23 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: 23 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: hermes46 » 21 lutego 2011, 03:29

po ochłonieciu i kilmetrach

Anty koszykówka 5 dachów to wszystko na temat meczu!!

Omanic porąbany??? dziwne brak agresji dla drukowanie meczu to jest objaw porąbabania???

Lotos to cos hm trudno nazwac meczem wygrał ZASŁUZENIE!!! ale postawa sedziów. Kocham koszykówkę ale to co dziś widziałęm zastanawia jaki sens ma oddawania sie pasji, wydawania pieniedzy i marnowania czasu kiedy Ci cos w sposób wulgarny pajac ubrano na szaro zabierze z gejowskim uśmiechem na twarzy!!!

Ps pozdrawiam komisarza zawodów. Fajnie jest podsłuchiwać prywatne rozmowy???
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 lutego 2011, 08:06

Nie mogę uwierzyć w to co zobaczyłem wczoraj w Gdyni. Z jednej strony Lotos po sportowemu wygrał ten mecz zasłużenie, jednakże wydziwianie sędziów (momentami faktycznie w obie strony, ale wyglądało to na zasadzie, że trzeba trochę "oddać") sięgnęło pewnych granic przyzwoitości. Cieszy tylko fakt, że po meczu kilku kibiców z Gdyni podeszło do nas i sami powiedzieli, że nie chcą zwycięstw w taki sposób jak to zrobili dzisiaj i w środę przeciwko Wiśle sędziowie... To by chyba wystarczyło za komentarz

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2011, 10:05

Nikt chyba nie zauważył,że Toruń przegrał ten mecz w pierwszej kwarcie.
PS.Do postawy polskich sędziów trzeba się niestety przyzwyczajać,bo ja trawię to z różnym skutkiem już od lat. Inaczej mógłbym się zachowywać podobnie do Edo(wspomniał po spotkaniu o osobistych Babkiny i fatalnym meczu również dla kibiców). 8) aha i zastanawiam się jeszcze,jak długo toruńscy działacze zamierzają ufać ruchom transferowym Elmedina Omanicia? :shock:
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 10:13 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

yanek
Żak

Postautor: yanek » 21 lutego 2011, 10:12

To co wczoraj zobaczyłem to była po prostu kpina !

Lotos prowadził od początku i wygrał zasłużenie. Nasze "Katarzynki" zaczęły jednak gonić i w tym momencie sędziowie odebrali nam możliwość oglądania emocjonującej końcówki. Sędziowanie to był istny cyrk ! Większość akcji gwizdali dla Lotosu, ale kilkukrotnie zauważyli jakieś absurdalne faule gdynianek. Tak jak napisał adrenalina, trzeba było oddać.

Co do Babkiny jakoś bym się nie cieszył ogromnie z tego rekordu. Nie jest to zła zawodniczka, ale te punkty są głównie dzieki dobrej skuteczności z rzutów osobistych.

W pierwszej kwarcie się nie przegraliśmy meczu - utrudniliśmy sobie tylko sprawę. Mogliśmy to potem odrobić, było nawet blisko. Inna sprawa, że pierwsza ćwiartka nam nie wyszła - zero obronu. 20 pkt w 5 minut straciliśmy pierwsze.

P.S. Dopiero teraz widzę, że na hali było dużo osób z laptopami. Komentarze o tym, że Edek oddał mecz w 11 minucie to chyba ktoś musiał być na hali żeby to widzieć. :twisted:
:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2011, 10:16

yanek pisze: Nie jest to zła zawodniczka, ale te punkty są głównie dzieki dobrej skuteczności z rzutów osobistych.

Tak yanek,ale tą skuteczność trzeba jeszcze mieć(to też jest ważny element koszykarskiego rzemiosła) czego nie można powiedzieć o toruniankach,bo linia rzutów osobistych to już w tym sezonie na przykład za daleka odległość dla Alicii Gladden(pudła w newralgicznym momencie).Babkina zrobiła to samo z Toruniem,co Janell Burse w meczu Energa-Wisła zdaje się.

yanek
Żak

Postautor: yanek » 21 lutego 2011, 10:25

Dokładnie zgadzam się z toba - ale te 35 punktów świadczy o tym, że Babkiny nie opłaca się faulować. Nie o tym, że to druga Taurasi . Dobrze, że widzi to trener Lotosu. Tak Burse miała wtedy coś koło 25 punktów w tym z 17 z linii.
:)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 lutego 2011, 10:31

