24 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS Poznań
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
24 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS Poznań
Sobota, 26.02.2011
g.19:00
g.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 24 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS Poznań
Edo chciał dzisiaj podzielić cztery kwarty na dwie piątki(zaczynała ta teoretycznie słabsza),ale nie za bardzo to wyszło ponieważ Agata Gajda już na początku swojego wejścia otrzymała uderzenie pod oko(już do końca meczu nie pojawiła się na parkiecie),a gra wyjściowej piątki zwłaszcza w defensywie(I i III Kwarta) wołała o pomstę do nieba.Gra drużyny z Poznania,a szczególnie dwóch pań przypadła mi do gustu(szkoda tylko,że te rzuty "za trzy" nie wpadały),ale torunianki na to wszystko pozwalały.
Nie wierzę,aby Edo nie był zirytowany tym,co zrobił w ostatnim okienku transferowym.
ja już takie zawodniczki zagraniczne widziałem(Horvath,Perić,Jerofiejewa,Odincowa-wtedy,jednak budżet był inny i trenerzy Błajet-Zawadka "łatali" pozycje 4-5 czym się dało),ale młodsze pokolenie chyba nie i zamiast "psioczyć" należy się przyzwyczajać.Cierpliwości życzę. 
PS.Jelena Maksimović,jeśli dostaje "drapane"(nie pierwszy już raz) 15 minut w meczu to gra tak,jak toruńska publiczność dzisiaj widziała.Rozumiem też trenera,że chce sprawdzić zmienniczkę,ale pewnych rzeczy toruńskim kibicom(zamiast usiąść w ciepłych kapciach przed telewizorem przyszli w ten mroźny wieczór na halę) należy mimo wszystko oszczędzić.
Nie wierzę,aby Edo nie był zirytowany tym,co zrobił w ostatnim okienku transferowym.
PS.Jelena Maksimović,jeśli dostaje "drapane"(nie pierwszy już raz) 15 minut w meczu to gra tak,jak toruńska publiczność dzisiaj widziała.Rozumiem też trenera,że chce sprawdzić zmienniczkę,ale pewnych rzeczy toruńskim kibicom(zamiast usiąść w ciepłych kapciach przed telewizorem przyszli w ten mroźny wieczór na halę) należy mimo wszystko oszczędzić.
ten mecz musiał sie odbyc. Nic wiecej pozytywnego o tym spotkaniu napisac sie nie da. Agata miała podbite oko żadnej poważnej kontuzji
. Po meczu chodziła pokazując limo
No cóż po raz kolejny pozytwnie pokazała sie Asia Kędzia i Vera ... I
PS o reszcie się nie wypowiadam, bo nie ma o czym pisac. AAAA chyba nasze wypociny czyta trener Szewczyk bo nauczyl sie brac czas kiedy Jego zespoł przegrywa minmalnie
PS o reszcie się nie wypowiadam, bo nie ma o czym pisac. AAAA chyba nasze wypociny czyta trener Szewczyk bo nauczyl sie brac czas kiedy Jego zespoł przegrywa minmalnie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
a dodam jeszcze,że podobały mi się miny dziewczyn z Poznania,kiedy zobaczyły kto wyszedł w drużynie przeciwnej na drugą kwartę. 
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dla mnie z AZS najfajniej zaprezentowała się młoda Kotnis która grala całkiem odważnie . Wogóle AZS zagrał całkiem poprawnie - jak na swoje możliwości . Można było się nastawić na pojedynek Międzik z Krawiec - ale tak jakoś one się mijały. Trochę jednak pograły naprzeciw siebie i myślę że wyszło raczej na remis.
Poza tym - czas najzwyższy by trener OMANIC wreszcie przestał ,,babrać '' składem tylko WRESZCIE zaczął grać PODSTAWOWYM składem.
Każdy klasowy , profesjonalny zespół - ma swoją STAŁA wyjściową piątke. Zresztą nie tylko klasowe zespoły tak robią. I to bez względu na przeciwnika.
A co wczoraj było ? Krawiec i 4 rezerwowe...w wyjściowej piątce - gra Radunović - aż nie chce mi się wierzyć że nie było lepszych zawodniczek i że Radunović była najlepszym rozwiązaniem - bez kitu - chyba wolę MAZIĆ - przynajmniej bardzo waleczna była... Nie wspomnę o GULAK - która w dodatku była dodatkową opcją / Polka do rotacji...
