Mecz zaległy: Orzeł Polkowice - ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Mecz zaległy: Orzeł Polkowice - ROW Rybnik

Postautor: ann » 07 lutego 2011, 07:07

09.02.2011 godz.17:45
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

bodek38
Młodzik

Re: Mecz zaległy: Orzeł Polkowice - ROW Rybnik

Postautor: bodek38 » 07 lutego 2011, 22:35

Ciekawe kto poprowadzi Utex w tym meczu????

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 lutego 2011, 00:08

bodek38 pisze:Ciekawe kto poprowadzi Utex w tym meczu????

A jakieś tam lokalne dzienniki w Waszym okręgu nie pisały cos o roszadach trenerskich i problemach zespołu? Aż dziwne, prasa zwykle bardzo chętnie drąży takie watki.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 08 lutego 2011, 14:40

W transferach Matrix wrzucił artykuł na ten temat
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2011, 16:29 przez bodek38, łącznie zmieniany 1 raz.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lutego 2011, 14:57

bodek38 pisze:Ciekawe kto poprowadzi Utex w tym meczu????

hm viceprezes d/s sportu lub manager d/s sportowych czyli Miro Orczyk :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 08 lutego 2011, 16:28

Cały Utex to Pan trener i pani Prezes śmieszne jest gadanie że sie zarząd zbierze i zadecyduje o losie trenera

tak na marginesie artykuł z podwórkowej stronki i te komentarze
http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,lzy ... 12785.html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 lutego 2011, 15:35

UTEX ROW bez Orczyka w Polkowicach!

Po wygranym sobotnim meczu z łódzkim Widzewem, trener UTEX-u ROW Rybnik zapowiedział, że wobec zaległości finansowych jego przyszłość w śląskim klubie stoi pod dużym znakiem zapytania. Jak się okazuje, nie były to słowa rzucane na wiatr. W środowy wieczór rybnicki zespół rozegra kolejne spotkanie w ramach Ford Germaz Ekstraklasy, a na ławce trenerskiej próżno będzie szukać Orczyka.
W środę o godzinie 17:45 w Polkowicach odbędzie się zaległe spotkanie 17. kolejki Ford Germaz Ekstraklasy, w którym CCC podejmie UTEX ROW Rybnik. Jest już pewne, że w spotkaniu tym na ławce trenerskiej śląskiego zespołu nie zasiądzie Mirosław Orczyk, dotychczasowy szkoleniowiec zespołu.

Orczyk po sobotnim zwycięstwie nad Widzewem Łódź ogłosił, że ze względu na duże zaległości finansowe wobec jego osoby jest zmuszony dokonać pewnych kroków, którym ma być opuszczenie zespołu. Na początku tygodnia miało dojść do spotkania władz klubu, na którym miały być poruszone pewne kwestie. Problemu jednak rozwiązać się nie udało, a do Polkowic drużyna pojechała bez trenera.

- Straciliśmy trenera, a ja nie wyobrażam sobie teraz współpracy z kimkolwiek innym - mówiła niedawno Karolina Stanek, kapitan UTEX ROW Rybnik. Jak się okazuje w pojedynku z Pomarańczowymi to właśnie Stanek zostanie wpisana w protokole zawodów w rubryce "trener zespołu". Dlaczego? Asystent Orczyka Adam Rener na razie nie dysponuje odpowiednimi dokumentami, które pozwoliłyby mu zająć stanowisko pierwszego trenera zespołu. Do Polkowic Rener udał się w roli... kierownika zespołu.

Tym razem zabraknie "piątki" kapitana z trenerem

Czy bez trenera koszykarki UTEX-u ROW Rybnik będą w stanie sprawić podobną niespodziankę do tej, jakiej udało się dokonać w poprzednim sezonie, kiedy dzięki znakomitej grze zdołały wywieźć z Polkowic dwa punkty? W kadrze CCC dodatkowo w tym meczu zadebiutuje amerykańska podkoszowa Tangela Smith, dla której będzie to powrót na polskie parkiety.
www.sportowefakty.pl
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 lutego 2011, 21:13

Szkoda mi Orczyka bo to człowiek z pasja. Tak naprawde nigdy nie mial wspanialego zespolu który mógł walczyc o cos wiecej... ale nieraz i niespodzianki jego druzyna sprawiala. W tym sezonie ewidentny jest brak (moze nie nawet klasowych) ale srednich, przyzwoitych polek które wzmocnione kilkoma amerykankami mogly by zapewnic wejscie do 8-ki.
Czlowiek z pasja i wielkim sercem do koszykówki. Marzył o zbudowaniu druzyny z "podobnych klocków do tych z Gorzowa" jednak gdzies musial popelnic bledy... albo za szybko chcial to zrobic (porwanie sie z motyka na ksiezyc np. transfer z Perkins...), albo naprawde w Rybniku nie bylo warunków do wielkiej koszykówki. Jezeli faktycznie odejdzie z Rybnika to mam nadzieje ze znajdzie miejsce na lawce trenerskiej w innej ekstraklasowej druzynie.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 lutego 2011, 21:30

A ja go żadnemu Polskiemu klubowi nie życzę.. no może, koszykarzom Cracovii. Tam już piłkarze mieli też trenera z "pasja". A nawet kilku takich co jeden to lepszy.

