BRZESCY KIBICE

Moderator: qBK

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 22 marca 2005, 00:07

Edzia pisze:Nie uwzięłam się na Brzeg, mam tam nawet paru dobrych znajomych.

Ja w Pabianicach też :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 22 marca 2005, 20:40

Edzia pisze:
Mlody pisze:no wiesz Edzia ja uwazam ze powinnismy sie obwinnic obustronnie i Brzeg i polkowice powini sobie juz dac spokoj za duzo tych starc !!! o wiele za duzo!! Mam nadzieje ze zachowamy sie jak mezczyzni a przede wszystkim jak prawdziwi KIBICE i dojdziemy do porozumienia!! to jest sport piekny sport w wykonaniu Pieknych Pań wiec powinnismy sie na tym skupic!!!!! POZDRAWIAM wszystkich co popieraja moje zdanie!!!

W końcu napisałeś jak prawdziwy kibic. :D

No jasne w koncu nim jestem :))
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

ile???

Postautor: NARVANY » 23 marca 2005, 15:23

mam pytanie do pretorian . czy ktos wie ile lat juz istnieje koszykowka w brzegu bo tak sie zastanawiam :o

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Re: ile???

Postautor: qiero » 23 marca 2005, 15:39

NARVANY pisze:mam pytanie do pretorian . czy ktos wie ile lat juz istnieje koszykowka w brzegu bo tak sie zastanawiam :o

ja wiem, ale nie jestem Pretorianem :D
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

qBK

Postautor: qBK » 23 marca 2005, 16:28

Z tego co wiem to od 1956 roku, ale nie jestem pewien.

Jeśli jestem w błędzie, to proszę Nie-Pretorianina o poprawienie :D :D
Pozdrawiam

Obrazek

ZAWSZE ODDDANI DRUŻYNIE SWEJ BRZESCY FANI

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 marca 2005, 16:40

Qbk, zamierzasz każdy swój post kończyc tym poszerzającym okno banerem? takie małe pytanie off topic

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 23 marca 2005, 16:44

Rozumiem, że chodzi o żeńską koszykówkę?

Jeżeli tak, to krótko:

W 1958 roku do Brzegu przyjechał Ryszard Bobeł, który od razu rozpoczął od podstaw zabawę w koszykówkę z dziewczynkami. W 1959 roku jego zespół, rozegrał pierwszy mecz, przegrywając 4:74 ze Zrywem Opole. Kilka lat później dziewczyny zaczęły już odnosić sukcesy młodzieżowe w kraju, a w 1963 roku po raz pierwszy wzięły udział w seniorkich rozgrywkach ligowych. To tak krótko.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

qBK

Postautor: qBK » 23 marca 2005, 16:47

Ja mam rozdzielczość 1024x768 więc o to się nie martwię :wink:
Poza tym każdy może dopisywać banery i jakoś nikt się nie burzy (np. MARAS z Poznania).

A jeśli chodzi o twoje pytanie, to nie zamierzam.

qBK

Postautor: qBK » 23 marca 2005, 16:53

A teraz do ciebie małe pytanie 'off topic': czy zamierzasz dolewać oliwy do ognia w brzesko-polkowickim sporze? Bo ja twój post tak właśnie odebrałem. Może się mylę?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 marca 2005, 17:10

qBK pisze:A teraz do ciebie małe pytanie 'off topic': czy zamierzasz dolewać oliwy do ognia w brzesko-polkowickim sporze? Bo ja twój post tak właśnie odebrałem. Może się mylę?

Nie poprostu przed przeczytaniem twojego postu w tym temacie widziałem inną wypoweidz twojego autorstwa w innym topicu i tam też był baner do twojej strony. Co do "sporu brzesko-polkowickiego" to juz sie wypowiedzialem co o tym sądze.

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 23 marca 2005, 19:58

na wstepie proponuje odbyć na qBK publiczną egzekucje.proponuje aby został powieszony ;ub spłoną na stosie :D przecierz to śmieszne owy baner wadzi jedynie twej personie tak wiec daj spokój :x co do tematu brzescy kibice sa SUPER-PRETORIANIE DO BOJU!!!!-nie zniszczy tego owy incydent po meczu u nas nad ktorym tu nie chciałbym sie pochylać byłem pod halą stałem miedzy innymi obok MARIA ktorego z tego miejsca pozdrawiam i nie zauważyłem nic ale nie bedze sie nad tym rozwodził bo kałamarz by mi wysechł :D aha jeszcze co do pana jakuba jesteś ponoć pokojowo usposobiony więc czemu za każdym razem próbujesz o cos zaczepić zaprzestaj tych praktyk prosze gdyz chluby ci to nie przysporzy :D co do naszych kibiców właczając w to oczywiście mą skromną personę :D uwazam że oddają całe serce na meczach i trzeba ich oddzielić od zwykłych stadionowych,niezwykle prymitywnych,pozbawionych wyobrazni i jakiegokolwiek zdrowego rozsądku ulicznych kiboli. aha i do narwanego jeśli luki to ty to prosze step odrobine swój jezyk.POZDRAWIAM CAŁĄ BRAĆ ZWANĄ PRETORIANAMI!!!! I KIBICÓW PLKK W POLSCE!!!
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
Dread
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Dread » 23 marca 2005, 20:48

Jejku jejku... :(

Szczerze mówiąc nie miałem ochoty ani chęci, aby komentować czyjeś słowa, które zostały skierowane pod moim adresem. Jestem zmęczony bowiem byłem dziś w pracy dłużej niż zazwyczaj.