Seria Babkiny i tak nie przebije Gladden - bo nasza Alicia bije kolejne rekordy.... za 3 pkt - póki co jest 0/23 !!!! Jak na strzelca to chyba coś nie tak... :evil:

,, Gratuluję Elinie Babkinie dobrego spotkania - tylko Diana Taurasi potrafi tak zagrać '' - to wypowiedź EDO :lol:

,,Zostałyśmy nierówno potraktowane - powiedziała Monika Krawiec . Sytuacja , po której otrzymałam przewinienie techniczne po mojej reakcji była taka sama , jak dwukrotnie zachowywała się Elina Babkina . W jej przypadku sędzia nawet nie zareagował ''

No cóż - gdyby się miało SWOICH w Pzkoszu - to też by inaczej gwizdali dla Energi. 8)

Mam nadzieje że w PLAY OFF się Katarzynki się odkują - choć na Lotos możemy nie natrafić (no chyba że w meczu o brąz )

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 lutego 2011, 11:37

no sory!! ale zamiast beczeć jacy to sędziowie źli są trzeba było wykorzystać sytuację kadrową gdynianek i zrobić im jesień średniowiecza pod koszem. Zwłaszcza, że przez ponad 35 min. Jelena ustawiała się pod koszem a zajebisty trener kazał rzucać z dystansu!! no i jak tu wygrać mecz grając bez pomysłu ?
łysy zawsze znajdzie sobie jakieś wytłumaczenie - tym razem przegrał z Taurasi - becz dalej babo!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 lutego 2011, 11:56

Oczywiście masz rację - bo po jednej stronie drużyna bez wysokich zawodniczek - z jedną JUJKĄ która szybko złapała 3 faule. A po drugiej stronie 3 centry - gdzie jedna choćby - Maksimović powinna robić różnicę.

Taktyka nakazywałaby jedno.....GRAĆ POD KOSZ - ale EDO to w końcu EDO - może wcale nie zależało mu na zwycięstwie - a te wszystkie TECHNIKI to tak pod publikę - by przynajmniej nikt nie gadał że Toruniowi nie zależało ? 8) 8) .
Wszystko jest możliwe jeśli chodzi o trenera Omanicia - przecież co roku właściwie jest to samo... Podobnie jak z sędziowaniem - sędziowanie w FGE jest na żenująco niskim poziomie przecież.

Dziewczyny raczej nie powinny tego jakoś rozpamiętywać - bo ten mecz w sumie o niczym nie przesądza.

Fajnie natomiast że Szpila gra coraz lepiej . Nasze liderki w sumie (Krawiec , Gladden , Maksimović ) także juz powoli wracają na właściwe tory - ale to wciąż za mało by myśleć o sukcesach w tym roku. Rozgrywajki muszą WRESZCIE zacząć grac - a także rezerwowe centry (Vera i Hajdana) .

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2011, 13:04

jimmy pisze: Zwłaszcza, że przez ponad 35 min. Jelena ustawiała się pod koszem a zajebisty trener kazał rzucać z dystansu!! no i jak tu wygrać mecz grając bez pomysłu ?

Racja,racja i jeszcze raz racja aż prosiło się,aby grać na Jelenę,która spokojnie by punktowała.Wydawało się nawet,że przez praktycznie połowę swego czasu na parkiecie Serbka jest drużynie niepotrzebna!!!
PS.Tak yanek Babkiny nie trzeba było faulować obserwując jej wczorajszą dyspozycję,podobnie z Burse i niejaką panią Henry z Mann Filter. 8)
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 13:05 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 lutego 2011, 13:04

Jimmy napiasze Ci tylko jedno zdanie

NIE BYŁES, NIE WIDZIAŁES NIE PIE...

nie pisz o czyms o czym nie masz najmniejszego pojecia. Jezeli drukarz bo nazwanie Zalewskiego sedzią to nadużycie gwiżdze dachy za rozkładanie rak i spojrzenie na nego. To jest poprostu SKANADAL

ps podobny "popis" dali sedziowie w meczu z Wisła.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2011, 13:12