W ostatnim okresie pecha do urazów ma też Agata Gajda - co wymusza granie Bortelovą - a to nic dobrego nie zwiastuje nigdy. Wczoraj znów traciła piłki tak jak w pamiętnym meczu z Lotosem...
Bez kitu - ale wolałbym nawet Kotnis / Kędzie / Ukoh od Radunović....A pewnie 2-3 razy tańsza każda z nich.
PS . Nie wiem jak ocenić grę Makowskiej - bo gra ,, na pograniczu faulu '' to zbyt łagodne określenie.
Poza tym - czas najzwyższy by trener OMANIC wreszcie przestał ,,babrać '' składem tylko WRESZCIE zaczął grać PODSTAWOWYM składem.
Każdy klasowy , profesjonalny zespół - ma swoją STAŁA wyjściową piątke. Zresztą nie tylko klasowe zespoły tak robią. I to bez względu na przeciwnika.
A co wczoraj było ? Krawiec i 4 rezerwowe...w wyjściowej piątce - gra Radunović - aż nie chce mi się wierzyć że nie było lepszych zawodniczek i że Radunović była najlepszym rozwiązaniem - bez kitu - chyba wolę MAZIĆ - przynajmniej bardzo waleczna była... Nie wspomnę o GULAK - która w dodatku była dodatkową opcją / Polka do rotacji...
W ostatnim okresie pecha do urazów ma też Agata Gajda - co wymusza granie Bortelovą - a to nic dobrego nie zwiastuje nigdy. Wczoraj znów traciła piłki tak jak w pamiętnym meczu z Lotosem...
Bez kitu - ale wolałbym nawet Kotnis / Kędzie / Ukoh od Radunović....A pewnie 2-3 razy tańsza każda z nich.
PS . Nie wiem jak ocenić grę Makowskiej - bo gra ,, na pograniczu faulu '' to zbyt łagodne określenie.
O kurczaki, Hajdana Radunović rzuciła wczoraj 8 punktów. Tak patrząc na staty z tego meczu jest to zawodniczka pokroju Maksimović
.
Tak na przyszłość - jeśli ktoś jeszcze tego nie wie. Do statów należy podchodzić z pewnym przymrużeniem oka.
Tak na przyszłość - jeśli ktoś jeszcze tego nie wie. Do statów należy podchodzić z pewnym przymrużeniem oka.
Yanek ha ha racja.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
wystarczy je umieć czytać i interpretować.
choćby na przykładzie Hajdany Radunović to chyba nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że zagrała wczoraj dobry mecz. bo miała naprzeciwko siebie Anete Kotnis i Joasię Kędzie, a zebrała tylko 1 piłkę i w dodatku po niespełna 20 minutach spadła za przewinienia. 8 punktów na skuteczności 3/7 z gry to też nie jest powód do dumy, zwłaszcza że miała być lepsza od Mazić i Gulak.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Ale na podstawie statów możnaby powiedzieć, że Hajdana i Maksimović to zawodniczki podobnej klasy. Na tle tego samego rywala miały tyle samo punktów (8), ok. 40% z gry, po jednej zbiórce i przechwycie.
yanek pisze:Ale na podstawie statów możnaby powiedzieć, że Hajdana i Maksimović to zawodniczki podobnej klasy. Na tle tego samego rywala miały tyle samo punktów (8), ok. 40% z gry, po jednej zbiórce i przechwycie.
jak się prześledzi statystyki z kilku spotkań i weźmie pod uwagę rywalki przeciwko którym dana zawodniczka osiąga określone cyferki, to też niekoniecznie można tak powiedzieć.
żeby była jasność, wielką fanką Maksimović nie jestem, ale dziewczyna robi swoje i jest jednym z najjaśniejszych punktów ekipy Omanica, natomiast Radunović to kompletne nieporozumienie. w niczym nie jest lepsza od zawodniczek na których miejsce została sprowadzona. a wręcz nawet im ustępuje.
aaa btw co z Murphy?