Nie mam zamiaru przekonywać kogoś do tego czy mam rację czy też nie. Nie mam zamiaru również wywyższać się spośród innych ani ganić za to co piszą.

Wyjaśniam:

TEMAT: (napisany dużymi literami) BRZESCY KIBICE

W owym dziale umieściłem wpis, który miałem nadzieję zostanie zinterpretowany prawidłowo.

TERMIN "kibice" (pojmowany przeze mnie) - grupa ludzi dopingująca dany zespół. Prosta i zrozumiała mam nadzieję.

Do czego zmierzam?

NAPISAŁEM:

Brzescy kibice są fantastyczni, niepowtarzalni, nie dbają o gardła tylko zapalczywie dopingują drużynę, którą kochają całym sercem ODRA BRZEG ODRA BRZEG . Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak ogromnym oddaniem kibiców. Co tu dużo "mówić", brzescy kibice są zdecydowanie najlepsi i nikt im nigdy nie dorówna. Mocne słowa, ale póki co nikt nie może ich podważyć. Pozdrawiam!!! AVE! PRETORIANIE DO BOJU!!!

Zdanie, które zostało pogrubione wywołało niesamowite poruszenie u pana mati'ego. Zastanawiam się czym ono mogło sprowokować owego osobnika?

Napisałem tylko, że nigdy (JA) nie spotkałem się z takim oddaniem jakie można zaobserować u brzeskich kibiców. Przecież z kontekstu zdania nie wynika, że neguję (JA) zachowanie kibiców postronnych (innych drużyn). Owa aluzja, którą prawi pod moim adresem pan mati jest wyssana z palca i została popełniona w wyniku niedopatrzeń, niezrozumienia i niedokładnego przeczytania tekstu.

Pan mati NAPISAŁ:

Słuchaj, że ktoś nie drze ryja na meczu nie znaczy, ze nie jest oddany klubowi, że nie jeździ na wyjazdy, ze nie przeżywa pewnych kwestii. I nie można mówić o tym, że jesteście najlepsi. Ludzie są różni. To że kibic przychodzi siada i poprostu ogląda mecz co jakiś czas klaszcząć nie oznacza, że jest gorszy od tych którzy robią to cały czas. Wydaje mi się, że ja jestem oddany mojej drużynie. I nie podobają mi się teksty typu: bardziej oddanych kibiców nie ma. Musisz spojrzeć jaką to miarą jest mierzone. Bo jak chodzi o serce to znam wielu, wielu bardziej oddanych fanów odemnie...i plis bez takich tekstów bo to nie ma sensu moim zdaniem...nie mamy obiektywizmu w mówieniu kto może być najbardziej oddanym kibicem swojego klubu.

Wyjaśnienia ciąg dalszy...

Nie potępiam zachowania innych kibiców. Może się mylę, ale od zawsze kibicowanie kojarzyło mi się z "chóralnym" śpiewem, okrzykami, euforią na trybunach, wspomaganiem ukochanego klubu poprzez doping. Wypowiadając słowa ""Co tu dużo "mówić", brzescy kibice są zdecydowanie najlepsi i nikt im nigdy nie dorówna."" miałem na myśli atmosferę jaką tworzą brzescy kibice. Nie będę się spierać czy owa atmosfera odpowiada wszystkim bowiem tenże temat był poruszany na Forum Głównym, dział Aktualności. Pragnę jedynie powiedzieć, że pan mati "troszeczkę" nie zrozumiał mojego przekazu.

WNIOSKI:

1. Nie neguję postępowania kibiców innych drużyn.
2. Nie uważam się za lepszego kibica od pozostałych "kibiców".
3. Nigdy nie porównywałem kibiców poszczególnych drużyn pod względem oddania własnej drużynie.

ad. 3

Z kontekstu pogrubionego zdania jasno wynika, że chodzi tutaj tylko i wyłącznie o doping. Nie uważam i nigdy nie ośmieliłem się na stwierdzenie, że osoba, która nie drze się z całych sił nie jest "prawdziwym" kibicem. Mylnie postrzegasz to, co napisałem. Każdy kibicuje na tyle na ile uważa, że powinien kibicować ;). Pod żadnym względem nie wiążę tego z oddaniem ukochanej drużynie. ATMOSFERA na meczu i jeszcze raz ATMOSFERA mój drogi, nic poza tym.

Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam...
Always look on the bright side of life :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 marca 2005, 21:36

Brodacz pisze: aha jeszcze co do pana jakuba jesteś ponoć pokojowo usposobiony więc czemu za każdym razem próbujesz o cos zaczepić zaprzestaj tych praktyk prosze gdyz chluby ci to nie przysporzy :D

Brodacz, przeciez mowie, ze sie nie czepiam, tylko w ciągu kilkunastu sekund natknąłem się na dwa posty Qbk'a z banerem. Poprostu pytam, czy tak juz będzie cały czas - to chyba nie grzech? wierz mi, ze gdybym chciał z wami prowadzic otwartą wojne, to znalazłbym lepsze powody niz baner Qbk'a ;-) 8)

pozdrowienia!

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 26 marca 2005, 17:48

Coz ja duzo bede pisal.Powiem krotko WESOLYCH SWIAT PRETORIANIE Wasze zdrowie :cyk:
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

mawi
Żak

Postautor: mawi » 20 kwietnia 2005, 21:10

Brawa za zaangażowanie- brawa za wygląd - brawa za jedność wypadliście najlepiej ze wszystkich ziomków którzy odwidzili naszą salę myślę że zajeliści I miejsce w lidze. Do zo za rok!!!

Wróć do „KS Odra Brzeg”