie nie może ujść nikomu na sucho – dodał Korsak.

Więcej szczegółów w "Słowie Polskim - Gazecie Wrocławskiej"

Źródło: www.onet.pl

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 21 marca 2005, 12:41

Wojtek pisze:PLKK: Kamieniami w koszykarki

Autokar wiozący koszykarki CCC Polkowice po meczu w Brzegu został obrzucony kamieniami. Zawodniczki z Polkowic pokonały miejscowe Cukierki Odrę 86:75.

– Mecz był bardzo zacięty, słabo graliśmy w pierwszej połowie, ale w drugiej odsłonie udało nam się przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Dla mnie jednak bulwersujące było przede wszystkim zachowanie kibiców, choć nie wiem, czy można ich tak nazwać. Przez cały mecz wyzywano nasz zespół, bez wielkiej reakcji organizatorów spotkania – powiedział prezes CCC Krzysztof Korsak.

- Po pojedynku nasz autokar obrzucany był kamieniami, kibice mieli problem z wyjazdem z Brzegu. Nie zostawię tej sprawy, bo takie zachowanie nie może ujść nikomu na sucho – dodał Korsak.

W takim razie my jako kibice Odry zkładamy zażalenie do PLKK i opisujemy nasz pobyt w Polkowicach!! to jak nas potraktowaliście!! Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie!! pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 21 marca 2005, 12:41

Nie chce pisac ze Brzeg nie jest bez winy ale
po1:
jak nas przywitano w polkowicach?? a wiec zostaly obrzucane 2 autobusy koszykarek i kibicow sniezkami oraz samych kibicow(kilka centymetrow stalbym obok i dostal bym w glowe)
po 2:
Przez cale spotkanie wyzywal nas niejaki kolejarz rzucal kur*** i chu** w naszą strone.
Wiec ten list apeluje do trenera CCC i do Calych polkowic !!!!!! Nikt z kluby kibca nie rzucal kamieniami! to jest bzdura co jest napisane!!! pamietam jak sie kuba tłumaczyl ze nikt z klubu kibica CCC nie zagrazal nam ani nie grozil wiec ja tez mowie ze nikt z klubu kibica w Brzegu wam nie grozil!!!! jak to kuba powiedzial nie mamy wplywu na chlopakow z Ulicy!!!
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 21 marca 2005, 13:03

CO wy kur.... odpierda.....cie we łbach wam sie poprzewracało. Przynosicie wstyd naszemu miastu. W taki sposób chcecie je rozsławic. ZGROZA. A jak by sie cos stało to nie bylo by na was tylko na cele miasto i zespół. Powariowaliscie czy co opanujcie sie. Kurde zanam was wielu z widzenia innych lepiej nie spodziewałem sie takiego czegos. KAMIENIAMI W AUTOBUS!!!!!!! Puknijcie sie włeb i k........a przemyslcie swoje życie od nowa!!!!!!

CO ZŁEGO TO NIE BRZEG, tylko jacys idiociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Przepraszam wszystkich z POLKOWIC i z całej POLSKI koszykarskiej za zachowanie brzeskich no nie wiem jak mam ich nazwac .......
Ostatnio zmieniony 22 marca 2005, 05:56 przez KOZIOL, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 marca 2005, 13:07

A ja jeszcze (podpisując się pod wpisem powyższym obiema rękami!) dodałbym, że bardzo proszę tych wszystkich, którym wpadnie do głowy podnoszenie argumentu w stylu - jak wy nam, tak my wam, żeby się trochę zastanowili. Jeśli chcecie iść dalej w tym kierunku, nie jesteście w niczym lepsi od tych, którzy niby to zaczęli, a następnym krokiem będzie, że ktoś komuś po prostu zrobi krzywdę w myśl prymitywnej zemsty wywołanej takim "łańcuszkowym" podejściem do wzajemnych kontaktów!

KKFORUM PRZECIW PRZEMOCY!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 21 marca 2005, 13:13

Seba pisze:A ja jeszcze (podpisując się pod wpisem powyższym obiema rękami!) dodałbym, że bardzo proszę tych wszystkich, którym wpadnie do głowy podnoszenie argumentu w stylu - jak wy nam, tak my wam, żeby się trochę zastanowili. Jeśli chcecie iść dalej w tym kierunku, nie jesteście w niczym lepsi od tych, którzy niby to zaczęli, a następnym krokiem będzie, że ktoś komuś po prostu zrobi krzywdę w myśl prymitywnej zemsty wywołanej takim "łańcuszkowym" podejściem do wzajemnych kontaktów!

KKFORUM PRZECIW PRZEMOCY!!!