Chodzi mi o to, że czasami dochodzi do sytuacji kiedy jest mecz, spotkania nie widzimy i tylko na podstawie statów próbujemy oceniać zawodniczki.
W rzeczywistości Hajdana jest drętwa bardzo i spisuję się gorzej niż sądziłem - nie miałem jakiś wielkich wymagań jakby co
Jelena Maksimović to bardzo dobra koszykarka w sumie. Ma pewne rezerwy i ten charakterek niepokorny podczas spotkań, ale pod koszem ona głównie panuje w Toruniu.
L. Murphy miała jakieś problemy ze stopą. Nic mi nie wiadomo o tym żeby jej absencja miała trwać bardzo długo.
W rzeczywistości Hajdana jest drętwa bardzo i spisuję się gorzej niż sądziłem - nie miałem jakiś wielkich wymagań jakby co
Jelena Maksimović to bardzo dobra koszykarka w sumie. Ma pewne rezerwy i ten charakterek niepokorny podczas spotkań, ale pod koszem ona głównie panuje w Toruniu.
L. Murphy miała jakieś problemy ze stopą. Nic mi nie wiadomo o tym żeby jej absencja miała trwać bardzo długo.
ann pisze:natomiast Radunović to kompletne nieporozumienie. w niczym nie jest lepsza od zawodniczek na których miejsce została sprowadzona. a wręcz nawet im ustępuje.
to nie tylko nieporozumienie,ale dobry śmiech na sali,który akurat nie kompromituje samej zainteresowanej,a całą pozostałą otoczkę.
"-Patrz Jela i Hajdana po 8 punktów.Równorzędne zawodniczki....
PS.Odnośnie jeszcze Mirny Mazić.Dziewczyna zmieniła klimat(ten dosłowny i ten w przenośni) i już jest ok.Każdy następny kontrahent będzie podpisywał z nią kontrakt na podstawie tego co gra w Grecji przecież
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
yanek pisze:O kurczaki, Hajdana Radunović rzuciła wczoraj 8 punktów. Tak patrząc na staty z tego meczu jest to zawodniczka pokroju Maksimović.
Niczego odkrywczego to ty tutaj nie zawarłeś...
Zapewne kibiców innych drużyn nie obchodzi za bardzo poziom Radunović . Jest tutaj zupełnie niepotrzebna - jak można było dopuścić ,, do takiej zbrodni '' i pozbyć się PATI GULAK - na rzecz Radunović to ja zupełnie nie wiem.
Wczoraj naprzeciwko siebie miała NAJSŁABSZĄ siłę podkoszową w całej lidze - a Kotnis czy szczególnie UKOH zbierały piłki aż miło....
A już porównywanie Maksimović to Radunović. Na moje Radunović w tym meczu mogłaby mieć 10/10 a Maksimović 0/10 i co ???? To znaczy że Radunović lepsza ???
Radunović to niewypał...
PS. Tęsknię za Patrycją Gulak Lipką . Zresztą to normalne że zawodniczki które jednak coś zrobiły dla klubu / Torunia - są klubowi zupełnie obojętne... (Pożegnania z Sową , Pcheła , Wróblem , Jańcia ) i teraz Gulak.
Nie sądziłem że tak symo zatęknię za Mazić - ale jak się patrzy na panią Hajdane... to wyboru nie ma.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
yanek pisze:Chodzi mi o to, że czasami dochodzi do sytuacji kiedy jest mecz, spotkania nie widzimy i tylko na podstawie statów próbujemy oceniać zawodniczki.
W rzeczywistości Hajdana jest drętwa bardzo i spisuję się gorzej niż sądziłem - nie miałem jakiś wielkich wymagań jakby co![]()
Jeśli klub rezygnuje z dwóch koszykarek - to chyba z zamysłem że zamiast tych dwóch przyjdzie JEDNA ale za to gwarantująca jakiś poziom... A okazuje się że przyszło drewno - które jest słabsze od każdej z nich osobno...
Jeśli klubowi chodziło może o oszczędności - to te powinny mieć miejsce na obwodzie - a nie pod koszem - gdzie liczebnie było w miarę OK (4 wysokie + nawet Szpila / Murphy na,,4'' ) a na obwodzie jest przeciętny ,,przepych ''
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”