Chciałoby się powiedzieć afera goni aferę. Tym razem wszystko odbyło się z udziałem kibiców Cukierków Odry Brzeg, którzy nie potrafili uznać wyższości zawodnieczek CCC Polkowice (przypomnijmy, że ćwierćfinałowa rywazlizacja zakończyła się zwycięstwem polkowiczanek 3:0). Autokar z koszykarkami tego klubu został obrzucony przez fanatycznych kibiców kamieniami.
Bulwersujące było przede wszystkim zachowanie kibiców, choć nie wiem, czy można ich tak nazwać. Przez cały mecz wyzywano nasz zespół, bez wielkiej reakcji organizatorów spotkania. Po pojedynku nasz autokar obrzucany był kamieniami, kibice mieli problem z wyjazdem z Brzegu. Nie zostawię tej sprawy, bo takie zachowanie nie może ujść nikomu na sucho – zapowiada na łamach Gazety Wrocławskiej prezes CCC Krzysztof Korsak.
Źródło: Gazeta Wrocławska
Kamieniami w koszykarki
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Kamieniami w koszykarki
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
Nie zajmuję stanowiska w tej sprawie, bowiem nie wiem na ile ten kamienny atak był faktem, a na ile dziełem fantazji - ale mam tylko jedno spostrzeżenie przy okazji: Zauważam, że w koszykarskim światku mamy do czynienia z daniami "smacznymi" - jak choćby rywalizacja Mablotapu z Ostrovią o utrzymanie, gdzie była i dramaturgia i walka do końca i emocje.
Na drugim końcu są zaś wydarzenia "niesmaczne", jak choćby niedawny a mało kogo interesujący finał 4 Pucharu Polski w Krakowie zakończony skandalem który źle się przysłużył wizerunkowi żeńskiej koszykówki jak i ten ćwierćfinał, który z planowanego zaciętego koszykarskiego boju zamienił się w 1,5 tygodnia internetowej "walki" słownej (nie mówię, że kibice z Brzegu nie mieli racji - tego nie rozstrzygam), wylewania goryczy, ataków, odpowiedzi, wzajemnych oskarżeń itd - a zakończony kolejnym, wiszącym już w powietrzu skandalem...
Albo zupa się "przypaliła", albo w porę ktoś jej nie osolił...
Kibice z Brzegu dali w tym sezonie chyba podstawy do kandydowania na No.1 w TBL (choć mają groźnych kontrkandydatów) – a już na pewno w klasyfikacji „on tour” ligę wygrają… Szkoda by jakieś niepotrzebne incydenty i to akurat z CCC (które w kibicowskiej profesji... – no, nie oszukujmy się…) miały nadszarpnąć ten wizerunek. Wiele dobrego słyszałem o brzeskich klimatach (jedna taka Monika z Łodzi
) dlatego specjalne pozdrowienia dla brzeżan z którymi teraz będziemy mieli okazję my się spotkać... 
Na drugim końcu są zaś wydarzenia "niesmaczne", jak choćby niedawny a mało kogo interesujący finał 4 Pucharu Polski w Krakowie zakończony skandalem który źle się przysłużył wizerunkowi żeńskiej koszykówki jak i ten ćwierćfinał, który z planowanego zaciętego koszykarskiego boju zamienił się w 1,5 tygodnia internetowej "walki" słownej (nie mówię, że kibice z Brzegu nie mieli racji - tego nie rozstrzygam), wylewania goryczy, ataków, odpowiedzi, wzajemnych oskarżeń itd - a zakończony kolejnym, wiszącym już w powietrzu skandalem...
Albo zupa się "przypaliła", albo w porę ktoś jej nie osolił...
Kibice z Brzegu dali w tym sezonie chyba podstawy do kandydowania na No.1 w TBL (choć mają groźnych kontrkandydatów) – a już na pewno w klasyfikacji „on tour” ligę wygrają… Szkoda by jakieś niepotrzebne incydenty i to akurat z CCC (które w kibicowskiej profesji... – no, nie oszukujmy się…) miały nadszarpnąć ten wizerunek. Wiele dobrego słyszałem o brzeskich klimatach (jedna taka Monika z Łodzi
-
Don Igłata
- Młodzik
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”