Ja tez jestem przeciw przemocy!! Żle mnie zrozumiałeś! Mi chodziło oto, zeby nagłośnić tak samo sprawe naszego pobytu w polkowicach jak oni nagłośnili sprawe pobytu w Brzegu!! Ja nigdy nie byłem za przemocą!! Zawsze starem się ją tępić!!
Tyklo, że mi to wygląda na prowokacje ze strony Korska!! poczekajmy na raport policji brzeskiej, która w tym czasie eskortowała zawodniczki i kibiców z polkowic!!
KLUB KIBICA BRZEGU PRZECIW PRZEMOCY!!!!!!!!

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 21 marca 2005, 13:18

KOZIOL pisze:

CO wy kur.... odpierda.....cie we łbach wam sie poprzewracało. Przynosicie wstyd naszemu miastu. W taki sposób chcecie je rozsławic. ZGROZA. A jak by sie cos stało to nie bylo by na was tylko na cele miasto i zespół. Powariowaliscie czy co opanujcie sie. Kurde zanam was wielu z widzenia innych lepiej nie spodziewałem sie takiego czegos. KAMIENIAMI W AUTOBUS!!!!!!! Puknijcie sie włeb i k........a przemyslcie swoje życie od nowa!!!!!!

CO ZŁEGO TO NIE BRZEG, tylko jacys idiociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Przepraszam wszystkich z POLKOWIC i z całej POLSKI koszykarskiej za zachowanie brzeskich no nie wiem jak mam ich nazwac .......

PAWEŁ KOZŁOWSKI ( KOZIOŁ )

Kozioł nie musimy ich przepraszać za to czego nie zrobiliśmy!! Pamiętaj, że na ludzi z ulicy nie masz wpływu!! a ja jestem tylko jednego pewien, że nie zrobił tego Brzeski Klub Kibica!

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 21 marca 2005, 13:21

Jeszcze przed tym weekendem mogliśmy się spokojnie starać o miano najlepszych kibicow w Polsce. Po tym co czytam (sam w tym oczywiście nie uczestniczyłem) zaczynam w to mocno wątpić. Takie zachowania to po prostu dowód odmóżdżenia niektórych jednostek. Całkowicie się od takich bezmózgich debili odcinam. Nie jesteście wcale lepsi od tych, których tak strasznie tydzień wcześniej obsmarowywaliście.
NIE RÓBCIE Z BRZEGU WIOCHY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 21 marca 2005, 13:21

A jesli jest to prowokacja ze strony Polkowic to przeprosze naszych kibiców a prezesowi Korsakowi dam po prostu po mesku w morde!

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 21 marca 2005, 13:25

Ciekawe, czy jeżeli w całej "akcji" uczestniczył którys z forumowiczów, to będzie na tyle odważny aby się do tego otwarcie przyznać :?

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 21 marca 2005, 13:27

Zbych pisze:Ciekawe, czy jeżeli w całej "akcji" uczestniczył którys z forumowiczów, to będzie na tyle odważny aby się do tego otwarcie przyznać :?

Jeśli tak było, to zapewne wpisze się jako Anonymous... :?
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 21 marca 2005, 13:29

czarny pisze:
Zbych pisze:Ciekawe, czy jeżeli w całej "akcji" uczestniczył którys z forumowiczów, to będzie na tyle odważny aby się do tego otwarcie przyznać :?

Jeśli tak było, to zapewne wpisze się jako Anonymous... :?

Jako Anonymous to może sie wpisać każdy, niekoniecznie z Brzegu.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 21 marca 2005, 13:34

Jasne, ale nie wierzę w to, że ktokolwiek przyzna się do tego, albo że będzie się tym chwalił zarejestrowany użytkownik. Zresztą... rejestracja też nic nie kosztuje... więc i tak ta kwestia zmierza donikąd :>
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 21 marca 2005, 13:36

Co do kamieni wyraziłem już swoje zdanie. :evil:
Natomiast co do reakcji organizatorów, to dlaczego prezes Korsak sam nie reaguje na to co z kibicami innych klubów wyprawia się w Polkowicach. Tam te wyzwiska lecą znad głów samych koszykarek, w Brzegu nie ma takich możliwości. Do tego spiker, ochrona... Jak widać w Polkowicach traktuje się sytuację wg Fredry, czyli "wolnoć Tomku w swoim domku..." :wink:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 21 marca 2005, 13:38

Panowie - spokojnie - co się tak podniecacie? Na 2 kilometry czuć prowokacje Korsaka, Spisackiego i ich przydupasów.
Przecież odjazd kibiców z Polkowic ochraniała policja i inne służby.
Tak jak wszędzie. Nas też odwozili z Pabianic, Gorzowa, Ostrowa itd.
Jest raport policji - to musiało coś być. A nie ma - to wymysł tych, co od lat robią wszystko, by zaszkodzić Brzegowi. A czego się palanty spodziewali po przyjęciu nas w Polkowicach. Tak to durne ruchy "działaczy" i mędrków policjantów (chodzi o tego z soboty) rodzą nienawiść między klubami i kibicami.
Pozdrowienia dla "ojców zadymy" - pewnie wieloletniej . 8)
Polkowice...czuj!
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2005, 16:49 przez Don Igłata, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”