Choc z drugiej strony zawsze fajnie się jechało do Rybnika, była pewność ze tak zmobilizuje w szatni swoje zawodniczki ze nawet nie spróbują powalczyć.

A wywiad mnie wzruszył. I to mocno. Dołączę jego twórczość do moich ulubionych trenerskich dramatopisarzy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 09 lutego 2011, 21:38

09.02.2011 CCC Polkowice [76] - [49] Utex Row Rybnik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=86

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 lutego 2011, 23:54

A ja co prawda wiele razy czepiałem się Orczyka i jego braku umiejętności w czerpaniu z potencjału drużyny, ale w tej sytuacji ma 100% racji. Wiadomo, że z pustego Salomon nie naleje, ale ktoś te kontrakty w Rybniku podpisywał i warto byłoby się z nich wywiązać. W końcu to praca jak każda inna. Szacunek dla niego, że w tak trudnych warunkach wytrwał tak długo.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 10 lutego 2011, 14:23

Orczyk to dla mnie furiat. Nie potrafił przeprosić dziewczynki, która miała wycierać parkiet w Poznaniu. Zabrał jej szczotkę i jeszcze później rzucił w jej stronę. Gada tak, bo dobrze wie, że żaden inny klub go nie weźmie.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 lutego 2011, 14:36

Myślę, że wielokrotnie i najdobitniej ze wszystkich forumowiczów wypowiadałem się o umiejętnościach i metodach prowadzenia zespołu przez Pana Orczyka, a także o jego ogrywaniu zawodniczek, w kontekście następnych sezonów.....

Zdania bardzo krytycznego w tym temacie absolutnie nie zmieniam, co z kolei absolutnie nie znaczy, że nie potepiam działania klubu - jak mamy z pracownikiem umowę, to niezależnie czy jest słaby czy tez nie, jezeli decydujemy siego trzymac dalej, to mu płacimy.
Trudno się dziwić czyjejś desperacji, skoro od ładnych paru miesięcy nie dostaje kasy.

Będę jednak złosliwy- ciekawe jednak, że klub parę sezonów temu, podczas turnieju finałowego w Rybniku, miał pieniądze na "kupienie" meczu z MUKS-em i po najbardziej skandalicznym sędziowaniu jakie w życiu widziałem awansował z pierwszego miejsca do E-klasy. Może zamiast przekupowania wtedy Kariny i spóły, trzeba było kasę zachować na uczciwe płacenie pensji koszykarkom i trenerom?

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 10 lutego 2011, 14:46

Jest umowa. Ma być kasa. W tym temacie chyba wszyscy są zgodni. Niestety w polskich klubach, koszyków - nożna - ręczna, gnoi się trenerów i zawodniczki. Tak nie powinno być.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 10 lutego 2011, 19:07

Saletra pisze:Myślę, że wielokrotnie i najdobitniej ze wszystkich forumowiczów wypowiadałem się o umiejętnościach i metodach prowadzenia zespołu przez Pana Orczyka, a także o jego ogrywaniu zawodniczek, w kontekście następnych sezonów.....

Zdania bardzo krytycznego w tym temacie absolutnie nie zmieniam, co z kolei absolutnie nie znaczy, że nie potepiam działania klubu - jak mamy z pracownikiem umowę, to niezależnie czy jest słaby czy tez nie, jezeli decydujemy siego trzymac dalej, to mu płacimy.
Trudno się dziwić czyjejś desperacji, skoro od ładnych paru miesięcy nie dostaje kasy.

Będę jednak złosliwy- ciekawe jednak, że klub parę sezonów temu, podczas turnieju finałowego w Rybniku, miał pieniądze na "kupienie" meczu z MUKS-em i po najbardziej skandalicznym sędziowaniu jakie w życiu widziałem awansował z pierwszego miejsca do E-klasy. Może zamiast przekupowania wtedy Kariny i spóły, trzeba było kasę zachować na uczciwe płacenie pensji koszykarkom i trenerom?

kogoś tu chyba fantazja poniosła pisząc takie rzeczy no chyba że masz niezbite dowody bo pisząc takie rzeczy pani prezes i ska mogą tago płazem nie puścić choć z drugiej strony pewnie im to wszystko lotto :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”