Toruń przegrał mecz na własne życzenie(wielokrotne granie niskimi zawodniczkami-patrz pojedynek w Polkowicach wyszło w końcu bokiem 8) ),a wygrana Lotosiarek zasłużona.Gratulacje.
PS.Widocznie Omanić nie miał nigdy w swojej drużynie koszykarek rzucających tak osobiste,jak np. Babkina.Z takimi,a nie innymi reakcjami sędziów też trzeba się po prostu nauczyć żyć.Zbyt ważny był to może pojedynek,aby Lotos miał to przegrać. Pozdrawiam przy okazji Patrycję Gulak-Lipkę. Mądry matrix(i chyba nie tylko) po szkodzie? "Róbta tak dalej ale pamiętaj takim postępowaniem kraju z dołka nie wyciągniecie w każdym razie na mnie nie liczcie." powiedział pewien aktor w jednej z komedii Stanisława Barei.8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 lutego 2011, 15:25

Koszykarz (Toruń) pisze:Oczywiście masz rację - bo po jednej stronie drużyna bez wysokich zawodniczek - z jedną JUJKĄ która szybko złapała 3 faule. A po drugiej stronie 3 centry - gdzie jedna choćby - Maksimović powinna robić różnicę.

Taktyka nakazywałaby jedno.....GRAĆ POD KOSZ - ale EDO to w końcu EDO - może wcale nie zależało mu na zwycięstwie - a te wszystkie TECHNIKI to tak pod publikę - by przynajmniej nikt nie gadał że Toruniowi nie zależało ? 8) 8) .
Wszystko jest możliwe jeśli chodzi o trenera Omanicia - przecież co roku właściwie jest to samo... Podobnie jak z sędziowaniem - sędziowanie w FGE jest na żenująco niskim poziomie przecież.

Dziewczyny raczej nie powinny tego jakoś rozpamiętywać - bo ten mecz w sumie o niczym nie przesądza.

Fajnie natomiast że Szpila gra coraz lepiej . Nasze liderki w sumie (Krawiec , Gladden , Maksimović ) także juz powoli wracają na właściwe tory - ale to wciąż za mało by myśleć o sukcesach w tym roku. Rozgrywajki muszą WRESZCIE zacząć grac - a także rezerwowe centry (Vera i Hajdana) .

Znafco gdzie siedziałes na meczu? Czy jak zwykle kominiarka na twarzy i przed kompem? Proponuje zamkniecie wyników na żywo na plkk. Moze przestaniesz brednie wypisywac. A faktycznie wiem gdzie siedziałes! W sektorze z zóltymi krzesełkami :lol:
Ludzie naprawde milczenie jest złotem.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 lutego 2011, 15:36

hermesie46 proponuje coś na uspokojenie, ja rozumiem że pan Omanic to kumpel, ale klapeczki na oczach to Ty masz jak nikt inny na tym forum(już nawet mnie przeszło :lol: )
wyobraź sobie drogi forumowiczu, że z tego meczu była transmisja live w internecie i kto chciał to mógł ZOBACZYĆ przecudowną taktykę twojego guru oraz jego zachowanie przez cały mecz. nikt sobie tego nie wymyślił.
co do sędziowania, owszem było żenujące, jest takie w 90% meczów w PLKK, tylko nikt tyle nie płacze po każdym spotkaniu co pan Elmedin, więc może lepiej się uspokoić i skupić na meczu, na dobrym prowadzeniu drużyny(ewentualnie nie przeszkadzaniu jej), a nie na ciągłej walce z sędziami, bo sporo już spotkań wasz trener przegrał w ten sposób i pewnie wiele jeszcze przed nim jak nie da sobie na wstrzymanie.

p.s. i trochę więcej kultury poproszę w stosunku do innych forumowiczów.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 lutego 2011, 16:01

ann pisze:hermesie46 proponuje coś na uspokojenie, ja rozumiem że pan Omanic to kumpel, ale klapeczki na oczach to Ty masz jak nikt inny na tym forum(już nawet mnie przeszło :lol: )
wyobraź sobie drogi forumowiczu, że z tego meczu była transmisja live w internecie i kto chciał to mógł ZOBACZYĆ przecudowną taktykę twojego guru oraz jego zachowanie przez cały mecz. nikt sobie tego nie wymyślił.
co do sędziowania, owszem było żenujące, jest takie w 90% meczy w PLKK, tylko nikt tyle nie płacze po każdym spotkaniu co pan Elmedin, więc może lepiej się uspokoić i skupić na meczu, na dobrym prowadzeniu drużyny(ewentualnie nie przeszkadzaniu jej), a nie na ciągłej walce z sędziami.

p.s. i trochę więcej kultury poproszę w stosunku do innych forumowiczów.

święte słowa!! trochę zdrowego rozsądku dla obu panów przesyłam jeszcze ja!! 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”